اشکان62
پنج شنبه 02 دی 1400, 09:28 صبح
https://www.3dpe.ir/wp-content/uploads/%D8%A8%D9%87%DB%8C%D9%86%D9%87-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%88-%D8%AA%D8%B9%D9%85%DB%8C%D8%B1-%D9%81%D8%A7%DB%8C%D9%84-%D9%BE%D8%B1%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%B3%D9%87-%D8%A8%D8%B9%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%86%D8%B1%D9%85-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%B4-%D9%85%DB%8C%DA%A9%D8%B3%D8%B1-800x600.jpg
10 مرحله برای شروع کار با Meshmixer
Autodesk Meshmixer یک نرم افزار رایگان عالی برای تهیه و ویرایش مدلهای سه بعدی قابل چاپ است (یعنی برای mesh مثلثی که در چاپگرهای سه بعدی خانگی بکار میرود). اگر می خواهید فایلهای سه بعدی خود را تر و تمیز کنید یا به طراحی یک شی بپردازید، meshmixer در این کار به شما کمک می کند. امروز همراه با شما 10 مرحلۀ ارزشمند را بررسی خواهیم کرد تا در آماده سازی فایل های سه بعدی خود برای چاپ سه بعدی به سطح بالاتری ارتقا پیدا کنید.
ابتدا برنامه را دانلود کنید
https://www.meshmixer.com/download.html
https://www.3dpe.ir/wp-content/uploads/2017/09/%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D9%BE%D8%B1%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%B3%D9%87-%D8%A8%D8%B9%D8%AF%DB%8C-%D9%86%D8%B1%D9%85-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%B4-%D9%85%DB%8C%DA%A9%D8%B3%D8%B12.jpg
مرحلۀ 1: وارد کردن مدل و تنظیمات اساسی
جالب است بدانید که طیف وسیعی از انواع فایل های سه بعدی را می توان در meshmixer بارگذاری کرد، از جمله STL، OBJ، PLY و AMF. وارد کردن مدل بسیار ساده است، کافی است نرم افزار را باز کنید، روی Import کلیک کنید و فایل مورد نظرتان را انتخاب نمایید. برای بزرگ نمایی و کوچک نمایی مدل می توانید از دکمۀ اسکرول ماوس استفاده کنید و برای حرکت دادن آن هم می توانید از دکمۀ سمت راست ماوس بهره ببرید. در نهایت، از Ctrl+Z برای لغو و Ctrl+Y برای انجام مجدد استفاده کنید.
https://weareprintlab.com/uploads/images/meshmixer-step-2-transform.png
مرحلۀ 2: تغییر شکل مدل
وقتی مدل سه بعدی خود را بارگذاری کردید، در مرحلۀ بعد باید آن را دستکاری کنید تا بتوانید به طور موثر روی آن کار کنید و آن را آمادۀ چاپ سه بعدی نمایید یا اگر حداقل ویرایش مورد نیاز است، می توانید به سادگی آن را بچرخانید تا برای چاپ سه بعدی بهینه شود.
به یاد داشته باشید که برای پرینت سه بعدی در حالت ایده آل باید دو مورد را در نظر بگیرید: اولاً بهتر است در صورت امکان جسم به صورت صاف روی بستر ساخت قرار بگیرد، ثانیاً بهتر است کمترین تعداد بخش های آویزان را داشته باشید. بخش آویزان ناحیه ای از مدل است که زیر آن تکیه گاه چندانی وجود ندارد. هر چیزی تا زاویۀ 45 درجه قابل چاپ است، با این حال هر چه این زاویه بیشتر شود، ساخت آن ضعیف تر خواهد شد. می توانید مدل را به شکلی جهت دهی کنید که بخش های آویزان به حداقل برسد. روی Edit و Transform کلیک کنید. برای چرخش مدل به سادگی یکی از منحنی های رنگی (آبی، سبز و قرمز) را انتخاب کنید تا حول آن محور خاص جابجا شود. با استفاده از transform می توانید در جهت یکی از محورها حرکت کنید و در نتیجه اندازۀ مدل را در یک جهت خاص افزایش دهید. این کار را با کلیک کردن روی مربع های انتهای فلش های رنگی و کشیدن آنها انجام دهید. وقتی از تغییر شکل راضی بودید، روی Accept کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شوند.
