ورود

View Full Version : گفتگو: سوال شرعی درباره برنامه نویسی

mr.designer
شنبه 12 مهر 1393, 13:05 عصر
سلام دوستان
چند وقتیه ذهن من بدجور درگیر این مساله کپی رایت شده
من خودم ادم خیلی مذهبی نیستم حتی نماز هم نمیخونم ولی نماز نمیخونم خودم میدونمو خدای خودم حق کسیو نمیخورم ولی نرم افزاریو که کپی میکنم و مجانی ازش استفاده میکنم احساس میکم اون دنیا باید جواب پس بدم نمیدونم گناه این حرکت کردن منه یا دولت
اصلا اینکار کپی کردن گناهه؟
حالا کپی کردن نرم افزارو میشه بعدا پول دستم اومد پولشو بدم ولی این مساله هم حسابی درگیرم کرده
اول اینکه من باید بین php و asp.net یکیو انتخاب کنم خودم دوست دارم asp.net ادامه بدم ولی چون این asp.net پولیه و من مثلا وارد بازار کار شدم به عنوان برنامه نویس asp حالا با برنامه نویسی این زبان پولمو در بیارم این پول حلاله یا حرام؟
خواستم از اخوند مسجدمون اینارو بپرسم دیدم اون پیره اصلا دستش به ماوس کامپیوتر هم نخورده باید چند ساعت واسش توضیح بدم که چی به چیه که از حوصله من خارجه
از دوستان هم تقاضا دارم راجع به این مسئله توضیح بدن

DataMaster
شنبه 12 مهر 1393, 13:07 عصر
چرا سوالت رو تو سایت مراجع تقلید نمی پرسی؟؟؟

mr.designer
شنبه 12 مهر 1393, 13:36 عصر
من تا حالا اینجور سایت ها نرفتم واسه همین به ذهنم نرسید
حالا اینجا پرسیدیم بده؟

mr.designer
شنبه 12 مهر 1393, 14:27 عصر
رفتم پرسیدم گفتن اشکال نداره
اول گفت مرجع تقلیدتو بگو من گفتم مرجع تقلیدی ندارم گفت استفاده نکن باید ازشون اجازه بگیری
بعد گفتم مرجع تقلیدم رهبره گفت پس اشکالی نداره از نظر ایشون چون اون شرکت با ما قرارداد نداره استفاده از نرم افزاراش اشکالی نداره

پیام حیاتی
شنبه 12 مهر 1393, 14:29 عصر
سلام
دوست عزیز شما هم مثل بنده نماز نمیخونی، روزه و سایر اعمالم من به جا نمیارم چون اعتقادی ندارم اسمن به خاطر موقعیت جغرافیایی تولد مسلمون شدیم!
سوال من از شما این هست وقتی نماز نمیخونی و مشکلی نداری با شرع مشکل پیدا می کنی که بعد برسیم به حلال و حرام؟!پس حتمن شما هم مثل خیلی هابا دین سلیقه ای برخورد کردید.
اگر این موضوع اینقدر مهم بود در اسلام که در اصل هم مهم هست حاکمین فکری در این مورد باید می کردن که مطمنن در دین و احکام اسلامی از بنده بالاتر هستند!
قانون کپی رایت هست اما فقط به اسم و اینکه جایش خالی نباشد.
خودتون رو درگیر چه چیزهایی می کنید،در عجبم.

mr.designer
شنبه 12 مهر 1393, 16:56 عصر
یه سوال پرسیدی که 2 ساعت درگیرش شدم )))
دوست عزیز منکه نماز نمیخونم برمیگرده به خانواده و لجبازیو اینجور مسائل
درست من نماز نمیخونم ولی دلیل نمیشه که انسانیت نداشته باشم
به نماز معتقد نباشم ولی به حق الناس معتقدم به خدا معتقدم و خدا ترس هستم
میدونم اگه حق کسیو بخورم ازم نمیگذرن یا برم دزدی کنم پول دزدیو به بچم بدم بچم ادم سالمی نمیشه یا برم مزاحم ناموس مردم بشم یکی دیگه میاد مزاحم ناموس من میشه
ولی نماز دیگه برمیگرده به خودتو خدای خودت چه نماز بخونی چه نماز نخونی من هیچیم نمیشه یا فلانی چیزیش نمیشه من مریض نمیشم یا یتیم نمیشم شاید بخاطر همین مسائل باشه که من نماز نمیخونم چون خودم هستمو خدای خودم
مسئله کپی رایت هم برای من اصلا مهم نبود
ولی یه لحظه فکر کردم منی که از این نرم افزار دارم مجانی استفاده میکنم شاید سازنده این نرم افزار با فروش اینی که ساخته داره خودشو سیر میکنه شاید درست نباشه چه از نظر دینی چه انسانی من دارم مجانی ازش استفاده میکنم
که رفتم این سوال هم پرسیدم گفتن اشکالی نداره اگه گناه هم باشه دیگه من گناه نمیکنم

