ورود

View Full Version : VFP DECOMPILERS

hamed_m
پنج شنبه 16 شهریور 1385, 10:38 صبح
اگر موافق باشید در این تاپیک به بحث در مورد دیکامپایلرهای فاکس و نحوه جلوگیری از به سرقت رفتن کدها بپردازیم.
برنامه های کاربردی متنوعی در این زمینه ارائه شده اند. بنظرم این یک جور باج گرفتن از برنامه نویس هست. اگر برنامه اینچنین تهیه نکنی کدت به راحتی (توسط مبتدیان) به سرقت میره اما به هر حال محافظت از کد همیشه مشکله و دائما شیوه های جدید ارائه میشود. برنامه نویسان سایر زبانها هم به این مشکل دچارند. در پستهای بعدی توضیحاتی در خصوص شیوه های عادی محافظت از کد ارائه خواهم کرد.
به هرحال باید به شیوه ای، برنامه تون رو در مقابل این دست برنامه ها محافظت کنید هرچند این سئوال باقی می ماند که آیا روشهای ارائه شده 100% امن هستند یا نه.

1- REFOX XI
REFOX XI بنا به ادعای سازندگانش برای کمک به برنامه نویسهایی که به هر عنوان سورس برنامه فاکسشون رو از دست دادن و تمایل به بازگرداندن اون دارند، تهیه شده.

نسخه های قدیمی ترش هم موجوده اما در نسخه 11 امکانات جالبی ارائه شده:
- امکان فشرده سازی فایل اجرایی
- رمز کردن کدهای اصلی
- انجام هر دو عملیات بصورت همزمان و عدم نیاز به تغییر فایلهای زمان اجرای فاکس.
- ...

در نسخه جدید تمام عملیات هنگام اجرای برنامه اتفاق می افته و دردسر اختصاصی کردن فایلهای زمان اجرای فاکس وجود نداره. این باعث میشه که اگر دو برنامه فاکس روی یک سیستم اجرا شوند، مشکل کانفلیکت فایلهای زمان اجرا پیش نیاید. چون بعضی برنامه نویسها از شیوه های دیگری برای حفاظت از کدشون استفاده میکنند.
نسخه جدید کماکان به پشتیبانی از شیوه های قدیمی تر (level های پائینتر) ادامه میده اما بنظرم level سه از همه بهتر باشه.
استفاده از ریفاکس با نیتهای غیر خیرخواهانه هم مرسومه و خیلی پیش آمده که کد اصلی برنامه به سرقت رفته. برای جلوگیری از سو’ استفاده سازندگان برنامه امکانی رو پیش بینی کردند که برنامه نویسها میتوانند امکان دسترسی به کد اصلی رو غیر ممکن کنند. level سه محافظت قابل برگشت نیست و امکان دیکامپایل کردن برای خود ریفاکس هم وجود نداره. البته امکان قرار دادن رمز عبور برای خود برنامه نویس وجود داره.
من گاهی اوقات از ریفاکس استفاده میکنم. هزینه تهیه اش بالاست (اگر نسخه صحیح خریداری بشه - Euro 300) اما اجازه میده که به کار اصلی برنامه نویسی پرداخته بشه و همونطور که اشاره کردم امکان فشرده سازی خیلی جالبی هم داره.

سایت سازنده: http://www.refox.net/

hamed_m
جمعه 17 شهریور 1385, 12:54 عصر
2- Unfox All
کار یه شرکت چینیه. سایت خود سازنده به زبان چینی هست و من بخش انگلیسی یا زبان دیگری ندیدم. کار نسبتا جالبی ارائه کرده و تا نسخه 9 رو به خوبی دیکامپایل میکنه.
بر خلاف ریفاکس راهی برای محافظت از کد ارائه نمیکنه اما خبر خوب اینه که نمیتونه فایلهایی که با ریفاکس محافظت شدند رو دیکامپایل کنه.
اینترفیس بسیار ساده ای داره و البته نسخه ای که بعنوان دمو ارائه شده هیچگونه کارآیی نداره و حتما باید رجیستر بشه. خود برنامه (نسخه 3 رو من دیدم) ادعای دیکامپایل بیشتر از نسخه 6 رو نمیکنه ولی در عین حال قادره نسخه های بالاتر رو هم دیکامپایل کنه.

پ ن - دوستان اگر نرم افزار جالبی در این زمینه سراغ دارند معرفی کنند لطفا. هدف، آشنایی با این دست برنامه ها و محافظت (تا حد ممکن) از سورس هست.