https://weareprintlab.com/uploads/images/meshmixer-step-3-scale.png
مرحلۀ 3: مقیاس بندی مدل
تغییر اندازه یا مقیاس بندی مدل اغلب ضروری است و اگر اینطور نباشد باز هم بهتر است پیش از چاپ سه بعدی اندازۀ مدل خود را تایید کنید. این امر با انتخاب Analaysis در نوار ابزار سمت چپ و سپس انتخاب Units/Dimensions به راحتی قابل انجام است. می توانید ابعاد را در امتداد هر محوری تغییر دهید و برنامه به طور خودکار مدل شما را متناسب با آن مقیاس بندی می کند. وقتی از ابعاد راضی بودید، روی Done کلیک کنید.
https://weareprintlab.com/uploads/images/meshmixer-step-4-reduce-file-size.png
مرحلۀ 4: کاهش اندازۀ فایل
قابلیت کاهش اندازۀ فایل سه بعدی بسیار مفید و کارآمد است، به ویژه اگر مدل شما اسکنی با کیفیت بالا باشد، چون این گونه فایل ها اغلب بیش از 100 مگابایت حجم دارند. یک فایل سه بعدی به طور کلی از یک سری مثلث تشکیل شده است. هر چه تعداد مثلث ها بیشتر باشد، مدل جزئیات بیشتری دارد و این به معنی حجم فایل بزرگ تر است. در مورد اسکن های سه بعدی با کیفیت بالا، کاهش قابل توجه مثلث ها تاثیر چندانی بر کیفیت کلی چاپ سه بعدی نخواهد داشت. برای این کار، Select را انتخاب نمایید و سپس روی ناحیه ای که می خواهید کاهش روی آن اعمال شود کلیک کنید. اگر می خواهید کل مدل کاهش داشته باشد، روی مدل دو بار کلیک کنید تا کل مدل انتخاب شود. پس از این کار، Edit و Reduce را انتخاب نمایید و از نوار لغزندۀ درصدی استفاده کنید. برای نمونه، اگر یک مدل از 10.000 مثلث تشکیل شده باشد و شما نوار لغزنده را روی 80 درصد قرار دهید، مدلی با 2000 مثلث خواهید داشت.
https://weareprintlab.com/uploads/images/meshmixer-step-5-plane-cut.png
مرحلۀ 5: برش صفحه ای (Plane Cut)
این یک ابزار مفید برای اصلاح بخش های مدل در جهات مختلف است. شاید بخواهید بخشی از مدل کاملاً تراز باشد یا قسمت های خاصی وجود دارد که می خواهید از شر آنها خلاص شوید. Edit و سپس Plane Cut را انتخاب کنید. می توانید زاویۀ برش را با استفاده از منحنی های رنگی و موقعیت را با استفاده از فلش ها تغییر دهید. با استفاده از فلش بزرگ آبی می توانید انتخاب کنید که کدام ناحیه از دو طرفِ برش باید حذف شود. وقتی از موقعیت برش راضی بودید، کافی است روی Accept کلیک کنید.
