View Full Version : گفتگو: آیا فریمورک Net. رقیب اصلی کیوت خواهد شد؟
chikar
سه شنبه 09 تیر 1394, 10:12 صبح
خبر ها حاکی از آن است که مدیر عامل جدید مایکروسافت، در حال تغییراتی عمیق و بنیادی بر روی محصولات این شرکت است، از جمله open source & cross platform کردن فریمورک Net.
قبلا در این زمینه در قالب پروژه مونو، فعالیت هایی انجام شده بود، در حال حاضر طبق اخبار رسمی خود این شرکت در این لینک (https://news.microsoft.com/2014/11/12/microsoft-takes-net-open-source-and-cross-platform-adds-new-development-capabilities-with-visual-studio-2015-net-2015-and-visual-studio-online/)، نسخه ویژوال استادیو 2015 (Net. 2015)با تغییرات چشمگیری در این زمنیه عرضه خواهد شد، احتمالا روند متن باز و مستقل از سکو شدن، طی مراحلی و در مدتی شاید طولانی صورت گیرد. برخی ویژگی ها :
Asp.net 2015 قرار است، بر روی مک و لینوکس قابل استفاده شود.
امکان دریافت net core5. به صورت رایگان همینک وجود دارد و CLR نیز به همین صورت در مک و لینوکس مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
ویژوال استادیو رایگان عرضه خواهد شد و ادیتوری قدرتمند و cross platform در راه است.
به نقل از، سایت رسمی کیوت (http://www.qt.io/)، این فریمورک، رتبه اول فریمورک های متن باز و مستقل از سکو را داراست، آیا مایکروسافت با Net. ای متن باز و مستقل از سکو که همزمان چندین زبان مطرح دنیا از جمله C++،C#، vb را پشتیبانی می کند، می تواند رقیب جدید و جدی کیوت شود؟
mr.dp+
سه شنبه 09 تیر 1394, 11:32 صبح
نظر خودت چیه ؟ آیا میتونه ؟
فکر نکنم کسی توی دنیا بوده باشه که به محصولش پر و بال نده.
Qt چندین ساله مشغول کار روی فریمورک خودشه تا بتونه اون رو با بهترین کیفیت بده بیرون.
حالا Net. داره مستقل از پلتفرم میشه ولی آیا چه مدتی طول میکشه که از Qt سبقت بگیره ؟ مگه همینطوری خیلی آسون میشه ؟ (مگر اینکه یه نیروی کاری قوی تر از Qt داشته باشن)
هَه ، لابد Qt هم همینجوری میشینه و نگاه میکنه تا Net. ازش سبقت بگیره.
اتفاقا حرکت خیلی خوبی هستش اینکه Net. اینکارو بکنه چون اگه رقابت درست بشه ، اون وقت هر کدومشون تلاش میکنن تا قویتر و قویتر بشن. اونوقته که این رقابت به نفع ما برنامه نویسا تموم میشه :لبخندساده:
chikar
سه شنبه 09 تیر 1394, 11:50 صبح
نظر خودت چیه ؟ آیا میتونه ؟
مسلما تجربه کیوت تو این زمینه سرمایه بزرگی براش محسوب می شه، طبق اخباری که من از مایکروسافت بدست آوردم، کسانی که تجربه کار روی پروژه مونو رو داشتند، الآن برای مایکروسافت خیلی عزیز شدند، این یعنی مایکروسافت به شدت نیاز به تجربه و دانش افرادی داره که تو زمینه متن باز فعالیت کردند، پس کیوت تو این زمینه یه قدم جلوتر هست.
بعد دیگش به نظرم، نظم در کد ها و اسناد منتشر شده از کیوت هست، نظر شخصی من این هست که مایکروسافت علاقه چندانی نداره، که برنامه نویس با جنبه های فنی ریز کد نویسی آشنا بشه و سعی داره با آماده کردن همه چیز یک برنامه نویس را به یه استفاده کننده از ابزار آماده مایکروسافت تقلیل بده! ولی کیوت واقعا سعی داره شما رو، برنامه نویس کنه!
فقط یه مساله هست و اون این هست که فریمورک .Net تو این سال ها تقریبا از شیر مرغ تا جون آدمیزاد روی نیاز های مختلف کار کرده،که تقریبا برای همه کار ها و ماژول ها قابل استفاده حرفه ای هست، ولی کیوت با تمام قابلیت هاش هنوز این قدر گسترده نشده و بعضا می بینید که کاربرای حرفه ای برای ماژول های مختلف از فریمورک های دیگه C++ که قوی تر هستند در کنار کیوت ،استفاده می کنند،
مساله دیگه، قابلیت استفاده و همانگی کامل زبان قدرتمندی مثل C++ با این فریمورک (.Net) هست، که اگر کراس پلتفرم هم بشه، رقیب واقعا جدی برای کیوت به حساب خواهد اومد.
جنبه خوب هم اینجاست که شاید سال ها طول بکشه که مایکروسافت بتونه کاملا کراس پلتفرم و متن باز بشه و بتونه جایگاهی که الآن کیوت داره رو بدست بیاره، و روندی که شرکت مایکروسافت در پیش گرفته به صورت مرحله ای و یک سیاست بلند مدت هست،!
