View Full Version : مبتدی: اشتراک اینترنت در شبکه
abbas27
چهارشنبه 22 مهر 1394, 21:30 عصر
سلام دوستان.
من تو یه شرکتی هستم که تازه راه اندازی شده.این شرکت 4 تا سیستم داره که کابل کشی شده و به پچ پنل وصل شده و پچ پنل هم به سوییچ.من اومد بصورت دستی به سیستمها ipدادم و pingکردم مشکلی نداشته تا اینجا.حالا قرار هست یه خط اینترنت هم به شبکه اضافه بشه.باید مودم چجوری وصل بشه که سیستمها اینترنت داشته باشن؟در ضمن نمیخوام از dhcpاستفاده کنم و شبکه هم workgroupهست.یه مشکل دیگه هم دارم---->فایلها و پرینتر هم شیر نمیشه.نمیدونم مشکل از کجاست.یه جا خوندم که باید برای سیستمها اکانت با نام و یوزر یکسان درست کرد.راه دیگه ای اگه میدونید زحمتش بکشید.خیلی برام مهمه.
ابوالفضل عباسی
پنج شنبه 23 مهر 1394, 11:06 صبح
با سلام
شما اگر مودم وایرلس داشته باشید،خط تلفنی که اینترنت روی اون فعال شده رو به ورودی تلفن مودم وصل کنید بعد شروع به کانفیگ کردن مودم بکنید و ای پی به مودم اختصاص دهید که سیستم های دیگر هم توی همون range ای پی باشند.
وقتی مودم کانفیگ شد تمامی سیستم هارو به مودم وصل کنید.باید geteway سیستم هارو ای پی مودم قرار دهید.
بعد همه سیستم ها باید اکانت administrator شون فعال باشه و حتما یه رمز داشته باشه که وقتی سیستمی خواست از فایل شیر شده در سیستم دیگری استفاده کند بشود.
حال پرینتر:
اگر پرینتر wifi دار هست فقط کافی است که یک ای پی بدهید و geteway رو مودم قرار دهید وگرنه
پرینتر رو روی یک سیستم وصل کرده (اگر سرور ندارید)و هرکسی که میخواست از پرینتر استفاده کند باید به سیستمی که پرینتر بش وصل هست وصل شده روی ایکون پرینتر راست کلیک کنه و connect را بزند (باید پرینتر روشن باشد).
در ضمن اگر سرور داری باید پرینتر به سرور وصل شده باشد و طبق مرحله قبل انجام شود.(اما نباید admin رو رمزش رو لو برود شما یک اکانت u1 با پسورد 1 بسازید و هرکسی که میخواست از پرینتر و فایل شیر شده استفاده کند با این اکانت وارد شود و این اکانت نباید فول امکانات باشد. )
خوب اگر روش کانفیگ کردن مودم رو نمی دونی همینجا بگو یا در اینترنت میتونی پیدا کنی.
موفق باشی:لبخند:
abbas27
پنج شنبه 23 مهر 1394, 11:34 صبح
دوست عزیز ما از سوییچ استفاده کردیم و سیتمهابه سوییچ وصله.اگه وایر لس نباشه چیکارباید کرد؟برای شیر کردن هم همه کاری کردم ولی شیر نمیشه وای فای هم نداره.
ابوالفضل عباسی
پنج شنبه 23 مهر 1394, 13:04 عصر
دوست عزیز اگر فایل هاتون شیر نمیشه یه مشکلی وجود داره اصلا ربطی به سوییچ و بچ پنل نداره.
بعد پرینتر رو طبق چیز هایی که گفتم به یکی از سیستم ها وصل کنید و شیر کنید.
اما نظر من رو میخواهید شبکه وایرلس رو راه اندازی کنید.چون خیلی بهتر از سوییچ و ارتباطات کابلی میباشد.اگر سیستم ها pc هستند باید یه کارت شبکه وایرلس بگیرید و سیستم هارو مجهز کنید.
