ورود

View Full Version : راهنمایی در خصوص ساخت برنامه‌های ساده‌ی GUI جاوا

amirreza_dq
جمعه 28 اسفند 1394, 05:45 صبح
با عرض سلام و ادب خدمت همگی شما کاربران و اساتید گرامی…

راستش مدتی هست که جاوا می‌خونم و الان رسیدم به کار با کاموپونت‌های GUI جاوا...
که سؤالاتی در خصوص ساخت چند برنامه ساده‌ و ابتدایی در ارتباط با Jlist و رویدادهای ماوس و کلاس‌های مبدل و رویدادهای کلید و مدیرطرح ها در NetBeans IDE داشتم، که بی‌نهایت ممنونتون میشم راهنماییم کنید... البته در یوتیوب و جاهای دیگه هم زیاد سرچ کردم ولی باز هم نتونستم چیزی که می‌خوام رو در بیارم که گفتم بیام اینجا و مزاحمتون بشم، البته سوالات زیادی برای پرسش دارم که در ادامه مطرح خواهم کرد …

راستش، اولین برنامه‌ای که در ساختش به مشکل برخوردم، برنامه‌ای هست که در اون دو لیست به نام list1 و list2 و یک دکمه به نام button رو داره که با انتخاب(selectکردن) بر روی مقادیر لیست۱ و فشردن دکمه،‌ اون مقادیر به لیست۲، کپی بشن... و selectionMode هر دولیست روی MULTIPLE_INTERVAL باشه.
که البته این برنامه رو طراحی کردم ولی به ارور می‌خورم و نمی‌دونم که ایراد از کجای کار هستش و چطوری می‌تونم این مشکل رو حل کنم تا برنامه درست کار کنه،‌ که از همه‌ی شما عزیزان و اساتیدی که در این زمینه فعالیت دارین و در این حوضه فعالیت دارین،‌ ازتون عاجزانه خواهش می‌کنم که میشه لطف کنین و در این زمینه راهنماییم کنین، که بی‌نهایت از لطفتون ممنون و سپاسگذار خواهم بود ...

که از این‌رو در ادامه، تک تک مراحلی رو که انجام دادم رو خواهم گفت،‌ که میشه لطف کنین و ایرادات کار این حقیر رو بیان کنید...

پس با اجازتون مراحل کار به این صورت هستش:
برای ساخت این برنامه، بعد از قرار دادن Jlist ها و Button در صفحه و قرار دادن مقادیر برای لیست۱ که شامل Item 1, Item 2, Item 3, Item 4, Item 5 هستش(که تغییری هم ندادم و همون مقادیر از پیش گذاشته‌ی خودش هست...)، وارد properties دکمه (button) می‌شم و در قسمت Events میرم روی گزینه actionPerformed و buttonActionPerformed رو میزم و وارد سورس کد برنامه میشم که در متد

private void buttonActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {}

این خط رو می‌نویسم:

list2.setListData(list1.getSelectedValues());

برنامه ارور میده و کار نمیکنه،

که این یه مشکلی هست که دارم و مشکل بعدی این هستش که روی " ()getSelectedValues " هم خط خورده... که نمی‌دونم چرا اینجوریه و چی کار باید بکنم که خط خوردگی از بین بره...

و وقتی هم که به این شکل به مشکل خوردم، اومدم و یه کار دیگه کردم،‌ به این صورت که :
اول اومدم و این فیلد نوشتم:

private static final String[] strings = { "Item 1", "Item 2", "Item 3", "Item 4", "Item 5"};

و بعدش هم ...

private void buttonActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {
jList2.setListData(strings[jList1.getSelectedIndex()]);
}

ولی بازهم برنامه ارور میده...

و در پایان هم،
ممنون از وقتی که برای این پست اختصاص دادین …
دستون درد نکنه …

و پیشاپیش هم سال نو رو به همه شما کاربران گرامی تبریک می‌گم و ایشاالله که سال خوب و خوش و موفقی رو در کنار خونواده‌هاتون داشته باشین ...