ورود

View Full Version : حرفه ای: ساخت برنامه های سمت سرور و ارتباط برنامهء کلاینت به آن

Ahmad Reza Sarvari ARS
جمعه 14 آذر 1393, 09:07 صبح
با عرض سلام خدمت همه برنامه نویسان فارسی زبان, در این تاپیک می خوام مطالبی در مورد برنامه های سمت سرور توسط زبان جاوا را به دوستان ارائه کنم و اگر کسی مطالب مفیدی در این زمینه داره, می تونه در این تاپیک قرار بدهد.

Ahmad Reza Sarvari ARS
جمعه 14 آذر 1393, 10:22 صبح
بسیاری از اشخاصی که تازه به برنامه نویسی رو می آورند, دوستارن برنامه های کاربردی و جالی را ایجاد کنند و برای عملی شدن آن موضوعات بسیار زیادی را مطالعه می کنند و این باعث آن می شود که از راه خود منحرف شده و یا به موضوع دیگری دلچسپی پیدا کنند و به هدف خود نرسند و برنامه نویسی را کار بسیار مشکل و غیر قابل وصف بیان کنند.:ناراحت:

با به میان آمدن زبان های سطح بالا و OOP ساخت نرم افزار آسان تر از آن چیزی شده که می توان تصور کرد, اما چه زبانی را برای ایجاد کردن برنامه های کاربردی خود انتخاب کنیم(سوالات بسیاری در این حد می باشد), از آنجا که هر زبان خصوصيات(خوب و بد) خود را دارد, بایستی نظر به نیاز خود یکی را انتخاب کنند, اما برای ساختن برنامه هایی که پاسخگو به برنامهء سمت کلاینت می باشند چه طور؟
شاید نظر و سلیقه دوستان متفاوت باشد!, اما اگر برنامه سمت سروری که باید ایجاد کنید, کارهای متفاوتی را انجام می دهد و ساخت دوباره آن برای پلتفرمی دیگر کاری سخت برایتان باشد شاید دیگر سلیقه ای عمل نکنید!, شاید تا الان متوجه یکی از خوبی های زبان جاوا شده باشید, بله, زبان جاوا را می توان برای هر پلتفرمی استفاده کرد, چرا که بهترین خاصیت آن نیز می باشد.:لبخندساده:

برنامه های سمت سرور مورد توجه بسیاری از رئیسها و مدیران شرکت می باشد چرا را که علاوه بر امنیت بالا بسیاری از کارهای مختلفی را نیز می توانند به خوبی انجام دهند, از این باب استفاده از این برنامه ها در سالهای آینده ممکن است بیشتر شود.

ساخت این توع از برنامه ها مسلما نیاز به الگوریتمی مناست و کارا برای بالا بردن امنیت آن می باشد, پس برای ساخت آن می بایست فزصت و زمان کافی را داشته باشید( و البته پشتکار).

از آنجا که این نوع از برنامه ها را نمی توان فقط توسط چند تاپیک ساده ایجاد کرد, می خواهم به تمام علاقه مندان که تازه به این ضمینه رو آوردند بگم " با حوصله و دقت کامل می تونن ساخت یک برنامه ساده در این باب را تجربه کنند.", پس عجله نکنید و راه نسبتا زیادی را باید طی کرد تا یک برنامه ساده سمت سرور و کلاینت مربوط به آن را ساخت.

این تاپیک ادامه دارد...

Ahmad Reza Sarvari ARS
جمعه 14 آذر 1393, 20:50 عصر
با عرض سلام دوباره خدمت تمام برنامه نویسان, بعد از مقدمه ای که عرض شد و به یاری ایزد متعال می خواهم برنامه ای که در مورد آن گفتم را بسازیم.

اما قبل از شروع باید این موصوع روشن شود که چه برنامه ای قرار است ساخته شود!, شاید بسیاری از علاقه مندان دوستارن برنامه ای که می سازیم توسط یکی از زبان های سمت سِروری باشد, خب در این مورد فقط می تونم بگم که شاید در تاپیک های بعدی به این موضوع نیز بپردازم.:لبخندساده:

و اگر علاقه ای به ساختن برنامه هایی برای محیط دسکتاپ دارید پس ادامه تاپیک را فراموش نکنید!:لبخند:

خب, برای ادامه کار می بایست لیستی از کارهایی که باید صورت بگیرد تهیه کنیم که بعداً دچار سردگمی نشویم!

تعیین پلتفرم برای به اجرا درآوردن برنامه های مورد نظر.
تعیین وظایف.
ساخت الگوریتمی مناسب برای اجرای درست وظایف.
انتخاب زبان برنامه نویسی

لیست بالا برای ساختن برنامه است که در خود سرور اجرا می شود و بعد از تکمیل آن برنامه ای که توسط کاربر باید اجرا شود را ایجاد می کنیم.

شاید برای برنامه ای که در خود سرور اجرا می شود تعیین پلتفرم زیاد مهم نباشه, اما اگر کمی دقیق تر فکر کنیم متوجه می شویم که سرورها نیاز به امنیت بالا و البته اجرای سریع دارند و اگر برای فعال نگه داشتن آن به توان هزینه کمتری نیز مصرف کرد شاید سرورهای متن باز جواب گوی نیازمندی های گفته شده باشد, بهر حال برای ادامه کار گزینه هر پلتفرم را انتخاب می کنیم.

حالا در این بخش می خواهیم وظایف این برنامه را مشخص کنیم و من قبلا لیستی رو تهیه کردم.

مدیریت تمام کاربرانی که از برنامه سمت کلاینت استفاده می کنند
برقراری ارتباط بین کاربران
دریافت و ارسال فایل بین کاربران

همانطور که ملاحضه کردید این برنامه باید کارهای ساده بالا را انجام بدهد, شاید به نظرتان این برنامه شبیه به یک مسنجر عمل می کند, خب من هم یک نام مناسب برایش انتخاب کردم یعنی Online Speech.

و در ادامه به ساخت الگوریتم, خواهیم پرداخت.