ورود

View Full Version : چرا تشکل برنامه نویسان نداریم؟

blackeve
دوشنبه 10 مهر 1385, 10:24 صبح
سلام به همه دوستان و گردانندگان این انجمن مفید

مطلبی که میخام بگم خیلی طولانیه و جای بحث زیادی داره ولی بصورت خلاصه مطرح می کنم..
همه ما اسم انجمنها و تشکلهای صنفی متفاوتی رو شنیدیم .. انجمن خوشنویسان .. صنف رانندگان ... صنف عکاسان... و خیلی از اصناف و تشکلهایی که کارشون پشتیبانی از اعضاء اون تشکله که همه درحال انجام کسب و کار در یک دسته کاری مشخصی هستند.

ولی تابحال هیچ حرفی در مورد انجمن یا تشکل برنامه نویسان (منظورم افراد حقیقی است نه اشخاص حقوقی) زده نشده .. خیلی از شرکتهایی که تحت پوشش سازمانهای مختلف حمایت کننده هستند تشکیل شده از همین برنامه نویسانی اند که خودشون کاملا بی پناه اند و در خیلی از موارد حقوق اونها توسط همین شرکتهایی که اونهارو استخدام میکنند پایمال میشه.
خیلی از همین برنامه نویسان قشر جوان جامعه ما هستند که تازه وارد بازار شدند و چون کاملا نا آشنا به بازار هستند برای بقا مجبورند توی همین شرکتها و برای اونها کار کنند در حالی که در خیلی از جاهای دنیا برنامه نویسان برای خودشون کار میکنند و در کنار کار شخصی به پروژه های شرکتهای برنامه نویسی کمک می کنند و یا اگر هم در یک شرکت برنامه نویسی کار می کنند از حقوق و مزایای کافی مناسب با فعالیت های خودشون برخوردار هستند.
ولی متاسفانه در ایران خیلی از دوستانم رو می بینم که برنامه های شخصی بسیار عالی حتی درحد بین المللی نوشته اند و لی چون هیچ حامی ندارند و نداشته اند اجباراً برنامه ای که خط به خط با رنج و شب بیداری نوشته اند رو به قیمت خیلی پایین به شرکتهای نرم افزاری بفروشند.
این واقعاً ستمه که یه برنامه نویس جوان نتونه جایی رو داشته باشه که بتونه اونجا با حقوق خودش آشنا بشه و گروهی نباشند که بتونند کمکش کنند و در برابر شرکتها حمایتش کنند.
تمامی مشاغلی که من میدونم دارای تشکل هستند حتی در سطح محلی هم شده تا بتونند در مقابل کارفرماها ازشون حمایت کنه ولی متاسفاته این شغل رو به رشد و پرطرفدار نه.

ببخشید زیاده گویی .. شاید ایجاد این تشکل لازم باشده و اگر چنین تشکلی وجود داره بنظر من زمانش رسیده که فعال بشه و همه برنامه نویسان وظیفه دارند تا از اون حمایت کنند.

موفق باشید -

houtanal
دوشنبه 10 مهر 1385, 11:25 صبح
چرا تشکل برنامه نویسان نداریم؟
چون میخوایم با هم دوست بمونیم.

blackeve
دوشنبه 10 مهر 1385, 11:33 صبح
به نظر من دوستی و کار حرفه ای کاملا مجزا هستن...
نمیخام فکر کنید من از اون دسته آدمهایی هستم که بهش ظلم شده و داره توی یه زیر زمین نمور پشت کلامپیوتر کد میزنه... من هم از گروه برنامه نویسها هستم هم از گروه از برنامه نویس بهترونها.. ولی اول برنامه نویس هستم .. کسی که عاشق کدی که مینویسه...
و دلم میخاد حقوقم به عنوان که برنامه نویس رعایت بشه.
ایجاد تشکل بنظر من نمیتونه لطمه ای به دوستی بزنه و حتی میتونه اون رو محکمتر کنه...
به نظر شما تمامی گروهها و اعضا باهم درحال ستیز و جنگ هستند؟...
یا اینکه ایجاد یه انجمن میتونه دوستی دو قشر رو بهم بزنه؟!!!

موفق باشید -

mehrzad007
دوشنبه 10 مهر 1385, 12:22 عصر
دوست عزیز از اینکه باز می بینمتون خوشحالم و فکر می کنم برای اینه که برای اینکه ما ایرانی ها هیچ وقت از شراکت و گروه و از این قرتی بازی ها خوشمون نیومده. خود شما چند گروه پایدار ایرانی ( در هر موردی ) دیدی؟ اگر هم بوده برای اینه که یه بنده خدایی پیدا شده که همیشه از حق خودش بگذره تا تشکل رو نگه داره . بجاش تا دلت بخواد تیم داریم ;)

blackeve
دوشنبه 10 مهر 1385, 12:34 عصر
سلام منم خوشحالم که میبینمت .
ولی ببینید قبول دارم که ایران یکمی توی ایم موضوع عقبتره ولی وقتی ما داریم به سمت کارهای بزرگ میریم و هدف بزرگی داریم باید دید بزرگی داشته باشیم..
هر کاری از یه جایی شروع میشه و یکی برای شروعش مایه میزاره که بقیه نمیزارن

با تمام حرفهایی که زدید من هنوز هم به ایجاد یک تشکل خط دهنده یه جامعه برنامه نویسان ایمان دارم و بازم میگم منظورم از برنامه نویس شخص برنامه نویس کسی که پشت کامپیوتر میشینه و کد مینویسه هشت نه شرکتهای برنامه نویسی.

