PDA

View Full Version : آموزش: چطور با استفاده از گوگل سرچ کنسول جدید، سئو سایتمان را تحلیل و بررسی کنیم؟



wikidemy
پنج شنبه 28 شهریور 1398, 15:51 عصر
سلام عرض می‌کنم خدمت شما دوستان عزیز. در ادامه پست های آموزش سئو و همچنین بهینه سازی سایت آکادمی مهارت آموزی آنلاین ویکی دمی در انجمن برنامه نویسی ایران در خدمت شما عزیزان هستیم با این موضوع که چطور از گوگل سرچ کنسول برای سئو ساتمان استفاده کنیم؟





اگر وب مستر یا کارشناس سئو هستید حتما تابه حال از ابزارهای متفاوت گوگل برای تجزیه و تحلیل وب سایت ها استفاده کرده اید. کنسول جستجو یکی از آن ابزارهایی است که رایگان بوده و توسط گوگل برای بررسی وضعیت وب سایت ها ارائه شده است. کنسول جستجوی گوگل، می تواند به کسب و کارها کمک فراوانی نماید تا وب سایت ها در جستجوهای گوگل بهینه شوند. این ابزار اطلاعات مفیدی به کاربران می دهد که تاثیر بسیار زیادی در سئو دارد، اطلاعاتی نظیر کلمات کلیدی که وب سایت شما بر اساس آنها رتبه گرفت انده، موقعیتی که سایت شما برای آن دسته از کلمات کلیدی، در صفحات جستجو به دست آورده، سایت هایی که به محتواهای شما لینک داده اند و اطلاعاتی که نشان میدهد افراد چه زمان هایی بعد از جستجو روی لینک سایت شما کلیک می کنند.


علاوه بر این موارد، این ابزار مشکلاتی که در سایت شما وجود دارد را شناسایی می کند. به عنوان مثال خطاهای مربوط به کراول کردن ( یعنی صفحاتی از سایت شما که گوگل نمی تواند به آنها دسترسی پیدا کند) یا اقداماتی که منجر به جریمه سایت شما شده (یعنی گوگل سایت شما را به دلیل نقض یکی از دستورالعمل های کیفی جریمه کرده است) و در نهایت می تواند به شما بگوید آیا سایت شما با گوشی های موبایل سازگار است یا نه.


استفاده از کنسول جستجوی گوگل برای هر شخصی که یک وب سایت دارد و میخواهد رتبه خوبی در نتایج جستجوی گوگل کسب کند لازم می باشد. این ابزار مهم و کاربردی، حتما باید در سبد ابزارهای سئو کارشناسان بازاریابی و صاحبان وب سایت ها قرار گیرد. به دلیل اهمیت زیاد این ابزار، امروز در ویکی دمی تصمیم داریم آموزش نحوه استفاده از کنسول جستجوی گوگل و کاربرد آن در سئو را به شما آموزش دهیم و به صورت کلی با گزارش های این ابزار و چگونگی استفاده از گزارش ها آشنا شویم. در این مقاله ابتدا اطلاعات اصلی در کنسول را بررسی می کنیم و در ادامه با ارائه نظرات تعدادی از کارشناسان سئو، جزئیات کاربردی این ابزار را بررسی می کنیم. شما هم می توانید از این نظرات منحصربفرد برای افزایش ترافیک و رتبه بندی سایت خود استفاده کنید. پس با ما همراه باشید و این مقاله مهم را از دست ندهید.

چطور از کنسول جستجوی گوگل برای سئو استفاده کنیم (https://wikidemy.ir/use-search-console-in-seo/): اصول اولیه
برای اینکه بتوانید از نکات پیشرفته و کاربردی کنسول جستجوی گوگل استفاده کنید، ابتدا باید اصول اولیه این ابزار را به درستی درک کنید. در ادامه 10 مورد از کاربردهای اولیه و اصلی کنسول جستجو را بررسی می کنیم که البته در اینجا فقط به 5 مورد مهم آن اشاره میکنیم و اگر علاقه مند بودید می توانید از لینک انتهای صفحه استفاده کنید ،این موارد به گوگل کمک می کند تا سایت شما را کراول و ایندکس نماید و شما هم با استفاده از این ابزار، می توانید چگونگی عملکرد وب سایت تان را در جستجوی ارگانیک بررسی کنید.

