ورود

View Full Version : تحلیل سیستم بیمه

fatemesoleimani
شنبه 17 آبان 1393, 11:25 صبح
سلام دوستان

من برای تمرین تو سی شارپ می خوام سیستم بیمه را پیاده سازی کنم و برای تحلیلش جدول هاشو تو sql پیاده سازی کردم

جدول مشتری داریم که شامل کد نام نام خانودگی و..

جدول پرسنل کد پرسنل نام نام خانوادگی و....

جدول بیمه که شامل کد نام بیمه هزینه بیمه

جدول بیمه نامه که شامل کد کد بیمه نام بیمه نام

مثلا ما بیمه اتومبیل داریم که شامل چند بیمه نامه بدنه و سرنشین خودرو و... هست

یه جدول شرکت بیمه گذار یا نمایندگی که شامل کد و نام هست

و یه جدول پوشش بیمه داریم که شامل هزینه اضافی مربوط به هر بیمه هست که شامل کد کد بیمه نام پوشش هزینه پوشش

و یه جدول افزودن بیمه که شامل کد نوع بیمه کد نوع بیمه نامه شماره بیمه شماره بیمه نامه کد پرسنل کد شرکت کد فرد و....

من یه فرم مربوط به سیستم بیمه را تو اینترنت دیده بودم هم شماره بیمه نامه داشت و هم سریال بیمه داشت به خاطر همین من دو تا کد برای بیمه گذاشتم که یکی شماره بیمه نامه و یکی شماره بیمه هست که اما فکر می کنم باید یکی باشه چون نوعش را مشخص کردیم دیگه این یه سوالم هست و سوال دیگم

می خوام بدونم که برای مشتری ها و پرسنل باید کد نمایندگی و نام نمایندگی را هم تو جدول هاشون باید اضافه کنم یا نه ؟

Mousavmousab
شنبه 17 آبان 1393, 22:49 عصر
دوست عزیز همه این حرفا را توی SQL طراحی کن ( خیلی سریع) و یه عکس از دیاگرامش بگیر ، بعد من و دوستان دیگه سعی می کنیم مشکلات شما را برطرف کنیم.
موفق باشی

fatemesoleimani
یک شنبه 18 آبان 1393, 11:14 صبح
من برای بعضی جداول کلید اصلی را مشخص نکردم و همچنین کلید خارجی ها که کلا مشخص نکردم و یه نکته که هست برای جدول هزینه پوشش فکر کنم باید کد بیمه نامه را بزارم نه کد بیمه
برای جدول اضافه کردن بیمه که باید کد پرسنل را هم اضافه کنم و برای پرسنل هم فکر کنم باید یه سری اطلاعات مثل مشتری بزارم و نام کاربری و پسورد را هم باید جداگانه باید

توی جدول دیگه به نام login قرار بدم

sajadsobh
دوشنبه 19 آبان 1393, 15:59 عصر
خب من اول از همه نظر خودم رو بدم. به نظر من بهتره وقتی میخوای از روش شیءگرایی استفاده کنی بهتره که دیتابیس هم از این مقوله پیروی کنه. پس بهتره یه جدول واسه اشخاص داشته باشی و اطلاعات کلی رو توی اون وارد کنی و بعد به جداول مشتری، پرسنل و افراد دیگه که درگیر این برنامه هستند بسطش بدی.
مثلاً یه جدول به نام Person که مشخصات کلی و اصلی که واسه افراد نیازه رو توش وارد کنی(نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، شماره ملی، ایمیل و ..) و بعد یه جدول به نام Customer و Personel
که دیگه فقط ID رو از Person بگیره و فیلدهایی که نیاز مشتری و پرسنل هست رو قرار بدی واسش.

fatemesoleimani
سه شنبه 20 آبان 1393, 09:46 صبح
اگه میشه بیشتر توضیح بدید من مثلا چه فیلدهایی را برای مشتری و پرسنل اضافه کنم تو جدول مشتری و پرسنل چون اطلاعات مربوط به مشتری برای بیمه شدن را تو جدول افزودن بیمه گذاشتم

sajadsobh
سه شنبه 20 آبان 1393, 15:43 عصر
خب توی جدول افزودن بیمه همون مشخصاتی که واسه بیمه کردن شخص نیاز هست رو قرار بدید.
من منظورم اینه که هر شخص (چه مشتری چه پرسنل) توی برنامه تون بالاخره یه سری اطلاعات شخصی (مثلاً اطلاعات شناسنامه ای و تلفن و آدرس و ایمیل و ...) داره که واسه هرر شخص ثابته، که اینا رو توی جدول Person قرار میدید. بعد حالا از ID که در جدول Person تعریف شده توی جداول پرسنل و مشتری ها استفاده کنید. در واقع میشه گفت اطلاعاتی که توی جدول Customer آوردید اطلاعات کاملی هست واسه یه شخص.
مثال میزنم:

Persons: ID, fname, lname, CodeMelli, t_Tavalod, Tel, Address, Email, ...
Personel: Person_ID, Username, Password, ...
Customers: Person_ID, Shomare_Bime, ...

