ورود

View Full Version : Safely Remove و موارد استفاده از آن



markazesh
دوشنبه 11 مرداد 1395, 12:14 عصر
http://av.markazesh.com/wp-content/uploads/2016/04/safely-remove-usb.jpg (http://av.markazesh.com/safely-remove/)


مسلما همه از usb فلش ها استفاده کرده اند و با افسانه safely remove آشنایی دارند. بعض اوقات آنقدر حساس هستیم که اگر پای مرگ و زندگی هم در میان باشد باید safely remove را بزنیم. در واقع تبدیل به بایدی در زندگی روزمره مان شده است. اما این حساسیت لازم است؟ آیا با کشیدن فلش اطلاعاتش پاک می شود؟ و یا به usb آسیب می رسد و غیرقابل استفاده می گردد؟ در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم، با ما همراه باشید.

پروتکل های مختلف
در ابتدا بهتر است پروتکل های درایوهایی که به کامپیوتر وصل می شوند را بشناسیم چون فقط یک نوع آن نیاز به safely remove دارند.




USB Mass Storage : اصلی ترین راه برای اتصال یک فلش درایو به کامپیوتر، از طریق این پروتکل می باشد. این پروتکل به سیستم اجازه می دهد که آن usb را مثل یک درایو واقعی ببیند. کارکرد این پروتکل مانند درایوهای داخلی کامپیوتر است.
(Media Transfer Protocol (MTP : این پروتکل ویندوزی، در مک به نرم افزار جداگانه ای نیاز دارد. غالبا دستگاه های اندرویدی از پروتکل MTP استفاده می کنند. کارایی این پروتکل مثل USB Mass Storage است و از طریق آن می توان بین سیستم و دستگاه، داده انتقال داد اما تفاوتشان در این است که با این پروتکل مثل درایو داخلی برخورد نمی شود و صرفا یک دیوایس قابل حمل است؛ بنابراین نیازی به safely remove ندارد.


http://av.markazesh.com/wp-content/uploads/2016/04/mounted-flash-drive.png
(http://av.markazesh.com/wp-content/uploads/2016/04/mounted-flash-drive.png)



(Picture Transfer Protocol (PTP : از این پروتکل در دوربین های دیجیتال برای انتقال عکس به کامپیوتر استفاده می شود. هم ویندوز و هم مک، از پروتکل PTP پشتیبانی می کنند و این پروتکل می تواند به وسیله هر اپلیکیشنی که عکس import می کند استفاده شود و نیازی به safely remove ندارد.


http://av.markazesh.com/wp-content/uploads/2016/04/mtp-android.jpg

(http://av.markazesh.com/wp-content/uploads/2016/04/mtp-android.jpg)

پس به راحتی می توان موبایل های هوشمند، دوربین های دیجیتال و دیگر دستگاه های رسانه ای را که با پروتکل های PTP و MTP به کامپیوتر متصل می شوند، از سیستم جدا کرد.چرا فلش ها قبل از جدا کردنشان نیاز به safely remove دارند؟

قطعا همه شما می‌دانید که نباید فلش را هنگام تبادل اطلاعات جدا کرد چرا که اطلاعات‌، مخدوش یا Corrupt خواهد شد. دلیل اصلی Eject و جدا کردن امن/Safely Remove فلش‌درایوها، نوشتن حافظه‌نهان/Write Cache بر روی آن هاست. با پایان انتقال فایل، هنوز ممکن است تبادل اطلاعات در جریان باشد. با Eject کردن مموری‌ به سیستم پیام می‌دهید که به تبادل اطلاعات پایان دهد.مایکروسافت از مدت‌ها پیش می‌دانست که کاربران به کشیدن ناگهانی کول‌دیسک‌شان از پورت usb علاقه دارند. به همین دلیل، دیگر از فلش‌درایوها برای خواندن و نوشتن «حافظه‌ نهان» استفاده نمی شود. بر روی یکی از این درایوها کلیک‌ راست کرده و گزینه‌ی Properties را انتخاب نمایید، سپس از زبانه‌ی Hardware دوباره بر روی Properties کلیک کنید، خواهید دید که «جدا کردن سریع» (Quick Removal) گزینه‌ پیش‌فرض است.





http://av.markazesh.com/wp-content/uploads/2016/04/Untitled.jpg

(http://av.markazesh.com/wp-content/uploads/2016/04/Untitled.jpg)

هاردهای اکسترنال را safely remove کنید.




http://av.markazesh.com/wp-content/uploads/2016/04/external-hard-drive.jpg (http://av.markazesh.com/wp-content/uploads/2016/04/external-hard-drive.jpg)


احتیاط کنید، ویندوز الزاما چنین رفتاری با هارد دیسک اکسترنال شما نخواهد داشت و ممکن است از آن برای خواندن و نوشتن حافظه‌‌ نهان استفاده کند. بنابراین اگر اطلاعات مهمی بر روی هارد دیسک تان دارید، همیشه آن را Eject کنید. حتی اگر دسترسی ویندوز به این درایوها را برای خواندن و نوشتن حافظه‌ نهان خاموش کرده باشید هنوز امکان ارتباط آن با یکی از پروسه‌های نهان ویندوز وجود دارد.
در هر صورت شخصا هنگام جداکردن هارد اکسترنال یک ترابایتی شخصی‌ام که از آن برای نگه‌داری نسخه‌ی پشتیبان (Backup) فایل‌های با ارزش استفاده می‌کنم، همیشه از گزینه‌ جداکردن امن استفاده می‌کنم.

کلام آخر
کسانی را دیده‌اید که قصه‌های ترسناکی از کول‌دیسک‌های سوخته و سکتورهای آسیب دیده بر اثر بیرون کشیدن فلش‌درایوها تعریف می‌کنند و مدعی هستند «همیشه» باید فلش‌درایوها را به شیوه‌ای امن/Safety Remove جدا کرد. نظر من این است: ما که اطلاعات فوق‌ سری‌ای که از آن ها فقط یک نسخه موجود است را جابجا نمی‌کنیم؛ شاید چند فایل‌ معیوب شود و مجبور شویم آن ها را دوباره کپی و در بدترین حالت، کول‌دیسک ۱۶ یا ۳۲ گیگی را فرمت/Format کنیم. کول‌دیسک ها جان سخت‌تر از آن هستند که با کشیده شدنشان از کار بیافتند یا به اصطلاح بسوزند. احتمال سوختن‌شان بر اثر گرم شدن و ضربه‌خوردن بسیار بیشتر از اثر بیرون کشیدن شدن از پورت usb است. پس فراموش نکنید هارد دیسک تان را Eject کنید اما برای جدا کردن کول‌دیسک‌ها کافی است اطمینان حاصل کنید که انتقال داده‌ها به پایان رسیده است.


markazesh.com (http://av.markazesh.com/)