paysokhan
شنبه 12 مهر 1393, 18:50 عصر
سلام بزرگوار
لطفا سوال شرعی خود را دقیق بفرمایید تا پاسخ بدهیم.
کپی کد منظورتون هست یا اصل نرم افزار ؟

پیام حیاتی
شنبه 12 مهر 1393, 19:06 عصر
یه سوال پرسیدی که 2 ساعت درگیرش شدم )))
دوست عزیز منکه نماز نمیخونم برمیگرده به خانواده و لجبازیو اینجور مسائل
درست من نماز نمیخونم ولی دلیل نمیشه که انسانیت نداشته باشم
به نماز معتقد نباشم ولی به حق الناس معتقدم به خدا معتقدم و خدا ترس هستم
میدونم اگه حق کسیو بخورم ازم نمیگذرن یا برم دزدی کنم پول دزدیو به بچم بدم بچم ادم سالمی نمیشه یا برم مزاحم ناموس مردم بشم یکی دیگه میاد مزاحم ناموس من میشه
ولی نماز دیگه برمیگرده به خودتو خدای خودت چه نماز بخونی چه نماز نخونی من هیچیم نمیشه یا فلانی چیزیش نمیشه من مریض نمیشم یا یتیم نمیشم شاید بخاطر همین مسائل باشه که من نماز نمیخونم چون خودم هستمو خدای خودم
مسئله کپی رایت هم برای من اصلا مهم نبود
ولی یه لحظه فکر کردم منی که از این نرم افزار دارم مجانی استفاده میکنم شاید سازنده این نرم افزار با فروش اینی که ساخته داره خودشو سیر میکنه شاید درست نباشه چه از نظر دینی چه انسانی من دارم مجانی ازش استفاده میکنم
که رفتم این سوال هم پرسیدم گفتن اشکالی نداره اگه گناه هم باشه دیگه من گناه نمیکنم
ببین عزیزم تو پست قبلیم هم گفتم اینکه مشکل داره یا نه 100 درصد مشکل داره اینکه برمیگرده به مرجع تقلید و.... ببخشید،شرو وری بیش نیست اصلا در حدی نیستن که بخ ان در مورد علم و فناوری روز حتی نظر بدن،شما عقلانی فکر کردید و دیدید درست نیست چیز مشخصی هم هست،میتونی نسخه لایسنس دار برنامه ها رو تهیه کنی و خودت رو از همه ابهامات دور کنی ویندوز اورجینال بگیری و بعد هم برنامه ها،.... .

پیام حیاتی
شنبه 12 مهر 1393, 19:07 عصر
سلام بزرگوار
لطفا سوال شرعی خود را دقیق بفرمایید تا پاسخ بدهیم.
کپی کد منظورتون هست یا اصل نرم افزار ؟
اینم نمونش بعد از این همه صحبت آخر میپرسه لیلی زن بود یا مرد؟!ا
حتمن برای هر کدوم یک شریعت و فتوا وجود داره نه؟!
اگر همین نرم افزارها در کشور تهیه و تولید میشد بعد امریکا و سایر کشورهای کفر! ازش استفاده می کردن که به هزار و یک دلیل محکوم میشدن اما توی کشور ما بستگی به مرجع تقلید و... داره.!!!

paysokhan
شنبه 12 مهر 1393, 19:34 عصر
مقام معظم رهبری:
بنابر احتیاط واجب باید در نسخه برداری وتکثیر نوارهای کامپیوتری که در داخل تولید شده است ،حقوق صاحبانشان باید ازطریق کسب اجازه از انان رعایت شود ودر مورد خارج از کشور ،تابع قرار داد است.

paysokhan
شنبه 12 مهر 1393, 19:39 عصر
طبق نظر آيت الله بهجت ره و آيت الله مكارم شيرازي تكثير نرم افزار ها ( فيلم يا كتاب يا ...) بدون رضايت صاحبان اصلي آنها ، جايز نيست مگر اينكه كافر حربي باشند كه مالشان محترم نيست .

