View Full Version : سوال: برنامه نویسی اسمبل
Milad Tak
جمعه 22 خرداد 1394, 19:50 عصر
سلام به همه ی استادان عزیز
من فردا امتحان ماشین اسمبل دارم
چند تا سوال داشتم لطف میکنید اگر جواب بدید.
عزیزان یه سوالم جواب بدین باعث میشه من هفت ترمه نشم.
با تشکر
1 -برنامه ای بنویسید که رشته زیر را چاپ کند؟
a
ab
abc
2 - برنامه ای بنویسید که کلمه ی Hello world را در وسط صفحه چاپ کند؟
3 - not قبل از ax چه عملی انجام میده؟
mov ax,-1
not ax
inc ax
mov ah,128
cbw
not ax
4 - برنامه ای بنویسید که بر قرض موجود عدد n عبارت زیر را محاسبه کرده و در ax قرار دهد ؟
1^1 +2^2+n^n
masoud.8086
جمعه 22 خرداد 1394, 23:22 عصر
سلام
چقد زود بفکر افتادی دوست عزیز..ساعت 8:30 چندتا سوال گذاشتی فرداشم امتحان داری..
ابتدا بیاد بگم اینحا کد گذاشته نمیشه فقط راهنمایی و رفع اشکال.. که اونم جوری که من میبینم اصلا مشکل ریشه ای تر از این حرفاس.. چون سوال hello که سادترین و اولین برنامس که تو هر ربانی نوشته میشه و جای تعجب داره..برای این سوال میتونی از وقفه int 21h /ah,09 استفاده کنی قبلشم از وقفه مکان نما int 10h/ah,02
سوال سومتم که زحمت بکش خود تون همین کدو تو 8086 کپی کن و مرحله به مرحله ثبا ت ها رو چک کن..
سوال یکم همه باید از دوتا حلقه تو در تو استفاده کنی یکی برای چاپ حروف یکی برای چاپ تعداد حروف ...برای چاپ هر کارکتر هم از وقفه int 21/ah,02 استفاده کنید..
برای سوال اخرم اول بیاد با وقفه int 21h /ah,01 کارکتر n رو دربافت کنید البته اگه یک رقمی هست بعد به عدد تبدیل کنید وعبارت رو محاسبه کنید..
واقعا دیدن چنین تایپیکی جای تاسف ذاره..که دانشجویی کامپیوتر ترم 6...(سوال دو)....موفق باشید..
Milad Tak
شنبه 23 خرداد 1394, 01:14 صبح
دمت گرم داش مسعود یه چیزایی بلدم ولی گفتم سر جلسه اشتباه ننویسم بازم ممنون که راهنماییم کردی.
pbm_soy
شنبه 23 خرداد 1394, 01:51 صبح
در ضمن معمولا اسمبلی را براساس دو کتاب عمده تدریس میکنند شما براساس کدام خواندید تا جواب هم برهمون اساس باشد
کتاب پیترایبل یا جعفرنژاد قمی
یا کتاب دیتمر ترجمه جابرهاشم مهشون که در این کتاب یک فایل library به نام IO.H داده که عملیاتهای ورودی و خروجی را براساس آن انجام میدهند تا وسطای کتاب و بعداز بحث اینتراپتها دیگر از این کتابخانه استفاده نمیکنند (معمولا کار را راحتتر میکند و آموزش اسمبلی را بهتر و ساده تر میکند و دانشجو از همان ابتدا میتواند برنامه بنویسد و خروجی بگیرد)
در حالی که در روش کتاب اول اینگونه نیست و تقریبا تا وسطای کتاب دانشجو برنامه ای نمیتواند بنویسد و اگر هم بنویسد مجبور است در محیط دیباگ باشد و یا اینکه برنامه نوشته را باید دیباگ کند و مقادیر حافظه و رجیسترها را در هر مرحله از اجرای برنامه باید بررسی کند
Milad Tak
شنبه 23 خرداد 1394, 04:09 صبح
راستشو بخوای به ما از روی جزوه درس میداد ولی 64 بیتی بود و کلا هم از وقفه 21h استفاده میکرد.
امروز امتحان دارم کل شبم نخوابیدم درس میخوندم یه سوالم جواب بدین منو شرمنده خودتون کردین در هر صورت ممنون که بفکر منم هستی.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.