https://weareprintlab.com/uploads/images/meshmixer-step-6-repair.png
مرحلۀ 6: تعمیر مِش
مدل شما برای چاپ سه بعدی باید آب بندی شده باشد، اما گاهی اوقات ممکن است با سوراخ یا شکافی در مدل خود مواجه شوید. خوشبختانه Meshmixer در این زمینه هم راه حلی دارد. از بخش Analysis گزینۀ Inspector را انتخاب کنید تا مدل برای یافتن هر گونه حفره ای بررسی شود. کُره هایی ظاهر می شوند که محل سوراخ ها را به شما نشان می دهند. سه حالت برای پر کردن حفره ها وجود دارد: minimal (حداقل تعداد چندضلعی)، flat (صاف) و smooth fill (که از سطوح اطراف برای ایجاد ظاهری صاف استفاده می کند). می توانید روش پر کردن دلخواه خود را نتخاب نمایید و سپس روی کُره ای که می خواهید با آن روش پر شود کلیک کنید؛ با این شیوه می توانید حفره های مختلف را با روش های مختلف پر کنید. اگر می خواهید همۀ حفره ها را با روشی یکسان تعمیر کنید، یک شیوۀ پر کردن را انتخاب نمایید و روی Auto Repair All کلیک کنید. پارامتر Small Thresh آستانۀ مورد نظر را برای آنچه به عنوان «جزء کوچک» شناسایی می شود مشخص می کند. این قسمت ها با تعمیر خودکار حذف می شوند. اگر مدل سه بعدی شما دارای بخش های کوچک باشد، احتمالاً به مشکل برخورد می کنید. با کاهش نوار لغزندۀ Small Thresh این قسمت های کوچک حفظ خواهند شد. به خاطر داشته باشید که هر تغییر ایجاد شده با استفاده از گزینۀ لغو (Ctrl+Z) قابل بازگرداندن است.
https://weareprintlab.com/uploads/images/meshmixer-step-7-measure.png
مرحلۀ 7: سنجش
توانایی سنجش دقیق تمام جنبه های مدل سه بعدی می تواند بسیار مفید باشد. برای نمونه، شاید بخواهید بفهمید که تغییر مقیاس کلی مدل چه تاثیری بر جنبه های انفرادی آن می گذارد. این ابزار برای تولید نمونه های اولیه و قطعات مکانیکی بسیار ضروری است. از Analysis به Measure بروید و آنجا با تغییر نوع و جهت می توانید هر قسمت از پوستۀ بیرونی مدل را با دقت بسنجید.
https://weareprintlab.com/uploads/images/meshmixer-step-8-split.png
مرحلۀ 8: تقسیم کردن مدل
در Meshmixer می توانید مدل سه بعدی را به چند برش تقسیم کنید. اگر مدل بزرگی دارید که باید در بخش های جداگانه چاپ سه بعدی شود، این گزینه می تواند بسیار سودمند باشد. یا شاید صرفاً بخواهید مدل را به چند بخش تقسیم کنید تا بتوانید قسمت های مجزا را جداگانه تجزیه و تحلیل نمایید. مسیر Edit>Make Slicer را طی کنید. دو روش برای انتخاب وجود دارد: Stacked یا Staked3D. گزینۀ Stacked3D فرم کلی مدل شما را در بر می گیرد و به طور کلی گزینۀ ارجح محسوب می شود. می توانید جهت مورد نظر برای برش مثلاً در جهت X، Y و Z را انتخاب کنید و همچنین ضخامت برش را تنظیم نمایید. Compute را انتخاب کنید تا چگونگی برش مدل به شما نشان داده شود. پس از رضایت، Accept را انتخاب کنید تا مدل شما با موفقیت به فایل های STL جداگانه تقسیم شود.
https://weareprintlab.com/uploads/images/meshmixer-step-9-support.png
مرحلۀ 9: ایجاد ساپورت
اگر مدل شما دارای بخش های آویزان باشد احتمالاً در فرایند چاپ دچار مشکل می شود، به ویژه در مناطقی که زاویۀ بخش آویزان بیش از 45 درجه باشد. یکی از قدرتمندترین ابزارهای Meshmixer به تولید ساختارهای ساپورت مربوط می شود که هم ساده و هم موثر است. برای شروع مسیر Analysis>Overhangs را طی کنید. با چندین گزینه مانند Angle Thresh و غیره مواجه می شوید. می توانید آزادانه تنظیمات دلخواه خود را اعمال کنید، با این حال توصیه می کنم که به منوی کشویی (بالا سمت چپ) بروید و یکی از گزینه های از پیش تعیین شده را، که برای انواع چاپگرهای سه بعدی مانند Ultimaker 2 فهرست شده اند، انتخاب نمایید. با این کار تمام تنظیماتِ توصیه شده برای چاپگر شما بارگذاری می شود و آنگاه در صورت تمایل می توانید تنظیمات فردی خود را اعمال کنید. برای نمونه، اگر می خواهید مدل خود را با ساپورت های ضخیم تری بسازید، می توانید روی Support Generator کلیک کنید و مقدار قطر را افزایش دهید. شاید به انجام برخی تنظیمات نیاز باشد، اما این ابزار به صورت کلی بسیار ساده و کاربرپسند است. برای پیش نمایش تنظیمات خود Support Generator را انتخاب کنید و اگر می خواهید بازگردید تا دوباره چیزی را عوض کنید، کافی است روی Remove Support بزنید. وقتی از نتیجه رضایت داشتید، روی Done کلیک کنید.