ولی اینکه فایل ها شیر نمی شوند مشکل دیگری وجود دارد که امکان دارد در تنظیمات شبکه یا تنظیمات شیر باشد.
abbas27
پنج شنبه 23 مهر 1394, 13:15 عصر
سوییچ رو گفتم واسه به اشتراک گذاری مودم و نصب مودم.قربون شکلت برم همه تجهیزات خریداری و نصب شده دیگه چرا بریم خرج اضافه کنیم.هم فایلها و هم پرینتر شیر نمیشه.در صورتیکه سیستمها pingمیشن.اگه میتونی اطلاعاتی در مورد اتصال مودم به سوییچ بهم بده.(که هر کدوم از سیستمها اگر خاموش بود بقیه بتونن از اینترنت استفاده کنن.)
یه سوال دیگه:من اگه بخوام با کابل از مودم به pc وصل بشم و از نت استفاده کنم تنظیمات مودم فرق میکنه یا همون تنظیماتی که برای وایرلس روی مودم ست شده کافیه؟
ابوالفضل عباسی
پنج شنبه 23 مهر 1394, 18:06 عصر
طبق سوالی که گفتی نه تنظیمات فرق نداره فقط گفتم باید ip توی range باشه.
شما مودم رو از طریق کابل به بچ پنل وصل کن بعد ببین سیستم ها نت دارند یا نه؟
ولی فکرنکنم.حالا شما انجام بده.ببین چی میشه معمولا عصر عصر وایرلس هست کمتر کسی دیگه با کابل دیتا جابه جا میکنه.مگر سرور با سیستم های voip .
حال برای شیر اگر ویندوز سیستم موردنظر 7 هست این کار رو انجام بده:
1-روی درایو یا فایل موردنظر راست کلیک کن روی properties بزن
2-در تب sharing برو
3-روی advanced sharing کلیک کن و تیک بالا رو فعال کن و همه رو ok کن
حال باید وقتی روی فایل موردنظر کلیک میکنی در پایین نوشته باشه shared
در ویندوز xp هم تقریبا همین طوره.
بعد روی my computer راست کلیک کن
بزن manage در قسمت local user and group برو روی users 2 بار کلیک کن
روی administrator راست کلیک کن و در تیک های پایین، تیک account is disable رو بردار و یه رمز به همین اکانت اختصاص بده.
حال در یک سیستم دیگر اون سیستمی که تنظیمات فوق رو انجام دادی رو ping بگیر
اگر وصل هست در my computer برو و در آدرس بار بهش وصل شو 192.168.1.1\\ مثلا .
بعد ازت یوزر و پسورد میخواد .در یوزر administrator رو وارد کن و اون پسوردی که داره بعد باید حتما اینطوری فایل شیر شده رو بیاره.
برای پرینتر فقط کافیه درایورش روی سیستمی که پرینتر وصله نصب بشه و بقیه سیستم ها با روش بالا با mycomputer بهش وصل شن و connect بشن.
خسته شدم از بس نوشتم.
موفق باشی:چشمک:
ابوالفضل عباسی
پنج شنبه 23 مهر 1394, 18:19 عصر
درضمن این هم یادم رفت.
این طوری که شما سیستم ها رو بهم با بچ پنل و سویچ وصل کردی در اصطلاح شبکه ای بهش میگن شبکه های سری یعنی اگر یکی از سیستم ها قطع بشه کل شبکه مختل میشه.
اما اگر از وایرلس استفاده کنی و یا حتی سرور شبکه ها به سرور وصل میشن بعد موقع وصل شدن به سیستم دیگری ،اول دیتا به سرور یا مودم رفته بعد به سیستم مقصد.
