View Full Version : آموزش: یاد گیری یک زبان برنامه نویسی قبل از جاوا
jpjpjp
شنبه 28 شهریور 1394, 16:02 عصر
با سلام خدمت همه دوستان
می خاستم بدونم آیا درسته که میگن حتماً قبل از اینکه بخای جاوا رو یاد بگیری باید با یه زبان برنامه نویسی و یک بانک اطلاعاتی آشنا باشی؟
Sina.iRoid
شنبه 28 شهریور 1394, 20:40 عصر
سلام
معمولا بیشتر استاد ها پیشنهاد می کنن که با یک زبان غیر شی گرا مثل C شروع کنید که ابتدا اصول برنامه نویسی و یاد بگیرید بعد وارد مباحث شی گرایی بشین. ولی به نظره من نیازی نیست. چون زبان C خیلی سخت تر از جاوا هست. در کل نیازی نیست که زبانی قبل از جاوا بلد باشید. از همین جاوا می تونی شروع کنی. ولی قبل از هر کاری راجع به اون کار حسابی تحقیق کن. اینکه هدفت از برنامه نویسی چیه. جاوا زبانی نیست که بخوای باش اپلیکیشن های دسکتاپ بنویسی و کاربرد اصلیش در جاوا EE هست که بسیار گسترده ست.
در مورد بانک های اطاعاتی، زبان برنامه نویسی هیچ فرقی نمی کنه که چی باشه. اگر می خوای به عنوان یه حرفه ای کار کنی، بلد بودن پایگاه داده بسیار مهمه. اما باز هم نیازی نیست که قبل از جاوا بلد باشی. می تونی همزمان با جاوا یاد بگیری. (در جاوا معمولا از MySQL) استفاده میکنن.
درآخر باز هم میگم که کاملا در مورد هدفت تحقیق کن و بعد زبان برنامه نویسیتو انتخاب کن. موفق باشی :)
[younes]
دوشنبه 30 شهریور 1394, 11:33 صبح
جاوا زبانی نیست که بخوای باش اپلیکیشن های دسکتاپ بنویسی
این طور نیست.
آیا درسته که میگن حتماً قبل از اینکه بخای جاوا رو یاد بگیری باید با یه زبان برنامه نویسی و یک بانک اطلاعاتی آشنا باشی؟
نه درست نیست.هیچ بایدی وجود نداره.اما اگه با مفاهیم برنامه نویسی و شی گرایی آشنا باشید یاد گرفتن جاوا راحتر میشه.
Sina.iRoid
دوشنبه 30 شهریور 1394, 18:58 عصر
سلام
دوست عزیز شما مطمئن باشید که هیچ شرکت حرفه ایه نمیاد از جاوا برای نوشتن برنامه های دسکتاپ ازش استفاده کنه. همانطور که گفتم کاربرد اصلی جاوا در نسخه مدرن و سازمانی اون یعنی JavaEE هست. کمی تحقیق کنید متوجه میشین :)
rezahashemian
دوشنبه 30 شهریور 1394, 22:44 عصر
با سلام خدمت همه دوستان
می خاستم بدونم آیا درسته که میگن حتماً قبل از اینکه بخای جاوا رو یاد بگیری باید با یه زبان برنامه نویسی و یک بانک اطلاعاتی آشنا باشی؟
سلام
خواستی میتونی از این فیلم آموزشی هم استفاده کنی تا دیدت نسبت به برنامه نویسی باز بشه و مقدمات برنامه نویسی و پیش نیاز هاش رو یاد بگیری.
آموزش رایگان مقدمات برنامه نویسی (http://faradars.org/courses/fvrprg101-programming-basics-and-concepts)
آموزش جاوا فارسی رو هم می تونی از لینک زیر بگیری. من خودم با این دارم جاوا رو استارت می زنم، خیلی خوب دارم پیش میرم.