شاید به قول شما، این رقابت باعث رشد بیشتر کیوت شود(امیدوارم)
در هر صورت من عاشق کیوت هستم و کیوت رو به هر چیزی ترجیح می دم.
chikar
پنج شنبه 11 تیر 1394, 10:37 صبح
شوکه شدید که Net. احتمالا متن باز و مستقل از سکو بشه و یا اینکه مساله بی اهمیتی هست؟
بالاخره دوستانی که کیوت کار می کنند، نباید این مساله براشون بی اهمیت باشه و لااقل باید یه اظهار نظری بکنند :متفکر:
می تونید لااقل از آینده کیوت صحبت کنید !
ravaei
پنج شنبه 11 تیر 1394, 15:53 عصر
به نظر من مایکروسافت داره یه بار دیگه حرکت میزنه ... :لبخندساده:
احساس میکنم این کاری که داره انجام میده (منظورم سیاست های جدیدش مثل ویندوز 10 که مثل اینکه انواع پسوند های اجرایی رو باز میکنه یا چند سکویی کردن .نت ) شروع یک نقشه زیرکانست . متن باز بودن لینوکس و آندروید
باعث شده کاربر های زیادی سمت این سیستم عامل ها برن و مسلما توسعه دهنده ها هم نمی تونن خودشونو محدود به 4 چوب ویندوز و محیط توسعه ای مثل ویژوال استودیو بکنن . به همین خاطر محیط هایی مثل کیوت یا سی پلاس پلاس بیلدر بوجود میان و توسعه دهنده ها با وارد شدن تو این محیط ها احساس امنیت و آزادی بیشتری می کنن از طرف دیگه بعد از فوت استیو جابز و کمتر شدن سخت گیری های خشک و بی دلیل ایشون سیستم عامل مکینتاش و آی او اس هم شروع به مانور دادن کردن و بیشتر از قانون محوری ، کاربر محور شدن همچنین شکست میکروسافت تو ویندوز 8 و ... همهء اینا دست به دست هم داده و موجب کم رنگ شدن ویندوز و میشه گفت بیرنگ شدن ویندوز فون شده ...
به همین خاطر غول نرم افزاری جهان دست به همچین اقدامات زیرکانه ای زد .
حالا در رابطه با اینکه آیا این .نت جدید ، رقیبی برای کیوت یا سایر محیط های چند سکویی هست یا نه؟
نکته اصلی اینجاست که وقتی میگین محیط توسعه کیوت یعنی یک شرکت بیطرف که تنها فکرش پیشبرد کیوت و این محیط توسعه هستش و تا اونجایی که سیستم عامل بهش اجازه میده سعی میکنه امکانات رو برای تمامی اون ها به ارمغان بیاره ...
ولی آیا مایکروسافت هم انتشاره یکسانی از .نت برای همه سیستم عامل ها میده ؟ :متفکر: با وجود پیش زمینه نه چندان جالب میکروسافت در این جور زمینه ها و دید مادی گرایانه این شرکت قاعداتا این دو عمل یعنی ویندوز 10 و ویژوال استودیو 2015 کاملا به هم مرتبط بوده و رایگان کردن وهمهء این امکانات بر میگرده به بیشتر کردن کار بر های ویندوز و پول بیشتر برای آقای بیل ...
به نظر من با این توصیف ویژوال استودیو(.نت) از نظر کراس پلتفرم بودم هیچ وقت به کیوت نمیرسه ولی توسعه دهنده های بیسواد بیشتر و بیشتر میشن و آندروید هم به گند کشیده میشه (کامپوننت های آندرویدی در ویژوال استودیو ، 4 چوبه .نتی ، ساختن کانکشن wizard از نوع sqlite :قهقهه:)
در کل شیر تو شیری میشه ...
کامبیز اسدزاده
جمعه 12 تیر 1394, 21:14 عصر
دات نت رقیب کیوت ؟ :قهقهه:
فرض کن دو تا ماشین داری (پراید و BMW) حالا فرض کن برای پراید پرو بال دادی میخوای بفرستیش تو هوا پرواز کنه :متعجب::قهقهه: چه ابوهتی ؟ مگه نه !!!
آخه عزیز من دات نت هرچقدر هم پرو بال بدی بهش دات نته دیگه شماها چرا وقتتونو با این مسائل هدر میدید.
