ورود

View Full Version : سوال: آیا برنامه های اندرویدی ساخته شده با Qt در تمامی دیوایسها با هر پردازنده ای قابل اجرا هستند؟

BORHAN TEC
شنبه 26 اردیبهشت 1394, 21:17 عصر
با عرض سلام،

مدتی قبل برنامه ای مثل وایبر را مورد بررسی قرار دادم و متوجه شدم که این برنامه با Qt ساخته شده است. بنده شخصاً به دنبال ابزاری هستم که بتوانم با آن برنامه ای را بسازم که قابل انتقال به تمامی Platform های رایج باشد از جمله Windows و OS X و iOS و Linux و Android . من خودم شخصاً با دلفی سالهاست که کار می کنم و با Qt هم در حد رفع نیاز کار کرده ام ولی نه به صورت تخصصی و حرفه ای. دلفی واقعاً خوبه (چه در سمت سرور و چه کلاینت) ولی اکنون بنا به نیاز به دنبال ابزاری هستم که بتواند جوابگوی نیازهای Cross Platform باشد و مجبور نباشم که مثلاً قسمت Android را با جاوا و iOS را با ObjectiveC یا Swift و برای بقیه سکوها با ابزارهای دیگر کد بزنم. در دلفی مشکلی که هست اینه که مثلاً دلفی هنوز در مورد اندروید از پردازنده های Intel پشتیبانی نمی کند. سوال من این است که تا چه میزان می توان روی Qt در خصوص چند سکویی و سازگاری با معماری های مختلف سخت افزاری حساب باز کرد؟ خواهشمندم که دوستان اگر تا به حال در این مورد محدودیتی را در Qt دیده اند حتماً بازگو کنند.

با تشکر فراوان

returnx
شنبه 26 اردیبهشت 1394, 22:45 عصر
تجربه ی شخصی من در مورد Qt اینکه تو اپلیکشن های دستکتاپی از نظر Cross Platform بودن بسیار خوب عمل می کنه ، اما در مورد سیستم عامل ها و دستگاه های قابل حمل ، هنوز نواقصی داره ، که البته این نواقص را میشه با module های Extra که اجازه میدن از API های سیستم عامل ها استفاده کرد ، حل کرد ، مثلا برای Android میشه از ماژول Androidextra استفاده کرد و مستقیما کد جاوا زد ، برای مثال من با استفاده از این روش تونستم به راحتی از مرورگر نصب شده روی دستگاه مربوطه استفاده کنم...
مشکل بعدی حجم بالای فایل های Package هست ، البته برای برنامه های دسکتاپی خوب مشکلی وجود نداره اما برای مثال برای برنامه های اندروید چون ماژول ها در فایل APK ضمیمه میشه خوب حجم فایل APK بالا میره و کاربر وقتی حجم فایل را میبینه شاید از نصب app منصرف شه ، از اون سمت روش ministro هم خیلی روشِ دوست داشتنی ای نیست...
در موارد دیگر مشکل خاصی ندیدم و هم از معمار arm پشتیبانی میشه و هم از x86 ...

negative60
یک شنبه 27 اردیبهشت 1394, 00:46 صبح
وايبر و تلگرام نسخه دسکتاپشون با Qt ساخته شده نسخته اندرويد اونها با جاوا و ++C/C هست
Qt هنوز برای اندرويد کامل نشده و يکی از مهمترين ضعف هاش به نظر من عدم امکان ساخت سرويس هست

returnx
یک شنبه 27 اردیبهشت 1394, 01:03 صبح
Qt هنوز برای اندرويد کامل نشده و يکی از مهمترين ضعف هاش به نظر من عدم امکان ساخت سرويس هست
بله ، این یک از اساسی ترین ضعف ها هست که من خودمم باهاش درگیر بودم ولی متاسفانه یادم رفته بود لیست کنم...