خیلی دلم میخاد نظر بقیه دوستان رو هم بدونم...
بازم میگم و تاکید میکنم به نظر من این گروه از اجتماع باید تشکلی داشته باشند که بتونه اونها رو حمایت کنه و سمت بده.

persianshadow
دوشنبه 10 مهر 1385, 13:37 عصر
این کار نیاز به حمایت شرکت های بزرگ و همچنین حمایت قانون گذاران داره تا بتونه اثر گذاری

حداقلی داشته باشه. ولی بعید به نظر می رسه این دو حامی این گونه تشکل ها باشند. در

ضمن باید دید قصد تشکل چیست ؟ قصد دریافت چه حقوقی رو داره و کلی موضوع دیگه ؟

مثلا چند نمونه در کشورهای دیگه وجود داره و ............ ؟

mehrzad007
دوشنبه 10 مهر 1385, 21:59 عصر
شرکتها چه کاره اند؟ ما برنامه ها رو می نویسیم ! نیاز به حمایت هیچ کس نداره . اصولا هیچ تشکل اینگونه ای نباید زیر سلطه کس یا کسانی باشد تا بخاطر نفع شخصی ازش سو استفاده کنند. فقط من به سرانجام کار گروهی در این کشور شک دارم.

joker
سه شنبه 11 مهر 1385, 00:58 صبح
2نفر برنامه نویس پیدا کن که کار همدیگه را قبول داشته باشن :)

برنامه نویس وقتی حقش رعایت میشه که بابت برنامه ای که نوشته پول لازمه را دریافت کنه
حالا بعضی برنامه نویسا این وسط گندشو درمیارن
نمونه را ببین http://www.fazilati.com/buy_software.aspx
نرم افزار حسابداری 11 هزار تومن با پشتیبانی ( پارسال قیمت 6هزارتومن بود )
حالا فکر کن یک کاربر که عقلش توی چشمشه وقتی این قیمت را ببینه حاضره بره یه برنامه گرونتر که خیلی حسابی تره بخره ؟ اگر هم نهایتا مجبور بشه یکی دیگه بخره کلی فحش به برنامه نویسش میده که ای کلا بردارا حرومتون باشه ....

pooyanm
سه شنبه 11 مهر 1385, 12:47 عصر
وقتی Copyright نداریم این حرفا معنی نداره. بهتر بود یه تاپیک با عنوان راه های پیدا کردن یک شغل برنامه نویسی در خارج از ایران، روشهای خروج از ایران، گرفتن اقامت و سایر جزئیات مانند "چطوری به غربت عادت کنیم؟!" و... راه می انداختیم. مطمئنم این بیشتر به درد شما به عنوان برنامه نویسان ایرانی می خوره. آیا می دونید بیشترین فرار مغزها مربوط به متخصصان کامپیوتریه.

در شرایط فعلی بازار خود من حاضر نیستم برای برنامه 11 هزار تومنی بالا بیشتر از 500 تومن پول(البته چند وقتیه 700 تومن پول می دم) "رایت" رو بدم چون اگه اون را نمی تونم بخرم نمونه های رایتی بهتر از اون را می تونم در کمتز از یک ساعت تهیه کنم. و مطمئنم روی کامپیوتر همه شما پر شده از همین برنامه های 10 تا 20 هزار تومنی ایرانی که همه رایتی هستند.

فعلا در ایران شغلی بهتر از تایپیست و اپراتور برای متخصصان نرم افزاری تعریف نشده اگه روزی به برنامه نویس نیاز پیدا کردن حتما شرایط مناسب برای آموزش و اشتغال اونا را هم فراهم می کنن. مطمئنا درصد بالایی از شما تحصیلات دانشگاهی در رشته نرم افزار دارین چند درصد از اطلاعات خود را از طریق استادان و کتابهای دانشگاهی بدست آوردین؟ همون یک ذره برای تایپیست و اپراتور شدن کافیه. بقیه تخصصتون که مربوط به برنامه نویسیه به درد کار در ایران نمی خوره!
یک توصیه: دنبال کار سخت افزار و زمینه های مربوط به آن مثلا شبکه باشید.

joker
سه شنبه 11 مهر 1385, 13:51 عصر
وقتی Copyright نداریم این حرفا معنی نداره. بهتر بود یه تاپیک با عنوان راه های پیدا کردن یک شغل برنامه نویسی در خارج از ایران، روشهای خروج از ایران، گرفتن اقامت و سایر جزئیات مانند "چطوری به غربت عادت کنیم؟!" و... راه می انداختیم. مطمئنم این بیشتر به درد شما به عنوان برنامه نویسان ایرانی می خوره. آیا می دونید بیشترین فرار مغزها مربوط به متخصصان کامپیوتریه.
یک توصیه: دنبال کار سخت افزار و زمینه های مربوط به آن مثلا شبکه باشید.

