PDA

View Full Version : table less?

mohammadbazzi445
سه شنبه 02 دی 1393, 11:44 صبح
منظورتون از table less همون تگ table تو اچ تی ام ال ؟یا چیز دیگه ای ؟ ممنون اگه یک توضیح بدید

پیام حیاتی
سه شنبه 02 دی 1393, 12:28 عصر
سلام
منظور از table همان تگ table هست که برای ایجاد جدول به کار می رود در گذشته قبل از <div> ها اسکلت قالب و سایت بر اساس آن انجام می شد البته همچنان برخی از طراحان و برنامه نویسان از همین روش به خاطر ساختار محکم و با نظمش تبعیت می کنند در جلوتر <div> ها مطرح شدند که انعطاف بیشتری نسبت به سلول های جدول داشتند و همچنین در تنظیمات SEO عملکرد بهتری رو نسبت به table نسان می دادند.
table less یعنی اینکه از جدول استفاده نکنید و یا خیلی کم استفاده کنید.در حال حاضر : طراحی به سبک table یا <div> ها با توجه به پیشرفت موتروهای جستجوگر تاثیری بر روی SEO (بهینه سازی تنظیمات مربوط به موتورهای جستجوگر) ندارد و با هر سبکی که نیاز شما را در تامین هدف و انجام پروژه بهتر یاری می کند می توانید ساختار را پیاده سازی کنید.
موفق باشید.

mohammadbazzi445
سه شنبه 02 دی 1393, 12:36 عصر
اهان ممنون

saeed410
سه شنبه 02 دی 1393, 12:38 عصر
البته بیشتر تاکید table less روی عدم نیاز به رندر شدن کامل صفحه است. و چندان رابطه ایی بین SEO و جدول چه در گذشته و چه درحال وجود نداشته و نداره.

mojtabamalaekeh
سه شنبه 02 دی 1393, 12:42 عصر
آره
توی ویکی پدیا گفته طراحی صفحات وب با اجتناب از بکار بردن Table و چیدن عناصر با استفاده از CSS

اتفاقا من تازه طراحی وب رو شروع کردم. امروز یه قالب با Divها ساختم با CSS هم چیدمانش رو اوکی کردم
بعد گفتم ظاهر سایت رو میشه یه Table در نظر گرفت و راحت تر اشیا رو چید
اما استایل ها رو table, tbody اصلا کار نمیکردن.

دوستانی که طراحن لطفا بگن مشکل Table چیه که هم CSS باهاش بدرفتاری میکنه هم فلسفه TableLess بوجود اومده؟
البته td ها رو میتونم با css کنترل کنم (خدا رو شکر :لبخند: )

زمانی که این پست رو می نوشتم تاپیک جواب نداشت :خجالت:
حالا یه سؤال دیگه دارم Render صفحه ارتباطش با طراحی جدولی و دیوی چیه؟

آقا سعید این سایت که تو امضاتونه تا اسکرول نکنیم پایینش load نمیشه؟ (منظورم اینه که کیلوبایتی ترافیک اضافه رسیو نمیشه؟ :دی )

saeed410
سه شنبه 02 دی 1393, 14:52 عصر
ببین دادا. td رو شما چطور میخای استفاده کنی وقتی از تگ table استفاده نکنی. تگ های th,tr,td همه داخل تگ table استفاده میشن. خب حالا چرا میگن کل صفحه رو داخل table قرار نده.بخاطر اینکه که اگر همشو داخل table قرار بدی باید مرورگر تمام محتویات داخل table رو دانلود کنه بعد نشون بده.ولی با استفاده از div هر قسمت به صورت جدا....

mohammadbazzi445
سه شنبه 02 دی 1393, 16:34 عصر
بله حالا من سایتی که دارم برا تمرین درس میکنم با table باشه یا div?:افسرده:

saeed410
سه شنبه 02 دی 1393, 17:13 عصر
خب div دیگه. از صبح داریم قصه نمیدونم کیک شبصتری رو تعریف میکنیم؟ :-) .

mohammadbazzi445
سه شنبه 02 دی 1393, 17:27 عصر
بله ممنون چه موقعه هایی باید از table استفاده کنم ؟ همه سایت با تگ div هست.

hsgpro
سه شنبه 02 دی 1393, 18:14 عصر
سلام
این استاندارد ها همه چیز آسون رو میگن دیگه استفاده نکنید بهتره.
table رو میگن با div ها جایگزین کنید marquee رو میگن با جاوا اسکریپت جایگزین کنید و...
کلاً هر چیز ساده رو می خوان با نسخه پیچیده اش جایگزین کنن.همین marquee انمیشنش براحتی با یه خط نوشتن تگش ایجاد میشد اما میگن استاندارد نیست و از این حرفا و باید از نسخه جاوا اسکریپتی اش که خیلی سخت تره استفاده کنیم.
کاش حداقل قبل از ایجاد تغییرات در استاندارد های HTML و... یه نظرسنجی عمومی درست میکردن که آیا ملت با فلان کار راضی هستن یا نه.

mojtabamalaekeh
سه شنبه 02 دی 1393, 19:30 عصر
سلام
این استاندارد ها همه چیز آسون رو میگن دیگه استفاده نکنید بهتره.
table رو میگن با div ها جایگزین کنید marquee رو میگن با جاوا اسکریپت جایگزین کنید و...
کلاً هر چیز ساده رو می خوان با نسخه پیچیده اش جایگزین کنن.همین marquee انمیشنش براحتی با یه خط نوشتن تگش ایجاد میشد اما میگن استاندارد نیست و از این حرفا و باید از نسخه جاوا اسکریپتی اش که خیلی سخت تره استفاده کنیم.
کاش حداقل قبل از ایجاد تغییرات در استاندارد های HTML و... یه نظرسنجی عمومی درست میکردن که آیا ملت با فلان کار راضی هستن یا نه.

من تو یه کتابی که سه تا نویسندش طراح وب حرفه ای بودن دو مطلب جالب خوندم. اولی میگفت برا تصمیم گیری راجع به استانداردهای HTML5 کد html میلیون ها صفحه وب بررسی شده.
مطلب دوم این که فلان خاصیت css که حذف شده بود (انتخاب لینک های ویزیت شده) مشکل امنیتی داشته.
یعنی اگه بپرسیم چرا معلوم میشه علتش.

چه موقعه هایی باید از table استفاده کنم ؟
دو تا مثال از جدول بگم که واقعا کار من رو راحت کردن. اگه استاندارد نبود حرفه ای ها بگن چی میشه جایگزینش کرد.
یکی برای فرمی بود که میخواستم label ها اتوسایز باشن و سمت راست قرار بگیرن، inputها هم سمت چپ قرار بگیرن. دکمه های submit, reset هم وسط پایین فرم. اینجا از جدول دو ستونه استفاده کردم خیلی سریع و خوشگل فرمم طراحی شد.
مورد دوم که استفاده کردم footer پست ها بود که اسم نویسنده بایستی سمت راست باشه و لینک ادامه مطلب و نظردهی سمت چپ. لینک رو هم بایستی بتونم با css سلکت میکردم که هم چپ چین بشه هم عکس بذارم کنارش. اینجا هم یه جدول تک سطری دوستونه که ستون سمت چپ class داشت استفاده کردم.
ولی خب گفتم تجربه من صفره و بقیه بهتره نظر بدن.