ورود

View Full Version : استفاده از مفاهیم پایگاه داده ها

Sina.iRoid
سه شنبه 28 بهمن 1393, 22:03 عصر
سلام
می خواستم بدونم برای برنامه نویس جاوا، پایگاه داده چقد لازمه؟ چون مباحث پایگاه داده خیلی با جاوا فرق داره و می خوام بدونم اگه مهم نیست خیلی وقت نذارم. ممنون.

dele514
سه شنبه 28 بهمن 1393, 22:32 عصر
اگه میخوای برنامه کاربردی بنویسی(و حتی در برخی موارد غیر کاربردی)جاوا که هیچ،با هیچ زبونی نمیتونی برنامه بنویسی
ویرایش:(استفاده نکردن از پایگاه داده)

Sina.iRoid
چهارشنبه 29 بهمن 1393, 08:15 صبح
سلام
متوجه منظورتون نشدم؟ یعنی چی نمی تونیم برنامه بنویسیم؟

محمد فدوی
چهارشنبه 29 بهمن 1393, 11:00 صبح
سلام
می خواستم بدونم برای برنامه نویس جاوا، پایگاه داده چقد لازمه؟ چون مباحث پایگاه داده خیلی با جاوا فرق داره و می خوام بدونم اگه مهم نیست خیلی وقت نذارم. ممنون.
به جرات میگم که تقریبا هیچ برنامه‌ی مطرح و قابل عرضه‌ای نمیشه نوشت که توش هیچ پایگاه داده‌ای به کار نیاد! واقعا سهم نرم‌افزارایی که هیچ پایگاه داده‌ای ندارن به نظرم نزدیک به صفره.
حالا اینکه چه نوع پایگاه داده‌ای (رابطه‌ای،‌ NoSQL یا NewSQL) و با چه نامی(MySQL، MongoDB، PostgreSQL، SQLite یا...) باشه دیگه به نوع برنامه و سلیقه‌ی خود برنامه‌نویس مربوطه.

ولی به نظرم حتما به سمت فراگیری مفاهیم پایگاه داده هم برو.
موفق باشی.

golbafan
چهارشنبه 29 بهمن 1393, 11:17 صبح
سلام
این همه نرم افزار پردازشی داریم که پایگاه داده ندارن چطور میگیر نمیشه نوشت؟؟؟

winrar, photoshop, adoby reader, adoby flash player
انواع sdk های برنامه نویسی
نرم افزارهای سیستمی
حتی نرم افزار های تحت وب!!!

و هزاران هزار دیگر...

abdoullah.aberi
چهارشنبه 29 بهمن 1393, 11:48 صبح
به نظره من نمیشه گفت اصلا نمیشه بنویسی ولی اکثر نرم افزارها بانک اطلاعاتی دارند و یادگیریش واقعا خوبه و خیلی از کاراتو راه میندازه به شکل ساده تری

محمد فدوی
چهارشنبه 29 بهمن 1393, 13:47 عصر
سلام
این همه نرم افزار پردازشی داریم که پایگاه داده ندارن چطور میگیر نمیشه نوشت؟؟؟

winrar, photoshop, adoby reader, adoby flash player
انواع sdk های برنامه نویسی
نرم افزارهای سیستمی
حتی نرم افزار های تحت وب!!!

و هزاران هزار دیگر...

اینکه شما حضور پایگاه داده رو حس نمی‌کنید معنیش این نیست که پایگاه داده‌ای در کار نیست. من نمی‌دونم توی Adobe Reader یا مثلا Photoshop و WinRAR آیا واقعا پایگاه‌داده‌ای به کار رفته یا نه. و فکرم نمی‌کنم شمام مطمئن باشی! و مسلما خیلی وقتا از پایگاه‌داده‌های توکار استفاده می‌شه که من و شما به این راحتی حضورشون رو حس نمی‌کنیم. ولی حدس می‌زنم برنامه‌ای مثل فتوشاپ حتما برای مدیریت یکسری از داده‌هاش از پایگاه‌داده استفاده می‌کنه.
و فکر هم می‌کنم خیلی این قضیه واضح باشه که دیگه الان استفاده از پایگاه‌داده در کنار کش کردن داده‌ها داره به یه تکنیک روزمره‌ی برنامه‌نویسی مبدل می‌شه.

