ورود

View Full Version : طراح وب یا گرافیست

محمد هاشمی
پنج شنبه 25 شهریور 1395, 09:47 صبح
سلام دوستان

سوالی برای من پیش آمده و آن این هست که؛ پس از جستجو برای پیدا کردن تفاوتها بین طراح و گرافیست ، وظایف و ... به نتیجه ای نرسیدم تا بتوانم آنها را با هم تفیکیک کنم.

مثلا وظایف:
http://iranianpath.com/jobs/web-designer/%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D9%88%D8%A8---%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD-%D9%88%D8%A82191.html
تفاوت :
http://www.hoomandesign.ir/index.php?route=information/news&news_id=23
http://www.ingraphic.ir/graphic_opinions/webdesigners_graphicdesigners_webdevelopers.php
و ...

مثلا طراح وب با گرافیست چه فرقی دارد
آیا طراح وب که صرفا قالب سایت را طراحی می کند نیاز هست به زبان طراحی صفحات وب آشنایی داشته باشد
یک تیم حرفه ای و کامل برای طراحی و ایجاد یک پرتال به چه مواردی نیاز دارد (طراحان وب- برنامه نویسان- گرافیستان - مدیر پروژه و...)

دوستان اگر نظر شخصی هم داشته باشند بیان فرمایند اما اگر از مقاله و منابع معتبر گرفته شود، آن را بیان فرماییند.

متاسفانه، رشته طراحی صفحات وب داریم اما از زبان php و asp و CSS-html و جاوا اسکریپت و خلاقیت هنری و ... همه را با هم درس می هند. به شکل جدی !!! در حالی که نیاز نیست یک طراح برنامه نویس باشه یا ... نمی دونم مرز بین طراح - گرافیست و برنامه نویس چیه ...

اگر بتوانید اینها را از هم تفکیک بفرمایید ممنون می شوم.

ممنونم

anvar
پنج شنبه 25 شهریور 1395, 15:14 عصر
این جور مقالات فقط برای بازار گرمی خودشونه! زیاد جدی نگیر

اما تفاوت ها -

شما می تونید در ایران یک نفر را گرافیست, طراح و توسعه دهنده وب معرفی کنید اما معمولا پیدا کردن همچنین شخصیت شبیه به کیمیا میمونه چون هر گرافیستی هم طراحه هم توسعه دهنده و بالعکس

اما خارج از این موضوع : شما اگر قصد ساخت وب سایتی رو داشته باشید که همه چیزش از پایه ساخته بشه حداقل نیاز به سه شخصیت دارید (البته این سه شخصیت میتونه در 1 نفر آچار فرانسه هم جمع بشه)

گرافیست وب : این شخص طراحی قسمت بصری سایت بصورت گرافیکی را بر عهده دارد (دارای تجربه در UI-UX و کار با نرم افزارهای گرافیکی مثل فوتوشاپ و مهم تر از همه خلاقیت برای ایجاد یک طرح بدیع, منحصر به فرد و مناسب برای نوع و موضوع وب سایت) خروجی فعالیت های این شخص تصاویر یا PSD مربوط به سایت و صفحات آن هستند. تا اینجا فایل های PSD یا هر فرمتی گرافیکی دیگری را داریم که برنامه نویسان وب نمی توانند از آنها استفاده بکنند. محدوده فعالیت این شخصیت شامل تهیه یک پروتوتایپ یا بلوپرینت از نیازهای کاربران نهایی و ایجاد یک طرح خلاقانه و مناسب با توجه به نیازهای کاربران نهایی سایت و شکل و رنگ دادن به هر کدام از آنها با توجه به گرایشات روز جامعه کاربران استفاده کننده است

طراح وب - وظیفه این شخصیت تبدیل طراح های ایجاد شده توسط گرافیست به خروجی مورد نیاز توسط برنامه نویسان سایت است که بصورت صفحات html (همراه با سایر فایل های وابسته مانند CSS - جاوااسکریپت یا جی کوئری و تصاویر و ... ) آماده می شود. محدوده این شخصیت از گرفتن فایل PSD شروع می شود و تا گرفتن خروجی مرود نیاز برنامه نویس سایت از آن ادامه می یابد.

