ورود

View Full Version : طراحی جداول برنامه انبار و فروش

soha_smb
دوشنبه 18 اسفند 1393, 19:30 عصر
با سلام
من می خوام یه برنامه انبارداری به این صورت درست کنم که :
کالا وارد انبار میشه به همراه قیمت
کالا از انبار فروخته می شه به همراه قیمت
جدول گروه کالا: نام گروه کالا
جدول کالا: کد گروه کالا/نام کالا/تعداد/قیمت/واحد شمارش

حالا برای خروج از انبارش مشکل دارم،چه مشکلی؟
این مشکل که فرض کنید کاغذA4 طی مراحل مختلفی با قیمتهای مختلف خریداری میشه و وارد انبار میشه
جدول کالا اینطوری میشه:

کد گروه کالا

نام کالا

تعداد

قیمت هر واحد

واحد شمارش

1

کاغذA4

10

100,00

بسته

2

کاغذA4

20

110,00

بسته

2

کاغذA4

25

150,00

بسته

حالا وقتی می خوام خروج بزنم چطوری باید این موارد رو بفهمم که تو فاکتور بیاره:
1:کاغذA4 رو از کدوم کم کنه؟
2: قیمتش رو چطوری بیاره ؟

با این جداول ایا میشه این کار رو کرد؟اگر نه جداول رو چطور باید طراحی کنم؟

SabaSabouhi
سه شنبه 19 اسفند 1393, 01:47 صبح
با سلام
من می خوام یه برنامه انبارداری به این صورت درست کنم که :
کالا وارد انبار میشه به همراه قیمت
کالا از انبار فروخته می شه به همراه قیمت
جدول گروه کالا: نام گروه کالا
جدول کالا: کد گروه کالا/نام کالا/تعداد/قیمت/واحد شمارش

حالا برای خروج از انبارش مشکل دارم،چه مشکلی؟
این مشکل که فرض کنید کاغذA4 طی مراحل مختلفی با قیمتهای مختلف خریداری میشه و وارد انبار میشه
جدول کالا اینطوری میشه:

کد گروه کالا
نام کالا
تعداد
قیمت هر واحد
واحد شمارش

1
کاغذA4
10
100,00
بسته

2
کاغذA4
20
110,00
بسته

2
کاغذA4
25
150,00
بسته

حالا وقتی می خوام خروج بزنم چطوری باید این موارد رو بفهمم که تو فاکتور بیاره:
1:کاغذA4 رو از کدوم کم کنه؟
2: قیمتش رو چطوری بیاره ؟

با این جداول ایا میشه این کار رو کرد؟اگر نه جداول رو چطور باید طراحی کنم؟

سلام
دوست عزیز، گمان نمی‌کنم که بتونی برای این پرسش تو این سایت یا هر سایت دیگه‌ای جواب کاملی بگیری.
این مساله یه علم هست، و خیلی هم مفصل و کامل. اگه کسی این علم رو هم کامل داشته باشه، آموزش دادنش تو
چند تا پست تقریباً عملی نیست. شما بهتره با یک مدیر مالی مجرب مشورت کنی.

من دو سه بار سیستم انبار نوشتم، اما تنوع روش‌ها خیلی زیاده، و واقعاً قابل ارائه در چند تا پست نیست.
به چیزی که شما دنبالش هستی می‌گن «بهای تمام‌شده‌ی کالای فروش رفته»
خیلی خلاصه چند نمونه از این تنوع رو می‌گم:
1. روش Fifo: تو این روش باید از اولین کالای وارد انبار شده خارج کنی. یعنی اولین خروج از کالای 100 ریالی هست.
2. روش Lifo: تو این روش آخرین کالا ابتدا خارج میشه، یعنی اولین خروج از کالای 150 ریالی هست.
3. روش میانگین: تو این روش چیزی به اسم کالای اول و آخر نداریم. جمع ارزش کالای تو انبار ( با توجه به بهای تمام شده ) و تعداد رو داریم
هنگام خروج، با تقسیم این دو مقدار بر هم، مقدار میانگین حاصل می‌شه و کالا با این قیمت از انبار خارج می‌شه.
4. روش استاندارد: کالا با یک قیمت استاندارد شده از انبار خارج می‌شه ( بدون توجه به قیمت وارد شده ) و این قیمت در مقاطع چند ماهه یا سالانه اصلاح می‌شه
این روش در مواردی مثل کالای وارداتی که هنوز قیمت تمام شده مشخص نیست، کاربرد داره. ( هنوز مشخص نیست که مثلاً چه مبلغ برای ترخیص باید هزینه بشه، اما کالا فروخته می‌شه )

این همه ماجرا نیست، انبارها می‌تونن تعدادی باشن یا ریالی. که هر کدوم داستان خودش رو داره. حسابداری انبار خیلی پیچیدگی داره اگه بخوای همه حالت‌ها رو
پشتیبانی کنی.
کافیه با 3 تا مدیر مالی صحبت کنی، تا متوجه بشی که چقدر حالت‌های مختلف می‌تونه پیش بیاد.

اگه می‌خوای نرم‌افزار جامع بنویسی، برو دنبالش که علمش رو صحیح یاد بگیری.
و اگه کارت یه کارفرمای خاص داره، دقیقاً همونی رو انجام بده که کارفرما می‌گه. ( حداقل این‌طوری به پولت می‌رسی )

صبا صبوحی

argess
سه شنبه 19 اسفند 1393, 08:09 صبح
اگه منظورت اینه که در فاکتور فروش مبلغ کالا را از کجا بیاری، باید در جدول کالاها قیمت را قرار بدی تا بتونی در فاکتور فروش ازش استفاده کنی

یک view هم درست کن که تمام تراکنش های کالا در انبار را به ترتیب تاریخ نمایش بده. لازم نیست که حتما بدونی مثلا این فروش از کدام پارت خرید بوده است.

اگر هم واقعا می خواهی بدونی که مثلا کالای الف که در فاکتور 1 فروش رفته مربوط به کدوم فاکتور خریده ، باید هنگام ورود کالا به انبار به هر سطر یک شماره ردیابی تخصیص بدی و کاربر این شماره ردیابی را بزنه

موارد دیگه ای هم هست که اینجا نمی توان توضیح داد.