ورود

View Full Version : ابزار و نحوه مدیریت پروژه های نرم افزاری از ابتدا تا تحویل نهایی ؟

leila.net
جمعه 18 مهر 1393, 11:27 صبح
با سلام
دوستان من تخصصم برنامه نویسی وب هست . تا زمانی که حجم پروژه هایی که کار می کردم کوچیک بود مشکلی برای مدیریت پروژه نداشتم . میشه گفت تقریبا از هیچ ابزاری برای مدیریت پروژه استفاده نمی کردم. ولی خب الان می بینم وقتی پروژه بزرگ باشه نمیشه به روش قبلی کارها رو پیش برد .
- تخمین هایی که برای اتمام پروژه براساس تحلیل اولیه انجام می دم در اکثر مواقع اشتباه از آب درمیاد و در نتیجه پروژه نسبت به چیزی که پیش بینی کرده بودم زمان بیشتری میبره . راستش نمی دونم چطور و با چه ابزاری میشه زمان تخمینی درستی رو بدست آورد؟
- باگ هایی که موقع تحویل نرم افزار یا بعد از تحویل مشاهده میشه و من حین اجرای برنامه و تستش بهشون برنخوردم ، اینها رو چطور باید قبل از تحویل کشف کنم ، هر چند به هر حال یکسری باگ ها هستن که طی شرایط خاصی مشاهده میشن و این شرایط ممکنه به ندرت بوجود بیاد؟
در واقع می خوام زمان تخمینی رو بدونم و طبیعتا بعد از اون میشه گفت یه نفر که تخصص و تجربه اش بیشتر هست شاید تو زمان کمتر از زمان تخمینی و یکی که تجربه و تخصص کمتری داره تو زمان بیشتری پروژه رو جلو ببره .
یه جاهایی پروسه ای که قبلا کار نکردی و نیاز به استفاده از ابزار و .. جدیدی هست شاید زمان برتر از بخش هایی باشه که قبلا کار کردی و الان فقط باید به پروژه جدید اضافه کنی !!!
و خلاصه الان از دوستان متخصص در این زمینه می خوام راهنماییم کنن که :
1- شیوه درست مدیریت پروژه رو چطور باید یاد بگیرم ؟
2- نرم افزارهایی که در این حوزه می تونن کمک کنن ؟
3- آموزش هایی که نیاز به طی اون هستم ؟
و ... خلاصه هر چیزی که به نظر دوستان می تونه در سریعترین زمان ممکن بهم کمک کنه تا طبق برنامه ریزی درست کارها رو پیش ببرم

البته این رو هم بگم که تقریبا از صفر تا صد پروژه ها رو خودم انجام می دوم و الان می بینم اگه بخوام نفر دیگه ای هم بیارم و بخوایم یه تیم تشکیل بدیم واقعا به مشکل بر می خورم!
با احترام و تشکر به خاطر توجه تون

mahdi.net4
جمعه 09 آبان 1393, 23:42 عصر
هیچ پاسخی نیست ؟؟؟؟؟؟

مهدی نان شکری
چهارشنبه 05 آذر 1393, 17:16 عصر
با سلام
مباحث مهندسی دارای استاندارد هایی بر مبنای منطق می باشند، به عنوان مثال برای بررسی امنیت نرم افزار های بانکی مستنداتی بر مبنای PCI DSS موجود می باشد ولی بحث مدیریت و مدیریت پروژه از ابتدا به صورت سلیقه ای انجام شده و با گذشت زمان، متخصصان حوزه مدیریت پروژه اقدام به جمع آوری استانداردهایی بر مبنای تجارب موفق گذشته خود کردند که حاصل آن کتاب PM BOK یا Project Management Body of Knowledge شده است.
در این کتاب به صورت کلی همانند منابع RUP، کلیات و اصول مدیریت پروژه شرح داده می شود و نحوه اجرای آن به خود شخص واگذار شده است.

به نظر من بهترین روش این است، قبل از یادگیری ابزار ها، اصول و استاندارد های آن حوزه را یاد بگیریم و بعد با کمک ابزار هایی نظیر MSProject و TFS و Excel اصول کار را اجرایی کنیم.

در خصوص سوال شما در مورد مدیریت هزینه (Cost and Time) که یکی از آیتم های مدیریت پروژه می باشد تکنیک های زیادی وجود دارد ولی چند نکته را در نظر بگیرید:

1) خاصیت progressive elaboration :
یعنی هر پروژه بعد از گذشت زمان ابعاد واقعی خود را نمایش می دهد. پس احتمال اصلاح و تجدید نظر در زمان بندی دور از انتظار نیست.

2) هیچ وقت نمی توان زمان بندی نزدیک به واقعیت را محاسبه کرد مگر این که در آن سازمان قبل تر پروژه مشابه با افراد مورد نظر انجام گرفته شده باشد. اصولا در هر سازمان پروژه محور مستندی با عنوان lesson learned در انتهای پروژه جمع آوری و تهیه می شود تا برای محاسبات پروژه های مشابه در آینده موثر واقع شود و اشتباه پروژه های گذشته تکرار نشود.

3) در برآورد هزینه (Cost and time) معمول ترین و البته ساده ترین روش، محاسبه 3 نقطه ای می باشد که عبارت است از:
زمان انجام کار = E
خوشبینانه ترین زمان = a
بدبینانه ترین زمان = b
حالت محتمل = m
ٍE = (a + 4*m + b) / 6

ebrahimmp
دوشنبه 07 اردیبهشت 1394, 23:12 عصر
می‌تونید از سیستم مدیریت پروژه پی‌گیر (https://peygir.net) برای پیاده‌سازی گردش کار تیم‌تون و زمان‌بندی پروژه‌تون و همین طور پی‌گیری مداوم پیش‌رفت کار استفاده کنید.

مهدی نان شکری
چهارشنبه 09 اردیبهشت 1394, 19:23 عصر
دوست عزیز شما کمی کم لطفی کرده اید و مدیریت پروژه را با منشی اشتباه گرفته اید.
عموما مدیریت پروژه یعنی مدیریت محدوده، کیفیت، منابع، یکپارچگی، ارتباطات، ریسک، هزینه و مدیریت تدارکات می باشد.

سیستم شما شاید یک تیکتیگ ساده خوب باشد ولی یک سیستم مدیریت پروژه نیست. برای این که با سیستم مدیریت پروژه آشنا بشوید و برای آن نرم افزار فارسی بنویسید لطفا نرم افزارهای MS Project و بخصوص نرم افزار primavera را به همراه استاد مناسب بررسی کنید.