mehran_337
شنبه 18 شهریور 1385, 01:20 صبح
با سلام و عرض تشکر از حامد عزیز!
در تکمیل حرفهای خوبت باید عرض کنم که نظر شخصی من اینه که مدیریت سورس برنامه باید به دست بانک اطلاعاتی باشه . یعنی اگه کدهای برنامه مخصوصا در ثبت و بازیابی اطلاعات (که هدف اصلی برنامه های کاربردی می باشد) بیشتر در تایگرهای بانک نوشته بشه دیگه نگران این نخواهیم بود که حتی سورس برنامه هم بطور کامل دست کاربر باشه.
می مونه کدهایی که در ارتباط با رمزها و محدودیتهای برنامه هست که به نظر من استفاده از app دیکمپایل شده هم یک تکنیک rushmor محسوب می شه(به گفته کتاب مرجع ویژوال فاکس 3)هم کنترلش از نظر محافظت مشاهده نشدن کد راحت تره.
اما به نظر من الان دنیای open source و هر کس که ماهرتزه برنده تره . واقعا ما بعنوان برنامه نویس روی سورس دیگران کار کنیم راحت تریم یا خودمون دوباره بازنویسی کنیم؟
من دومی رو ترجیح می دم چون ماهها باید وقت تلف بشه تا بفهمیم اون شخص قبلی چی کار کرده .
اما مطمئنا ادامه این بحث و معرفی دیکمپایلها مطمئنم مثل بقیه مطالب حامد عزیز شیرین خواهد بود ... خودم پاش هستم ........
بازهم متشکرم

hamed_m
شنبه 18 شهریور 1385, 10:50 صبح
ممنون مهران عزیز.
یک مطلب را باید در نظر داشت و اون اینکه گاهی یه فکر بکر و فقط چند تا خط برنامه است که کافیه. کل پروژه از دست میره. یادمه یکبار یه برنامه نویس با short path آشنایی نداشت و افتاده بود به جان یکی از برنامه های من. ناگفته نماند که مدیر شرکت سورس رو در یک فرصت مناسب از روی usb key که من برای تست به اونجا میبردم کش رفته بود. باور کنید مدیر شرکت (نسبتا بزرگ هم بود) کد من رو دزدیده بود. اتفاقا این برنامه نویس دوم هم وی اف پی بلد بود و در استخدام شرکت، و مشکل عمده اش برای تمام کردن پروژه من با قیمت کمتر این بود که نمیدونست بعضی اوقات لازمه از short path برای فراخوانی یه برنامه اجرایی استفاده بشه.
دردسرتون ندم بخش وی اف پی پروژه مربوط به کارمندان، کاملا از دست رفت و اگر بخش وب نبود واقعا ضرر بدی میشد.
با اینکه در همین تاپیک در مورد سایر شیوه ها و علی الخصوص ذخیره کد در دیتابیس که شما اشاره کردید صحبت خواهیم کرد ولی گاهی لازمه که کار برای سو’ استفاده چیها مشکل بشه. البته در مورد بالا کل سورس به سرقت رفته بود.

mehran_337
یک شنبه 19 شهریور 1385, 00:50 صبح
کاملا موافقم . البته نظر من از یک سو تایید صحبتهای خوبت بود و از سوی دیگه یه راه پیشنهادی .
ادامه بده منتظریم

binyaz2003
سه شنبه 28 شهریور 1385, 17:41 عصر
با سلام
در تکمیل گفته های آقا حامد باید دو برنامه دیگر رو هم معرفی کنم :
1: AntiRefox
با استفاده از این برنامه که محصول اندونزی و شخصی به اسم Ir. Sukedi Suud هست فقط میتونید برنامه هارو از ریفاکس شدن در امان نگه دارید این برنامه با تغییرات اساسی در فایل اجرایی شما از ریفاکس جلوگیری میکند همچنین 2 فایل kernel32.dll و xrefox.dll را بایستی به همراه برنامه خود منتشر کنید.
در نهایت این برنامه هم مجانی نیست و بایستی خریداری شود.
2:FoxToolsd
این برنامه که توسط چینی ها نوشته شده امکان ریفاکس و آنتی ریفاکس کردن فایل اجرایی را به شما میدهند.مزیت این برنامه نسبت به برنامه Unfox All این است که می تواند فایلهایی که با ریفاکس (تمام ویرایش ها) که با متد Level II و با گزاشتن پسورد میباشد را میتواند باز کند اما Level III آن را که به همراه فشرده سازی نیز میباشد نمیتواند کاری انجام دهد.در عین حال فایلهایی که توسط این برنامه آنتی ریفاکس میشوند را برنامه ریفاکس نمیتواند باز کند.در نهایت هم نسخه کامل این نرم افزار هم بایستی خریداری شود.

hamed_m
شنبه 08 مهر 1385, 10:29 صبح
ممنون بی نیاز گرامی از توضیحاتتون و مهران جان تشکر که دنبال میکنید.

Konxise
http://www.hieroglyphix.co.uk/konxise.php
این برنامه هم تجاری هست و حدود 200 دلار قیمت داره. میتونه فایلهای اجرایی رو فشرده کنه و یه متد جالب هم برای کد پروتکشن داره که قابل باز شدن بوسیله سایر دیکامپایلرها نیست.
من از konxise تا بحال استفاده نکردم اما به ادعای سازندگانش تا 70 درصد فایل اجرایی رو فشرده میکنه و همچنین هیچ فایل اضافه ای برای انتشار لازم نداره. با وی اف پی 9 و سرویس پک 2 ایکس پی سازگاری داره و قابلیت فشرده سازی متغیر ها به آخرین نسخه اش اضافه شده.

binyaz2003
شنبه 08 مهر 1385, 11:07 صبح
ممنون
دارم یک خورده مطلب جمع میکنم تا یک مقاله خوب بشه دوستان دیگه اطلاعاتی دارن دریغ نکنند