براي روشن شدن بيشتر حكم عين فتاواي اين بزرگواران را در زير مي آورم :

آيت الله بهجت ره :

696. برخى از نرم افزارهاى كامپيوترى از كشورهاى خارجى به داخل ايران آورده و تكثير مى شود. در آن كشورها (كشورهاى سازنده اين نرم افزارها) تكثير آن، ممنوع اعلام شده است، حكم تكثير چنين نرم افزارهايى چيست؟
ج. مانند حق طبع و چاپ كتاب است كه اگر اضرار به مؤلّف يا ناشر محسوب شود، جايز نيست. بلكه عمل انجام گرفته توسط او محترم است. ولى اگر آن كفّار از كسانى باشند كه مالشان محترم نباشد و موجب فتنه نشود، تكثير آن جايز است.

منبع:
http://bahjat.org/fa/content/view/1014/45 (http://bahjat.org/fa/content/view/1014/45/)/
آيت الله مكارم شيرازي :

http://www.makaremshirazi.org/persian/images/quis.gif اگر خود شما قرار بود با ویندوز و ورد ارتزاق کنید چه میکردید؟ آیا این نوع درآمد حرام است؟
http://www.makaremshirazi.org/persian/images/answer.gif استفاده از آنچه مربوط به کفار حربی است اشکالی ندارد.

http://www.makaremshirazi.org/persian/images/quis.gif نظر حضرتعالی درباره رعایت حق مولف در آثار چاپی، چند رسانه ای و نرم افزارها مشروط به این شده که صاحب اصلی کافر حربی باشد یا نه. حال با توجه به اینکه اکثر این آثار امروز در آمریکا تولید می شود و این کشور ما را تحریم اقتصادی نموده است لطفاً در خصوص موارد زیر راهنمایی بفرمایید که کافر حربی محسوب می شوند یا خیر:

۱- موسسات دولتی غیر سیاسی نظیر جوامع مهندسی در آمریکا نظیر جامعه مهندسان عمران، مکانیک و ...
۲- موسسات انتشاراتی غیر دولتی یا شرکتهای غیر دولتی آمریکایی متعلق به اشخاص که ظاهرا با مسلمانان مشکل و جنگی ندارند و حتی به ایرانیان یا دیگر مسلمانان کالا هم می فروشند
http://www.makaremshirazi.org/persian/images/answer.gif در صورتی که با مسلمانان مشکلی نداشته باشند و حمایت از برنامه های دولت خود نکنند حکم حربی ندارند.

http://www.makaremshirazi.org/persian/estefta/

با توجه به استفتائاتي كه در بالا آمده است تكثير بدون اجازه توليدات داخلي ، جايز نيست ولي توليدات خارجي مشروط به اين است كه توليد كننده كافر حربي (يا ملحق به او) نباشد و در صورتي كه كافر حربي باشد ، تكثير اشكالي ندارد .

موفق باشيد

davood59
شنبه 12 مهر 1393, 20:00 عصر
با سلام؛
خیلی عذر میخوام که اینجوری حرف می زنم ولی با کمال احترام و بازهم عذرخواهی در این جمله که نوشتین:

با توجه به استفتائاتي كه در بالا آمده است تكثير بدون اجازه توليدات داخلي ، جايز نيست ولي توليدات خارجي مشروط به اين است كه توليد كننده كافر حربي (يا ملحق به او) نباشد و در صورتي كه كافر حربي باشد ، تكثير اشكالي ندارد .

از این مسخره تر من حرفی ندیدم.
مگه چه فرقی ست بین اون بنده خدا و یه آدم دیگه داخل کشورمون؟ شما به کی دارین میگین کافر؟؟؟ اگه منظورتون آمریکاست که باید بدونید آمریکا از جمله کشورهایی ست که مذهبی ترین مردم رو داره! تازه اونها هم که مسیحی هستن و کافر نیستن!!!
چطور ما در جای دیگه ای بقول آقایون فقها داریم معامله با کفار حرام است، ولی همین روسیه و چین کمونیستی که هیچ اعتقادی به خدا ندارن، داراری بیشترین معامله با ایران هستند!!!!! پس اگه اینطور باشه ما باید هیچ خریدی از اینها نداشته باشیم!!!!!!
بنظر من کار بد ، بد است چه طرف کافر باشد و چه بی دین یا با دین. طرف مقابل انسان است و این بدین معنی است که همه با هم برابریم.
اون بنده خدا بیاد زحمت بکشه و پدرش در بیاد ، ما بیایم بگیم چون کافره اشکال نداره !!!!
نمیدونم والله، بنظر من که اصلا حرف عاقلانه ای نیست.