توسعه دهنده وب : وظیفه این شخصیت شکل دادن و موجودیت بخشیدن به خروجی شخصیت قبل است به نحوی که نیازهای کاربران نهایی را در پشت پرده صفحات معمولی html تامین کند. این شخصیت همان برنامه نویس یا توسعه دهنده وب است که با تکنولوژی هایی مانند asp.net و php یا جاوا و .... خروجی مورد نیاز کاربران را در لفافه ای از صفحات html ایجاد می کند. محدوده این شخصیت از کد نویسی تمام بدنه سایت + تلفیق آن با صفحات ایجاد شده توسط شخصیت قبلی و گرفتن خروجی مناسب برای کاربران نهایی است.

اما این که از طراحی و توسعه وب بصورت عام با نام طراحی وب یاد می شود در واقع تلفیق همه این سه شخصیت و کار آنها است اما در نام گذاری فقط اسم طراح را نام می برند و گرنه منظور بصورت کلی است و همه را شامل می شود

بعنوان مثال در وب سایت های خارجی اگر بدنیال فرصت شغلی بگردید از هر کدام از اینها با نام هایی مانند زیر یاد می شود
UI designer ------ web designer ------- web developer

امیدوارم بصورت ساده و جامع جواب رو داده باشم

محمد هاشمی
یک شنبه 28 شهریور 1395, 09:14 صبح
بسیار ممنونم از شما

یک سوال دیگه ، به نظر شما اگر نام یک مقاله که در مورد طراحی صفحات وب از جمله رنگ و محل جایگذاری عناصر؛ اسکیس و ... به جز HTML , CSS و جاوا اسکریپت بنویسیم ؛ چی باید باشد

طراحی وب
طراح رابط کاربری
طراح گرافیکی صفحات وب
گرافیک قالب در وب
گرافیک و وب
و ...

نمیدانم :(

ممنونم از همراهی شما

anvar
یک شنبه 28 شهریور 1395, 11:39 صبح
احتمالا گزینه شماره 2 (طراح رابط کاربری ) برای توصیف یک شخصیت گزینه مناسب تری هست اما اگر قراره کاربران با استفاده از جستجوی موتورهای جستجوگر به مقاله شما برسند گزینه های 1 و 5 مناسب تر باشند چون بیشتر جستجوها شامل این دو گزینه میشه و ممکنه آدم هایی که زیاد با وب سر و کار نداشته اند با واژه هایی مانند رابط کاربری نامانوس باشند

در مجموع گرافیک وب بهتر بر روی زبان می چرخه

در ضمن شرکت ادوبی در حال ساخت نرم افزاری بنام Experience Design CC هست که احتمالا به مرور زمان جزو ملزومات کار طراحان گرافیک وب خواهد شد - هنوز رسما منتشر نشده ولی برای سیستم مک پیش نمایش هایی دیده میشه

محمد هاشمی
یک شنبه 28 شهریور 1395, 12:01 عصر
احتمالا گزینه شماره 2 (طراح رابط کاربری ) برای توصیف یک شخصیت گزینه مناسب تری هست اما اگر قراره کاربران با استفاده از جستجوی موتورهای جستجوگر به مقاله شما برسند گزینه های 1 و 5 مناسب تر باشند چون بیشتر جستجوها شامل این دو گزینه میشه و ممکنه آدم هایی که زیاد با وب سر و کار نداشته اند با واژه هایی مانند رابط کاربری نامانوس باشند

در مجموع گرافیک وب بهتر بر روی زبان می چرخه

در ضمن شرکت ادوبی در حال ساخت نرم افزاری بنام Experience Design CC هست که احتمالا به مرور زمان جزو ملزومات کار طراحان گرافیک وب خواهد شد - هنوز رسما منتشر نشده ولی برای سیستم مک پیش نمایش هایی دیده میشه

خیر در وب قرار نخواهد گرفت ،
ممنونم ، یکی از طراحان سازمان هم با (طراحی گرافیک در صفحات وب) موافق تر بود
البته کار میدانم کار راحتی نیست، کتاب مبانی هنرهای تجسمی فکر کنم منبع مناسبی برای کارم باشد.
من خودم php کارم، اما هر وقع طراحی میکنم کلی ایراد گرافیکی از طرحام میگیرند.
برای همین تحقیق میکنم .

بازم ممنونم