مرحلۀ 10: صادر کردن مدل
وقتی ویرایش فایل سه بعدی را انجام دادید، کافی است روی Export بزنید و نوع فایل مورد نظر برای ذخیره را انتخاب نمایید. در اغلب مواقع این فرمت STL ASCII خواهد بود، اما گزینه های دیگر از جمله OBJ، COLLADA، PLY، AMF و VRML نیز در دسترس است. سپس به بخش جالب و سرگرم کننده می رسید- چاپ سه بعدی مدل!
امیدواریم مراحل بالا در چاپ سه بعدی به شما کمک کند. این مراحل تنها نمونۀ کوچکی از قابلیت های Meshmixer است و مجموعۀ بسیار گسترده تری از ابزارهای مفید در این نرم افزار وجود دارد که، نه فقط برای ویرایش ساده، بلکه برای پیکره سازی و تولید طرح های منحصر به فرد قابل استفاده است.
برای دریافت آموزش کاملتر فارسی نرم افزار Meshmixer به لینک زیر مراجعه کنید:
https://www.3dpe.ir/%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-meshmixer-%d9%be%d8%b1%db%8c%d9%86%d8%aa%d8%b1-%d8%b3%d9%87-%d8%a8%d8%b9%d8%af%db%8c/
لطفا نرم افزارهای مشابه یا ترفندهایی که درباره مش میکسر میدانید را در همین تاپیک مطرح کنید.
دمتون گرم :تشویق:
10 مرحله برای شروع کار با Meshmixer
Autodesk Meshmixer یک نرم افزار رایگان عالی برای تهیه و ویرایش مدلهای سه بعدی قابل چاپ است (یعنی برای mesh مثلثی که در چاپگرهای سه بعدی خانگی بکار میرود). اگر می خواهید فایلهای سه بعدی خود را تر و تمیز کنید یا به طراحی یک شی بپردازید، meshmixer در این کار به شما کمک می کند. امروز همراه با شما 10 مرحلۀ ارزشمند را بررسی خواهیم کرد تا در آماده سازی فایل های سه بعدی خود برای چاپ سه بعدی به سطح بالاتری ارتقا پیدا کنید.
ابتدا برنامه را دانلود کنید
https://www.meshmixer.com/download.html
https://www.3dpe.ir/wp-content/uploads/2017/09/%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D9%BE%D8%B1%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%B3%D9%87-%D8%A8%D8%B9%D8%AF%DB%8C-%D9%86%D8%B1%D9%85-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%B4-%D9%85%DB%8C%DA%A9%D8%B3%D8%B12.jpg
مرحلۀ 1: وارد کردن مدل و تنظیمات اساسی
جالب است بدانید که طیف وسیعی از انواع فایل های سه بعدی را می توان در meshmixer بارگذاری کرد، از جمله STL، OBJ، PLY و AMF. وارد کردن مدل بسیار ساده است، کافی است نرم افزار را باز کنید، روی Import کلیک کنید و فایل مورد نظرتان را انتخاب نمایید. برای بزرگ نمایی و کوچک نمایی مدل می توانید از دکمۀ اسکرول ماوس استفاده کنید و برای حرکت دادن آن هم می توانید از دکمۀ سمت راست ماوس بهره ببرید. در نهایت، از Ctrl+Z برای لغو و Ctrl+Y برای انجام مجدد استفاده کنید.