توی ایران هم کپی رایت داریم قانون حمایت از نرم افزارهای تولید داخل هم داریم
و 100 برابر کرک برنامه های ایرانی میتونید کرک برنامه های خارجی پیدا کنید
( به جای فرار بهتره وایسیم مشکل را حل کنیم شاید فرزندانمان حالشوووووو ببرن )

اما واقعا مشکل ربطی به کشور نداره ... جای دیگس متاسفانه ....
طرف 6ماه وقت میزاره برنامه مینویسه یک نسخه میفروشه چرا چون کرک میشه ( اون قانونی هم که گفتم نمیتونه جلوی رایت سی دی و دست به دست کردن برنامه های ایرانی قفل شکسته را بگیره )( این موضوع فقط مختص ایران نیست )

2- کسی نگران قفل شکسته شدن نیست دلشم به حال برنامه نویسا نسوخته که بخواد ازشون حمایت کنه ترجیح میده هوای جیب خودشو داشته باشه تا برنامه نویس .
این موضوع هم مختص ایران نیست ولی برای نرم افزارهای داخلی ارگانها و سازمانها موظف به خرید نسخه اصلی هستند ( اینجا هم مثل بقیه کشورها شدیم )

3- زحمت محافظت از برنامه هم گردن خود برنامه نویس می افته که اکثر برنامه نویسهای ما تخصصشون فقط دیتا بیس هست و اشنایی چندانی با روشهای محافظت ندارند( گیرم داشته باشن .. هر چی بیشتر روی برنامه اشون قفل بزارن لذت کرک کردنش بیشتر میشه ( منظورم اینه که آخرش میشکنن چون واقعا راه خاصی برای عدم کرک وجود نداره )

پیشنهاد « توی about برنامه بنویسید : لعنت بر پدر و مادر کسی که این برنامه را کرک کند
شاید افاقه ( افاغه ) کرد.

4- توی ایران نیاز به برنامه نویس هست ( و خواهد بود ) همین الان پس نصف برنامه نویسای این سایت چطوری دارن پول در میارن....؟
( شاید نسبت در آمد به بقیه کشورها کمتر باشه ولی اینجا هم هزینه ها کمتره .. هر چند که واقعا اگه بخواهیم دستمزد واقعی را بگیریم کسی پیدا نمیشه پول بده :) )

5- یک سری قوانین و استاندارد ها تعریف نشده که خب ماهیت برنامه نویسی جوریه که واقعا هم نمیشه برای استانداردی تعریف کرد _ برنامه بدون مشکل کار کنه نیاز مشتری را هم برآورده کنه _ اگه بشه یک استانداردی برای نوشتن نرم افزاها و محاسبه زمان و قیمت گذاری به وجود بیاد عالی میشه ( لا اقل دردسر چونه زدنم دیگه نداریم )

و مشکل اصلی $ هست و بس :)
یک عده با استفاده از ویتامین پ ( پارتی ) پرو‍ژه های چند میلیون تومنی میگیرن که واقعا شاید 1 ماه هم روش کار نکن
یک عده هم خوششون میاد مجانی کار کنن
ما بقی هم 24 ساعته دارن با مشتری توی سرومغز هم میزنن که پولشون را بگیرن و مشتری نمیده :لبخند:
تازه اینایی که گفتم مال نرم افزارهای اختصاصیی بود که به سفارش مشتری نوشته میشه
نرم افزارهای عمومی هم که دیگه هیییییییج اینقدر مشابه خارجی کرک شده دارن که دیگه برنامه نویسش چقدر نبوغ داشته باشه که یه چیزی طراحی کنه که مشابه نداشته باشه....
( بحث کرک فراموش نشه ) ( یک حلقه بینهایت تکرار داریم اینجا )

یک توصیه: دنبال کار سخت افزار و زمینه های مربوط به آن مثلا شبکه باشید
خوبه منم اضافه میکنم که فقط وقتی دنبال این موضوع باشین که حسابی پولدار باشین .

blackeve
شنبه 15 مهر 1385, 13:19 عصر
پس نتیجه اخلاقی این بحث چی میشه؟
ا : تمام اونهایی که امسال میرن دانشگاه و بعدش از نرم افزار خیری به شما نمیرسه بیخیال شین
2 : بجای برنامه نویس شدن برید کرکر بشید چون اگه مردم بابت نرم افزار اورجینال 1000 تومن نمی دن واسه کرکش 1100 میدن !!!
3 : دنبال سوسول بازی انجمن اینها هم نباشیم چون توی ایران تعریف نشده است!
4 : نداره..