Person_ID توی جداول Personel و Customers کلید خارجی هست که از جدول Persons برداشته شده.
جدول Customers می تونه اطلاعات مربوط به بیمه شدن رو توش نگه داره، تقریباً همه اون چیزا که توی جدول InsuranceAdd آوردید.

fatemesoleimani
سه شنبه 20 آبان 1393, 15:46 عصر
یعنی می گید که بعد از اینکه یه سری اطلاعات به جدول اضافه کردن بیمه اضافه شد به جدول پرسنل و مشتری هم اضافه بشه ؟

sajadsobh
سه شنبه 20 آبان 1393, 15:52 عصر
وقتی که شما میخواید یک پرسنل و یا مشتری اضافه کنید اطلاعات جدول Person بهمراه Personel و Customers باهم ذخیره بشن. مثلاً وقتی که یه پرسنل اضافه میشه، توی فرم هم اطلاعات کلی رو میذارید و هم قسمتی که باید User و Pass تعیین شه. وقتی که ثبت میزنید. اول یه رکورد توی جدول Person اضافه بشه و بعد با استفاده از ID اون Person توی جدول پرسنل یه رکورد ذخیره بشه.

fatemesoleimani
سه شنبه 20 آبان 1393, 16:03 عصر
متوجه منظورتون شدم اما مثلا وقتی توی جدول بیمه یه رکورد ثبت شد باید جدول مشتری و پرسنل هم ویرایش بشه دیگه درسته ؟ خوب اینطوری یه سری اطلاعات تکراری تو جداول ثبت نمیشه ؟

sajadsobh
سه شنبه 20 آبان 1393, 20:40 عصر
چرا ویرایش بشه؟! یه مثال بزنین منم متوجه بشم.

fatemesoleimani
سه شنبه 20 آبان 1393, 22:57 عصر
ممنون از اینکه راهنمایی می کنید

خوب اینطوری باشه یعنی وقتی که جدول اضافه کردن بیمه یه رکورد ثبت کنیم بیاییم یه ثبت تو جدول مشتری و یه ثبت تو جدول شخص انجام بدیم یعنی یه فرم بزاریم که تمام اطلاعات

شخص را وارد کنیم به طوری که ثبت بیمه را زدیم همزمان تو 3 جدول ثبت بشه برای پرسنل هم یه فرم دیگه که اطلاعات کلی پرسنل و یوز پسورد را بزارم که ثبت را زدم تو دوتا جدول

ثبت بشه اینکه اطلاعات جدول مشتری و اضافه کردن بیمه تقریبا مثل هم هست که مشکلی نداره دیگه از نظر اصولی

sajadsobh
سه شنبه 20 آبان 1393, 23:12 عصر
آخه یه چیز دیگه هم است. من فکر میکنم بیشتر اطلاعاتی که توی جدول Customer گذاشتین برای پرسنل هم باید باشه. مگه آدرس و تلفن پرسنل مهم نیست. من منظورم اینه که الان customer رو می تویند حذف کنید. اون اطلاعات که متعلق به یک شخص هست رو توی جدول Person بگنجونید. واسه ذخیره کردن عکس هم من پیشنهادم اینه که فقط آدرس عکس رو داخل جدول بگذارید و از طریق اون آدرس عکس رو فراخونی کنید. فیلد عکس هم میشه توی جدول Person باشه چون یکی از خصوصیات یک شخص در برنامه شماست. پرسنل هم نیاز به عکس دارند دیگه. اگر هم نیاز به عکس ندارند می تونید اصلاً اون فیلد رو واسش خالی بگذارید. هدف من اینه که جدولی که دارید پیاده سازی میکنید از هر نظر کامل باشه.

fatemesoleimani
سه شنبه 20 آبان 1393, 23:27 عصر
خوب برای پرسنل هم یه فرم دیگه میگذارم که اطلاعات شخصی را به همراه اطلاعات دیگه وارد کنه که اطلاعات مربوط به شخص تو جدول شخص و سایر اطلاعات در جدول پرسنل که

میشه همون کد پرسنل نام کاربری و رمز عبور

راستش من یه سوالی هم دارم اینکه وقتی تو جدول اضافه کردن بیمه اطلاعات مربوط به بیمه ثبت میشه دوباره تو جدول مشتری هم ثبت بشه

sajadsobh
چهارشنبه 21 آبان 1393, 00:49 صبح
اگه مشتری ها جدید هستند باید اطلاعات مربوط به مشتری توی Customer ذخیره بشه ولی اگه سیستم طوری هست که ممکنه یه مشتری چندین بار مراجعه کنه پس نیاز نیست که هربار توی جدول Customer ذخیره شه، می تونید یه قسمت واسه انتخاب مشتریان داشته باشید که مشتری هایی که ثبت کردید رو بتونید از اونجا انتخاب کنید و فقط ID رو بردارید.