View Full Version : سوال: QML دقیقا چیست؟؟
motherboard
دوشنبه 26 خرداد 1393, 11:59 صبح
سلام.می خواستم بدونم QML دقیقا چیه؟مثلا توی کیوت این اصطلاح QML زیاد دیده میشه.کمااینکه تو همین سایت هم دیده میشه.با جست و جو و سرچ کردن چیزی عایدم نشد.ممنون.
کامبیز اسدزاده
دوشنبه 26 خرداد 1393, 12:16 عصر
سلام.می خواستم بدونم QML دقیقا چیه؟مثلا توی کیوت این اصطلاح QML زیاد دیده میشه.کمااینکه تو همین سایت هم دیده میشه.با جست و جو و سرچ کردن چیزی عایدم نشد.ممنون.
در بسیاری از تاپیک ها به این موضوع اشاره شده ... حتی اگر جستجو کنید میتونید اطلاعات بیشتری کسب کنید : http://en.wikipedia.org/wiki/QML
به طور خاص و منحصربفردی یک نوع زبانی هستش برای پیاده سازی انواع مدلهای گرافیکی !
یک زبان برای طراحی و پیاده سازی رابط گرافیکی که بر پایه JavaScript فراهم شده است که در چهارچوب Qt مورد استفاده قرار میگیرد.
معمولا برا طراحی App و رابط کاربری درموارد لمسی مانند موبایل ها و تبلیت ها و حتی انیمیشن سازی و موارد 2 بعدی و 3 بعدی استفاده میشود ولی در حال حاضر علاوه بر استفاده در تبلت ها و موبایل ها مورد استفاده در Application های دسکتاپی نیز میشود برای مثال شما میتونید با استفاده از این فناوری رابط کاربری برنامه خودتون رو به جای Widgets از QML استفاده و پیاده سازی کنید.
به طور خلاصه یک زبان برای پیاده سازی رابط کاربری هستش.
برای مثال به کد زیر توجه کنید :
import QtQuick 1.0
Rectangle {
id: canvas
width: 200
height: 200
color: "blue"
Image {
id: logo
source: "pics/logo.png"
anchors.centerIn: parent
x: canvas.height / 5
}
}
توسط این کد ما یک شکل مربع مستطیل رو ایجاد و رنگ اون رو از نوع آبی و همچنین در ابعاد 200*200 پیکسل رو مشخص کرده ایم و در کد بعدی آن یک آبجکت از نوع تصویر که سورسش رو مشخص و توسط مشخصه anchors مقادیر مربوط به نقطه نمایش رو تعیین کرده ایم.
به جای این کد ها شما میتونید از حالت Designer هم استفاده کنید که در نهایت نتیجه اون هم همین کد ها خواهند بود ولی به صورت کار در جزئیات حالت کد نویسی پیشنهاد میشود.
Amir 2010a
دوشنبه 26 خرداد 1393, 12:58 عصر
اهمیت QML چقدره و چه مزیت ها و معایبی داره
کامبیز اسدزاده
دوشنبه 26 خرداد 1393, 13:13 عصر
اهمیت QML چقدره و چه مزیت ها و معایبی داره
در رابطه با اهمیت بستگی به برنامه نویس داره که چقدر بهش اهمیت بده ! از نظر بنده استفاده کردن از QML خیلی بهتره چون شما اگه از QML در طراحی استفاده کنید میتونید هر نوع طرحی رو که دوست دارید در تمامی پلتفرم ها اجرا کنید و خیلی قدرتمند تر از Widget هستش.
یعنی یه ظاهر زیبا بدون تغییر در هر پلتفرمی قابل اجرا خواهد بود.
از معایبش هم میتونم به سخت بودنش اشاره کنم البته در موارد خاص و کامپوننت ها...
و همچنین اینکه در سیستم های ضعیف جواب نمیده حتما باید کارت گرافیکی داشته باشی که از فناوری OpenGL 2.0 به بالا رو به خوبی پشتیبانی کنه چون تو رندر شدن مهم ! در غیر اینصورت تصویر و آبجکت ها قابل مشاهده نخواهند بود که البته اینم در صورت استفاده کردن از نسخهQt OpenGL پیش خواهد آمد.
motherboard
دوشنبه 26 خرداد 1393, 13:46 عصر
همچنین اینکه در سیستم های ضعیف جواب نمیده حتما باید کارت گرافیکی داشته باشی که از فناوری OpenGL 2.0 به بالا رو به خوبی پشتیبانی کنه چون تو رندر شدن مهم !