https://weareprintlab.com/uploads/images/meshmixer-step-2-transform.png
مرحلۀ 2: تغییر شکل مدل
وقتی مدل سه بعدی خود را بارگذاری کردید، در مرحلۀ بعد باید آن را دستکاری کنید تا بتوانید به طور موثر روی آن کار کنید و آن را آمادۀ چاپ سه بعدی نمایید یا اگر حداقل ویرایش مورد نیاز است، می توانید به سادگی آن را بچرخانید تا برای چاپ سه بعدی بهینه شود.
به یاد داشته باشید که برای پرینت سه بعدی در حالت ایده آل باید دو مورد را در نظر بگیرید: اولاً بهتر است در صورت امکان جسم به صورت صاف روی بستر ساخت قرار بگیرد، ثانیاً بهتر است کمترین تعداد بخش های آویزان را داشته باشید. بخش آویزان ناحیه ای از مدل است که زیر آن تکیه گاه چندانی وجود ندارد. هر چیزی تا زاویۀ 45 درجه قابل چاپ است، با این حال هر چه این زاویه بیشتر شود، ساخت آن ضعیف تر خواهد شد. می توانید مدل را به شکلی جهت دهی کنید که بخش های آویزان به حداقل برسد. روی Edit و Transform کلیک کنید. برای چرخش مدل به سادگی یکی از منحنی های رنگی (آبی، سبز و قرمز) را انتخاب کنید تا حول آن محور خاص جابجا شود. با استفاده از transform می توانید در جهت یکی از محورها حرکت کنید و در نتیجه اندازۀ مدل را در یک جهت خاص افزایش دهید. این کار را با کلیک کردن روی مربع های انتهای فلش های رنگی و کشیدن آنها انجام دهید. وقتی از تغییر شکل راضی بودید، روی Accept کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شوند.
https://weareprintlab.com/uploads/images/meshmixer-step-3-scale.png
مرحلۀ 3: مقیاس بندی مدل
تغییر اندازه یا مقیاس بندی مدل اغلب ضروری است و اگر اینطور نباشد باز هم بهتر است پیش از چاپ سه بعدی اندازۀ مدل خود را تایید کنید. این امر با انتخاب Analaysis در نوار ابزار سمت چپ و سپس انتخاب Units/Dimensions به راحتی قابل انجام است. می توانید ابعاد را در امتداد هر محوری تغییر دهید و برنامه به طور خودکار مدل شما را متناسب با آن مقیاس بندی می کند. وقتی از ابعاد راضی بودید، روی Done کلیک کنید.
https://weareprintlab.com/uploads/images/meshmixer-step-4-reduce-file-size.png
مرحلۀ 4: کاهش اندازۀ فایل
قابلیت کاهش اندازۀ فایل سه بعدی بسیار مفید و کارآمد است، به ویژه اگر مدل شما اسکنی با کیفیت بالا باشد، چون این گونه فایل ها اغلب بیش از 100 مگابایت حجم دارند. یک فایل سه بعدی به طور کلی از یک سری مثلث تشکیل شده است. هر چه تعداد مثلث ها بیشتر باشد، مدل جزئیات بیشتری دارد و این به معنی حجم فایل بزرگ تر است. در مورد اسکن های سه بعدی با کیفیت بالا، کاهش قابل توجه مثلث ها تاثیر چندانی بر کیفیت کلی چاپ سه بعدی نخواهد داشت. برای این کار، Select را انتخاب نمایید و سپس روی ناحیه ای که می خواهید کاهش روی آن اعمال شود کلیک کنید. اگر می خواهید کل مدل کاهش داشته باشد، روی مدل دو بار کلیک کنید تا کل مدل انتخاب شود. پس از این کار، Edit و Reduce را انتخاب نمایید و از نوار لغزندۀ درصدی استفاده کنید. برای نمونه، اگر یک مدل از 10.000 مثلث تشکیل شده باشد و شما نوار لغزنده را روی 80 درصد قرار دهید، مدلی با 2000 مثلث خواهید داشت.
