View Full Version : مبتدی: آدرس Page
hooooman
دوشنبه 25 اردیبهشت 1396, 14:06 عصر
سلام ببخشین من مبتدی هستم
داخل صفحه اصلی مثلا روی 1 لینک کلیک میشه و به صفحه page2.html منتقل میشه و در url مینویسه :
mywebsite.com/page2.html
حالا تو بعضی وب سایتا من میبینم که وقتی رو 1 لینکی کلیک میشه و به صفحه دیگه منتقل میشه تو آدرس بار مثلا مینویسه :
mywebsite.com/2513
میشه راهنمایی بفرمایین؟
anvar
سه شنبه 26 اردیبهشت 1396, 19:23 عصر
چیزی که در مثال اولت عنوان کردی مربوط به زمانی می شد که صفحات استاتیک بودن یعنی ترکیبی از متن و تصاویر که در یک فایل HTML کنار هم قرار می گرفتند و یک صفحه از یک سایت را شکل می دادند. مثلا صفحه خانه یک سایت به شکل فایلی به نام index.html بود یا صفحه ارتباط با ما contactus.html بود و ........
نگهداری اینجور سایت ها تقریبا کار بسیار مشکلی بود. بعنوان مثال صفحات مقالات رو در نظر بگیر - سایتی دارای 10 مقاله مجزا بود و باید 10 صفحه مجزا با نام های
articleone.html
articletwo.html
و ............................................... articleten.html براش ساخته می شد - حالا اگر مقالات به 20 عدد می رسید این فرایند ساخت فایل های html برای هر مقاله ادامه پیدا می کرد.
این یکی از معضلات نشر وب سایت ها در ابتدای کار بود. اما راه حل چیه .... راه حل ساخت صفحاتی که اطلاعات خودشون رو بصورت دینامیک از منابع ذخیره کننده داده ها می گرفتند - مثلا یک بانک اطلاعاتی mysql - حالا برای اینکه به صفحه بگیم که اطلاعات مقاله شماره 10 رو به ما بده باید ID مقاله رو به صفحه ( یا بهتر است بگوئیم اسکریپت های موجود در این صفحه) بدیم تا اطلاعات مرتبط با مقاله شماره 10 را به ما بدهد. این عددها اشاره به همین ID ها دارند که برای هر مقاله اختصاصی هستند.
مثلا آدرس زیر پشت پرده به وب سرور می گوید که اطلاعات مقاله شماره 999 را برای من نمایش بده
article.html?ID=999
یا
article.php?ID=999
یا
article.asp?ID=999
یا به فرمت دیگه و قابل فهم تر می شه www.example.com/article/999
علاوه بر این ممکن است از تعداد پارامترهای بیشتری برای محدود کردن اطلاعات استفاده کنیم - مثلا فرض کنید در یک صفحه جستجو هستید و می خواهید لیست هتل های یک شهر خاص مثلا تهران که 5 ستاره باشند را به کاربر نشان دهید آدرس چیزی شبیه به زیر می شود
hotels.php?city=tehran & rate=5
البته صفحات html بصورت پویا عمل نمی کنند و باید صفحه شما دارای اسکریپت های یک زبان سمت سرور مثل php یا asp باشد تا قادر به پردازش درخواست ها باشد, به همین دلیل صفحات این شکلی حتی اگر به فرمت html باشند در پشت پرده مربوط به یک زبان برنامه نویسی مثل php یا asp هستند و فقط در زمان نمایش با پسوند html نشان داده می شوند.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.