پیام حیاتی
شنبه 12 مهر 1393, 20:31 عصر
کافر حربی صیغه ای برای توجیه کردن کار خلافشون.

- barati -
شنبه 12 مهر 1393, 20:31 عصر
با سلام؛
خیلی عذر میخوام که اینجوری حرف می زنم ولی با کمال احترام و بازهم عذرخواهی در این جمله که نوشتین:

مگه چه فرقی ست بین اون بنده خدا و یه آدم دیگه داخل کشورمون؟ شما به کی دارین میگین کافر؟؟؟ اگه منظورتون آمریکاست که باید بدونید آمریکا از جمله کشورهایی ست که مذهبی ترین مردم رو داره! تازه اونها هم که مسیحی هستن و کافر نیستن!!!
چطور ما در جای دیگه ای بقول آقایون فقها داریم معامله با کفار حرام است، ولی همین روسیه و چین کمونیستی که هیچ اعتقادی به خدا ندارن، داراری بیشترین معامله با ایران هستند!!!!! پس اگه اینطور باشه ما باید هیچ خریدی از اینها نداشته باشیم!!!!!!
بنظر من کار بد ، بد است چه طرف کافر باشد و چه بی دین یا با دین. طرف مقابل انسان است و این بدین معنی است که همه با هم برابریم.
اون بنده خدا بیاد زحمت بکشه و پدرش در بیاد ، ما بیایم بگیم چون کافره اشکال نداره !!!!
نمیدونم والله، بنظر من که اصلا حرف عاقلانه ای نیست.

شما به اون حدی رسیدی که میتونید با دلیل و حجت حرف مراجع رو زیر سوال ببرید ؟
مواظب طرز گفتارتون باشید ، این حرف های به قول شما مسخره میلیون ها مقلد داره !
اینجا انجمن برنامه نویسی هست و بهتره بحث های اینچنین رو مطرح نکنید .
موفق باشید

***BiDaK***
شنبه 12 مهر 1393, 20:38 عصر
با سلام؛

نمیدونم والله، بنظر من که اصلا حرف عاقلانه ای نیست.کار به حرف مراجع و حرف درستو غلط ندارم.
ولی شما که الکی میای فقط یه بحثو بکوبونیو حرف از کار بد و خوب میزنی...چنتا از نرم افزارات free هستن؟ چنتاشون license دارن؟ چنتاشون کرک شدن؟
حرفی اثر پذیری داره که طرفی که حرف میزنه خودش اهل عمل باشه!!! شما چقد پایبند حرفاتون هستین؟

paysokhan
شنبه 12 مهر 1393, 20:50 عصر
جناب اول برومطالعه بکن معنی کافر حربی را یاد بگیر بعد بیا بحث کن.
کافر حربی یعنی کافری که بنای ستیز و توطئه بر علیه اسلام و مسلمانان داشته باشند ذمی نیستد و اصطلاحا به اینها کافر حربی می گویند
در مقابل کافر حربی کافر ذمی است که اموال آنها محترم و محفوظ است
لطفا درباره چیزی که علم ندارید بحث نکنید

paysokhan
شنبه 12 مهر 1393, 20:53 عصر
اینجا جای بحثهای عقیدتی و فقهی نیست
اگر کسی بحثی دارد خصوصی در خدمتیم

mr.designer
شنبه 12 مهر 1393, 21:24 عصر
منم دقیقا همین افکارو داشتم مگه تو دین مسلمان همه یکسان نیستن؟
مثلا یه شرکت داره زحمت میکشه یه نرم افزاریو تولید میکنه حالا صاحب اون شرکت تو امریکا بدنیا اومده شرکتشو تو امریکا زده حالا ما بگیم چون شرکتش مال امریکاست کپی کردنش عیب نداره منم نمیدونم مایکروسافت شرکت خصوصیه یا دولتی به احتمال زیاد فکر کنم خصوصیه چون پولشو از فروش همین نرم افزار ها و وسایلی که تولید میکنه در میاره بعدش ما نمیدونیم که صاحب اون شرکت چجوری بزرگ شده نمیدونیم کافره یا....

