View Full Version : چگونه کد های برنامه نویسی را درست و مهندسی بنویسیم؟
sina4everafter
پنج شنبه 12 تیر 1393, 12:27 عصر
سلام دوستان. ممنون میشم اگر راهنماییم کنید.
من در حال حاضر در یک شرکت برنامه نویسی به عنوان کارآموز در حال فعالیتم. وقتی توی شرکت کدهای برنامه هایی و که می نویسم نشون میدم، میگن که کدهات و مهندسی نمی نویسی.
درست هم میگن. چون خیلی کد هام شلوغه و خودم هم توش گم میشم.
می خواستم بدونم چطور باید روش کد نویسی حرفه ای و یادبگیرم. آیا با تجربه به دست میاد یا باید در این زمینه مطالعه کنم؟
ممنون اگر راهنمایم کنید.
cups_of_java
پنج شنبه 12 تیر 1393, 14:20 عصر
مطالعه + تجربه نوشتن + خوندن کد های تمیز
مقدمه) داشتن درک درستی از شی گرایی، تجرد برقرار کردن تو سطح متدها و کلاس ها...، انواع پلی مورفیزم... و اصول اولیه شی گرایی (Object Oriented Principles)
1) خوندن الگوهای طراحی شی گرا (Design Patterns) و کتاب معروف اون
2) کتاب Code Complete و یا کتاب Clean Code و یا کتاب Implementation Patterns
3) Idiom های زبان برنامه نویسی ای که باهاش کد میزنی... که اگه سرچ کنی مثلن Java Idioms لسیت های متفاوتی ازشون پیدا میکنی...
این مسافرت رو به خیر شروع کنی...
sina4everafter
پنج شنبه 12 تیر 1393, 18:53 عصر
سپاس از این همه اطلاعات خوب.
من با زبان انگلیسی در حدی که بخوام بشینم یه کتابی و بخونم و بفهمم آشنا نیستم.
می خواستم بدونم ترجمه فارسی کتاب هایی که معرفی کردین هست و اگر هست کدوم ترجمه بهتره.
ممنون از شما.
cups_of_java
پنج شنبه 12 تیر 1393, 20:35 عصر
نه! حداقل من نمی شناسم...
بهت جدن توصیه میکنم اگه میخوای سوادت بره بالا انگیلسیت رو قوی کن و اون کتاب ها رو سعی کن بخونی... خودش زبانتو قوی میکنه...
hamid1129
شنبه 14 تیر 1393, 17:44 عصر
برای بالابردن دانش دو راه بیشتر موجود نیست : ۱- پیش افرادی فعالیت کنین که توی دانش مورد نظر خبره هستن و از اونا یادبگیرین و ۲- اگر دسترسی به اون افراد ندارین کتابهای اونها رو مطالعه کنید.
خوشبختانه توی زمینه برنامهنویسی هر دو گزینه ممکن هست.
جهت برآورده کردن گزینهی اول کافیه بعد از نصب گیت یه پروژهی اپنسورس رو کلون کنید و توی سورس اون بالا و پایین بشین ، چگونگی پیادهسازی ارتباطات ، ارثبریها ، طراحی الگوها و موارد دیگه رو به دفت بررسی کنید. حتی ماههای اول ممکنه این سورس کدها گنگ به نظر برسن ، بهترین روش برای یادگیری اونها بررسی Unit Test های اونها قبل از خوندن خود کدهاست. و برای مورد دوم هم دوستمون در بالا اشارهای کردن.
مطالعه و کارکردن روی سورسهای حجیمی مثله فریمورک اسپرینگ واقعا در ابتدا مشکل به نظر میاد ولی یکی از فوقالعاده ترین سورسکدها جهت مطالعه ویادگیریه ، پس از اینجا شروع کنید:
git clone https://github.com/spring-projects/spring-framework.git
beroozresan
شنبه 14 تیر 1393, 17:47 عصر
این سوال منم هست.
خیلی ممنونم
m.alinejad
شنبه 28 تیر 1393, 23:02 عصر
اگر کتاب Code Complete: A Practical Handbook of Software Construction رو خواستید می تونید از لینک زیر دانلود کنید.
http://ebook-dl.com/item/code_complete_a_practical_handbook_of_software_sec ond_edition_steve_mcconnell
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.