ورود

View Full Version : دلیل عدم استقبال از Q t

Amir 2010a
یک شنبه 18 خرداد 1393, 10:21 صبح
سلام
من قبلا تو دات نت کد میزدم اما بعد از آشنایی با لینوکس در یک پروژه تصمیم گرفتک کلا اونو بزارم کنار و روی زبان هایی تمرکز کنم که کراس پلتفورم باشه و انتخاب من به جاوا و Qt محدود کردم

الان دو سوال دارم
چرا به رغم اینکه اینقدر در مورد قابلیت های این زبان میگن استقبال ازش اینقدر کمه ؟ (تو استخدام و پروژه ها ..)
2- آیا پشتیبانی مناسبی از این زبان وجود داره که اگر با مشکل مواجه بشیم بتونیم حلش کنیم ؟ -
سرعت اجرا برنامه ها با این زبان بیشتره یا با جاوا
آیا برنامه هایی که نوشته میشن رو میتونم بدون تغییر کد واقعا روی هر موبایل یا تبلت و PC اجرا کنم ؟

اگر نظر شما مثبته لطفا بگین از کجا شروع کنم
با تشکر

Salar Moghaddam
یک شنبه 18 خرداد 1393, 11:18 صبح
تو ایران شرایط اینجوریه مگر نه من خیلی درخواست متخصص کیوت تو سایت های خارجی میبینم.

returnx
یک شنبه 18 خرداد 1393, 11:27 صبح
چرا به رغم اینکه اینقدر در مورد قابلیت های این زبان میگن استقبال ازش اینقدر کمه ؟ (تو استخدام و پروژه ها ..)
نکته ی اولی که باید بهش توجه بشه ، اینکه Qt زبان نیست بلکه Framework هست...
اما چرا شرکت های کمی (به خصوص در ایران) از این Framework استفاده می کنند ، شاید به این دلیل باشه که شرکت فوق العاده بزرگی از این Framework پشتیبانی نمیکنه و به همین دلیل خیلی ها اصلا با این Framework آشنایی ندارند!

2- آیا پشتیبانی مناسبی از این زبان وجود داره که اگر با مشکل مواجه بشیم بتونیم حلش کنیم ؟ -
نسبتا پشتبانی خوبی وجود داره ، مخصوصا در زمینه ی توسعه ؛ اما قطعا در نسخه ی تجاری Qt پشتیبانی خوبی وجود داره...

به دلیل اینکه این Framework به طور کل با C++‎‎ توسعه داده شده و اولین انتخاب زبان برنامه نویسی برای تولید برنامه در Qt زبان C++‎‎ هست و به دلیل اینکه C++‎‎ به صورت Native کامپایل میشه انتظار میره که از سرعت بالا تری برخودار باشه...

آیا برنامه هایی که نوشته میشن رو میتونم بدون تغییر کد واقعا روی هر موبایل یا تبلت و PC اجرا کنم ؟
بله ، البته برای موبایل و تبلت هنوز زوده و Qt هنوز برای سیستم عامل های موبایلی به طور کامل پورت نشده ولی انتظار میره به زودی Qt برای سیستم عامل های Android و ios به طور کامل پورت بشه ، ظاهرا برای blackberry و ubuntu mobile هم مشکلی وجود نداره ،میمونه Windows phone و WinRT که هنوز راه زیادی باقی مونده مخصوصا برای Window phone !

