View Full Version : نصب واجرای نرمافزارها در لینوکس fedora4
ghanei
شنبه 30 اردیبهشت 1385, 08:22 صبح
دوستان عزیز من در زمینه لینوکس یک تازه کار هستم .می خواستم یک سری اطلاعات در مورد نصب و اجرای برنامه ها در لینوکس fedora4 کسب کنم . اگر امکان داره شیوه نصب واجرا به صورت گرافیکی را توضیح بدهید نه به صورت متنی.
اخر باید در این مورد یه کنفرانس بدم که مخاطبانم به شدت به محیط گرفیکی وابسته اند.
اگر ممکن نبود شیوه نصب واجرا به صورت متنی را توضیح بدهید ممنون میشم.
rezaTavak
شنبه 30 اردیبهشت 1385, 10:48 صبح
سلام
من فدرا استفاده نمی کنم خیلی از لینوکس کارهای حرفه ای هم.
دلیلش این است که فدرا نسخه پایداری نیست و برای تست است.
چیزی مانند suse,RedHatEL,CentOS,Debian,و... بهتر هستند.
اما خب اصول در لینوکس یکی است.
در لینوکس ردهت برای ساده کردن نصب یک پیکج به اسم RPM(Redhat Package Maneger(
ساخته است. که با دستور rpm -i packagename.rpm نصب میتواند صورت گیرد.
در محیط گرافیکی krpm هم به شما کمک خواهد کرد. روی rpm کلیک کرده و نصب را ادامه دهید (در kde)
اما بیشتر نرم افزارها در لینوکس سورس هستند و باید در محیط متنی ترجمه شوند. که با دستورات ساده زیر (اگر فایل زیپ باشد اول از حالت فشرده خارج کنید) فایل ابتدا کمپایل و سپس نصب می شود. باید ابتدا در شاخه سورس قرار گیرید.
[code]
./cofigure
make
make install
[code]
./ بخاطر این است که نشان میدهد باید فایل مسیر جاری اجرا شود.
اگر configure --help/. را بنویسید پارامترهای زیادتری به شما می دهد.
برای اجرا شما در محیط گرافیکی می توانید روی فایل دابل کلیک کنید.
در محیط متنی باید مسیر کامل فایل اجرایی را بدهید یا در مسیرهای $PATH باشند یا در مسیر جاری و از /. استفاده کنید (. یعنی مسیر جاری)
اگر هم فایل ویندوز است و wine را دارید از wine execfilename.exe
استفاده کنید. مثلا wine VFP.EXE
توجه کنید در لینوکس حروف بزرگ و کوچک متمایز هستند.
اگر هم اطلاعات بیشتری خواستید tldp.org شاید مطالبی پیدا کنید.
quack
یک شنبه 31 اردیبهشت 1385, 14:16 عصر
سلام
من فدرا استفاده نمی کنم خیلی از لینوکس کارهای حرفه ای هم.
دلیلش این است که فدرا نسخه پایداری نیست و برای تست است.
.
من زیاد با لینوکس کار نکردم .میشه بگین منظورتون از اینکه فدرا پایدار نیست چیه , مگه کرنل همه لینوکس ها یکی نیست؟!
rezaTavak
دوشنبه 01 خرداد 1385, 07:52 صبح
اولا کرنل هر لینوکسی با دیگر ممکنه متفاوت باشه. جالبه بدونید کرنل الان داره حدود دو ماه یک بار یک ورژن جدید میاد. مثلا کرنل ۲.۴ برای سرور مناسبه و کرنل ۲.۶ برای کارهای خانگی. البته این مال قبل بوده نمی دونم الان ۲.۶ هنوز هم ناپایدار است؟
ببینید ردهت یک شرکت بود که روی لینوکس سرمایه گذاری کرد. هر شش ماه یک نسخه جدید هم بیرون داد. این نسخه ها همه تست شده بودند و مشکل باگ کمتری داشتند. اما تا ورژن ۹ اگر کسی استفاده می کرد فقط به خاطر خدمات پشتیبانی اگر دوست داشت با ردهت قرارداد می بست و تقریبا کسی به این شرکت پول زیادی نمیداد.
از ورژن ۹ به بعد ردهت دوتا نسخه داد: Fedora,RHEL که اولی ناپایدار و دومی تست شده بود. منظور از تست شده یعنی نسخه هایی از نرم افزارها روش بود که امتحان خودشون را پس داده بودند. اما دومی پولی است و خب باید در مورد دومی هم سورس عرضه بشه. و این است که بر اساس گنو میشه اون را توسعه داد. CentOS هم همین کار را می کنه یعنی RHEL را که پولی است توسعه میده اما این یکی پشتیبانی نداره. (در مورد زوزه هم همین هست.)
اگر الان برید سایت www.debian.org می بینید سه تا نگارش فعلا در حال کاره:
پایدار (sarge)
تست (“etch”)
ناپایدار (sid)
خب طبعا باید شما که توی گروه توسعه نیستید از اولی استفاده کنید.
این را هم بدونید که الان دبیان و توزیعهای مبتنی بر اون الان از محبوبیت خاصی برخوردارند.
Delphi Skyline
یک شنبه 11 تیر 1385, 21:00 عصر
ubuntu چی ؟؟ پایداره ؟؟
shaniaki
دوشنبه 12 تیر 1385, 06:19 صبح
با عرض ادب:
مطلب گفته شده در خصوص «ناپایداری» فدورا را من اولین بار است که می شنوم. فدورا یک پروژه مستقل است و روش توسعه خود و نسخه های آزمایشی و نهایی و حتی بسته های رفع عیب مخصوص به خود را دارد. آنچه که اعلام شده این است که ردهت علاوه بر ساپورت هایی از فدورا می کند و بسیاری از توسعه دهندگان اصلی ردهت هم در فدورا مشغول هستند، به فدورا به عنوان یک بستر pilot برای پیاده سازی تکنولوژی ها جدید پیش از قرار دادن آن ها در RHEL نگاه می کند (رجوع به SELinux).
http://fedora.redhat.com/About/
Why should I use Fedora?
Because Fedora is the best collection of stable and innovative software available in the open source world.
یه ... ...
mobina_2006
یک شنبه 29 شهریور 1394, 09:23 صبح
سلام .من میخام به محیط kde دست پیدا کنم توی فدورا ؟ چه طوری میشه کمکم کنید
راجب به نصب بسته ها هم مشکل دارم اگه میشه کسی کمکم کنه
اصلا بسته ها رو از کجا باید دالود کنم و چه بسته هایی رو باید دانلود کنم
علی بهمنی جلالی
سه شنبه 28 مهر 1394, 15:50 عصر
سلام .من میخام به محیط kde دست پیدا کنم توی فدورا ؟ چه طوری میشه کمکم کنید
راجب به نصب بسته ها هم مشکل دارم اگه میشه کسی کمکم کنه
اصلا بسته ها رو از کجا باید دالود کنم و چه بسته هایی رو باید دانلود کنم
سلام
میتونی سؤالت رو توی یک تاپیک جدید بپرسی یا در انجمن اوبونتو: forum.ubuntu.ir
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.