۱.بررسی کنید که سایت یا محتوای شما بر اساس کدام کلمات کلیدی رتبه گرفته است

گزارش Performance یا عملکرد کنسول جستجوی گوگل یکی از قسمت های اصلی این ابزار است که برای رشد سئوی سایت تان می تواند به آن اعتماد کنید. یکی از قسمت های مهم این گزارش لیست کلمات کلیدی است که سایت شما بر اساس آنها در گوگل رتبه گرفته است و با عنوان queries در این ابزار نمایش داده می شود. در واقع queries لیستی از کلمات کلیدی به شما نشان میدهد که سایت شما در این عبارات در نتایج جستجوی گوگل دیده شده است.
برای دیدن لیست کلمات کلیدی در کنسول جستجوی گوگل، ابتدا لاگین کنید و بعد از کلیک بر روی لینک Performance اسکرول کرده و به پایین صفحه بروید:
https://lh5.googleusercontent.com/OJSBs4h4tZKc8eeCq6IH3J9gOhUpoZcOhco4IIfiLM_VumkN07 uL6HXsMruW08-x-zYsHRo4DeYtVxxZkb1KG6-UOls4Nan4eHfsUlGMHPyr5Mq7UOL7lfoIC3KOz_Pzaz0ZzaPQ
در این قسمت، تب Queries به صورت پیش فرض انتخاب شده و در زیر این تب، شما می توانید همه صفحات لیست را چک کنید تا نتایج جستجوی کلمات کلیدی، برای کل وب سایت قابل مشاهده باشد:
https://lh6.googleusercontent.com/cMxoAfqVvkLwK14gS3X6Ef9livLSERvldsuJ1WxjA2ZvaIMRzi AfGLGlqcmoMvEk0JGzQB7a-JuikGdV9Qjv3Hx5CPI8K4t4Qc_WVrRACO9Qpyblgc5aOIVkGjp 42FJt2PNL61Ac
اگر بخواهید بررسی کنید صفحات خاصی از سایت تان برای کدام کلمات کلیدی رتبه بندی شده اند باید تب بعدی را انتخاب کنید. ابتدا روی تب Pages کلیک کرده و بعد صفحه موردنظرتان را انتخاب کنید.
https://lh5.googleusercontent.com/ITb-dXeR4dyoqj_WZcNgfC9cvJesq2-WCRa8wEtDz_TMrZ-MmNoxtPJ08ABwduqIxEtPV717tinlgCvlZjT-VLfxg8sPGSCQ77knT1iHikbSPQxwxRZDfFO9CG_GStsUH2dBk--a
دوباره به تب Queries برگردید، در این قسمت تمام کلمات کلیدی صفحه موردنظر شما که در مرحله قبل انتخاب کرده بودید را می توانید مشاهده کنید.
https://lh4.googleusercontent.com/CCk-GsQ-60sI2qtzRvkk2CcTnjCPTC5S5ADKTJI_xK_LBVHmlEmmoP4Byi 95QQfTvYbFUc0rx0QhsFaFaeLvSNLa6rCxlc-0WjGX0r5UAwQTkS77s33GHxxD2Bo7sIB2frRzEa9u
اگر بخواهید کلمات کلیدی صفحه دیگری را ببینید، باید دوباره به تب Pages برگردید و صفحات قبلی که انتخاب شده اند را از حالت انتخاب خارج کنید و صفحه ای که مدنظرتان است را انتخاب کنید و دوباره روی تب Queries کلیک کنید.
https://lh4.googleusercontent.com/4Tm5BSZ67mU1pqmnt0MOTsvqcMwKHJP2fnWDvd-IUa5hyUk-MjPuAlA5E5B_CUkck6HG_vdthNLfJ3NmFuJjGdcBobr5UHOOz4 CFnPDNKxgqCDJgze4BobcKz14LPGcN_SD3sR1T
۲.بررسی کنید که کاربران چطور در صفحه نتایج جستجو با سایت شما تعامل می کنند

در قسمت بالای نموداری که گزارش Performance به شما نمایش داده شده است، چهار معیار(متریک) وجود دارد:



Total Clicks یا مجموع کلیک ها: تعداد کل دفعاتی که در یک بازه زمانی مشخص بر روی نتایج جستجوی شما کلیک شده است.
Total Impressions یا مجموع ایمپرشن ها: تعداد کل دفعاتی که در یک بازه زمانی مشخص، نتایج جستجوی شما مشاهده شده است.
میانگین CTR (نرخ کلیک Click Through Rate): تعداد کل کلیک ها تقسیم بر تعداد کل ایمپرشن ها


و معیار آخر با عنوان میانگین موقعیت یا Position که در بخش بعدی مورد بررسی قرار می گیرد.
زمانی که برای اولین بار گزارش Performance را مشاهده می کنید، اطلاعات نمایش داده شده در این بخش (اطلاعات مربوط به چهار معیاری که در بالا معرفی کردیم) مربوط به کل وب سایت شماست، اما اگر روی تب Pages کلیک کرده و یک صفحه خاص را انتخاب کرده باشید، این گزارش اطلاعات جدید مربوط به آن صفحه خاص را به شما نمایش میدهد. هر کدام از این معیارها قابل انتخاب شدن هستند و بعد از انتخاب، رنگ پس زمینه این معیارها تغییر کرده و با نمودار مربوط به آن همرنگ می شود و در صورتی که از حالت انتخاب خارج شوند رنگ پس زمینه آنها سفید می شود.
https://lh5.googleusercontent.com/hz_7C9FdiKTqT0h3ARJQsC8M_C82c25vGJ3mkEDIhpUeGHRHxD bUM06Ng7EiPK9Z37ZwNJXFEF_H1ttRJTbDrJjSQLREacjeiZcz eYHUA_nlkw_YfBkWwXcPkr_VrqoatWY3wYu4
زمانی که یکی از این چهار معیار را انتخاب می کنید، کنسول جستجوی گوگل اطلاعات مربوط به آن معیار خاص را هم در نمودار Performance و هم در جدول زیر نمودار نمایش میدهد.
https://lh4.googleusercontent.com/60y2iuSckhRqDocrjtmMrODFISoJmWQW_61gohm4J7zgUC6AUz mm4AQhrivg6Gw68jIBbLOJ5QYu3ozQO3uiTZlOa_V3PBnRlzF4 FbDoKnTQ-pmZxwUIqXzcD6rrKK4_9nFE2ReD
اگر در تب Queries هستید می توانید بررسی کنید چند نفر نتیجه جستجوی شما را برای کلمات کلیدی خاص مشاهده و چند بار بر روی نتیجه کلیک کرده اند و همینطور میانگین نرخ کلیک چقدر بوده است.

۳.بررسی کنید که صفحات شما در کدام موقعیت نتایج جستجو قرار گرفته اند

میانگین موقعیت (Position) آخرین معیاری است که در گزارش Performance می توانید مشاهده کنید. Position به جایی گفته می شود که لینک سایت شما در صفحات نتایج جستجو برای کلمات کلیدی خاص قرار گرفته باشد. اگر سایت شما نتیجه برتر باشد پس موقعیت شما 1 و اگر در بالای صفحه دوم قرار گرفته باشد ممکن است موقعیت شما 11 باشد.
میانگین Position یک مقدار میانگین از موقعیت هایی است که سایت شما برای هر کلمه کلیدی در آن رتبه قرار می گیرد (منظور از میانگین این است که مجموع موقعیت ها به تعداد کلمات کلیدی تقسیم شده باشد)
https://lh6.googleusercontent.com/gyfebt6gW_0Yzhnh6BiCLNR62vnUf1yCLsjaS3Tj-JbMYUQmaigJ8_7MOGLnIQkl-QmnRTkyCViHBcliKAgFivgFavHPl6mB5ltNpedBJ8h8qKfXQX9 nGL-948t-3YQrUciHPNGH
گزارش کلی این معیار، موقعیت های سایت شما را برای هر کلمه کلیدی که در سایت درج شده نشان میدهد. اگر این نتایج را بر اساس یک صفحه ***** کنید، میانگین موقعیت برای کلمات کلیدی مربوط به آن صفحه خاص نمایش داده می شود. در حالت کلی میانگین موقعیت، معمولاً جزء مهمترین اطلاعات این ابزار به حساب نمی آید اما اگر کمی اسکرول کنید، در جدول زیر نمودار می توانید بررسی کنید برای هر کلمه کلیدی در چه موقعیتی در نتایج جستجو قرار می گیرد و این نوع اطلاعات مهم می تواند برای شما بسیار کاربردی باشد.
https://lh3.googleusercontent.com/WxkUwNI4YuLfBNrfoJ8zYVX7gvkQ9_kv72NMUTkuHLzJtQK08O l7_-V7r3Q1lf8gDCvBtoifboBGpjdSyr2ty3fmfbf_L1dtgJ-VL0V53tT_5jWwAfUJo18aWd7ziadojv4sbI6W
با استفاده از این اطلاعات نه تنها می توانید به شکلی دقیق بررسی کنید که هر صفحه از وب سایت شما در زمان جستجوی یک کلمه کلیدی خاص در چه موقعیتی قرار می گیرد، بلکه همانطور که جنیفر شولمن (کارشناس بازاریابی سایت فورچون) گفته، می توانید از این اطلاعات برای نظارت بر تغییرات رتبه بعد از انجام تنظیمات و بهینه سازی ها استفاده کنید.
۴.بررسی کنید چه تعدادی از صفحات سایت شما توسط گوگل ایندکس شده اند

