View Full Version : پلاتفورم Flutter
imohsen
یک شنبه 30 دی 1397, 10:15 صبح
سلام دوستان
کسی در مورد اینکه توی ایران و برای زبان فارسی فکر خوبی هست که از فلاتر استفاده کنیم اطلاعاتی داره؟ اینکه چه اپ هایی (ایرانی) تا حالا باهاش زده شده؟ و اینکه میشه ریسک کرد و یه پروژه در حوزه موبایل بانک رو باهاش استارت زد؟ یا ممکنه وسط کار پشیمون بشیم بخاطر یکسری خلاء هایی که احتمالا برای زبان فارسی و چیدمان راست به چپ خواهیم داشت؟
Nevercom
چهارشنبه 03 بهمن 1397, 09:00 صبح
قبلن در مورد فلاتر از همکارم چیزهایی شنیده بودم، اینکه بر اساس تجربهی ایشون، از ReactNative روان تر و بهتره، اما نظر ایشون این بود که چون سابقهی گوگل در رها کردن پروژه ها کمی خرابه و الان هم فلاتر یوزربیس زیادی نداره، کمی ریسکی هست رفتن به سمتش.
پست شما رو که دیدم رفتم و مستندات فلاتر رو نگاهی انداختم، بر اساس چیزی که من دیدم، ایجاد و چینش عناصر UI مثل اندروید حالتی Declarative داره، و اثری از چیزی مثل HTML یا CSS نیست که بشه از خاصیتهای اون زبان ها بهره برد. حدس من این هست که نباید مشکلی در خصوص راست چین شدن و یا پشتیبانی از زبان فارسی براتون ایجاد بشه، اما من اگر باشم حتمن قبلش یه پروژه تستی ایجاد میکنم و دقیقن همین موارد رو تست میکنم، همچنین انعطاف در چینش عناصر رو هم بررسی کنید (مثلن یه UI کمی پیچیده انتخاب کنید و سعی کنید اونو به شکل مطلوب پیاده سازی کنید).
به هرحال، اگر پروژه بزرگ هست، یا در یک شرکت قراره انجام بشه که بعدها دولوپرهای دیگه هم قراره روش کار کنن و ادامه دار باشه، من توصیه نمیکنم به سمت هیچ زبان یا پلتفرم جدید و اصطلاحن Cutting Edge برید. اما برای یک استارتآپ که منابع مالی خیلی محدودی داره و هنوزم معلوم نیست به درآمدزایی برسه یا نه، میتونه خیلی مفید باشه، چون هم زمان دولوپ رو کوتاهتر میکنه و هم نیاز نیست دو تیم جداگانه برای اندروید و iOS داشته باشید. اما به هرحال در این مقطع نباید از هیچ پلتفرمی توقع داشته باشید همهی امکاناتی که هردو پلتفرم اندروید و iOS بصورت Native در اختیارتون میزارن رو بهتون ارائه بده.
imohsen
پنج شنبه 04 بهمن 1397, 12:07 عصر
ممنون از اطلاعات مفیدتون
من هم خودم یک مقداری در موردش مطالعه و تست کردم و فهمیدم و در مورد پشتیبانی زبان و فونت فارسی و راست چین بودن تقریبا هیچ مشکلی نداره. اما در مورد پشتیبانی فکر می کنم با توجه به انجمن هایی که گوگل برای پشتیبانی این فریم ورک راه انداخته و سرعت پاسخگویی، قصد داره با قدرت ادامش بده بدلیل اینکه استفاده از فریم ورک های Multi-Platform داره با توجهی بیشتری مواجه میشه بدلیل تنوع گوشی ها و نیاز مبرم تولید کننده های اپ موبایل به چنین ابزاری، چون با صرف هزینه و زمان برای یک نسخه از اپ میشه نسخه دیگه رو هم ازش خروجی گرفت.
ممنون
قبلن در مورد فلاتر از همکارم چیزهایی شنیده بودم، اینکه بر اساس تجربهی ایشون، از ReactNative روان تر و بهتره، اما نظر ایشون این بود که چون سابقهی گوگل در رها کردن پروژه ها کمی خرابه و الان هم فلاتر یوزربیس زیادی نداره، کمی ریسکی هست رفتن به سمتش.
پست شما رو که دیدم رفتم و مستندات فلاتر رو نگاهی انداختم، بر اساس چیزی که من دیدم، ایجاد و چینش عناصر UI مثل اندروید حالتی Declarative داره، و اثری از چیزی مثل HTML یا CSS نیست که بشه از خاصیتهای اون زبان ها بهره برد. حدس من این هست که نباید مشکلی در خصوص راست چین شدن و یا پشتیبانی از زبان فارسی براتون ایجاد بشه، اما من اگر باشم حتمن قبلش یه پروژه تستی ایجاد میکنم و دقیقن همین موارد رو تست میکنم، همچنین انعطاف در چینش عناصر رو هم بررسی کنید (مثلن یه UI کمی پیچیده انتخاب کنید و سعی کنید اونو به شکل مطلوب پیاده سازی کنید).
به هرحال، اگر پروژه بزرگ هست، یا در یک شرکت قراره انجام بشه که بعدها دولوپرهای دیگه هم قراره روش کار کنن و ادامه دار باشه، من توصیه نمیکنم به سمت هیچ زبان یا پلتفرم جدید و اصطلاحن Cutting Edge برید. اما برای یک استارتآپ که منابع مالی خیلی محدودی داره و هنوزم معلوم نیست به درآمدزایی برسه یا نه، میتونه خیلی مفید باشه، چون هم زمان دولوپ رو کوتاهتر میکنه و هم نیاز نیست دو تیم جداگانه برای اندروید و iOS داشته باشید. اما به هرحال در این مقطع نباید از هیچ پلتفرمی توقع داشته باشید همهی امکاناتی که هردو پلتفرم اندروید و iOS بصورت Native در اختیارتون میزارن رو بهتون ارائه بده.
hharddy
جمعه 05 بهمن 1397, 13:58 عصر
حدود یک ماه هست که فلاتر و شروع کردم.
به نظرم فعلا پروژه بزرگی و روی فلاتر شروع نکنید. من خودم قبلا با RN دوتا اپ زده بودم با اینکه زمان انتشارش چند سالی میگذره ولی یک سری مشکلات داشت برای مثال بخاطر پولی شدن گوگل مپ از نقشه های ایرانی خواستیم استفاده کنیم SDK کاملی نداشتن دیگه فلاتر که خیلی تازه تر از RN هست این دست مشکلاتش بیشترم هست.
من خودم چون با سینتکس JS و JS6 راحت نیستم شخصا فلاتر و زبان دارت و ترجیح میدم اگر قبلا هم با جاوا و کاتلین کار کرده باشید مشکلی از بابت زبان دارت ندارید.
فلاتر مثل RN دو نوع کامپوننت stateless و statefull داره دقیقا این قسمت کپی از RN هست.
در کل فلاتر پیچیدگی خاصی نداره ولی هنوز خیلی خام هست من پیشنهاد نمیکنم پروژه عملی باهاش انجام بدید مخصوصا اگر سوال و مشکلی داشته باشید stackoverflow و کامیونیتی های دیگه خیلی کم منبع داخلشون هست.
برای منبع فارسی هم فعلا فقط یک مرجع موجود هست. flutter-learn.ir
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.