ورود

View Full Version : طراحی جودل پایگاه داده

alireza_g698
یک شنبه 16 شهریور 1393, 23:18 عصر
سلام دوستان من میخوام نرم افزاری فروشگاهی طراحی کنم.ولی با ایجاد جدول های ذیتابیس مشکل دارم.
برای صدور فاکتور باید جدولی جدا طراحی کنم؟

mohammad reza beizavi
دوشنبه 17 شهریور 1393, 00:46 صبح
درود
چون فاکتور یه موجودیت هست که مشخصات خاص خودش مثل تاریخ صدور، مبغ فاکتور، میزان کسورات قانونی(مثل مالیات و ...)، پرداخت نقدی یا غیر نقدی و اقلام مندرج در فاکتور رو داره پس حتما نیاز دارید که یک جدول براش در نظر بگیرید.

alireza_g698
دوشنبه 17 شهریور 1393, 12:02 عصر
درود
چون فاکتور یه موجودیت هست که مشخصات خاص خودش مثل تاریخ صدور، مبغ فاکتور، میزان کسورات قانونی(مثل مالیات و ...)، پرداخت نقدی یا غیر نقدی و اقلام مندرج در فاکتور رو داره پس حتما نیاز دارید که یک جدول براش در نظر بگیرید.

میشه اطف کنید بیشتر در مورد این موضوع صحبت کنید.چه فیلد هایی برای جدول باد در نظر بگیرم؟چه جدول های دیگری نیاز دارم؟

mohammad reza beizavi
دوشنبه 17 شهریور 1393, 13:40 عصر
درود
شما اطلاعات کالا ها، خرید کالا، فروش کالا، اطلاعات فروشنده و اطلاعات خریدار رو توی دیتابیس ذخیره میکنید درسته.
پس به نظر میاد که تمام اطلاعات فروش هم توی همین جداول دارید و شاید به جدولی برای فاکتور نیاز نباشه.
اما حتی در صورتی که اطلاعات اضافی هم نیاز به ثبت نداشته باشد کوئری گرفتن از تمام جداول به ویژه زمانی که اطلاعات دیتابیس شما افزایش پیدا کنه خیلی مشکل میشه و از نظر سرعت و کارایی بهینه نخواهد بود.
از اون گذشته، فاکتور رو می تونید به عنوان یک موجودیت درنظر بگیرید و همونطور که قبلا هم گفتم اطلاعاتی شماره فاکتور، فروشنده (آی دی فروشنده)، قیمت کل، میزان تخفیف، تاریخ فروش، میزان مالیات(در صورت نیاز)، نوع پرداخت(نقدی، چک، اعتباری) و .... صرفا مربوط به فاکتور هستند.
البته یک جدول واسط بین فاکتور و کالاها هم لازم دارید تا اطلاعات مربوط به کالاهای مندرج در یک فاکتور رو بهتون نشون بده.
این جدول هم حداقل می تونه حاوی دو ستون، یکی آی دی کالا و دیگری آی دی فاکتور باشه که دارای رابظه ی یک به چند هست.

بهتره شروع به کار کنید، حین کار اطلاعات دیگه هم به نظرتون میرسه که می تونید توی دیتابیس در نظر بگیرید.
موفق باشید