ورود

View Full Version : سوال: یادگیری پایگاه داده برای جاوا

JavaRoid
جمعه 30 مرداد 1394, 20:42 عصر
سلام
دوستان من به فصل پایگاه داده ها در جاوا رسیدم. سوال من در مورد JDBC و جاوا نیست. من می خام یک پایگاه داده ای و یاد بگیرم. مثلا MySQL. می خواستم بدونم آیا زمپ برای اینکار خوبه؟ چون من یه فیلم آموزشی برای زمپ پیدا کردم که تقریبا میشه گفت کامله. و اینکه با یادگیری این پایگاه داده، نحوه ایجاد پایگاه داده رو هم یاد می گیریم؟ نمی دونم متوجه منظورم شدین یا نه!؟ ولی اگه بخواهیم برنامه جاوا مون با پایگاه داده ارتباط برقرار کنه، باید یه پایگاه داده ایجاد شده باشه. می خواستم بدونم با زمپ میشه این کار و انجام داد؟

ممنون میشم اگر راهنمایی کنید :)

-سیّد-
شنبه 31 مرداد 1394, 10:28 صبح
سلام
همونطور که گفتید، برای کار با JDBC و امثالهم، باید یه پایگاه داده داشته باشید، مثلاً MySql. برای این که با MySql کار کنید، باید اون رو نصب کنید، و بعد روش جدول بسازید. برای این کار، می‌تونید مستقیماً از خود پکیج MySql استفاده کنید، یا از پکیج‌های کمکی مثل XAMPP استفاده کنید. اگه فقط برای یادگیری می‌خواین استفاده کنین و قرار نیست روی سرور نصب بشه، XAMPP خیلی خوب و راحته (مثلاً user-pass اش برای MySql، هست root بدون password! خوب این برای کار کردن local و تست و یادگیری خیلی راحته، ولی برای این که روی سرور بذارید از نظر امنیتی خیلی خطرناکه!) و همه چیزش دم دسته، در مقابل پکیج خود MySql نصب و تنظیم کردنش سخت‌تره، ولی برای سرور مناسبه.

پس نتیجه‌گیری اخلاقی: بله همین XAMPP خوبه و کارتون رو راه می‌ندازه. فقط دقت کنید که XAMPP یه پایگاه داده نیست، یه پکیج هست شامل Apache, MySql, PHP, Perl و یه سری چیزای جانبی (مثل extension های PHP، و phpMyAdmin) که نصب و راه‌اندازیشون رو راحت کرده. اصلاً کلمه‌ی XAMPP مخفف همین پکیج‌ها هست.

محمد فدوی
شنبه 31 مرداد 1394, 19:26 عصر
نصب کردن XAMPP یا نصب نکردنش هیچ کمک یا خللی در روند ارتباط برنامه‌ی شما با پایگاه داده ایجاد نمی‌کنه. شما برای ارتباط با یه پایگاه‌داده‌ی MySQL اولا به MySQL Server نیاز دارید و ثانیا به راه‌انداز MySQL که با نام MySQL Connector/J شناخته می‌شه. اگه XAMPP رو نصب کنید MySQL هم براتون نصب می‌شه :) و در عوض سرویس‌دهنده‌ی وب Apache، مفسر PHP و برخی از ماژول‌هاش و مفسر پرل هم نصب می‌شه که خیلی منطقی نیست!
بهتره اگه صرفا قصد برنامه‌نویسی پایگاه‌داده‌ی MySQL در جاوا رو دارید MySQL و همینطور MySQL Workbench رو از سایت اوراکل بگیرید و نصب کنید که خیلی هم ساده‌ست. لینک (http://dev.mysql.com/downloads/mysql/)

JavaRoid
شنبه 31 مرداد 1394, 19:42 عصر
سلام
ابتدا سپاس از دوستان برای راهنمایی.
ببینید دوستان من می خام برای برنامه های جاوا ایی که می نویسم، پایگاه داده هاشم خودم طراحی کنم (البته من قصدم کار کردن با Java EE هست) که نیاز به سرور داره. الان در حال حاضر هم می خام دستورات SQL و یاد بگیرم و هم اینکه بدونم یه پایگاه داده چطور ایجاد میشه تا بتونم در برنامه های جاوا ازش استفاده کنم. من تقریبا تمام مباحث Java SE و مطالعه کردم و بعد هم شروع کردم به خوندن مفاهیم وب در جاوا. ولی جلوتر که رفتم باید پایگاه داده ایجاد می کردم که اصلا کلا من گیج شدم و کمی تحقیق کردم، رفتم سراغ زمپ.
الان به نظره شما من دقیقا چی بخونم خوبه؟ ممنون :)

محمد فدوی
شنبه 31 مرداد 1394, 21:11 عصر
خب اگه Java SE کار کردی شاید بد نباشه یکم دیگه روی Java SE کار کنی.
پیشنهاد من اینه که اول با زبان SQL و چگونگی کار کردن با MySQL یکم آشنا شو... برای کار کردن با MySQL هم اگه راحتی می‌تونی از رابط خط فرمان MySQL استفاده کنی یا اگه یه محیط گرافیکی می‌خوای می‌تونی MySQL Workbench (http://mysqlworkbench.org/) رو نصب کنی.
بعد از اینکه یکم باش آشنا شدی برقراری ارتباط با MySQL رو توی برنامه‌های ساده‌ی SE تمرین کن. دلیل این حرفم هم اینه که منطق حاکم بر برنامه‌های Java EE بصورت Enterprise طراحی شده و این خودش پیچیدگی‌های خیلی زیادی رو اضافه می‌کنه که شاید برات زود باشه بری سمتش. بعد از اینکه به کار کردن با JDBC توی Java SE مسلط شدی اونوقت کم‌کم همینو ببر توی Java EE.

پ.ن: شاید بد نباشه در این بین هم توی یه فرصتی کار کردن با ORMهایی مثل jOOQ (http://www.jooq.org/) یا Hibernate (http://hibernate.org/) رو شروع کنی.

JavaRoid
شنبه 31 مرداد 1394, 21:42 عصر
سلام
دو مرتبه از شما سپاس گذاری می کنم.
راستش در مورد Spring و Struct و Hibernate نگاهی گذرا داشتم و با تکنولوژی های سرولت و JSP هم کار کردم. ولی چون بحث پایگاه داده خیلی مطرح شد (تقریبا تمام پروژه هایی که شروع می کردم پایگاه داده داشت) خیلی سمتشون نرفتم و بیشتر هی دنبال این گشتم که چطور پایگاه داده یاد بگیرم.
سپاس از شما دوست عزیز. دیدم عوض شد و روند مطالعه مو تغییر میدم. ممنون :)

mmmgmmm
شنبه 07 شهریور 1394, 15:20 عصر
بهت توصیه می کنم از mysql موجود در easyphp استفاده کنی هیچ نیازی به یادگیری هم نداره و خیلی راحته