اگر نظر شما مثبته لطفا بگین از کجا شروع کنم
من خودم شخصا Qt را به دات نت ترجیح میدم و 3 سالی است اکثر پروژه هامُ با Qt پیاده می کنم به جز در مواقعی که سرعت توسعه مهم باشه ، البته در مورد جاوا باید بیشتر فکر کرد...
البته چیزی که در مورد Qt منُ آزار میده ، وابستگی زیادی که به module هاش داره است ، و باید بعد از Compile کلی DLL (در ویندوز) کنار فایل اجرایی قرار بدید که حجم کلی پروژه را بالا میبره...
اما برای شروع میتونید از اینجا ها شروع کنید :
http://qt-project.org/doc/qt-5/gettingstarted.html
http://qtips.ir/

eshpilen
یک شنبه 18 خرداد 1393, 12:53 عصر
من یه زمانی طرفدار کیوت بودم، و البته الانم نمیگم ازش بدم میاد، ولی خب یخورده افراطی فکر میکردم اون موقع.
به مرور متوجه شدم کیوت اونطور هم که من فکر میکردم بی نقص و بی دردسر و بهینه نیست و برای همه کار و همه جا بدون مشکل نیست.
بعد مثلا کاربران دیگه کتابخانه ها و ابزارهای دیگری رو به مرور معرفی کردن که فکر میکنم بتونه در خیلی موارد بجای Qt استفاده بشه. مثلا این: http://en.wikipedia.org/wiki/Wxwidgets
از ظواهر و توضیحاتش برمیاد که چیز توپیه!
اینکه تعداد اینطور کتابخانه ها بیشتر باشه و لزوما محدود به کیوت نشیم چیز خوبیه بنظرم!
اصولا انحصار و وابستگی به یک زبان، یک کتابخانه، یک فریمورک، یک شرکت، یک گروه، چیز جالبی نیست.
حتی اینکه مثلا میتونید حتی با سی هم با استفاده از کتابخانه هایی مثل GTK (http://en.wikipedia.org/wiki/GTK%2B) برنامه های گرافیکی درست کنید واقعا خوبه.

ولی مسئله ای که شما ازش صحبت میکنید مسئلهء استخدام و کار گروهی و استاندارد و عمومیته! این مسئله رو بنده تجربه و اطلاعات زیادی راجع بهش ندارم و چندان هم علاقمند نیستم و شخصا اولویت اول بنده نبوده تاحالا.
ولی از نظر فنی و بازمتن و خورگی اگر صحبت کنید، من حرفم رو زدم.
فقط مهم اینه که باشه و بشه. حالا اینکه اسمش چی باشه، آگهی استخدامش چقدر باشه، و این حرفا برای من به شخصه مهم نیست.
شما هم اگر بخواید مستقل و بخصوص انفرادی کار کنید احتمالا بتونید اینقدر تحت تاثیر این عوامل نباشید.
توی دنیا با کلی زبان و کتابخانه های مختلف میبینی همه دارن کار میکنن و برنامه های خوب درست میکنن. تنوع هست دیگه!

سوداگر
یک شنبه 18 خرداد 1393, 16:28 عصر
دلیل دیگه ای که میتونه وجود داشته باشه تعداد برنامه نویسان مسلط به Qt هست که حقیقتا تعداد کمی هستند و اکثر مدیر پروژه ها این ریسک رو قبول نمیکنند که اگه مثلا اون برنامه نویس نخواست همکاری کنه یا به قول استادمون عاشق شد یا ... کسی باشه که جای اون رو پر کنه همچنین الان متاسفانه خیلی وقت ها (تقریبا همیشه!) ویندوز حرف اول و آخر رو میزنه پس نیازی نیست که بیاییم و از یه سری امکانات دات نت مثل WPF و کامپوننت های تلریک و ... چشم پوشی کنیم و از Qt ی استفاده کنیم که از لحاظ امکاناتی مثل کامپوننت های تلریک و ... و گزارش گیری مثل استیمول ضعیف تر عمل کرده.
دلیل دیگه ای که استخدامی کمه به خاطر کم بودن نیاز به برنامه نویس ++C هست کلا (MFC,Qt و ...) نسبت به دات نت کارهای عزیز.
دلیل دیگه هم که من اصلی ترین دلیل میدونمش عدم وجود کپی رایت برای نرم افزارهایی مثل ویژوال استدیو هست. ویژوال استدیو و SQLServer و Stimul و Telerik و ... رایگانه اگه پولی بود و طرف پول نداشت ویژوال استدیو بخره یه مدت میرفت سراغ Develop# و کلا از ASP و #C زده میشد :قهقهه: و برای تحت وب PHP و برای دسکتاب ممکن بود با همون Develop# کنار بیاد ولی خیلی ها میومدن سمت Qt
دلیل دیگه هم وجود یک افسانه غلط بین دانشجویان و تازه کارهاست که بارها دیدم فکر میکنن ++C فسیل شده و با Run کردن یک صفحه سیاه رویت میشه و از فارسی پشتیبانی نمیکنه و از اینجور حرفها...

