ورود

View Full Version : نرم افزار مدیریت تعمیرات و تجهیزات CMMS

rprogrammer
دوشنبه 25 اسفند 1393, 04:28 صبح
با سلام. دوستان همونطور که می دونید قیمت نرم افزارهای CMMS(Computerized Maintenance Management Software) خیلی بالاست و گاه به چند صد میلیون تومان هم میرسه. البته برنامه های پراکنده زیادی هم تحت اکسل یا اکسس وجود دارند. من هم تلاش کردم یک سیستم مدیریت تعمیرات کامپیوتری ایجاد کنم و برای استفاده عموم روی وب قرارش بدم. چون این نرم افزارها خیلی گرونن، معمولا خیلی از سازمانها عطاشو به لقاش می بخشن و اصلا قید راه اندازی چنین سیستمهایی رو می زنن.
تلاش من این بوده که یه نرم افزار با امکانات اولیه قابل قبول و منطبق بر یک استاندارد (ایزو-14224) تولید کنم که رایگان هم باشه و سازمانها بتونن قدم اول برای راه اندازی سیستم مدیریت تعمیرات رو محکم بردارند. بجز اون هم قصدم از این آگهی اینه که دوستان نرم افزار رو ببینن و در مورد جزییاتش نظر یا احیانا انتقاد کنن که با گذشت زمان نرم افزار به تدریج بهتر بشه. نرم افزار هم روی pc و هم روی موبایل کار میکنه و سعی شده امکانات گسترده ای برای یه سیستم تعمیرات و نگهداری صنعتی توش فراهم بشه. با این حال ادعایی روی این نرم افزار یک نفره ندارم. اسمش رو هم بر همین اساس انتخاب کردم!
JACS: Just Another CMMIS Software!

https://www.cmmsjacs.ir
username:guest
pass:guest
اخطار امنیتی رو نادیده بگیرین و تاییدیه امنیتی سایت رو بپذیرید. ویروس نیست!

rprogrammer
سه شنبه 26 اسفند 1393, 06:19 صبح
پاره ای از امکانات نرم افزار رو فهرست می کنم:

1-مدیریت تجهیزات:

امکان تعریف هر تجهیز بر اساس درخت تجهیزات ISO-14224 تا سطح قطعه
امکان الصاق فایلهای فنی و ضمیمه به پرونده کارخانه، تجهیز، زیرتجهیز...قطعه به تعداد نامحدود
امکان جستجو در سطوح مختلف
مشاهده تجهیزات به صورت ساختار درختی و دسترسی سریع به تجهیز مورد نظر
از پیش تعریف کردن تمام کلاسهای تجهیزاتی به همراه عکس و مشخصات و مُدهای خرابی بر اساس ISO-14224
امکان ایجاد برگه داده برای تمام سطوح ساختار درختی
...

2- مدیریت تعمیرات

صدور سریع درخواست کار
فیلتر درخواست کارها بر اساس پارامترهای مختلف
سیستم کارتابل درخواست کارها بدون محدودیت برای تعداد کاربران
الصاق فایل به پرونده هر تعمیر بصورت جداگانه
تعریف اینکه روی کدام سیستم از تجهیز تعمیرات صورت گرفته
درخواست قطعات از انبار برای کار تعمیراتی و ایجاد سابقه دریافت از انبار
مشاهده درخواستهای قطعه از انبار
...

3-مدیریت و ثبت خرابی های رخ داده

تعریف خرابی منطبق بر ISO-14224
وصل کردن زنجیره ای خرابیها به یکدیگر و مشاهده این زنجیره خرابیها در پرونده کارخانه، واحد، تجهیز یا زیر-سیستم
الصاق خرابیها به تعمیرات صورت گرفته روی یک تجهیز
مشاهده تمام خرابیهای رخ داده روی تجهیز و زیر-سیستمهای آن
...

4- مدیریت پرسنل و دیسیپلینهای کاری

تعریف مشخصات پرسنل
تعریف شیفت پرسنل
تعریف نقشهای امنیتی در سیستم برای هر پرسنل به صورت جداگانه

5- مدیریت قطعات

پرونده قطعات همراه با امکان الصاق فایل به تعداد نامحدود
مشاهده اینکه قطعه مزبور در کدام زیر-سیستم از تجهیزات کارخانه و به چه تعداد استفاده شده است
تعریف حداقل و حداکثر موجودی مورد نیاز انبار از قطعه
کسر میزان قطعه درخواستی از انبار به صورت اتوماتیک و ثبت سابقه
امکان پیگیری سوابق خرید و سفارش قطعه با تعریف هر چند مرحله که لازم باشد
...

6- مدیریت تعمیرات پیشگیرانه

تعریف روتینهای تعمیرات پیشگیرانه
برنامه ریزی تقویمی تعمیرات پیشگیرانه
مشاهده آخرین روتینهای انجام شده پیشگیرانه روی هر تجهیز و ساعت کارکرد تجهیز از زمان انجام آخرین روتین
...

