ورود

View Full Version : کامپایل Hello world در لینوکس

Amir 2010a
یک شنبه 01 تیر 1393, 10:59 صبح
سلام
من ++C و Qt رو شروع کردم به یادگیری
تو ویندوز کامپایلر زیاد هست مانند Dev C++ -- Qt Creator
اما مشکل من تو لینوکسه
من میخوام برنامه ای رو که نوشتم تو لینوکس کامپایل کنم اما آشنایی با نحوه کامپایل در لینوکس سنت او اس ندارم
لطفا اگر ممکنه برای یک مبتدی بگین باید چکار کنم ؟
با تشکر

کامبیز اسدزاده
یک شنبه 01 تیر 1393, 13:13 عصر
سلام
تو ویندوز کامپایلر زیاد هست مانند Dev C++‎‎‎ -- Qt Creator
اما مشکل من تو لینوکسه
من میخوام برنامه ای رو که نوشتم تو لینوکس کامپایل کنم اما آشنایی با نحوه کامپایل در لینوکس سنت او اس ندارم
با تشکر

نیازی نیست شما با کامپایلر درگیر بشید ! Qt Creator رو نصب کنید خودش شامل کامپایلر هستش میتونید ازش استفاده کنید.
برای لینوکس CentOs من تستش نکردم ولی فکر میکنم باید Compile کنید و معمولا این سیستم عامل برای سرور مناسب هست نه دسکتاپ... به هر حال کافیه Qt رو نصب کنید و تمام.
روی ویرایش Ubuntu هم که دقیقا با نصب Qt همین روش رو پیش میگیریم مگر نمیدگم در نهایت مجبور به Compile به صورت دستی از روی سورس Qt بشید.

IamOverlord
یک شنبه 01 تیر 1393, 13:59 عصر
برای کامپایل برنامه برای ویندوز در محیط لینوکس چی؟ باز هم Qt رو نصب کنیم تمومه؟

Amir 2010a
یک شنبه 01 تیر 1393, 14:11 عصر
روش کامپایل با G++ یا GCC به چه صورته؟

کامبیز اسدزاده
یک شنبه 01 تیر 1393, 16:36 عصر
برای کامپایل برنامه برای ویندوز در محیط لینوکس چی؟ باز هم Qt رو نصب کنیم تمومه؟

بله شما همون Qt ای رو که رو ویندوز استفاده میکردی نسخه لینوکسیش رو نصب کن در آموزش های راه اندازی لینوکس هم اینارو توضیح دادیم قبلا :
این قسمت رو مطاله کنید : http://barnamenevis.org/showthread.php?436304-%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D9%88-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-C-%E2%80%8E%E2%80%8E-Qt-%D8%A8%D9%87-%D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%AA-%DA%AF%D8%A7%D9%85-%D8%A8%D9%87-%DA%AF%D8%A7%D9%85&p=1952439&viewfull=1#post1952439

روش کامپایل با G++ یا GCC به چه صورته؟

نیازی به روش خاصی نداره دوست عزیز طبق لینک بالا Qt رو نصب کنید مثل همین ویندوز میتونید بیلدش کنید.
دقیقا محیط همین محیط Qt هست که در ویندوز میبینید در لینوکس هم همونه هیچ فرقی نداره فقط نوع کامپایلری که روش ست هست GCC خواهد بود که طبق باز همون آموزش ها گفتم کدوم نسخه رو باید نصب کنید.

alireza es
یک شنبه 01 تیر 1393, 19:40 عصر
سلام
تو ویندوز کامپایلر زیاد هست مانند Dev C++‎ -- Qt Creator
اما مشکل من تو لینوکسه
با تشکر

روی لینوکس باید کامپایلر g++ رو نصب کنید که برخلاف ویندوز در هنگام نصب کیوت نصب نمیشه(شایدم بشه برا من که نشد)
دقت کنید که اشتباها gcc نصب نکنید چون این برای زبان C هست

حامد مصافی
یک شنبه 01 تیر 1393, 20:08 عصر
اینها الزامی هستند (از بسته‌هایی که معمولاً نصب هستند مانند libc6 و dbus و ... چشو‌پوشی شده است):
++g
automake
autoconf
make
build-essential
(اکثر پیش‌نیازها با نصب ++g‌نصب می‌شوند)

در برخی موارد نیاز به استفاده از امکانی از کتابخانه کیوت دارید که خود نیازمند امکاناتی از سخت افزار است. برای مثال در صورت استفاده از ماژول multimedia‌باید portaudio-dev و portaudio و alsa و مانند اینها نصب باشند.

اگر می‌خواهید کتابخانه کیوت را از مخزن توزیع خود (مانند reposrity‌های دبیان) دانلود کنید دنبال بسته‌هایی با نام libqt5-dev و یا شبیه این و libqt5-gui , ... بگردید.