ورود

View Full Version : انتخاب نام پکیج مناسب برای کسانی که دامین ندارند

SZsXsZS
جمعه 20 فروردین 1395, 04:28 صبح
من یه سرچ و تحقیقاتی کردم درمورد اینکه نام پکیج رو چطوری بهتره انتخاب کنیم.
چندین منبع رو خوندم.
چیزی که فهمیدم اینکه نام پکیج یه چیز اختیاری هست و فقط باید یکتا باشه ولی عرفش بر اینه که اگر طرف یا شرکت دامین خاصی داره از اون دامین هم درش استفاده کنن. البته این دامین در اصل بخاطر این استفاده میشه که باعث یکتا شدن نام پکیج بشه تا با نام پکیج برنامه های دیگران احتمال تداخل نداشته باشه.
اما بنظر من استفاده از نام دامین برای افراد منفرد و شرکتهای کوچک شاید زیاد جالب نباشه و بعضی معایبی داره. مثلا فرض کنید این نام دامین به هر علتی از رجیستر من خارج بشه و کس دیگری بنام خودش رجیستر کنه! خب یخورده ناجوره اینطوری و ممکنه ازش سوء استفادهایی هم بشه.

حالا این سوال رو دیگران هم مطرح کرده بودن که اگر کسی اصولا دامین شخصی نداشته باشه یا به هر علتی نخواد از نام دامین استفاده کنه، چه نام پکیجی استفاده کنه.
بعضیا گفته بودن نیازی نیست حتما دامین واقعی هم داشته باشی و میتونی یه نام دامین الکی از خودت بذاری (دامینی که شاید طرف در آینده راست راستی رجیستر کنه). ولی خب بنظر من این پیشنهاد زیاد جالب نیست.
یه پیشنهاد جالبی هم که یه نفر دیدم جایی داده بود این بود که بجای نام دامین از آدرس ایمیل شخصی استفاده بشه که به این شکل هم اطلاعات منتقل شده به دیگران واقعی هست و هم یکتا بودن نام پکیج رو موجب میشه.
من هم از این ایده خوشم اومد و بنابراین نام پکیج برنامه خودم رو به این شکل انتخاب کردم:

hmz2627_at_gmail_dot_com.sms_server;
دقت کنید که بین اجزای آدرس ایمیل از آندرلاین استفاده شده که فکر میکنم این به دلایلی مهم باشه (بجاش از نقطه استفاده نکنید).

Nevercom
جمعه 20 فروردین 1395, 06:41 صبح
اخیراً برنامه ای که ساخته بودم و در وب منتشر شده بود، رو میخواستم در بازار منتشر کنم. متوجه شدم که این پکیج قبلاً ثبت شده.
با مسئولین بازر تماس گرفتم و گفتند چون ثبت شده باید نام پکیج رو تغییر بدی.

من از این موضوع اطمینان داشتم که نام پکیج نمیتونه بصورت تصادفی مثل هم باشه (چون از دامین خودم و اصول نام گذاری خودم استفاده شده بود) در عوض احتمالاً شخصی برنامه ی من رو دانلود کرده بوده و اون رو در بازار ثبت کرده بود.

به هرعنوان من پافشاری کردم که نمیخوام نام پکیج رو عوض کنم و میتونم مالکیتم رو ثابت کنم. مرحله ی اول این بود که گفتم مالک دامینی که در نام پکیج هست خود من هستم، از من درخواست اثبات این موضوع رو کردن و این موضوع رو اثبات کردم. علاوه بر اون جهت تسریع فرآیند و اطمینان بیشتر مسئولین بازار نسخه ی جدیدتری رو همون موقع کامپایل کردم و ارسال کردم براشون تا اطمینان حاصل کنن که برنامه مال منه (و نه فقط دامین)

به هرحال تو این شرایط، چون نام پکیج بر اساس دامین ایجاد شده بود، و مالکیت اون دامین هم با من بود تونست به کمکم بیاد

توصیه ی من این هست که اگر دامین شخصی دارن، نام پکیج رو بر اون اساس انتخاب کنن، چون علاوه بر منحصربفرد بودن، به نوعی امکان اثبات مالکیت رو هم بهتون میده (به هرحال هزینه ی ثبت دامین اونقدر کم هست بهتر هست دامین شخصی خودتون رو داشته باشید)

پروژه هایی که در شرکت انجام میشه، نام پکیج بر اساس دامین شرکت هست و پروژه های شخصی بر اساس دامین خودم.

پیشنهاد استفاده از ایمیل هم خیلی میتونه خوب باشه، اما شدیدن توصیه می کنم همه ی عزیزانی که دامین ندارن یک دامین برای خودشون تهیه کنن، هزینه ی اندکی داره (دامین ir سالانه بین ۶ تا ۱۲ هزار تومن هزینه داره) و اصولاً برای ورود به وب اولین چیزی هست که بهش نیاز پیدا می کنید.

از این جهت که روز به روز اهمیت وب در دنیای تکنولوژی بیشتر میشه، به همه ی عزیزان توصیه می کنم در کنار اندروید، حتماً با وب هم آشنایی پیدا کنن.

SZsXsZS
جمعه 20 فروردین 1395, 06:51 صبح
ولی ایمیل هم کفایت میکنه.
من خودم دامین دارم (البته از این دامین های tk رایگان)، ولی اصولا نمیخوام داخل این مباحث بکنمش، از طرفی دامینم فیلتر شده :لبخند:
دامین داشتن هزینه و دردسرهای خودش رو هم داره.
خوبی ایمیل های عمومی مثل گوگل و یاهو اینه که نسبت به دامین پایداری بیشتری داره و هر سال نیاز به صرف هزینه و رجیستر مجدد نداره. بعدم شده من یه دامینی رو یادم رفته رجیستر کنم و بعد از دسترس خارج شده. هرچند ممکنه ایمیل هم به علتی از دست بره، ولی احتمالش نسبت به دامین های شخصی معمولا کمتره.

برای اثبات مالکیت هم خودتون اشاره فرمودید که به روشهای مختلفی امکانش هست. با دامین میتونید ثابت کنید، با ایمیل هم میتونید، با اثبات در دست داشتن کد منبع هم میتونید (البته اگر برنامتون بازمتن نبوده باشه).

esideli
دوشنبه 23 فروردین 1395, 19:46 عصر
سلام

من برنامه هام شخصی هستن و با طراحی و توسعه وب سایت هم آشنا هستم ولی خب از دامین استفاده نمیکنم. من از ترکیب اسم خودم با اسم برنامه استفاده میکنم. به این صورت:

com.myName.appName

اینجوری حداقل معلومه سازنده برنامه کیه :چشمک:

SZsXsZS
سه شنبه 24 فروردین 1395, 03:07 صبح
خب با ایمیل هم آدم میتونه مشخص بشه. کافیه اسم خودتون رو درش بذارید.
ایمیل در اختیار خودتونه، ولی دامین رو اگر نداشته باشید یا هر سال تمدیدش نکنید، ممکنه کس دیگری بنام خودش ثبت کنه که مسلما برای شما که از این اسم پکیج استفاده میکنید چیز جالبی نیست!
ضمنا مسئلهء کمتر شدن تعداد دایرکتوری های تودرتو در پوشهء src هم بنظر بنده مطرحه. هرچی اجزای نام پکیج کمتر باشن خب بهتره. نه؟