فرادرس آموزش برنامه نویسی جاوا (faradars.org/fvrj101)
MohseN16
سه شنبه 31 شهریور 1394, 10:49 صبح
سلام
دوست عزیز شما مطمئن باشید که هیچ شرکت حرفه ایه نمیاد از جاوا برای نوشتن برنامه های دسکتاپ ازش استفاده کنه. همانطور که گفتم کاربرد اصلی جاوا در نسخه مدرن و سازمانی اون یعنی JavaEE هست. کمی تحقیق کنید متوجه میشین :)
عزیز پس اکلیپس و نت بینز و IntelliJ چی هستند:دی؟
-سیّد-
سه شنبه 31 شهریور 1394, 11:15 صبح
سلام
سلام
حرفتون صحیح نیست. فیسبوک و یاهو نمونهی بزرگترین شرکتهایی هستند که از جاوا برای نوشتن برنامههای غیر Enterprise استفاده میکنن، خییییییییییلی هم استفاده میکنن! اصلاً پروژههایی مانند Hadoop, HBase, Hive, Pig, ZooKeeper, Cassandra, Spark, Storm و همچنین Lucene و پروژههای مرتبط (مثل Solr و ElasticSearch) همگی بر مبنای Java SE ساخته شدهاند. الان توی تمام دنیا کارهای BigData اکثراً بر مبنای جاوا SE هست (به جز گوگل!). ناسلامتی اینجا تالار «Java SE : نگارش استاندارد جاوا» هست!
حالا شما خودت بگو! کاربردهای Enterprise جاوا بیشتر هست، یا کاربرد جاوای استاندارد؟! البته چنین مقایسهای اصلاً درست نیست، چون هر کدوم از اینها کاربرد خودشون رو دارن و دارن توی دنیا استفاده میشن.
Sina.iRoid
چهارشنبه 01 مهر 1394, 11:13 صبح
عزیز پس اکلیپس و نت بینز و IntelliJ چی هستند:دی؟
دوست عزیز چه ربطی به اینها داره. اینها IDE هستند و برای نوشتن برنامه های جاوا استفاده میشه.
سلام
حرفتون صحیح نیست. فیسبوک و یاهو نمونهی بزرگترین شرکتهایی هستند که از جاوا برای نوشتن برنامههای غیر Enterprise استفاده میکنن، خییییییییییلی هم استفاده میکنن! اصلاً پروژههایی مانند Hadoop, HBase, Hive, Pig, ZooKeeper, Cassandra, Spark, Storm و همچنین Lucene و پروژههای مرتبط (مثل Solr و ElasticSearch) همگی بر مبنای Java SE ساخته شدهاند. الان توی تمام دنیا کارهای BigData اکثراً بر مبنای جاوا SE هست (به جز گوگل!). ناسلامتی اینجا تالار «Java SE : نگارش استاندارد جاوا» هست!
حالا شما خودت بگو! کاربردهای Enterprise جاوا بیشتر هست، یا کاربرد جاوای استاندارد؟! البته چنین مقایسهای اصلاً درست نیست، چون هر کدوم از اینها کاربرد خودشون رو دارن و دارن توی دنیا استفاده میشن.
سلام
ببینید برای اجرای برنامه های جاوا بر روی هر سیستم عاملی، نیاز به نصب JDK هست که این خودش یکی از دلایلی هست که از جاوا برای نوشتن برنامه های رومیزی استفاده نمی کنن. چون هر کاربری بر روی سیستمش JDK و یا JRE نصب نیست. درسته؟
شما درست می فرمایید که خیلی از جاوا اس ای استفاده میشه. اما من گفتم که کاربرد اصلی جاوا در نسخه اینترپرایزش هست. تمام پروژه های بزرگ که اکثرا دولتی هستند توسط جاوا پیاده سازی میشه. الان در همین ایران اگر دقت کنید تمام شرکت هایی که برنامه نویس جاوا می خواین، همگی باید مسلط به مفاهیم Java EE باشند. هیچکی حرفی از جاوا اس ای میزنه.
به هر حال به نظره من خیلی منظقی نیست که بیام برای پروژه های دسکتاپ از JavaSE استفاده کنیم.
MohseN16
چهارشنبه 01 مهر 1394, 12:43 عصر
دوست عزیز چه ربطی به اینها داره. اینها IDE هستند و برای نوشتن برنامه های جاوا استفاده میشه.
خب بالاخره ی سری برنامه های تجاری هستند دیگه.
این نکته رو هم باید مورد توجه قرار بدین که تقریبا یادگیری Java EE بدون یادگیری Java SE میسر نیست.
dasssnj
چهارشنبه 01 مهر 1394, 23:06 عصر
سلام
سلام .
