ورود

View Full Version : چقدر تطبیق با تکنولوژی ها روز ضروریه؟

mmbguide
سه شنبه 17 خرداد 1401, 13:46 عصر
سلام دوستان

من رشته تحصیلیم مکانیک بوده و همچنان هم در همین حوزه مشغول به کار هستم. البته با توجه به نیاز به کد نویسی در بعضی از نرم افزارها (VBA) کم کم به برنامه نوبیسی علاقه پیدا کردم و ابتدا زبان vb.net و پس از اون هم c#.net را یاد گرفتم. کارهایی که انجام دادم عمدتا مرتبط با نیازمندی های همان فعالیت در همان حوزه کاری بوده که در یک نمونه حدود 2.5 سال روی یک پروژه بزرگ برای خودم کار کردم. پروژه از نوع WinApp بوده و بانک اطلاعاتی SQL. این برنامه اگر چه که در وظیفه ای که باید انجام بده دارای پیچیدپی هایی بوده ولی به شخصه از کمترین توانایی ها و قابلیت های زیان c# استفاده کردم که دلیل اصلیه اون هم عدم دانش در خصوص برنامه زبان c# بوده. برنامه تا حد بسیار قابل قبولی و بصورت چند کاربره در شبکه کار میکرد.

حالا کمی وقتم آزاد شد و بیشتر مطالعه کردم و موضوعات بیشتری را در دات نت یاد گرفتم و منجر شد کمی دست به اصلاحات در برنامه ببرم. بیشتر مطالعه کردم و متوجه شدم چقدر WCF میتونه حرفه ای باشه و چقدر میتونه در توسعه آینده به برنامه کمک کنه. شروع کردم به یادگیری WCF و.... کمی جلوتر آمدیم دیدم چقدر خوب بود برنامه در بستر وب اجرا میشد خیلی بهتر بود چون در دسترس تر هستش و در هر نقطه قابل استفاده که منجر شد برم ASP.NET Web Form یاد بگیرم و سریع تکنولوژی MVC و امروز هم Core (البته شاید Core خیلی ضروری نبود) که تازه متوجه شدم WCF دیگه پشتیبانی نمیشه و باید برم دنبال تکنولوژی جایگزین.

چیزی که ذهنم را مشغول کرده این هستش که تا چقدر یک تکنولوژی دوام داره؟ خیلی از شرکت ها را که میبینم همچنان از نرم افزار های قدیمی و تکنولوژی های قدیمی دارن استفاده میکنند و حتی بروزرسانی های جدیدشان هم در همان سطح هست. فکر کردم در یک نقطه باید کار را متوقف کنم. مخصوصا برای منی که سفارش نمیگریم بلکه یک نیاز در صنعت را پیدا میکنم و چون میدونم که میتونم محصولی برای رفع نیاز یک فعالیت خاص ایجاد کنم پس میتونم الزامات پیاده سازی اون را هم خودم تعیین کنم. البته با یک نگاهی به آینده ولی نه آینده یک سال دیگه، چون اینجوری هیچ پروژه بزرگی نه شروع میشه و نه تمام.

آیا پروژه های بزرگ درگیر رشد تکنولوژی میشن؟ یا اینکه یک دوره برای محصول تعیین میکنند و بعد تغییرات را اعمال میکنند. در جایی میخوندم شرکت هایی هستند که همچنان به مایکروسافت پول میدهند تا ویندوز XP را برای موارد خاص برایشان بروزرسانی کند و از SQL نسخه های قدیمی دارن استفده میکنند و... البته دلیل این امر هم این بوده که سیستم داره در حال حاضر به درستی کار میکنه. اما جدای هر دلیلی که میتونه میزان بروز بودن در استفاده از تکنلوژوی را تعیین کنه، آیا واقعا هم ضرورت داره؟

ممنون میشم دوستان تجربه خودشان را هم عنوان کنند. چند پروزه بزرگ انجام داده اید که تا سال تمام نشده رفتید سراغ تغییرات تکنولوژی؟ یا اگر هم پروژه تمام شده تا چند سال نیاز به تغییرات تکنولوژی را قابل قبول نمیدانید؟ خودم که تصمیم گرفتم هرچه هست در .Net Core 6 بمانم و پیرامون همین نسخه کارم را دنبال کنم.

mmbguide
چهارشنبه 18 خرداد 1401, 22:24 عصر
سلام

در یکی از برنامه هایی که ساخته بودم تعداد جداول و Stored Procedure های زیادی داشت و من از تعداد زیادی DataSet برای تفکیک و سبک سازی و حتی مدیریت ساده تر در بخش کار با بانک استفاده کردم. اگر چه برام کمی سخت بود ولی خیلی از CodeFirst خوشم آمد و به نظرم یکی از تغییراتی که نیاز بود حتما برم به سمتش همین EntityFramework بود.