ورود

View Full Version : آموزش و پرورش از چه رشته هایی آموزگار میگیرد ؟



fariba rafiee
پنج شنبه 15 اردیبهشت 1401, 07:22 صبح
یکی از مهمترین ملاک های وزارت آموزش و پرورش برای جذب داوطلبان در شغل معلمی، منطبق بودن مدرک تحصیلی آنان با رشته اعلام شده در دفترچه ثبت نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش می باشد. اعلام نیاز این وزارتخانه برای تامین نیروی انسانی (https://www.maherniroo.com/) خود برای سال 1401 به صورت استانی و بومی انجام می پذیرد و محدودیتی برای انتخاب دانشگاه های وجود ندارد ولی اولویت جذب با داوطلبان بومی است.


برای آشنایی مقدماتی داوطلبان، در ادامه لیست رشته های مورد نیاز آزمون استخدامی سال 1400 آورده شده است. پس از اطمینان از داشتن شرایط و مدارک تحصیلی لازم در مقاطع تعریف شده، افراد می توانند به ثبت اطلاعات مورد نیاز در سایت ثبت نام استخدام آموزش و پرورش بپردازند.


از کدام رشته های تحصیلی میتوان شغل معلمی داشت (https://pasokhbama.com/%D8%A7%D8%B2-%DA%86%D9%87-%D8%B1%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%85%DB%8C%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B9%D9%84%D9%85-%D8%B4%D8%AF/)


آموزگاری ابتدایی (استثنایی) روانشناسی به جز روانشناسی صنعتی (لیسانس، فوق لیسانس) – روانشناسی تربیتی گرایش کودکان استثنایی (لیسانس، فوق لیسانس) – علوم تربیتی (لیسانس، فوق لیسانس)
آموزگاری ابتدایی (ابتدایی) آموزش ابتدایی (لیسانس، فوق لیسانس) – برنامه ریزی درسی (لیسانس، فوق لیسانس) – علوم تربیتی (لیسانس، فوق لیسانس) – فلسفه تعلیم و تربیت (لیسانس، فوق لیسانس) – مشاوره و راهنمایی (لیسانس، فوق لیسانس) – روانشناسی به جز روانشناسی صنعتی (لیسانس، فوق لیسانس) – سطح دو حوزوی (لیسانس) – سطح سه حوزوی (فوق لیسانس)
دبیر ادبیات فارسی دبیری ادبیات فارسی (لیسانس، فوق لیسانس)، زبان و ادبیات فارسی (لیسانس، فوق لیسانس) – سطح دو حوزوی (لیسانس) – سطح سه حوزوی (فوق لیسانس)دبیر ادبیات فارسی
دبیر تربیت بدنی معلم تربیت بدنی و علوم ورزشی (لیسانس، فوق لیسانس) – تربیت بدنی و علوم ورزشی (لیسانس، فوق لیسانس)
دبیر روانشناسی و علوم تربیتی مشاوره و راهنمایی (لیسانس، فوق لیسانس) – روانشناسی (لیسانس، فوق لیسانس)شغل معملی و اینکه برای معلم شدن چه رشته ای باید خوند سوال اکثر دانش آموزا به ویژه داوطلبای پایه نهمه که می خوان انتخاب رشته دبیرستانشون رو انجام بدن . برای ورود به این رشته هم دو دسته داوطلب وجود داره .


دسته اول داوطلبایی هستن که از اول به این رشته علاقه دارن و همیشه تو موضوع انشا مدرسه که در آینده می خواهید چه کاره شوید ؟ شغل معلمی رو انتخاب می کردن و دسته دوم داوطلبایی هستن که با توجه به وضعیت جامعه و امتیازات و امنیت شغلی که معلمی داره می خوان وارد این رشته بشن .


اما سوالی که برای اکثر دوطلبا پیش میاد اینه که برای رشته معلمی چه رشته ای باید انتخاب کرد و خوند ؟ برای همین تو ادامه این مقاله در مورد اینکه با چه رشته ای میشه معلم شد توضیح دادیم . با ما همراه باشین .




برای معلم شدن چه رشته ای باید خواند ؟
برای معلم شدن شما باید تو دانشگاه فرهنگیان یا دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی قبول بشین . یعنی شما با قبولی تو دانشگاه فرهنگیان از همون ابتدای تحصیل به استخدام آموزش و پرورش در میاین و بعد از تموم شدن تحصیلتون مستقیم مشغول به معلمی میشین .





اما حالا چه جوری میشه وارد دانشگاه فرهنگیان شد ؟


دانشگاه فرهنگیان هر سال تو رشته های متعدد از گروه های آزماشی ریاضی ، تجربی ، انسانی ، هنر و زبان اقدام به پذیرش دانشجو می کنه . البته برای ورود به دانشگاه فرهنگیان حتما باید تو کنکور سراسری شرکت کرده و اون شرایطی که این دانشگاه برای جذب دانشجوهاش قرار داده رو کسب کنین .در اواخر دهه ۹۰ انتخاب رشته معلمی دوباره جان گرفت. افراد با نگاه به آینده شغلی خود به این رشته استقبال نشان دادند. عده زیادی از دانش آموزان و داوطلبان کنکور از این رشته شغلی استقبال کردند. اکنون در آخرین سال دهه نود انتخاب رشته برای شغل دبیری یکی از پر ترافیک ترین رشته های شغلی بورسیه محسوب می شود.


فاکتور هایی که باعث این استقبال شده است عبارتند از:


بیکاری بسیاری از فارغ التحصیلان رشته های تحصیلی غیر کاربردی
تراکم بالای بیکاران در رشته های غیر فنی
کاهش فرصت های شغلی در جامعه
عدم مهارت شغلی در بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی
افزایش آمار پذیرش دانشگاه فرهنگیان
این عوامل باعث شدند که بسیاری از دانش آموزان دبیرستان تعیین رشته برای شغل معلمی روی بیاورند. به طوری که اکنون عده زیادی از دانش آموزان فنی حرفه ای و کاردانش (http://chap.sch.ir/kardanesh-list) هم در صدد انتخاب این رشته در دانشگاه بر آمده اند.


گرچه انتخاب شغل معلمی در کنکور سراسری گنجانده می‌شود اما اغلب دانش آموزان رشته های نظری در این رشته پذیرفته می‌شوند.


دانش آموزان فنی حرفه ای
و کاردانش هم
می توانند وقت خود را برای شکار این فرصت امتحان کنند. این عده شانس کمتری برای قبولی در شغل معلمی دارند.


راهنمای انتخاب رشته و شغل برای دانش آموزان فنی حرفه ای و کاردانش
فارغ التحصیلان ودانش آموزان فنی حرفه ای و کاردانش به بازار کار نزدیکتر هستند. این افراد در رشته‌های کاربردی و مهارت های شغلی تحصیل کرده و در محیط های کارگاهی مهارت های شغلی را یاد گرفتند.بنابراین در بازار کار موفق تر هستند.


اغلب فارغ‌التحصیلان این شاخه ها در بازار کار مشغول به کار شدند. از انتخاب رشته و شغل برای این افراد به پایان رسیده است. چون مسیر خود را پیدا کرده اند. ما در راهنمایی انتخاب رشته و شغل برای دانش آموزان فنی حرفه ای و کاردانش امتیازات این شاخه ها می پردازیم.