خیلی از برنامه هایی که شرکت سونی برای ساپورت محصولاتش ارائه میده با جاوا نوشته شدن . همچنین خیلی از اپلیکیشن های موفق دسکتاپ هم با جاوا ساخته شدن . (مخصوصا برنامه هایی که با sdk های اکلیپس و نت بینز نوشته شدن . یه نگاهی به برنامه aptana studio بندازید) .
برنامه Php Storm و Pycharm که محیط های IDE قدرتمندی هستن هم با جاوا نوشته شدن .
ضمنا JavaFX هم یکی از بهترین روش ها برای نوشتن برنامه دسکتاپ با جاواست و چیزی کمتر از رقبا نداره . نمونه ها و سمپل هاش موجوده
-سیّد-
پنج شنبه 02 مهر 1394, 09:28 صبح
خود این IDE ها با جاوا نوشته شدهاند و نمونههای خوبی از application های دسکتاپ هستن که با جاوا نوشته شدن. و همونطور که دوستمون اشاره کردن، موارد دیگهای مثل aptana و PyCharm و PhpStorm هم هستند.
البته به نظر شخص بنده، هیچ کدوم از این IDE ها از نظر performance و سنگین بودن و میزان حافظهی مصرفی، به گرد پای IDE ای مثل Visual Studio که با ++C نوشته شده نمیرسن، همونطور که نرمافزارهای تحلیل Big Data مثل HBase که با جاوا نوشته شدن، به گرد پای رقبای گوگلیشون (BigTable) که با ++C نوشته شدن نمیرسن. این یه موضوع طبیعیه، کسی که بتونه نرمافزاری رو با ++C بنویسه، دستش خییییییلی بازتره و میتونه در نهایت محصول خیلی بهتری ارائه بده. مشکل اصلی اینه که هزینهی develop کردن با ++C خیلی بالا هست، هم نیروی متخصص خوب توش کم پیدا میشه، هم کدتون باید قابل maintain کردن باشه. برای همین همه به سمت زبونهای دیگهای مثل جاوا و دات نت میرن. اما شرکتهایی مثل گوگل و مایکروسافت که از قدیم یه تیم قوی ++C داشتن و دارن، کارشون شکل گرفته و میتونن روی این زبون سرمایهگذاری کنن.
خلاصهاش این که برای همهی دنیا و برنامهنویسها، ++C بیش از حد سخته! ولی کسی که بتونه با ++C کد بزنه میتونه خیلی قوی کار کنه.
سلام
ببینید برای اجرای برنامه های جاوا بر روی هر سیستم عاملی، نیاز به نصب JDK هست که این خودش یکی از دلایلی هست که از جاوا برای نوشتن برنامه های رومیزی استفاده نمی کنن. چون هر کاربری بر روی سیستمش JDK و یا JRE نصب نیست. درسته؟
علیک سلام! دو خط در میون که سلام نمیکنن! :)
اولاً برای اجرای نرمافزار جاوایی، JRE (مخفف Java Runtime Environment) باید نصب باشه نه JDK (مخفف Java Development Kit).
این بخش از نوشتهام درست نیست، توی پست بعدی توضیح دادم:
ثانیاً معمولاً نرمافزارهای desktop که با جاوا نوشته میشن، یه نسخه از JRE رو همراه خودشون دارن که نیازی به نصب شدن JRE از قبل نباشه. مثلاً Eclipse داخل خودش یه نسخه از JRE نسخهی مورد نیازش رو داره. بنابراین برای نصب اون نیازی به نصب JRE از قبل نیست.
شما درست می فرمایید که خیلی از جاوا اس ای استفاده میشه. اما من گفتم که کاربرد اصلی جاوا در نسخه اینترپرایزش هست. تمام پروژه های بزرگ که اکثرا دولتی هستند توسط جاوا پیاده سازی میشه. الان در همین ایران اگر دقت کنید تمام شرکت هایی که برنامه نویس جاوا می خواین، همگی باید مسلط به مفاهیم Java EE باشند. هیچکی حرفی از جاوا اس ای میزنه.
به هر حال به نظره من خیلی منظقی نیست که بیام برای پروژه های دسکتاپ از JavaSE استفاده کنیم.
