View Full Version : سوال: برنامه نویسی اسمبلی
aqm176
چهارشنبه 12 اسفند 1394, 23:59 عصر
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما بزرگواران گرامی.
راستش رو بخواید من سرچ کردم تو همین انجمن اما فهمیدم که هر خانواده از پردازنده ها، مدل اسمبلی خاص خودشونو دارن حتی تو پلتفرم های مختلف هم، مختلف عمل میکردن.
الان نیاز به راهنمایی دارم.
من بخوام الان اسمبلی کار کنم، باید چکار کنم؟
این همه خانواده میکروپروسسور و همچنین پروسسور.
باید همه رو یادگرفت، یا نه فقط خانواده خاصی رو باید متخصص شد؟
از این قبیل سوالات دارم که خودتون بالاخره تو طول دوره زندگی یا تحصیل بهش برخوردید.
با تشکر
امیر قاسم نژاد مقدم
radeon
پنج شنبه 13 اسفند 1394, 02:17 صبح
الان نیاز به راهنمایی دارم.
من بخوام الان اسمبلی کار کنم، باید چکار کنم؟
این همه خانواده میکروپروسسور و همچنین پروسسور.
باید همه رو یادگرفت، یا نه فقط خانواده خاصی رو باید متخصص شد؟
یکی از رایج ترین ها خانوده x86 هست. که برای سیستم های 32 بیتی هست. همین کامپیتور یا لپ تاپی که باهاش کار میکنید با همین مدل کار میکنه
برای برنامه نویسی 64 بیتی از x64 استفاده میشه که ورژن 64 بیتی x86 هست.البته در جزییات برنامه نویسی فرق هایی داره با x86.
همین موبایل ها و تبلت ها پردازندشون بر اساس معماری ARM هستند
شما x86 رو یاد بگیر
aqm176
پنج شنبه 13 اسفند 1394, 04:40 صبح
یکی از رایج ترین ها خانوده x86 هست. که برای سیستم های 32 بیتی هست. همین کامپیتور یا لپ تاپی که باهاش کار میکنید با همین مدل کار میکنه
برای برنامه نویسی 64 بیتی از x64 استفاده میشه که ورژن 64 بیتی x86 هست.البته در جزییات برنامه نویسی فرق هایی داره با x86.
شما x86 رو یاد بگیر
سلام ممنون از پاسختون.
اما ARM معماریش با x86 تفاوتی آنچنانی نداره؟
چون من بعدا ازش میخوام برای میکروکنترلر و حتی میکرو پروسسور هام استفاده کنم ازش.
میتونید بیشتر راهنماییم کنید؟
aqm176
پنج شنبه 13 اسفند 1394, 04:49 صبح
شما x86 رو یاد بگیر
چه ادیتوری رو پیشنهاد میکنید؟
emu8086 که تو توضیحاتش نوشته یک شبیه ساز عالی برای پردازنده 8086 ولی نگفته که برای تمام پردازنده های x86.
این رو هم اگه ممکنه برام بازش کنید این مسئله رو که یه ادیتور خوب هم معرفی کنید برای همین خانواده ها.
ممنون میشم ازتون
radeon
پنج شنبه 13 اسفند 1394, 05:53 صبح
سلام
خودم رو ویندوز از emu8086 استفاده میکنم بیشتر. مخصوصا برای یادگیری خیلی خوبه
اما ARM معماریش با x86 تفاوتی آنچنانی نداره؟
چون من بعدا ازش میخوام برای میکروکنترلر و حتی میکرو پروسسور هام استفاده کنم ازش.
میتونید بیشتر راهنماییم کنید؟
چرا ARM فرق داره با معماری x86.
یه میکروپروسسور رایج مثل 8085، زبانی که برای برنامه نویسیش بکار میره شبیه x86 هست. البته باید مثال هاشو ببینید تا با نحوه برنامه نویسیش آشنا بشید.صرفا اگر کسی x86 بدونه یکراست نمیتونه یه میکروپروسسور رو برنامه نویسی کنه
aqm176
پنج شنبه 13 اسفند 1394, 12:07 عصر
یه میکروپروسسور رایج مثل 8085، زبانی که برای برنامه نویسیش بکار میره شبیه x86 هست. البته باید مثال هاشو ببینید تا با نحوه برنامه نویسیش آشنا بشید.صرفا اگر کسی x86 بدونه یکراست نمیتونه یه میکروپروسسور رو برنامه نویسی کنه
سلام مجدد.
ممنون از پاسخ هاتون.
اما یه سوال دیگه، برای اینکه بتونم روی میکروپروسسور هم برنامه نویسی کنم باید در رابطه با هر میکرو پروسسور کتابی بخونم و معماریشو بفهمم چیه و سپس برنامه نویسی رو شروع کنم.
این خانواده ها رو چطوری میشه فهمید که میکرو هستن یا نه پروسسور هستن؟
aqm176
پنج شنبه 13 اسفند 1394, 13:30 عصر
سلام
خودم رو ویندوز از emu8086 استفاده میکنم بیشتر. مخصوصا برای یادگیری خیلی خوبه
چرا ARM فرق داره با معماری x86.
سلام مجدد.
من یه خانواده دیدم نوشته بود 8088، انواع خانواده های مختلف رو چطوری باید یاد گرفت؟
اینم راهنمایی کنید دیگه سوالی ندارم.
ممنونتم قربان.
radeon
پنج شنبه 13 اسفند 1394, 13:44 عصر
سلام
در کد نویسی تفاوت چندانی نیست. در واقع میکروپروسسور های 8088 دارای دیتاباس خارجی 8 بیتی هست ولی 8086، دارای دیتا باس داخلی و خارجی 16 بیتی هست
شما کدنویسی خانواده x86 رو یاد بگیرید هر دو مورد رو تحت پوشش قرار میده
aqm176
یک شنبه 16 اسفند 1394, 07:15 صبح
سلام
در کد نویسی تفاوت چندانی نیست. در واقع میکروپروسسور های 8088 دارای دیتاباس خارجی 8 بیتی هست ولی 8086، دارای دیتا باس داخلی و خارجی 16 بیتی هست
شما کدنویسی خانواده x86 رو یاد بگیرید هر دو مورد رو تحت پوشش قرار میده
سلام.
ممنون از شما.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.