قیمت خود نرم افزار به صورتی که هست(as-is) : صفر تومان!

پی نوشت: البته کمتر کسی دچار این توهمه که میشه یک سیستم CMMS روبدون صرف هیچ هزینه ای پیاده کرد و تقریبا تمام نرم افزارهایی از این دست-حتی اونایی که خیلی گران هم هستند- به پشتیبانی (حداقل پشتیبانی و مدیریت دیتابیس) احتیاج دارند. من ادعا نمی کنم که این نرم افزار هیچ هزینه ای برای شما نخواهد داشت. ادعای من این است که هزینه اش به نسبت امکاناتی که فراهم میکنه، بسیار اندک خواهد بود!

rprogrammer
چهارشنبه 19 فروردین 1394, 12:08 عصر
نسخه 1.10.3 منتشر شد

-مهمترین ویژگی این نسخه امکان تولید Process and flow diagram از وضعیت تجهیزاته (شکلشم خیلی باحاله!) من برای آزمایش خودم یه کارخونه فرضی با چند واحد عملیاتی و چند تجهیز درست کردم و شما اگه الان وارد برنامه بشید، می تونید ببینید که تجهیزات و واحدها به صورت گرافیکی نمایش داده میشن و حتی مثلا اینکه یه موتور داره یه پمپ رو درایو میکنه، با فلش با رنگ خاصی نشون داده میشه. به علاوه خرابی ها و اقدامات اصلاحی هم به صورت دیاگرام نشون داده میشن و شما به جای خوندن دستورالعمل های بی سر و ته می تونید به صورت واقعی زنجیره خرابی ها و اقدامات اصلاحی رو مشاهده کنید.

-امکانات کارتابل بهبود داده شده و الان میشه با تعریف نقشهای تعمیراتی، خیلی راحت کار رو از لحظه درخواست تا پایان بین افراد مسوول پاس داد و این زنجیره هم توسط خود کاربر قابل تعریفه. هر کاربر می تونه کارتابلشو ببینه و ببینه که چه کارهایی بهش ارجاع داده شده.

-امکانات برنامه ریزی تعمیرات پیشگیرانه بهبود داده شده و هرچند هنوز جای کار داره اما برنامه ریزی تقویمی برای کلاسهای بزرگی از تجهیزات کاملا قابل انجامه. مثلا شما می تونید با چند کلیک برای 100 تا پمپ سه دوره تعمیرات پیشگیرانه تقویمی تعریف کنید و سیستم در آن واحد 300 درخواست کار ایجاد می کنه و بر حسب تقویمی که بهش دادین ارنج میکنه و همواره هم می تونین ببینید کدوم کارهای برنامه ریزی شده زمان انجامش نزدیک شده.

-می تونید چند تا کار تعمیراتی (مثلا یک دوره برنامه پیشگیرانه) رو به صورت پروژه تعریف کنید و سیستم یک سری امکانات اضافی میده. مثلا فرض کنید بخواید برای 300 تا تعمیر بالا، یک قطعه از انبار درخواست کنید. این کار ممکنه و خیلی ساده با یک کلیک 300 درخواست قطعه برای انبار در تاریخهای مشخص گذاشته میشه یا مثلا بگید که یه ابزار رو برای این 300 دستور کار استفاده کنه یا کل برنامه را عقب و جلو ببرید. همچنین می تونید برنامه پروژه رو به صورت چارت گانت ببینید.

-می تونید برای تجهیزات یا زیر-تجهیزات پارامترهای برگه داده تعریف کنید و بعد اگه برنامه پیش گیرانه (یا پیش بینانه) اجرا کردید، در هر تعمیرات پیشگیرانه پارامترهای تعریف شده رو اندازه بگیرید و سیستم خودش با مقادیر مرجع مقایسه می کنه و اخطار LOW یا HIGH میده.

-سیستم خودش گزارش لحظه ای تهیه میکنه از تمام پارامترهای موجود در سیستم و هر کس در هر لحظه میتونه خلاصه وضعیت رو ببینه.

-با جستجوی پیشرفته می تونید تقریبا هر چیزی رو که بخواید، واحد، تجهیز، کلاس تجهیز، تعمیرات، خرابی، روتینها ووو رو به راحتی پیدا کنید.

برای دیدن نسخه نمایشی به سایت https://www.cmmsjacs.ir برید (احیانا اگه اخطار امنیتی گرفتید، نادیده بگیرید و ادامه رو بزنید)
با نام کاربری و رمز عبور guest لاگین کنید و می تونید بخشی از امکانات سیستم (از جمله گزارشات) رو ببینید.
منتظر نسخه های بعدی باشین!!
JACS: Just Another CMMIS Software
اینم یه نمونه چارت PFD واحد که این برنامه به صورت اتوماتیک تولید کرده:
CMMIS: Computerized Maintenance Management & Information System130139