با استفاده از گزارش Coverage کنسول جستجوی گوگل می توانید بررسی کنید که دقیقا چند صفحه از سایت شما توسط گوگل ایندکس شده است. برای اینکار همانطور که در شکل زیر هم نشان داده شده، در سمت چپ پنل کنسول بر روی Coverage کلیک کرده و بعد گزینه Valid را انتخاب کنید.
https://lh4.googleusercontent.com/jxw-sLIuVrdp_j3nd-8CsJa9nsMexccHrvH2OivUjso-A5FHt0zuMqvY7no9qFrjfFW08eKsfHrzsoG0DnKa23zd5-WFn8EXcSs8iVnQm6J4jIG4qsNhxuOzza7t3M4QNypcYaxh
در این گزارش می توانید تعداد صفحاتی که در فایل XML سایت مپ ثبت کرده اید را با تعداد صفحاتی که توسط گوگل ایندکس شده اند مقایسه کنید. این کار به ویژه برای سایت های بزرگ خیلی مفید است و بهترین راه برای تشخیص دادن این موضوع است که آیا سایت شما مشکلاتی در مورد کراول شدن، ایندکس شدن و یا تکرار شدن محتواها دارد یا خیر.
۵.ثبت یک صفحه جدید جهت ایندکس شدن

در صورتی که متوجه شوید گوگل یک صفحه خاص از سایت شما را ایندکس نکرده، می توانید از URL inspection استفاده کنید و صفحه موردنظرتان را ثبت کنید تا گوگل صفحه شما را ایندکس کند:
ابتدا روی URL inspection کلیک کرده و بعد آدرس URL موردنظرتان را در نوار جستجو کپی کنید و صبر کنید تا تست گوگل کامل شود. اگر گوگل خطایی اعلام نکرد بر روی Request Indexing که به معنی درخواست ایندکس شدن هست کلیک کنید.

پردازش اطلاعات، کراول شدن و اضافه شدن صفحه مورد نظر شما به فهرست ایندکس شده های گوگل، ممکن است از چند ساعت تا چند روز طول بکشد تا انجام شود.
امیدواریم که مواردی که خدمت شما عزیزان گفتیم در سئو و بهینه سازی سایتتان استفاده کنید و تاثیر مثبت آن را نیز مشاهده بفرمایید.
بعد از خواندن این مقاله اگر سؤالی داشتید میتوانید بپرسید، با افتخار در خدمت شما عزیزان هستیم.

https://wikidemy.ir/use-search-console-in-seo/

SEOFOX
جمعه 31 مرداد 1399, 20:34 عصر
سئو کاری سایت (http://seofox.ir/) نیاز به زمان و هزینه زیادی دارد در آموزش سئو به زبان ساده (https://seofox.ir/%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D8%B3%D8%A6%D9%88/) گفته ایم این موضوع را.