کیوت چیزی نیست که یک فریم ورکی مثل دات نت بیاد رقیبش بشه شما از همین C++ که در دات نت ازش استفاده میکنید در نظر بگیرید :چشمک: همین بازی های کامپیوتری یا نرم افزار های مطرحی مثل محصولات Autodesk رو در نظر بگیرید... اگر دات نت خوب بود اینا ازش استفاده میکردند ! بازی ها و این نرم افزار هارو بر پایه دات نت هرچند C++ مینویشتند ! بازی هایی که برای ویندوز میاد آیا چند سکویی هستند ؟ آیا نرم افزار هایی مثل 3dsMax یا Autocad اینا نسخه های لینوکسی دارند ؟ پس چرا میان میرن سراغ کتابخانه های اصلی C++ مثل Qt ، wxWidgets یا غیره ؟؟؟ خب درست فکر کنید میبینید که Cross Platform شدنه دات نت هیچ چیزی رو تغییر نمیده ... پراید همون پرایده :قهقهه: فوقش اسمش یا چراغای عقبشو عوض میکنن :قهقهه::خجالت::لبخند: حالا دات نتم یه غلطی کرده اومده یه قابلیت Cross Platform گذاشته ! آیا مثل کیوت Native هست زبان C++ رو به صورت بومی پشتیبانی میکنه ؟ آیا دات نت کتابخانه رسمی C++ محسوب میشه ؟! خیر به هیچ وجه.:چشمک:
chikar
شنبه 13 تیر 1394, 00:57 صبح
دات نت رقیب کیوت ؟ :قهقهه:
دیگه شماها چرا وقتتونو با این مسائل هدر میدید.
پراید و BMW رو خوب اومدی، به خصوص قسمت بالش رو! :قهقهه:
داشتم ناامید می شدم، گفتم سرآمد پاسخ گویی به این شبهات و این جور بحث ها نیومده اظهار نظر کنه!:لبخند:
این بحث خوبی هست، چون هم اگر کسی که با کیوت کار می کنه و یا می خواد شروع کنه، یه جا ببینه که آره دات نت هم کراس پلتفرم و متن باز شده، شاید شوکه بشه و شاید با خودش بگه عجب غلطی کردم، کاش رفته بودم سراغ همون چیزی که همه می رن (دات نت رو می گم) و اصلا هم نمی دونند چرا میرن!:قهقهه:
و هم باعث دلگرمی و ادامه کار برخی ها می شه که به درستی راهی که انتخاب کردند، شک نکنند!
بهروز عباسی
شنبه 13 تیر 1394, 01:15 صبح
دوستان فک کنم این بخش داره پر میشه از این بحثا....
تبلیغ اتک رو دیدن ؟ همه میگن هر اتک را بهر کاری ساخته اند یه مکس کشه بعد شما با این که در لبه تکنولوژی در حرکت هستین دارین سر این چیزا بحث میکنید بحثی بدون ۴چوب و تقریبا نتیجه.
حامد مصافی
شنبه 13 تیر 1394, 08:52 صبح
با سلام
مگر اتفاق جدیدی افتاده است که نیاز به بررسی دارد؟
داتنت یک فریمورک استاندارد است، به این معنی که اسناد آن در سازمان استاندارد ISO موجود است و هر شخص یا سازمانی با استفاده از آن پیادهسازی خودش از داتنت را ارائه کند. قبلاً در سایر سیستمعاملها نیز همین حرکت انجام شد. مانند DotGnu برای گنو/لینوکس که سریعاً با مخالفت استالمن مواجه شد و به حالت سکون در آمد. شرکت ناول هم پروژه مونو را ایجاد کرد که یک نسخه کراس پلتفرم داتنت بود، همراه با آن محیط توسعه کراسپلتفرم MonoDevelop را نیز منتشر کرد (که البته آن هم با فتوای استالمن مبنی بر حرام بودن مواجه شد). شرکت اپل هم همواره در خط مشی خود استفاده از آخرین نسخه XCode را مدنظر قرار داده و اگر غیر از این باشد برنامه را معمولاً در store قبول نمیکند. در ویندوز هم که داتنت مایکروسافت موجود بود. پس عملاً مونو منزوی شد.
مدتها قبل از آن نیز جاوا موجود بود. پس در این برهه از زمان تغییری در تکنولوژی ایجاد نشده است که نیاز به بررسی داشته باشد. همان تکنولوژیهایی که قبلا وجود داشتند هم اکنون دوباره وجود خواهند داشت اما با نام مایکروسافت. با توجه به اینکه مایکروسافت در پی اوپنسورس کردن داتنت است شاید داتنت روی پلتفرمهای دیگر همان مونو باشد و شاید محیط توسعه آن هم از MonoDevelop مشتق شده باشد.
قسمتی دیگر از نقشه مایکروسافت آماده سازی محیط توسعه Visual Studio برای برنامهنویسی اندروید، ios و ویندوزفون است. با نگاهی با سایت مایکروسافت میبینید که این هم چیزی نیست جز Apache Cordova. پس این هم تکنولوژی جدیدی نیست.
داتنت و جاوا با نگاهی با چشمان باز به آینده تولید شدهاند، هر دو واقعا عالی بنیانگذاری شدهاند و حریف قدری برای یکدیگر هستند. اما عمده کاربرد آنها برای مقاصد سازمانی است و در این زمینه عالی عمل میکنند. اما کاربرد ++C چیز دیگریست و شاید در برخی حیطههای مشترک سهمی بین آنها تقسیم شود.
در کل به نظر من با توجه به اینکه تکنولوژی جدیدی معرفی نشده است روال به همان صورتی که بودند پیش خواهند رفت.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.