ورود

View Full Version : علت بیماری واریس چیست؟



نیاز غنی
سه شنبه 09 اسفند 1401, 01:23 صبح
بسیاری از افراد ممکن است در طول زمان متوجه شوند برخی از رگ‌های آنها دچار بیرون زدگی شده است. شخص ممکن است پس از دیدن این رگ‌ها، دچار استرس یا ترس شود. بیماری واریس به طور کلی به گشاد شدن و شل شدگی رگ‌های بدن اشاره می‌کند. هنگامی که رگ‌های بدن دچار شل شل شدگی و گشاد شدن شوند، دریچه‌های وریدی دیگر نمی‌توانند عملکرد خود را به درستی انجام دهند.
در این حالت این رگ‌ها نمی‌توانند خوت را به درستی به سمت قلب هدایت کنند. بنابراین با توجه به توضیحاتی که گفته شد، بیماری واریس باید پس از تشخیص داده شدن، به سرعت درمان شود. دلایل مختلفی برای بروز بیماری واریس (https://www.iranvein.com/11824/%D8%B9%D9%84%D8%A7%D8%A6%D9%85-%D9%88%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%B3/) در یک شخص وجود دارد. یکی از این دلایل، وجود زمینه ارثی این بیماری در ژنتیک شخص بیمار است.
دلایل بیماری واریسهمان طور که گفته شد، گشاد شدن و شل شدگی رگ‌ها می‌تواند منجر به عملکرد نادرست دریچه‌های وریدی می‌شود. این عارضه می‌تواند رگ‌های ظریف بدن (که در حالت عادی امکان مشاهده آنها نیست) را تبدیل به رگ‌های واریسی کند. به طور کلی، عروقی که تبدیل به رگ‌های واریسی می‌شوند، در دو حالت متفاوت قابل مشاهده هستند. حالت‌های مختلف رگ‌های واریسی عبارتند از:


واریس طنابی

یکی از انواع حالت‌های واریس، واریس طنابی است. در این حالت از بیماری واریس، عروق حالت برجسته پیدا کرده و از سطح پوست بدن بیرون می‌روند. در این حالت شخص قادر به لمس این رگ‌های واریسی خواهد بود. واریس طنابی به روش فلبکتومی قابل درمان است. این مطلب را بخوانید: فلبکتومی برای درمان واریس طنابی (https://www.iranvein.com/2508/%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D9%81%D9%84%D8%A8%DA%A9%D8%AA%D9%88%D9%85%DB%8C/) چگونه انجام می‌شود؟


مویرگ ‌های عنکبوتی

به رگ‌های ظریفی که در اثر بروز بیماری واریس بزرگ‌تر و نمایان‌تر شده‌اند، مویرگ‌های عنکبوتی گفته می‌شود. بیماری واریس ممکن است در نواحی مختلفی از بدن بروز پیدا کند.
چگونگی انتقال واریس از والدین به فرزندان (واریس ارثی)تحقیقات نشان می‌دهد که واریس به صورت ژنتیکی از والدین به فرزندان منتقل می‌شود. بنابراین اگر یکی از والدین شما به این بیماری مبتلا هستند، احتمال اینکه شما یا سایر فرزندان به واریس مبتلا شوند بسیار زیاد است. البته معمولا بیماری واریس با علائمی کاملا مشابه والدین بروز نمی‌کند. به عنوان مثال، اگر یکی از والدین به واریس صورت مبتلا باشد، ممکن است فرزندان این بیماری را در سایر نواحی بدن مثل پا تجربه کنند. در صورتی که پدر و مادر هر دو به بیماری واریس مبتلا شوند، به احتمال نود درصد بیماری به فرزند منتقل خواهد شد.
امروزه واریس به روش‌های جدید و بدون نب=یاز به عمل جراحی و بیهوشی قابل درمان است: درمان قطعی واریس (https://www.iranvein.com/11822/%d8%af%d8%b1%d9%85%d8%a7%d9%86-%d9%88%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%b3-%d9%be%d8%a7/)
روش جلوگیری از ابتلا به واریس ارثی با وجود اینکه احتمال انتقال بیماری از والدین به فرزندان بسیار زیاد است، اما با استفاده از چند روش ساده می‌توان از ابتلا به واریس ارثی جلوگیری کرد.این روش‌ها شامل موارد زیر هستند:


ورزش کنید

تا جایی که می‌توانید از تمرینات ورزشی برای بهبود گردش خون در بدن خود کمک بگیرید. ممکن است اختلال در عملکرد دریچه‌های سیاهرگ‌ها به شکل ژنتیکی به شما انتقال یافته باشد. به همین دلیل بهتر است با افزایش میزان جریان خون در بدن خود از ایجاد اختلال جلوگیری کنید. نمونه تمرینات ورزشی مناسب برای افزایش میزان جریان خون در بدن، پیاده روی و دوچرخه سواری است. دوچرخه سواری به صورت مستقیم جریان خون در پاها را افزایش می‌دهد. به این ترتیب، عروق خونی سالم باقی خواهند ماند.


تناسب وزن

از بالا رفتن وزن خود جلوگیری کنید. افزایش وزن می‌تواند باعث فشار به ناحیه پا شود. در نتیجه عروق خونی مجبور به انجام فعالیت بیشتری هستند تا خون را به سایر نواحی بدن برسانند. بنابراین، اگر دارای اضافه وزن هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا جایی که می‌توانید از برنامه‌های ورزشی یا رژیم غذایی کمک بگیرید تا وزن شما به یک مقدار ثابت و ایده آل برسد.


استفاده از ضد آفتاب

قرار گرفتن در معرض نور خورشید ممکن است خطر ابتلا به بیماری واریس را افزایش دهد. نور خورشید ممکن است موجب تغییر شکل عروق خونی شود. بنابراین، هنگام خروج از منزل از ضد آفتاب استفاده کنید و آن را هر دو ساعت یکبار تمدید کنید.


دوری از ایستادن یا نشستن طولانی

نشستن و ایستادن طولانی مدت آسیب بسیاری به بدن وارد می‌کند و یکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر بروز بیماری واریس است. بنابراین، از نشستن و ایستادن طولانی مدت دوری کنید و ترجیحا هر ۱۵ تا ۳۰ دقیقه یکبار بلند شده و کمی پیاده روی داشته باشید.


عدم پوشیدن کفش پاشنه بلند

کفش پاشنه بلند مانع از جریان یافتن خون در عروق خونی می‌شود. بهتر است از کفش طبی برای پیاده روی استفاده کنید و کفش‌های پاشنه بلند را صرفا در مراسم‌های خاص مورد استفاده قرار دهید.


عدم پوشیدن لباس تنگ

لباس‌های تنگ فشار زیادی به بافت‌ها و عروق بدن وارد می‌کنند. در نتیجه می‌توانند خطر ابتلا به بیماری واریس را افزایش دهند. ترجیحا از لباس‌های اورسایز استفاده کنید تا رگ‌های خونی تحت فشار قرار نگیرند.

منبع: کلینیک درمان واریس دکتر مهرداد اقدسی (https://www.iranvein.com/)
بهترین متخصص واریس در ایران و تهران (https://www.iranvein.com/3211/%d8%af%d8%b1%d9%85%d8%a7%d9%86-%d9%88%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%b3/)