بهرحال به نظر من برنامه‌نویسی بدون پایگاه‌داده غیر ممکن نیست ولی خیلی به بی‌کاربرد شدن نزدیک می‌شه. اینم یادمون باشه ما قرار نیست Adobe Flash Player یا SDK و غیره بنویسیم! به دو دلیل: اولا ما در این حدود نیستیم و ثانیا چون در اونصورت علاوه بر اطلاع داشتن در مورد پایگاه داده باید خیلی چیزای دیگه‌م بلد باشیم!! فرض کن من نوعی بشینم یه SDK بنویسم و API لازم برای برقراری ارتباط با پایگاه‌داده رو توش نگنجونم! :)

dele514
چهارشنبه 29 بهمن 1393, 18:32 عصر
سلام
متوجه منظورتون نشدم؟ یعنی چی نمی تونیم برنامه بنویسیم؟
منظورم این هست که اگه از پایگاه داده استفاده نکنید.(البته در اکثر موارد.شاید بد مطلب رو رسوندم)

golbafan
چهارشنبه 29 بهمن 1393, 19:32 عصر
اینکه شما حضور پایگاه داده رو حس نمی‌کنید معنیش این نیست که پایگاه داده‌ای در کار نیست. من نمی‌دونم توی Adobe Reader یا مثلا Photoshop و WinRAR آیا واقعا پایگاه‌داده‌ای به کار رفته یا نه. و فکرم نمی‌کنم شمام مطمئن باشی! و مسلما خیلی وقتا از پایگاه‌داده‌های توکار استفاده می‌شه که من و شما به این راحتی حضورشون رو حس نمی‌کنیم. ولی حدس می‌زنم برنامه‌ای مثل فتوشاپ حتما برای مدیریت یکسری از داده‌هاش از پایگاه‌داده استفاده می‌کنه.
و فکر هم می‌کنم خیلی این قضیه واضح باشه که دیگه الان استفاده از پایگاه‌داده در کنار کش کردن داده‌ها داره به یه تکنیک روزمره‌ی برنامه‌نویسی مبدل می‌شه.

بهرحال به نظر من برنامه‌نویسی بدون پایگاه‌داده غیر ممکن نیست ولی خیلی به بی‌کاربرد شدن نزدیک می‌شه. اینم یادمون باشه ما قرار نیست Adobe Flash Player یا SDK و غیره بنویسیم! به دو دلیل: اولا ما در این حدود نیستیم و ثانیا چون در اونصورت علاوه بر اطلاع داشتن در مورد پایگاه داده باید خیلی چیزای دیگه‌م بلد باشیم!! فرض کن من نوعی بشینم یه SDK بنویسم و API لازم برای برقراری ارتباط با پایگاه‌داده رو توش نگنجونم! :)

سلام دوست عزیز
البته نرم افزارهایی که در ایران نوشته میشه معمولا شامل پایگاه داده حالا به هر نوعی میشن در این شکی نیست...

اما نرم افزارهای سیستمی ویندوز آیا کاربردی به حساب نمیان؟؟؟
آیا سرویسهای وب کاربردی نیستند؟؟؟
آیا مثلا sdk شناسایی چهره، اثر انگشت، پلاک خودرو و ... کاربردی نیستند؟؟؟ (این ها رو که خودم تولید میکنم)
آیا کانورتورها کاربردی نیستند؟
آیا انکریپتورها کاربردشان کم است؟
آیا کنترلر های صنعتی که اتفاقا قیمیت بالایی دارند کاربردی نیستند؟

خیلی از سرویسها، درایورها، خیلی از نرم افزارهای پردازشی و زیر نرم افزارهای مربوط به سیستم عامل ها فاقد هرگونه پایگاه داده هستند
(البته اگر از فایل نگهداری تنظیمات چشم پوشی کنیم (که البته در همشونم صدق نمیکنه) )

موفق باشید

Sina.iRoid
چهارشنبه 29 بهمن 1393, 19:56 عصر
البته خیلی از مواردی که گفته شد و نمیشه با جاوا نوشت. من بیشتر می خوام سمت وب اپلیکیشن ها فعالیت کنم + اندروید (اندروید که پایگاه داده خودشو داره). بیشتر منظورم با جاوا هست تا زبان های دیگه.

golbafan
چهارشنبه 29 بهمن 1393, 19:59 عصر
البته خیلی از مواردی که گفته شد و نمیشه با جاوا نوشت. من بیشتر می خوام سمت وب اپلیکیشن ها فعالیت کنم + اندروید (اندروید که پایگاه داده خودشو داره). بیشتر منظورم با جاوا هست تا زبان های دیگه.