به این نوع شبکه،شبکه ستاره ای میگن که اگر یکی از سیستم ها قطع بشه،شبکه مختل نمیشه.شما هم اگه میخوای همه نت داشته باشند یا باید همه سیستم ها وایرلس بشن یا یه سرور بر سر راه شبکه بگذاری.(یا یک کیس یا یه لپ تاپ به عنوان سرور با ویندوز سرور و ترمینال سرویس که خودم یادت میدم)
abbas27
پنج شنبه 23 مهر 1394, 19:10 عصر
ممنون از توضیحات.اگه مودم رو به سوییچ متصل کنیم دیگه نت بین همه سیستمها باید به اشتراک گذاشته بشه اما با تنظیم dns و gateway.کابل هر سیستم بصورت جداگانه به پچ پنل وصل شده و پورتهای اون به پورتهای سوییچ وصل شده مثه اینه که سیستمها هر کدوم بصورت مجزا به سوییچ وصل شده.اینم استار هست دیگه.چون هر سیستم بصورت مجزا به سوییچ و پچ پنل متصله.من یکی از سیستمها رو هم ip رنج دیگه دادم و حتی خاموش کردم مشکلی پیش نیومد که بقیه سیستمها از کار بیفته.هر سیستمی هم که قطع باشه مشکلی تو شبکه نیست.شما فرض کن همه سیستمها به سوییچ وصل شده کاری به پچ پنل نداریم.فقط من نمیدونم وقتی مودم رو به پورت سوییچ متصل کردم چه تنظیماتی باید تو سیستمها اعمال کنم که همشون نت داشته باشن.gateway , dns چی باید باشه؟میخوام مثه کافی نت باشه دیگه.اونا که99 درصدشون از ویندوز سرور استفاده نمیکنن
abbas27
پنج شنبه 23 مهر 1394, 19:17 عصر
طبق سوالی که گفتی نه تنظیمات فرق نداره فقط گفتم باید ip توی range باشه.
شما مودم رو از طریق کابل به بچ پنل وصل کن بعد ببین سیستم ها نت دارند یا نه؟
ولی فکرنکنم.حالا شما انجام بده.ببین چی میشه معمولا عصر عصر وایرلس هست کمتر کسی دیگه با کابل دیتا جابه جا میکنه.مگر سرور با سیستم های voip .
حال برای شیر اگر ویندوز سیستم موردنظر 7 هست این کار رو انجام بده:
1-روی درایو یا فایل موردنظر راست کلیک کن روی properties بزن
2-در تب sharing برو
3-روی advanced sharing کلیک کن و تیک بالا رو فعال کن و همه رو ok کن
حال باید وقتی روی فایل موردنظر کلیک میکنی در پایین نوشته باشه shared
در ویندوز xp هم تقریبا همین طوره.
بعد روی my computer راست کلیک کن
بزن manage در قسمت local user and group برو روی users 2 بار کلیک کن
روی administrator راست کلیک کن و در تیک های پایین، تیک account is disable رو بردار و یه رمز به همین اکانت اختصاص بده.
حال در یک سیستم دیگر اون سیستمی که تنظیمات فوق رو انجام دادی رو ping بگیر
اگر وصل هست در my computer برو و در آدرس بار بهش وصل شو 192.168.1.1\\ مثلا .
بعد ازت یوزر و پسورد میخواد .در یوزر administrator رو وارد کن و اون پسوردی که داره بعد باید حتما اینطوری فایل شیر شده رو بیاره.
برای پرینتر فقط کافیه درایورش روی سیستمی که پرینتر وصله نصب بشه و بقیه سیستم ها با روش بالا با mycomputer بهش وصل شن و connect بشن.
خسته شدم از بس نوشتم.
موفق باشی:چشمک:
من این کارا رو کردم ولی نشده.فقط یه احتمال میدم که نام کامپیوترها یکسان هست که فرصت نبوده بررسی کنم.یا باید از قسمت Network and Sharing Center چیزی رو فعال کنم.البته یه چیز دیگه فقط برای اکانت ادمین پسورد تعریف نکردم.
ابوالفضل عباسی
پنج شنبه 23 مهر 1394, 19:25 عصر
حال اینکار هارو انجام بده
چون اصلا منطقی نیست که وقتی دو سیستم که بهم وصل هستند و ping دارند نمیتونن از فایل شیر استفاده کنند.:متفکر:
ابوالفضل عباسی
پنج شنبه 23 مهر 1394, 19:48 عصر
ممنون از توضیحات.اگه مودم رو به سوییچ متصل کنیم دیگه نت بین همه سیستمها باید به اشتراک گذاشته بشه اما با تنظیم dns و gateway.