https://weareprintlab.com/uploads/images/meshmixer-step-5-plane-cut.png
مرحلۀ 5: برش صفحه ای (Plane Cut)
این یک ابزار مفید برای اصلاح بخش های مدل در جهات مختلف است. شاید بخواهید بخشی از مدل کاملاً تراز باشد یا قسمت های خاصی وجود دارد که می خواهید از شر آنها خلاص شوید. Edit و سپس Plane Cut را انتخاب کنید. می توانید زاویۀ برش را با استفاده از منحنی های رنگی و موقعیت را با استفاده از فلش ها تغییر دهید. با استفاده از فلش بزرگ آبی می توانید انتخاب کنید که کدام ناحیه از دو طرفِ برش باید حذف شود. وقتی از موقعیت برش راضی بودید، کافی است روی Accept کلیک کنید.
https://weareprintlab.com/uploads/images/meshmixer-step-6-repair.png
مرحلۀ 6: تعمیر مِش
مدل شما برای چاپ سه بعدی باید آب بندی شده باشد، اما گاهی اوقات ممکن است با سوراخ یا شکافی در مدل خود مواجه شوید. خوشبختانه Meshmixer در این زمینه هم راه حلی دارد. از بخش Analysis گزینۀ Inspector را انتخاب کنید تا مدل برای یافتن هر گونه حفره ای بررسی شود. کُره هایی ظاهر می شوند که محل سوراخ ها را به شما نشان می دهند. سه حالت برای پر کردن حفره ها وجود دارد: minimal (حداقل تعداد چندضلعی)، flat (صاف) و smooth fill (که از سطوح اطراف برای ایجاد ظاهری صاف استفاده می کند). می توانید روش پر کردن دلخواه خود را نتخاب نمایید و سپس روی کُره ای که می خواهید با آن روش پر شود کلیک کنید؛ با این شیوه می توانید حفره های مختلف را با روش های مختلف پر کنید. اگر می خواهید همۀ حفره ها را با روشی یکسان تعمیر کنید، یک شیوۀ پر کردن را انتخاب نمایید و روی Auto Repair All کلیک کنید. پارامتر Small Thresh آستانۀ مورد نظر را برای آنچه به عنوان «جزء کوچک» شناسایی می شود مشخص می کند. این قسمت ها با تعمیر خودکار حذف می شوند. اگر مدل سه بعدی شما دارای بخش های کوچک باشد، احتمالاً به مشکل برخورد می کنید. با کاهش نوار لغزندۀ Small Thresh این قسمت های کوچک حفظ خواهند شد. به خاطر داشته باشید که هر تغییر ایجاد شده با استفاده از گزینۀ لغو (Ctrl+Z) قابل بازگرداندن است.
https://weareprintlab.com/uploads/images/meshmixer-step-7-measure.png
مرحلۀ 7: سنجش
توانایی سنجش دقیق تمام جنبه های مدل سه بعدی می تواند بسیار مفید باشد. برای نمونه، شاید بخواهید بفهمید که تغییر مقیاس کلی مدل چه تاثیری بر جنبه های انفرادی آن می گذارد. این ابزار برای تولید نمونه های اولیه و قطعات مکانیکی بسیار ضروری است. از Analysis به Measure بروید و آنجا با تغییر نوع و جهت می توانید هر قسمت از پوستۀ بیرونی مدل را با دقت بسنجید.