سلام
پس اول از همه کار با پایگاه داده ها رو یاد بگیرید
برای موبایل ترجیها sqlite
برای سرورها oracle,mysql,sql server

Sina.iRoid
چهارشنبه 29 بهمن 1393, 20:02 عصر
ممنون.
در مورد اندروید چقد اطلاعات دارین. اینکه حتما باید از SQLite استفاده بشه یا نه میشه از بقیه پایگاه داده ها مثه MySQL استفاده کرد. این سوال و در بخش انردوید هم مطرح کردم ولی جوابی و دریافت نکردم.
ممنون.

محمد فدوی
چهارشنبه 29 بهمن 1393, 20:31 عصر
آیا مثلا sdk شناسایی چهره، اثر انگشت، پلاک خودرو و ... کاربردی نیستند؟؟؟ (این ها رو که خودم تولید میکنم)
توی تشخیص چهره یا پلاک خودرو و همینطور کلیه مباحث مربوط به OCR شما از جامعه‌ی آماری استفاده نمی‌کنید؟ تا اونجایی که من با سیستم‌های SVM و شبکه عصبی آشنام به شدت به داشتن یه پایگاه‌داده برای ذخیره‌ی جامعه نیاز دارن.
شاید شما از تکنیک‌هایی استفاده می‌کنید که من ازشون بی اطلاعم.

golbafan
چهارشنبه 29 بهمن 1393, 20:35 عصر
sqlite برای کار روی خود گوشی و در حالت local مناسبه

اما مثلا اگر میخواهید به یک شبکه اجتماعی وصل بشید باید مثلا از oracle در سرورتون استفاده کنید و با نرم افزارتون در موبایل بهش وصل بشین و داده هارو از سرور گرفته و در sqlite داخل گوشی منتقل کنید

البته منظورم این نبود که حتما از این دیتابیس ها استفاده کنید
هم برای لوکال و هم برای سرور انتخابهای متعددی وجود داره

golbafan
چهارشنبه 29 بهمن 1393, 21:51 عصر
توی تشخیص چهره یا پلاک خودرو و همینطور کلیه مباحث مربوط به OCR شما از جامعه‌ی آماری استفاده نمی‌کنید؟ تا اونجایی که من با سیستم‌های SVM و شبکه عصبی آشنام به شدت به داشتن یه پایگاه‌داده برای ذخیره‌ی جامعه نیاز دارن.
شاید شما از تکنیک‌هایی استفاده می‌کنید که من ازشون بی اطلاعم.

حق با شماست:تشویق:

البته منظور من نرم افزار نهایی برای کاربر نبود بلکه خود sdk مد نظرم بود.

مثلا در sdk شناسایی چهره کاری که میکنم استخراج الگو از چهره توسط تابع الف هست
تابع الف ورودیش عکس هست و خروجیش یک آرایه بایت بعنوان الگو
تابع ب در sdk میاد و میزان شباهت دو الگو رو مقایسه میکنه
ورودی تابع ب دو تا آرایه هست و خروجیش یک عدد اعشاری بین 0 تا 1

پس sdk شامل دیتابیس نمیشه اما اگر برنامه نویسی که بخواد از sdk استفاده کنه باید عکس ها و الگو ها رو برای کارش در یک دیتابیس بریزه

ahmad.mo74
یک شنبه 03 اسفند 1393, 17:14 عصر
سلام

برای یه برنامه نویس بلد بودن مفاهیم کلی پایگاه داده لازمه.
در همین حد که بدونی تیبل چیه، با انواع data type ها آشنا باشی و بدونی کجا استفاده کنی، انواع رابطه ها بین تیبل ها و ... در نهایت یه سری دستورهای اصلی sql در حد CRUD کافیه.
بیشتر از این وظیفه ما نیست و اگر هم لازم شد با یه خورده سرچ کارت را میفته.

چیزی که برای یه جاوا کار لازمه بلد بودن کار با JDBC و ORM فریم ورک هاست که مهم ترینش Hibernate هست و یا مثلا iBatis (در حال حاضر mybatis ) ... و به طور کلی دونستن JPA که جزیی از jee standard هست.

ahmadnajaf403i
دوشنبه 04 اسفند 1393, 13:13 عصر
ممنون.
در مورد اندروید چقد اطلاعات دارین. اینکه حتما باید از SQLite استفاده بشه یا نه میشه از بقیه پایگاه داده ها مثه MySQL استفاده کرد. این سوال و در بخش انردوید هم مطرح کردم ولی جوابی و دریافت نکردم.
ممنون.

برای اندروید sqlite از همه راحتتره