خب مودم تنظیمات gateway نمی خواد شما مودم رو به سویچ وصل کن و به همه سیستم ها هم gateway رو ip مودم بده مثلا اگر مودم ip باشه192.168.1.100 این رو در تنظیمات شبکه سیستم ها بده(همون جا که ip بهشون دادی)و در تنظیمات مودم کافیه dns رو 4.2.2.4 بدی که این ip اینترنت جهانی هست.:لبخندساده:
حال تست کن ببین نت روی تمامی سیستم ها هست یا نه (که باید باشه اگر نبود تنظیمات مودم ایراد داره مثل vcl و pvc)
درضمن کافی نت ها مودم وایرلس حکم سرور رو براشون داره و سیستمی که خود کافی نت دار داره روی کسانی که دارند از نت استفاده میکنند نظارت میکنه و بازم حکم سرور رو داره.:بامزه:
pbm_soy
جمعه 24 مهر 1394, 00:05 صبح
در مورد اینترنت
اولا مودم تنظیم شده در اختیار شما گذاشته میشود یعنی شرکت سرویس دهنده اینترنت تنظیمات اولیه را انجام میدهد این تنظیمات بصورت زیر است
* آی پی داخلی یا شبکه lan به مودم داده میشود معمولا 192.168.1.1 که همان آدرس پیش فرض مودم است که کارخانه ست کرده است
* تنظیمات خط adsl انجام میشود که vpi , vci تنظیم میشود و همینطور مودم در مد pppoe تنظیم میشود user , password داده میشود
* dhcp تنظیم میشود که به دستگاههای دیگر آی پی میدهد و به آنها gateway و dns هم میدهد
* همینطور بطور پیش فرض سرویسهای nat , route بروی مودمهای امروزی ست شده است که وظیفه به اشتراک گذاری اینترنت را انجام میدهند
*** حالا کاری که شما باید انجام دهید نصب درایور کارت شبکه در دستگاهها است و همینطور گذاشتن تنظیمات آی پی در حالت obtain ip address automaticaly بگذارید که آی پی و gateway , dns بگیرد میتوانید چک کنید که این موارد را گرفته است یا خیر با دستور ipconfig که در خط فرمان باید بزنید یعنی cmd را بیارید و در آنجا این دستور را بزنید
سپس میتوانید به مودم پینگ کنید که آی پی ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ است و سپس میتوانید به 4.2.2.4 پینگ کنید اگر جواب داد یعنی اینترنت دارید و باز میتوانید به دومین یک سایت پینگ کنید مثلا ping yahoo.com
البته قبل از این موارد میتوانید مودم را چک کنید که چراغ dsl ,ویا line و یا internet و یا data آن روشن باشد اگر نباشد یا خط تلفن وصل نیست و یا خط نوعش adsl نیست و یا اینکه مشکلی ندارد ولی اینترنت از سمت شرکت سرویس دهنده به شما داده نشده است یعنی آی پی ولید به مودم داده نشده است!
اگر میخواهید آی پی ها را دستی بدهید هم مشکلی ندارید در همان رنج مودم آی پی ها را بدهید و آی پی مودم را به عنوان gateway بدهید و همان را هم به عنوان dns بدهید
pbm_soy
جمعه 24 مهر 1394, 00:16 صبح
در ضمن در مراحل اول کار فایروال را غیرفعال کنید حالا مال ویندوز باشد ویا اینکه یک internet security بروی سیستم داشته باشید آنرا غیرفعال کنید
اگر تنظیمات آنرا خوب بلد هشتید میتوانید بعداز مطمین شدن کار کردن همه چیز آنرا فعال کنید و تنظیمات آنرا انجام دهید
در مورد به اشتراک گذاری فایل و چاپگر هم کتاب شبکه دوره هنرستان فنی وحرفه ای خیلی ساده و مصور آموزش داده است البته برای ویندوز xp بصورت رایگان هم میتوانید دانلود کنید تو اینترنت زیاد است
ولی برای ویندوز هفت باید در بخش network and sharing center بخش change advanced sharing settings را بیارید و در آن network discovery را فعال کنید البته در این بخش تنظیمات دیگر هم وجود دارد که حتما همه را در حالت فعال بگذارید مواردی که مربوط به حفاظت توسط رمز باشد را غیرفعال کنید بعدا که فهمید جریان از چه قرار است آنرا فعال کنید
میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید
http://www.dummies.com/how-to/content/turning-off-and-on-network-discovery-on-your-windo.html
در ضمن در folder option بخش view آخرین گزینه اگه اشتباه نکنم تنظیمات مربوط به روش به اشتراک گذاری هست که در این حالت باشد در واقع روش ساده تر به اشتراک گذاری است
مورد دیگر دقت کنید که فولدری که share میکنید بروی آن محدودیتهایی توسط ntfs اعمال نشده باشد
abbas27
جمعه 24 مهر 1394, 09:52 صبح
ممنون از شما دوستان.همه اینها رو بررسی میکنم نتیجه رو اعلام میکنم
cybercoder
شنبه 25 مهر 1394, 23:01 عصر
همینطور بطور پیش فرض سرویسهای nat , route بروی مودمهای امروزی ست شده است که وظیفه به اشتراک گذاری اینترنت را انجام میدهند
پس کار route و NAT به اشتراک گذاری اینترنت هستش.