آیا پشتیبانی مناسبی از این زبان وجود داره که اگر با مشکل مواجه بشیم بتونیم حلش کنیم
زبان خوب باشه stackoverflow و Qtcentre و ... جواب میدن توی همین سایت هم دو سه نفر هستند که جواب میدن ولی یکیشون تشریف بردن خدمت :گیج:

گذشته از بهینه بودن کدها چون جاوا به بایتکد کامپایل و برای اجرا تفسیر میشه یکم کندتره نمونه اش نت بینز که با جاوا نوشته شده و امکانات زیادی داره ولی اونقدر کنده که تا بیاد Autocomplete اون کار بیفته 2-3 کلمه بعد از اون رو تایپ کردیم تموم شده.

لزوما نه همیشه!

از کجا شروع کنم
Qtips.ir ویدئو های خوبی داره (رایگانه)

mitra36
دوشنبه 19 خرداد 1393, 23:03 عصر
در مورد اجراش منم نمی دونم اما کیوتی جا بیفته عالیه

Abbas Naghdi
چهارشنبه 21 خرداد 1393, 00:55 صبح
مهم ترین دلیلی که برنامه نویسان ایرانی سمت Qt نمیرن نبود منابع فارسی هست و بس ...

دلیل دوم آشنا نبودن اساتید برنامه نویسی با این زبانه
دلیل سوم کد نویسی نسبتا سخت و زیاد نسبت به .net هست .
و دلیل چهارم دل نکندن برنامه نویسان ایران از .net و vb6 هست :) اصلا حال میکنن ایرانی ها با این ها

Babak25th
چهارشنبه 21 خرداد 1393, 02:29 صبح
ممنون از مطلب خوبتون :)

pswin.pooya
یک شنبه 30 آذر 1393, 12:26 عصر
از نظر امکانات که بخواییم در نظر بگیریم شما به هبچ عنوان در هیچ زبانی و فریم ورکی امکانات و کتابخونه هایی که در C++ هستند رو ندارید. خوبی این زبان ترکیب سرعت + امکانات بالا و به روز هست. کامپوننتهای مثل تلریک و یا دات نت بار هم که داخل دات نت هستند در مقابل ورژنهای سی پلاسی خودشون در خیلی موارد کم میارن. مثلا برای ریبون میشه از همون امکانات MFC و یا CodeJack استفاده کرد و ... این موارد که مربوط به GUI هستند خیلی راحت میشه حلشون کرد. بگذریم از اینکه qml و ... به مراتب جلوتر از دات نت هستند.

واقعیت اینه که به هیچ عنوان نمیشه کتابخونه های و امکانات ساختاری زبان سی پلاس پلاس رو با دات نت و یا سی شارپ و حتی جاوا مقایسه کرد.

علت اینکه برنامه نویسی Qt به .net توی ایران کمتره اینه که برنامه نویسهای حرفه ای کمتر هستند. خب برنامه نویسی سی یا سی پلاس پلاس بچه بازی های داخل سی شارپ رو نداره و دقت و دانش بیشتری لازم داره. همین وگرنه مشکل خاصی وجود که نداره، برعکس اگر به برنامه نویسی این زبان عادت کنید دیگه امکان نداره بتونید با زبانهای دیگه و یا فریم ورکهای دیگه حال کنید.