ورود

View Full Version : این مگاپیکسل های دوربین تلفن همراه واقعا چقدر مهمه و چقدر کیفیت رو افزایش میده؟

SZsXsZS
دوشنبه 06 اردیبهشت 1395, 03:40 صبح
بنظر شما این مگاپیکسل ها که مدام افزایشش میدنن و کلی روش تبلیغ میکنن و یک عامل مهم برتری میدونن واقعا چقدر ارزش داره آیا بیشتر یه چیزی تبلیغاتی نیست تا چیز بدردبخور؟ و آیا کیفیت تصویر واقعا با افزایش مگاپیکسل به همون نسبت بیشتر میشه در گوشی های تلفن همراه و تبلت ها؟

یه چیزی که من متوجه نمیشم اینکه این مگاپیکسل ها از یه حدی که گذشت واقعا به چه دردی میخوره جز اینکه حجم فایل عکس رو خیلی بیشتر کنه که این امر سرعت پردازش و انتقال اون رو کاهش میده و بعضا مشکلات کمبود فضای ذخیره سازی هم ایجاد میکنه.

از طرفی چیز دیگری که بنده متوجه علتش نشدم اینکه مثلا دوربین گوشی نوشته 5 مگاپیکسل خب درست هم هست اگر توی پراپرتیز فایل عکس نگاه کنید یا توی نرم افزارهایی مثل فتوشاپ و غیره چک کنید ابعادش درسته بر حسب پیکسل و همون تعداد پیکسل داره، ولی وقتی زوم میکنی میبینی که خیلی بیشتر از اونکه کیفیت عکس زیاد شده باشه و بقول طرف مثلا با زوم کردن بتونی موی دماغ طرف رو هم ببینی، صرفا پیکسل های بیهوده اضافه شده و با زوم کردن مشخص میشه که کیفیت عکس عملا پایینه و بنابراین اون پیکسل های افزوده هیچ فایده ای ندارن جز زیاد کردن حجم فایل (همونطور که شما با نرم افزارهای ویرایشی مثل فتوشاپ هم میتونید براحتی میزان پیکسل های یک عکس رو به هر میزان دلخواه افزایش بدید!). حالا این مشکل من مطمئن نیستم از کجا ناشی میشه آیا بخاطر شرایط خاص و خیلی دقیقی هست که باید در موقع عکسبرداری وجود داشته باشه تا کیفیت عکس به اون حد بالا که لازمه برسه و یا اینکه نه و واقعیت دوربین گوشی همونه و کیفیت واقعی نداره و فقط روی زیاد کردن مگاپیکسل اصرار داشتن و سر مردم رو گول مالیدن که بگن بله اینقدر مگاپیکسل داره و واسه تبلیغات و رقابت و تشویق مردم به خریدن و مصرف گرایی و این حرفها!
بهرحال منکه هرجور تست کردم و سعی کردم لنز رو هم بقدر کافی تمیز کنم و دستم نلرزه، اما کیفیت عکس همچنان تغییر خاصی نکرد. شاید هم کیفیت بالا فقط در شرایط خاصی مثل نوردهی عالی و نبود کوچکترین لرزشی بدست میاد نمیدونم، اما بهرحال اینم باز یه نوع مگاپیکسل بی فایده است چون بهرحال دوربین تلفن های همراه در اکثر مواقع در شرایطی اونقدر ایدئال استفاده نمیشه. ولی این چیزیه که هیچوقت توی تبلیغات چیزی درموردش نمیگن! فقط اصرار دارن روی افزایش مگاپیکسل، بدون اینکه نمونه های واقعی از کیفیت و کاربرد و علت اهمیتش نشون مردم داده باشن!

خلاصه فکر میکنم احتمالا بدجوری سر مردم رو اینطور شیره مالیدن!
مگاپیکسل رو براحتی میشه زیاد کرد. حتی با نرم افزار ویرایش تصویر هرکس میتونه این کار رو بکنه. مهم اینه اون پیکسل ها کیفیت هم داشته باشن. وگرنه به هیچ دردی نمیخورن و تازه هزینه هم دارن (حجم بیشتر=نیاز به پردازش بیشتر+انتقال و ذخیره سازی وقتگیرتر و پرهزینه تر).
ضمنا آدم میخواد با چهارتا دوست عکس بگیره فکر نمیکنم در اکثر موارد ضرورت داشته باشه که مگاپیکسل عکس از یه حد متوسطی بیشتر باشه. مگر اینکه بخواد بعدا موی دماغ دوستاش رو هم نگاه کنه یا چه میدونم شاید مثلا بخواد یه کار دیگه که نیاز به رزولیشن بالا داشته باشه انجام بده (فعلا که چیز معقولی بنظر بنده نمیرسه). بخصوص که با افزایش رزولیشن، حجم عکس بیشتر میشه که هزینه ها و مشکلاتی رو که اشاره کردم با خودش داره. آدم مثلا میخواد عکس رو بذاره توی سایتی جایی یا برای کسی بفرسته، منکه حرفه ای هستم میدونم که اصلا به صرفه نیست که از عکسهای با رزولیشن بالا استفاده کنم و معمولا اونایی که رزولیشن بالا هستن رو قبل از استفاده یا ارسال کاهش میدم.