منم با احترامی که واسه همه دارم از نظر خودم و عقل خودم اینکار اشتباهه چه میخواد مال امریکا باشه چه ایران
قبل اینکه سوالمو هم بپرسم قصدم این بود فعلا کپی کنم اگه بعدا وارد بازار کار شدم پول دستم اومد پول این نرم افزارو بدم تا خیالم راحت باشه
ولی وقتی امروز رفتم سوالمو پرسیدم گفتن اشکالی نداره دیگه خیالم راحت شد دیگه پول اینارو هم نمیدم اگه روز قیامت هم یقمو گرفتن بگن چرا کپی کردی میگم مرجع تقلیدم گفت اشکال نداره

پیام حیاتی
شنبه 12 مهر 1393, 21:59 عصر
جناب اول برومطالعه بکن معنی کافر حربی را یاد بگیر بعد بیا بحث کن.
کافر حربی یعنی کافری که بنای ستیز و توطئه بر علیه اسلام و مسلمانان داشته باشند ذمی نیستد و اصطلاحا به اینها کافر حربی می گویند
در مقابل کافر حربی کافر ذمی است که اموال آنها محترم و محفوظ است
لطفا درباره چیزی که علم ندارید بحث نکنید

از کی تا حالا شرکت مایکروسافت ، adobe و سایر شرکت های تولید کننده نرم افزارهای تجاری حکمشون کافر حربی شده که قوانین کپی رایت و لایسنس های آنها در نظر گرفته نمیشه؟!!!
مطالعه مباحثی که نتونه منطق و عقل رو مجاب کنه از نظر من بیهوده و بی ارزش است،البته اگر حالا نگید علم و عقل شما ها همواره کمتر از مراجع ماست.!
هیتلر هم هزاران مقلد داشت تعداد مقلدها دلیل بر راستین بود شخص یا اشخاص نخواهد بود.

پیام حیاتی
شنبه 12 مهر 1393, 22:04 عصر
منم دقیقا همین افکارو داشتم مگه تو دین مسلمان همه یکسان نیستن؟
مثلا یه شرکت داره زحمت میکشه یه نرم افزاریو تولید میکنه حالا صاحب اون شرکت تو امریکا بدنیا اومده شرکتشو تو امریکا زده حالا ما بگیم چون شرکتش مال امریکاست کپی کردنش عیب نداره منم نمیدونم مایکروسافت شرکت خصوصیه یا دولتی به احتمال زیاد فکر کنم خصوصیه چون پولشو از فروش همین نرم افزار ها و وسایلی که تولید میکنه در میاره بعدش ما نمیدونیم که صاحب اون شرکت چجوری بزرگ شده نمیدونیم کافره یا....

منم با احترامی که واسه همه دارم از نظر خودم و عقل خودم اینکار اشتباهه چه میخواد مال امریکا باشه چه ایران
قبل اینکه سوالمو هم بپرسم قصدم این بود فعلا کپی کنم اگه بعدا وارد بازار کار شدم پول دستم اومد پول این نرم افزارو بدم تا خیالم راحت باشه
ولی وقتی امروز رفتم سوالمو پرسیدم گفتن اشکالی نداره دیگه خیالم راحت شد دیگه پول اینارو هم نمیدم اگه روز قیامت هم یقمو گرفتن بگن چرا کپی کردی میگم مرجع تقلیدم گفت اشکال نداره
شما نماز نمیخوانید ارکان اصلی دین هم به طبع هرزگاهی مطمنن انجام می دهید اما به مرجع تقلید به خاطر سهولت در پیش بردن کار خودتون توسل می کنید؟!!!!!خودتان رو گول می زنید!

mr.designer
یک شنبه 13 مهر 1393, 00:00 صبح
نماز نخوندن من برمیگرده به خانواده بجای اینکه یه کاری کنن من به نماز علاقه مند بشم بخاطر خدا نماز بخونم باهام یه کاری کردن که علاقه ای به نماز نداشته باشم به زور بهم میگن نماز بخون حتی اگه من نماز بخونم بابت زوریه که بالاسرمه بخاطر خدا نیست واسه همین نمازو نخونم بهتره ولی همیشه معتقد به خدا بودمو خدا ترس هستم
اینم نظر شخصی منه
من به اندازه مرجع تقلیدا از نظر دینی عالم نیستم پس اونا بهتر میدونن از نظر دین چی خوبه چی بد که اونا گفتن اشکال نداره پس این کار کپی کردن نرم افزار های امریکایی از نظر دین مشکلی نداره
از یه طرف دیگه بحث انسانیت میاد وسط که کلا این کپی کردن اشکال داره که بابت تحریمایی که برای ایرانیا انجام دادن و بستن ای پی های ایرانی و (ببخشید این حرفو میزنم) ادم حساب نکردن ایرانیا این انسانیت هم از بین میره