در این صورت من باید قید QML رو بزنم چون حافظه کارت گرافیکم 256 مگابایت هستش و پردازنده ام هم از نوع سلرون 1.8 گیگاهرتزی و از این 50 هزار تومنی هاست!!!!!! البته نمیدونم اینی که گفتم ربطی به پشتیبانی کردن داشت و یا نه؟
کامبیز اسدزاده
دوشنبه 26 خرداد 1393, 13:57 عصر
در این صورت من باید قید QML رو بزنم چون حافظه کارت گرافیکم 256 مگابایت هستش و پردازنده ام هم از نوع سلرون 1.8 گیگاهرتزی و از این 50 هزار تومنی هاست!!!!!! البته نمیدونم اینی که گفتم ربطی به پشتیبانی کردن داشت و یا نه؟
نه ربطی به قیمت و یا فرکانسو و یا رم پایین نداره در این صورت سرعت اجرا میاد پایین برای امتحان شما یه پروژه با QML ایجاد کنید ببینید بدون مشکل اجرا میشه یا خیر...
motherboard
دوشنبه 26 خرداد 1393, 14:19 عصر
به نظر میرسه که سیستمم QML رو پشتیبانی نمیکنه.عکس پایین مال پروژه QML خود کیوت هستش.بدون خطا ران می شد ولی کلی unable می داد. :گریه:
120232
کامبیز اسدزاده
دوشنبه 26 خرداد 1393, 14:23 عصر
به نظر میرسه که سیستمم QML رو پشتیبانی نمیکنه.عکس پایین مال پروژه QML خود کیوت هستش.بدون خطا ران می شد ولی کلی unable می داد. :گریه:
120232
خب شما با Virtual که اجرا نکردین این ویندوز رو؟
مشخصات کارت گرافیکی رو بهم بدین تا جواب قطعی رو بهتون بدم.
motherboard
دوشنبه 26 خرداد 1393, 14:36 عصر
خب شما با Virtual که اجرا نکردین این ویندوز رو؟
مشخصات کارت گرافیکی رو بهم بدین تا جواب قطعی رو بهتون بدم.
مشخصات کارت گرافیک:
120233
منظورتون از اجرا شدن ویندوز با virtual چی بود؟
کامبیز اسدزاده
دوشنبه 26 خرداد 1393, 14:48 عصر
مشخصات کارت گرافیک:
120233
منظورتون از اجرا شدن ویندوز با virtual چی بود؟
خب بیخیال بحث Virtual بشید من ذهنم رفت به اینکه شاید از ماشین مجازی برای ویندوز استفاده کردین... که اینطور نیست...
در رابطه با کارت گرافیکی شما هم باید بگم از نسخه 1.4 Open GL پشتیبانی میکنه نه بیشتر !
این به این معنی نیست که شما نمیتونید به هیچ عنوان با QML کار کنید.
یه پیشنهادی دارم.... در کدهاتون باید تغییراتی بدین و بررسی کنید نتیجه رو...
در هیدر فایل QML کد زیر رو تغییر بدین به صورت زیر...
import QtQuick 2.x
به صورت زیر ورژن ورودی رو کم کنید...
import QtQuick 1.x
که معمولا باید بنویسی نسخه 1.1 یا 1.0 و بعد تست کنید.
اگه بازم جواب نداد یه راه حل کلی براتون دارم اونم اینه که به جای استفاده از نسخه OpenGL که معمولا به صورت زیر هستش :
Qt 5.3.0 for Windows 32-bit (VS 2013, OpenGL, 616 MB)
از نسخه ANGLE استفاده کنید که باید این عنوان رو بررسی کنید : Qt 5.3.0 for Windows 32-bit (VS 2013, 626 MB)
لینکشم اینه : Qt 5.3.0 for Windows 32-bit (VS 2013, 626 MB) (http://download.qt-project.org/official_releases/qt/5.3/5.3.0/qt-opensource-windows-x86-msvc2013-5.3.0.exe)
در رابطه با اطلاعات دقیقتر خودم امشب نسخه ANGLE رو دانلود و بررسی خواهم کرد چیپستی دارم با نام Intel 965 Express که از نسخه 2.1 پشتیبانی نمیکنه و وقتی اجرا میکنم بسیاری از آبجکت هام به صورت درست اجرا و نمایش داده نمیشوند برای بررسی و اعلام نتیجه دقیقتر حتما در رابطه با این موضوع مطالبی رو در آموزش های نصب و راه اندازی اعلام خواهم کرد.
حامد مصافی
دوشنبه 26 خرداد 1393, 20:06 عصر
در دانلود کیوت نسخههایی را دانلود کنید که در نامشان کلمه OpenGLنوشته نشده است (نسخههای 5.0.0 تا 5.2.1)
در نسخههای ماقبل 5 هم چون موتور پردازشی همان Qt Graphics Framework است روی هر سیستمی اجرا خواهد شد.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.