View Full Version : نحوه ارتباط با MBR در دلفی
Bahmany
سه شنبه 10 مرداد 1385, 10:19 صبح
سلام
از دوستانی که درباره این موضوع اطلاعی دارند ممنون می شوم اگه مطلبی رو بزارن
یا بهتر بگم آیا دلفی برای ارتباط با Bios روتین خاصی داره
سه شنبه 10 مرداد 1385, 12:43 عصر
منظورتون از MBR همون Master Boot Record یا Partition Table هست؟
فکر نمیکنم روتین خاصی داشته باشه.
تحت داس من زیاد کار کردم ولی ویندوز نه
Bahmany
چهارشنبه 11 مرداد 1385, 01:23 صبح
می خواستم بدونم که چطور میشه برنامه نوشت که سیستم رو بالا بیاره می دونم به زبان Asm هست ولی دلفی Asm رو هم پشتیبانی می کنه.
فکر می کنم که هر سیستم عاملی که می خواد سیستمش رو بالا بیاره حتما یک سری کد ها رو توی MBR می نیویسه و ...
حتما System Commander یادتون هست که چطور کار می کرد.
vcldeveloper
چهارشنبه 11 مرداد 1385, 08:17 صبح
می خواستم بدونم که چطور میشه برنامه نوشت که سیستم رو بالا بیاره می دونم به زبان Asm هست ولی دلفی Asm رو هم پشتیبانی می کنه.
برنامه های دلفی تحت Windows اجرا میشند، اسمبلی هم که دلفی پشتیبانی می کنه اسمبلی تحت ویندوز هست. پس نمی تونید ازش در زمان بوت که هنوز ویندوزی لود نشده استفاده کنید.
Developer Programmer
چهارشنبه 11 مرداد 1385, 13:48 عصر
در ادامه صحبتهای علی عزیزم، اگه خواستید چنین کارهایی رو (Ring0) انجام بدید؛ باید CD های DDK رو که مایکروسافت تهیه کرده (مثل MSDN) بخرید و مطالعه کنید؛ لازمه که درایور نویسی تحت رینگ 0 رو یاد بگیرید...
مرد مباح
چهارشنبه 11 مرداد 1385, 15:39 عصر
در واقع این چیزی که شما میخواین سیستم عامل نویسیه نه برنامه نویسی.
دسترسی به سکتور صفر رو با برنامه Debug توی CMD خیلی راحت میتونی داشته باشی و ببینی.
تغییرات اون هم یک سری فرمان اسمبلی هست که میتونی ازشون توی دلفی هم استفاده کنی که البته باید اسمبلی بلد باشی.
ولی نکته اصلی اینجاست که اگر این کدها رو اشتباه بنویسی و درست کار خودشون رو انجام ندن ، یک بار فرمت کردن و ریختن دوباره ویندوز میفته گردنت.
من این کارا رو دوران داس میکردم.
اون موقع ریختن داس 3 دقیقه بود. ولی ویندوز ....
mzjahromi
شنبه 14 مرداد 1385, 08:08 صبح
فکر می کنم که هر سیستم عاملی که می خواد سیستمش رو بالا بیاره حتما یک سری کد ها رو توی MBR می نیویسه و ...
حتما System Commander یادتون هست که چطور کار می کرد.
نمه کلیه سیستم عاملها لزوما توی MBR چیزی نمینویسن.
معمولا داس و ویندوز کاری به MBR ندارن
ولی Linux آره MBR رو عوض میکنه
SystemCommander هم با MBR در ارتباط هست
همونطور که آقای کشاورز هم گفتن اسمبلی دلفی چیز دیگه هست
حتی شما با اسمبلی معمولی هم نمی تونید کار کنید.
چون اون واسه ساخت Application هست ولی برای کار با MBR شما به Application نیاز ندارید. در واقع فقط از کدهای اسمبلی استفاده میکنید ولی Application نمی سازید.
من قبلا این کارها رو که میکردم معمولا با Debug کار میکردم. تو بعضی شرایط تونستم با توربو اسمبلر هم یه کارائی بکنم و لی یه سری موارد باید رعایت بشه.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.