حرف شما در شرایط قبلی و حتی فعلی در ایران فعلاً درسته. یعنی داخل ایران، قعلاً، اکثراً دربارهی Java EE صحبت میکنن تا Java SE. اما این شرایط اولاً توی دنیا متفاوته، ثانیاً در آینده ممکنه توی ایران هم متفاوت بشه. دلیلش اینه که تحلیل دادههای بزرگ خیلی وقته توی دنیا مورد استفاده هست، و توی ایران هم داره کم کم باب میشه، و همونطور که قبلاً گفتم تقریباً تمام فریمورکها و نرمافزارهای تحلیل دادهی بزرگ بر اساس جاوا نوشته شدن.
به عنوان مثال اگه آگهی استخدام موتور جستجوی یوز رو نگاه کنید، میبینید که هیچ اثری از Java EE توش نیست و فقط Java SE مورد نیازمون هست. چون پایهی کار ما اینجا Big Data هست و اصلاً کاری با Java EE نداریم:
http://blog.yooz.ir/?q=node/12
ahmad.mo74
جمعه 03 مهر 1394, 10:42 صبح
سلام
اینم یه نمونه از برنامه تحت دسکتاپ نوشته شده با جاوا (JavaFX) (http://s3.picofile.com/file/8213948550/javafx.avi.html)
Sina.iRoid
جمعه 03 مهر 1394, 20:09 عصر
علیک سلام! دو خط در میون که سلام نمیکنن! :)
سلام، سلامتی میاره دوست عزیز :)
ابتدا سپاس گذاری می کنم برای دوستانی که نظراتشون و ارسال کردن. من اطلاع نداشتم. یعنی تا جایی که خونده بودم فک می کردم کاربرد اصلی جاوا در برنامه های توزیع شده و سمت سرور هست. در مورد برنامه های نوشته شده با جاوا اس ای چند تا برنامه خودم از قبل میشناختم. مثلا نت بینز با جاوا پیاده سازی شده. ولی یه سوال برام پیش اومده، اینه که فرمودین که خوده برنامه های جاوایی دارای jre هستن،ولی مثلا وقتی می خوایم نت بینز و یا اکلیپس و نصب و اجرا کنیم حتما باید جاوا بر روی سیستم نصب باشه وگرنه اجرا نمیشه.
درضمن با توضیحات شما یه سوالی برام پیش اومد که در یک پست جداگانه مطرحش می کنم. ممنون.
-سیّد-
شنبه 04 مهر 1394, 20:43 عصر
سلام، سلامتی میاره دوست عزیز :)
آخه مشکل اینجاس که جواب سلام واجبه! :)
ولی یه سوال برام پیش اومده، اینه که فرمودین که خوده برنامه های جاوایی دارای jre هستن،ولی مثلا وقتی می خوایم نت بینز و یا اکلیپس و نصب و اجرا کنیم حتما باید جاوا بر روی سیستم نصب باشه وگرنه اجرا نمیشه.
با عرض معذرت، من اینجا یه اشتباه کردم که تصحیحش میکنم (پست اصلی رو هم ویرایش کردم): (ممنون که تذکر دادید)
همهی برنامههای جاوایی، توی دل خودشون JRE ندارن، بعضیاشون دارن. یعنی یکی از روشهایی که کاربر رو بینیاز میکنه که از قبل JRE روی سیستمش داشته باشه، اینه که توی دل نرمافزار جاواییتون، یه نسخه از JRE بذارید. الان دوباره یه بررسی کردم، دیدم توی eclipse خبری از jre نیست! اشتباه من بود. ولی تا جایی که یادمه، قبلاً دیده بودم که توی eclipse این کار رو میکنن (شاید اشتباه میکنم و مال eclipse نبود، یا شاید مال یکی از نرمافزارهای مبتنی بر eclipse مثل Zend Studio بود).
البته این کار خودش هزینه داره. هم بحثهای license پیش میاد، هم این که حجم نرمافزار نصبی شما رو زیاد میکنه (به اندازهی یک JRE). یه اشکال دیگهاش هم اینه که توی یه سیستم که ۵ تا نرمافزار جاوایی این شکلی نصبه، ۵ نسخهی مختلف از JRE هم نصبه! این قضیه خود من رو خیلی اذیت میکرد!
مجدداً بابت اطلاعات اشتباهم عذرخواهی میکنم.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.