ورود

View Full Version : تفاوت Datasnap معمولی با REST

hp1361
سه شنبه 14 مرداد 1393, 14:26 عصر
با سلام

مثالی که آقای Wagner R. Landgraf در سمینار CodeRage 8 در خصوص استفاده از Aurelius در Datasnap ارائه داده، پیاده سازیش با استفاده از Datasnap Rest می باشد.

پیش از این من برنامه هام رو با دیتااسنپ معمولی مینوشتم.

آیا میشه این پروژه رو هم با Datasnap عادی پیاده سازیش کرد؟

***پاسخ*** الآن موفق شدم با DataSnap عادی هم پیاده سازیش کنم. یکم مفاهیم خوب جا نیافتاده بود.!

سوال کلی تر: فرق اساسی Datasnap عادی با نوع REST درچیه؟

هر کدوم برای چه نوع پروژه هایی پیشنهاد میشه؟

ممنون و متشکرم

BORHAN TEC
چهارشنبه 15 مرداد 1393, 17:00 عصر
فرق اساسی Datasnap عادی با نوع REST درچیه؟

هر کدوم برای چه نوع پروژه هایی پیشنهاد میشه؟
با سلام،
اگه پروژه از نوع REST باشه معمولاً فرمت انتقال اطلاعات بر اساس JSON است که نسبت به XML فرمت فشرده تری است. در پروژه های نوع REST کلاینت می تواند از متدهای POST و GET و PUT و DELETE هم استفاده کند. در سرویس دهنده های نوع REST دسترسی به یک متد خاص بر اساس URL است.این موضوع یک بحث عمومی است که در بین تمامی ابزارها مشترک است. بهترین منبعی که من برای توضیح در این مورد می شناسم دوره ی Fundations of Programming : Web Services است که توسط شرکت Lynda و آقای David Gassner ساخته شده است. اگر با وب سرویس ها همیشه سر و کار دارید مشاهده فیلمهای این مجموعه به اکثر سوالات شما در این خصوص پاسخ می دهد و به صورت بسیار اصولی با طرز کار وبسرویس و کلاینت آشنا می شوید.
وب سرویس های نوع REST قابلیتهای مختلفی رو به ما ارائه می کنند که بنا به این قابلیتها می توانید مشخص کنید که در یک پروژه خاص از REST استفاده کنید یا خیر. این قابلیتها در صفحه 4 از وایت پیپری تحت عنوان REST in Delphi 2010 که نوشته Marco Cantu است لیست شده که من هم عیناً آنها را در اینجا لیست می کنم:

- REST uses URLs to identify a resource on a server (while SOAP uses a single URL for many requests, detailed in the SOAP envelope). Notice the idea is to use the URL to
identify a resource not an operation on the resource.
- REST uses HTTP methods to indicate which operation to perform (retrieve or HTTP GET,
create or HTTP PUT, update or HTTP POST, and delete or HTTP DELETE)
- REST uses HTTP parameters (both as query parameters and POST parameters) to
provide further information to the server
- REST relies on HTTP for authentication, encryption, security (using HTTPS)
- REST returns data as plain documents, using multiple mime formats (XML, JSON,
images, and many others)

There are quite a few architectural elements that are worth considering in this kind of scenario.
REST demands for system to be:

- Client/server in nature (nothing directly to do with database RDBMS here)
- Inherently stateless
- Cache-friendly (the same URL should return the same data if called twice in sequence,
unless the server side data changed), permitting proxy and cache servers to be inserted
between the client and the server. A corollary is that all GET operations should have no
side effect
موفق باشید...

mahdy.asia
دوشنبه 24 شهریور 1393, 13:15 عصر
دوست عزیز من یک وب سرویس با دلفی XE5 که بتونه با قالب Json دریافت و ارسال اطلاعات رو انجام بده می خوام بنویسم اما در این زمینه مبتدی هستم در صورت امکان لینک آموزش یا مراحل انجام یک مثال ساده رو بزارید.