ورود

View Full Version : روش ایجاد سالی مالی در پایگاه داده Sql

mortaza94
شنبه 09 خرداد 1394, 20:44 عصر
با سلام

سوال من از خدمت شما مهندسین عزیز اینه بهترین روش برای ایجاد سالی مالی در نرم افزار حسابداری یا فروشگاهی چه روشی می باشد ؟ لطفا در صورت مقدور بودن کمی هم توضیح بدین

با تشکر از شما

SabaSabouhi
یک شنبه 10 خرداد 1394, 09:55 صبح
با سلام

سوال من از خدمت شما مهندسین عزیز اینه بهترین روش برای ایجاد سالی مالی در نرم افزار حسابداری یا فروشگاهی چه روشی می باشد ؟ لطفا در صورت مقدور بودن کمی هم توضیح بدین

با تشکر از شما

سلام
این‌ها که می‌نویسم، نظر شخصی و سلیقه‌ی من هست:
1. ایجاد یک جدول برای سال مالی
این جدول باید دارای محدوده‌ی آغاز و پایان سال باشه، ضمن این که دسترسی اون سال رو هم مشخص کنه.
* معمولاً دسترسی برای سال آینده ( که هنوز شروع نشده ) بسته هست
* دسترسی برای سال جاری باز هست
* دسترسی برای سال گذشته به شرطی که در چهار ماه اولیه‌ی سال جاری باشیم ( قبل از ارائه‌ی دفاتر مالی ) باز هست
* دسترسی به سال‌های گذشته فقط به صورت دیدنی باز هست.

2. در تمامی جدول‌هایی که به سال مالی نیاز دارن، یک کلید خارجی به جدول سال مالی باید پیش‌بینی شود.
مثلاً اسناد حسابداری، باید به سال مالی ارتباط داشته باشند. در لایه‌ی Business باید کنترل کنی که تاریخ سند، خارج از سال مالی نباشد.

3. برای ایجاد سال مالی نیاز به مکانیزم خاصی خواهی داشت که بتواند برای زیر سیستم‌ها عملیات مربوط به سال مالی جدید رو مقدار دهی کنه.
به عنوان مثال در سیستم حسابداری مالی سند افتتاحیه به صورت ناقص برای سال جدید صادر می‌شود که اقلام آن هنگام تولید سند اختتامیه‌ی
سال گذشته ( معمولاً در چهارمین ماه سال جاری ) تکمیل می‌شود.
و در سیستم انبار ممکن است انبارها در پایان دوره بسته شده و در ابتدای سال مالی جدید سند موجودی اول دوره نیاز باشد. ( به اعتقاد برخی
مدیران مالی، این کار صحیحی نیست و انبارها باید پیوسته باشند )

صبا صبوحی

mortaza94
دوشنبه 11 خرداد 1394, 15:19 عصر
با تشکر
یه سوال دیگه که داشتم اینه که اگه بعد از چند سال که تعدا رکورد ها موجود در یک دیتابیس بالا میره با این مشکل چیکار کنم ؟

SabaSabouhi
سه شنبه 12 خرداد 1394, 09:56 صبح
با تشکر
یه سوال دیگه که داشتم اینه که اگه بعد از چند سال که تعدا رکورد ها موجود در یک دیتابیس بالا میره با این مشکل چیکار کنم ؟

سلام
باید این عدد رو محاسبه کنی، وقتی تعداد تقریبی رکورد رو مثلاً تو 10 سال به دست آوردی. نسبت به تصمیم‌گیری اقدام می‌کنیم.
ممکنه این تعداد به هیچ عنوان برای Sql Server مشکل‌زا نباشه.
ضمن این که بسیار عالی هست اگر امکان گرفتن نسخه‌ی پشتیبان، برای گردش‌های مالی سال‌های دور ( مثلاً از 5 سال به قبل )
وجود داشته باشه، به شرطی که مکانیزم بازیابی برای دستیابی که اطلاعات اون دوران رو پیش‌بینی کنی. در این صورت می‌تونی
اطلاعات رو فقط برای 5 سال اخیر تو سیستم داشته باشی و اگر به هر دلیل اطلاعات مثلاً 8 سال پیش نیاز شد، با یک بازیابی
اون اطلاعات به سیستم اضافه شده و مورد گزارش‌گیری قرار می‌گیره.
اما تو سیستم حسابداری، خیلی خیلی بعیده که حتا پس از 10 سال، حجم اطلاعات مشکلی برای SqlServer ایجاد کنه. ( البته به شرط طراحی صحیح دیتامدل )

صبا صبوحی