خلاصه این داستان نسبتا طولانی و پرسروصدای مگاپیکسل ها بنظرم بیشتر بر اساس توهم و تبلیغات توخالیه تا واقعیت!

تا تجربه و اطلاعات و نظر شما دوستان گرامی چی باشه :متفکر:

mojtabamalaekeh
دوشنبه 06 اردیبهشت 1395, 16:31 عصر
سلام دوست جان
دو پاراگراف اولتون رو قبول دارم :)
اما در ادامه که از Zoom کردن روی عکس گفتین، شما چقدر بزرگنمایی کردین؟ 100% یا بیشتر؟
من همیشه عگس ها رو با سایز 100% چک می کنم و هیچوقت بزرگنمایی نمی کنم توی عکس که پیکسل ها کش بیان :دی
اگه توی سایز 100% پیکسل های بیخود باشه آره میشه گفت قدرت اون لنز n مگاپیکسل نبوده و عکس ها بعد از Zoom نرم افزاری ذخیره شدن.

جالبه چند روز پیش یه عکس نیم مگاپیکسلی (700x900) رو با ناامیدی بردم برای چاپ 9x12 ولی خیلی عالی چاپ شد!
البته عکس توی نور کافی (نه زیاد در حد خورشید) و بدون لرزش گرفته و با فوکوس گرفته شده بود.

SZsXsZS
سه شنبه 07 اردیبهشت 1395, 15:45 عصر
اگه توی سایز 100% پیکسل های بیخود باشه آره میشه گفت قدرت اون لنز n مگاپیکسل نبوده و عکس ها بعد از Zoom نرم افزاری ذخیره شدن.

منظورم این نبود که کلاهبرداری به این گندگی میکنن که بصورت نرم افزاری پیکسل ها رو افزایش میدن. اینطوری که کاملا غیرقانونی میشه!
منظورم اینه خود سخت افزار دوربین در کل کیفیت کافی نداره، گرچه اسمش هس که فلان مگاپیکسل رو داره که واقعا هم داره.
مثلا شما در نظر بگیرید شاید مشکل از فوکوس باشه که خوب فوکوس نمیکنه. شایدم نسبت به لرزش خیلی حساسه. شایدم نیاز به شرایط نوری دقیق و ایدئالی داره. شاید کیفیت عناصر سنسور پیکسلی اون کمه. اینا همه مسائلی جدا از مگاپیکسل هستن. میخوام بگم صرف مگاپیکسل بالا برای یک دوربین کافی نیست و چندین پارامتر دیگه وجود دارن که بدون اونا مگاپیکسل زیاد عملا فایده ای نداره. ولی توی تبلیغات فقط مگاپیکسل ذکر میشه و اکثر مردم هم چیز بیشتری نمیدونن و به فکرشون نمیرسه.
کیفیت یه دوربین اینطور مشخص میشه که در شرایط نرمال یه عکس بگیری و بعد بقول شما با زوم 100% نگاه کنی ببینی واقعا چقدر کیفیت داره! حتما از نظر تخصصی و علمی هم فرمول و روش و اعدادی برای بیان چنین چیزی وجود داره.
من قدیما یه دوربین دیجیتال 1.3 مگاپیکسل داشتم که عکسهای خیلی خوبی میگرفت از دوربین گوشیم که 3.1 مگاپیکسل است عکسهاش بهتر بود.
البته بنده تست های دقیق و گسترده ای روی این موضوع نکردم. شاید نکته ای چیزی داره که بشه درستش کرد. بهرحال بنظر میرسه دوربین بعضی گوشی ها بهتر عمل میکنه چون عکسهایی بعضی وقتا از گوشی بروبچ دیگه دیدم بهتر بوده.

mojtabamalaekeh
چهارشنبه 08 اردیبهشت 1395, 01:44 صبح
آره. این حرفتون واقعا آگاهی دهنده است.
در مورد کالاهای دیجیتالی دیگه هم این مسئله هست که توی معرفی یک کالا همه مشخصات تأثیرگذار رو ذکر نمی کنن و مصرف کننده هم اگه دقت نکنه خرید بدی می کنه.