https://weareprintlab.com/uploads/images/meshmixer-step-8-split.png
مرحلۀ 8: تقسیم کردن مدل
در Meshmixer می توانید مدل سه بعدی را به چند برش تقسیم کنید. اگر مدل بزرگی دارید که باید در بخش های جداگانه چاپ سه بعدی شود، این گزینه می تواند بسیار سودمند باشد. یا شاید صرفاً بخواهید مدل را به چند بخش تقسیم کنید تا بتوانید قسمت های مجزا را جداگانه تجزیه و تحلیل نمایید. مسیر Edit>Make Slicer را طی کنید. دو روش برای انتخاب وجود دارد: Stacked یا Staked3D. گزینۀ Stacked3D فرم کلی مدل شما را در بر می گیرد و به طور کلی گزینۀ ارجح محسوب می شود. می توانید جهت مورد نظر برای برش مثلاً در جهت X، Y و Z را انتخاب کنید و همچنین ضخامت برش را تنظیم نمایید. Compute را انتخاب کنید تا چگونگی برش مدل به شما نشان داده شود. پس از رضایت، Accept را انتخاب کنید تا مدل شما با موفقیت به فایل های STL جداگانه تقسیم شود.
https://weareprintlab.com/uploads/images/meshmixer-step-9-support.png
مرحلۀ 9: ایجاد ساپورت
اگر مدل شما دارای بخش های آویزان باشد احتمالاً در فرایند چاپ دچار مشکل می شود، به ویژه در مناطقی که زاویۀ بخش آویزان بیش از 45 درجه باشد. یکی از قدرتمندترین ابزارهای Meshmixer به تولید ساختارهای ساپورت مربوط می شود که هم ساده و هم موثر است. برای شروع مسیر Analysis>Overhangs را طی کنید. با چندین گزینه مانند Angle Thresh و غیره مواجه می شوید. می توانید آزادانه تنظیمات دلخواه خود را اعمال کنید، با این حال توصیه می کنم که به منوی کشویی (بالا سمت چپ) بروید و یکی از گزینه های از پیش تعیین شده را، که برای انواع چاپگرهای سه بعدی مانند Ultimaker 2 فهرست شده اند، انتخاب نمایید. با این کار تمام تنظیماتِ توصیه شده برای چاپگر شما بارگذاری می شود و آنگاه در صورت تمایل می توانید تنظیمات فردی خود را اعمال کنید. برای نمونه، اگر می خواهید مدل خود را با ساپورت های ضخیم تری بسازید، می توانید روی Support Generator کلیک کنید و مقدار قطر را افزایش دهید. شاید به انجام برخی تنظیمات نیاز باشد، اما این ابزار به صورت کلی بسیار ساده و کاربرپسند است. برای پیش نمایش تنظیمات خود Support Generator را انتخاب کنید و اگر می خواهید بازگردید تا دوباره چیزی را عوض کنید، کافی است روی Remove Support بزنید. وقتی از نتیجه رضایت داشتید، روی Done کلیک کنید.
مرحلۀ 10: صادر کردن مدل
وقتی ویرایش فایل سه بعدی را انجام دادید، کافی است روی Export بزنید و نوع فایل مورد نظر برای ذخیره را انتخاب نمایید. در اغلب مواقع این فرمت STL ASCII خواهد بود، اما گزینه های دیگر از جمله OBJ، COLLADA، PLY، AMF و VRML نیز در دسترس است. سپس به بخش جالب و سرگرم کننده می رسید- چاپ سه بعدی مدل!
امیدواریم مراحل بالا در چاپ سه بعدی به شما کمک کند. این مراحل تنها نمونۀ کوچکی از قابلیت های Meshmixer است و مجموعۀ بسیار گسترده تری از ابزارهای مفید در این نرم افزار وجود دارد که، نه فقط برای ویرایش ساده، بلکه برای پیکره سازی و تولید طرح های منحصر به فرد قابل استفاده است.
برای دریافت آموزش کاملتر فارسی نرم افزار Meshmixer به لینک زیر مراجعه کنید:
https://www.3dpe.ir/%d8%a2%d9%85%d9%88%d8%b2%d8%b4-meshmixer-%d9%be%d8%b1%db%8c%d9%86%d8%aa%d8%b1-%d8%b3%d9%87-%d8%a8%d8%b9%d8%af%db%8c/
لطفا نرم افزارهای مشابه یا ترفندهایی که درباره مش میکسر میدانید را در همین تاپیک مطرح کنید.
دمتون گرم :تشویق: