View Full Version : راهنمایی طراحی بانک اطلاعاتی
حسین.کاظمی
شنبه 24 آبان 1393, 08:06 صبح
باسلام به تمامی اساتید محترم
من در حال طراحی بانک اطلاعاتی یک برنامه تقریباً عظیمی هستم واسه یک شرکت تولیدی که 17 کارخانه زیر مجموعه خود دارد ؛
از قرار معلوم این شرکت میخواهد که تمامی اطلاعات پرسنلی خود(هم پرسنل خود شرکت،هم پرسنل 17شرکت زیر مجموعه خود(حدوداٌ 4000نفر)) اعم از اطلاعات شناسنامه ایی،بیمه ایی، پایان خدمت، اطلاعات همسر،فرزندان،پدر و مادران خود پرسنل، عکس های پرسنل و خانواده آنها؛حقوق،واریزی های حقوقی و بیمه ایی ،مساعده و..... (در کل نیاز به حدوداً 130فیلد دارم)؛امیدوارم که تا اینجای کار منظورمو رسونده باشم.
خب سوال من اینه که کدوم جداول را به جداول کوچک تر تقسیم کنم برای نرمال سازی جداول و یا اطلاعات مربوط به هرکدام را در جدولی مجزی بریزم بعد بهم ربطشون بدم
کلاً قاطی کردم از شما دوستان میخواهم اگه ممکنه توی این زمینه راهنماییم کنید:قلب:.
باتشکر
saeed410
شنبه 24 آبان 1393, 18:49 عصر
سلام. خب شما که هنوز جدولهای را مشخص نکردی که بگیم کدوما رو نرمال سازی کنی. واسه نرم سازی هم از روشهای گفته شده در کتاب استفاده کنید به نظرم خیلی خوب میشه. تا سطح 4 برید کافیه. روشهای مختلفی وجود داره. مثلاً یک روش اینه که جدولی به نام اشخاص داشته باشی و اطلاعات شناسنامه ایی رو وارد کنی. یک جدول هم کارمندان. اطلاعات پرسنلی و آیدی اطلاعات شخصی. یک جدول هم ارتباطات و یک جدول انواع ارتباطات.با این روش حتی میتونی پدربزرگا مادربزرگا و عمه عمو .... (:-D ). انواع ارتباطات( فرزند(پسر دختر رو میتونی جدا کنی)،پدر، همسر، مادر ). جدول ارتباطات (شناسه شخص اصلی، شناسه شخص مرتبط، شناسه نوع رابطه). واسه عکس پرسنل و کلاً اشخاص هم میتونی یک جدول جدا داشته باشی. اینجوری میتونی واسه هر شخض هر تعداد عکس که خواستی بزاری( شناسه شخص، عکس).واسه بقیش هم به همین صورت ادامه بده.
حسین.کاظمی
یک شنبه 25 آبان 1393, 09:01 صبح
دوست عزیز سعید جان
سلام
ممنونم از راهنمایید ولی گفتم قبل از اینکه بخوام جدولهامو مشخص کنم یه تاپیک بزنم یه راهنمایی از شما اساتید بگیرم بعد شروع بکار کنم.
اینم اولین نمونه درخواست اطلاعاتی که شرکت خواستار است(البته در اینجا فیلدها کم است؛از واحد هایی مختلف داریم اطلاعات را جمع آوری می کنیم)
125743
saeed410
یک شنبه 25 آبان 1393, 12:57 عصر
آقا من که توضیح دادم چکار کنی.ببین تو همه اینا یک سری فیلد مشترک هست.شماره ملی، شناسنامه و.... قبل از اینکه به پرسنل فکر کنی یک جدول درست میکنی به نام person و اطلاعات اشخاص رو میریزی توش. مهم نیست پرسنل پدره مادره فرزنده مادربزرگه و... بعد یک جدول به نام پرسنل ایجاد میکنی مشخصات پرسنلی رو میزیزی توش. مثل شماره پرسنلی و... واسه تلفن همرا ، عکس ، آدرس و... هر کدوم یک جدول جدا ایجاد میکنی. واسه ارتباطات هم برای هرکدام یک جدول جدا. مثلاً واسه جدول تلفن همراه: کافیه یک فیلد شماره و یک فیلد ID داشته باشی. واسه ارتباطات : شناسه تلفن همراه، شناسه شخص. اینجوری میتونی هر تعداد خواستی تلفن همراه به همه اختصاص بدی. مهم نیست شخص پرسنل یا مادر یا پدر و... واسه آدرس هم همینطور. خیابان شهر کوچه و شناسه. واسه ارتباطات آدرس هم دوباره شناسه آدرس، شناسه شخص. حالا اینجا دوباره میتونی به هرتعداد خواستی آدرس اختصاص بدی. واسه شهر ها و استان ها هم میتونی جدول جدا داشته باشی. واسه بیمه هم همینطور اطلاعات بیمه ایی رو داخل یک جدول میریزی .اگه میخوایی اصولی کار کنی با چند پاراگراف راهنمایی کارت درست نمیشه. کتاب پایگاه داده روحانی رانکوهی بخش نرمال سازی رو بخون قدم به قدم بهش عمل کن.
saeed410
یک شنبه 25 آبان 1393, 12:59 عصر
واسه تلفن همراه و.. یک راه دیگه اینه که فقط یک جدول داشته باشی : شناسه شخص، تلفن همراه.
بهزاد علی محمدزاده
یک شنبه 25 آبان 1393, 13:31 عصر
کلاً قاطی کردم از شما دوستان میخواهم اگه ممکنه توی این زمینه راهنماییم کنید
سلام . چرا مسولیت قبول می کنید ؟ وقتی توان اجرایی وجود نداره شما نباید کار قبول کنید. اگر اطلاعات و وارد بانک کردین و بعد متوجه شدی که ساختار و اشتباه طراحی کردی اونوقت چیکار می کنی ؟
شما کل موضوع و گذاشتین اینجا ! به همراه نیازهای کارفرما ! و در حال تحقیق هم هستین برای بقیه اش ! اونوقت راهنمایی اینجوری یعنی چطور میشه ؟
دوست عزیز طراحی یه فرایند تکراری هست , این تکرار حتی تا بعد از استقرار و در طول حیاط سیستم هم می تونه ادامه داشته باشه دیگه تا برسه به تحلیل اولیه.شما باید طرح های اولیه ایی رو ایجاد کنید و بعد با پالایش مداوم اون طراحی اصلی رو شکل بدین . کسی که مسول انجامش هست خودش باید طراحی رو بشناسه . چون همچین پروژه هایی مصداق همون مثال معروف کوه یخ هستند, آنچه که سفارش دهنده میگه بخش بیرونی هست و بقیه پروژه زیر آب و از دید مخفی هست. کم کم متوجه کوه یخ زیر آب هم خواهید شد...
توی فروم چطور میشه پروژه انجام داد ؟ شاید دوستان کمک های مقطعی و نکته ایی داشته باشند اما روی اینجا برای طراحیش حساب باز نکن. پروژه رو بذارین توی پونیشا و هزینه کنید تا براتون انجامش بدن. موفق باشید.
حسین.کاظمی
دوشنبه 26 آبان 1393, 07:21 صبح
سلام . چرا مسولیت قبول می کنید ؟ وقتی توان اجرایی وجود نداره شما نباید کار قبول کنید.
جمله زیر امضا خود شماست؛
[اگر نمی توانید مسئله طرح شده را حل کنید, نخست در آن بکوشید که به حل مسئله ای مشابه آن بپردازید .]
منم اینقدر میکوشم تا به حل مسئله مشابه آن برسم.
البته دوست عزیز ناراحت نشی و خیلی خوشحالم که دلسوزانه راهنماییم کردی ولی من آدمیم که همیشه فکر می کنم کاری نشد نداره باید بشه(هرکاری).
توی فروم چطور میشه پروژه انجام داد ؟ شاید دوستان کمک های مقطعی و نکته ایی داشته باشند اما روی اینجا برای طراحیش حساب باز نکن.
من نمیخام که توی فروم بانکمو طراحی کنم همونطور که قبلا گفتم قبل از اینکه دست بکار بشم میخاستم نظرات شما دوستان را بپرسم بعد شروع کنم.
دوشنبه 26 آبان 1393, 10:48 صبح
سلام. من هم با بهزاد علي محمد زاده موافقم. ببين حسين اگه اين پروژه يه پروژه واقعي هست كه اون شركت ازت خواسته انجام بدي به نظر من اصلا نرو سمتش چون براي اين كار تجربه كافي نداري و به مشكلات بسيار زيادي بر خورد مي كني آخرش هم كلي وقت خودت و وقت شركت رو گرفتي و هيچ. اما اگه اين پرژه يه پروژه دانشجويي هست اول بايد اصول طراحي پايگاه بداده ها را ياد بگيري بعد چند پروژه كوچيك انجام بدي بعد كه تجربه كسب كردي اين جور پروژه ها را انجام بدي.
حسین.کاظمی
دوشنبه 26 آبان 1393, 13:37 عصر
سلام. من هم با بهزاد علي محمد زاده موافقم. ببين حسين اگه اين پروژه يه پروژه واقعي هست كه اون شركت ازت خواسته انجام بدي به نظر من اصلا نرو سمتش چون براي اين كار تجربه كافي نداري و به مشكلات بسيار زيادي بر خورد مي كني آخرش هم كلي وقت خودت و وقت شركت رو گرفتي و هيچ. اما اگه اين پرژه يه پروژه دانشجويي هست اول بايد اصول طراحي پايگاه بداده ها را ياد بگيري بعد چند پروژه كوچيك انجام بدي بعد كه تجربه كسب كردي اين جور پروژه ها را انجام بدي.
سلام همشهری
این یک پروژه واقعی است و چند ماهی است که دارم روش فکر میکنم شدنش که میشه ولی زمان بره.
منم به نوبه خودم تجربه های زیادی دارم تا به جال 2-3 پروژه نیم عظیم(واقعی) نوشتم.
بهر حال تشکر ویژه میکنم از راهنمایی تک تکتون
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.