اینترنت از سمت شرکت سرویس دهنده به شما داده نشده است یعنی آی پی ولید به مودم داده نشده است!
درکش برام ثقیله مقداری :متفکر:
این طوری که شما سیستم ها رو بهم با بچ پنل و سویچ وصل کردی در اصطلاح شبکه ای بهش میگن شبکه های سری یعنی اگر یکی از سیستم ها قطع بشه کل شبکه مختل میشه.
اما اگر از وایرلس استفاده کنی و یا حتی سرور شبکه ها به سرور وصل میشن بعد موقع وصل شدن به سیستم دیگری ،اول دیتا به سرور یا مودم رفته بعد به سیستم مقصد.
به این نوع شبکه،شبکه ستاره ای میگن که اگر یکی از سیستم ها قطع بشه،شبکه مختل نمیشه.شما هم اگه میخوای همه نت داشته باشند یا باید همه سیستم ها وایرلس بشن یا یه سرور بر سر راه شبکه بگذاری.
چیزی برای گفتن واقعا ندارم در این مورد جز اینکه مطالعه کنید لطفا
terminator68
یک شنبه 26 مهر 1394, 09:11 صبح
خوب شما که سوییچ داری تو شبکه....مودوم رو هم به سوییچ وصل کن و همه اینترنت دار میشن...
مشکلی هم نیست...
dhcp رو غیر فعال کن....
abbas27
یک شنبه 26 مهر 1394, 10:11 صبح
خوب شما که سوییچ داری تو شبکه....مودوم رو هم به سوییچ وصل کن و همه اینترنت دار میشن...
مشکلی هم نیست...
dhcp رو غیر فعال کن....
خب تنظیمات DNSو GATEWAY چی میشه؟اونا رو چی بذارم؟
abbas27
یک شنبه 26 مهر 1394, 10:13 صبح
مشکل به اشتراک گذاری فایلها و پرینتر حل شد.مشکل COMPUTER NAMEیکسان سیستمها بود.:خجالت:
pbm_soy
یک شنبه 26 مهر 1394, 10:38 صبح
خب تنظیمات DNSو GATEWAY چی میشه؟اونا رو چی بذارم؟
هر دو را همون آی پی مودم adsl بگذارید
pbm_soy
یک شنبه 26 مهر 1394, 10:53 صبح
پس کار route و NAT به اشتراک گذاری اینترنت هستش.
درکش برام ثقیله مقداری :متفکر:
چیزی برای گفتن واقعا ندارم در این مورد جز اینکه مطالعه کنید لطفا
در مورد اون پاراگراف آخر که دوستمون نوشتن نظرخاصی ندارم!
ولی در مورد nat ,route باید بگم به میان اوردن همچین اصطلاحی برای همچین تاپیکی زیاد هم درست نبود فقط باید گفته میشد همه کاراها را مودم انجام میدهد ! در مورد کارشون هم قاعدتا کارشون چیز دیگه ای است ولی یکی از هدفشون ......!
!!!!!!!
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.