ورود

View Full Version : خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده چیست؟

khonehman
سه شنبه 12 اردیبهشت 1402, 10:48 صبح
خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده چیست؟

خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده داند خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده اختلالات روانی و رفتاری یکی از اعضای یک گروه را از علائم اختلال عملکرد گروه - عموماً خانواده (والدین، خواهر و برادر و ...) می و هدف آن ارائه خوانشی متفاوت از مشکل و ارائه آن است. توانایی های عملکردی خود را به خانواده بازگرداند .

(https://telluss.ir/)
مرکز مشاوره و روانشناسی تلاس (https://telluss.ir/)

بنابراین این امر مستلزم برخورد با خانواده و مشارکت همه اعضای آن است . ممکن است چند جلسه انفرادی وجود داشته باشد اما در همه موارد درمانگر بر روی تمام روابط خانوادگی عمل می کند.

وجود دارد امروزه جریان های مختلفی از خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده :
خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده روانکاوی (PFT)

خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده روانکاوی یا تحلیلی، گفتار درمانی مبتنی بر نظریه گروه روانکاوی است . تأکید می کند بر گفتار و مکانیسم های ناخودآگاهی را که در گروه تعامل دارند روشن می کند. این گسترش روانکاوی است: با افزودن عناصر مناسب برای استقبال از مفهوم گروه خانواده، پایه های بالینی بزرگ فرویدی را در بر می گیرد.
خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده سیستمیک (SFT)

شناخته شده ترین است. او در اوایل دهه 1960 در مدرسه پالو آلتو ظاهر شد . هدف آن رمزگشایی تعاملات کلامی و عاطفی گروه از طریق بازی‌های نقش‌آفرینی، زبان‌شناسی، تئوری‌های ارتباطی یا حتی تحلیل مبادلاتی است.

خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده سیستمیک بسیار عمل گرایانه است به این معنا که کنش ها و واکنش های هر یک از اعضای خانواده را در جلسه «در زمان حال» مطالعه می کند.

خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده سیستمیک مبتنی بر مفاهیم زیر است :

: رویکرد سیستمی خانواده یک سیستم زنده، سازمان یافته و سازگار است.
ارتباط متناقض: در ارتباطات یک خانواده، روابط به شیوه پیوند دوگانه (احکام متناقض که پاسخ قانع کننده ای برای آنها ممکن نیست) انجام می شود.
بیمار تعیین شده: یکی از اعضای خانواده بیمار شناخته می شود و ناقل علائم گروه می شود. هموستاز سیستم خانواده است.
انتقال بین نسل‌ها: طبق نظریه M.، پس از یک اختلال عملکردی، 3 نسل طول می‌کشد تا روان پریشی در فرد ظاهر شود.
مفهوم دایره ای بودن و چند علیت.
درمانگر نه تنها یک ناظر است، بلکه یک بازیگر نیز هست.

خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده رفتاری و شناختی
روانشناس خانواده (http://clinicroya.com/%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%D B%8C-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%8C-%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%AA-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%D B%8C-%D8%AE%D8%A7/)

مشخصه آن کنش معطوف به نشانه رفتارهایی است که باید اصلاح شوند (علائم به عنوان پاسخ های قابل مشاهده و اندازه گیری تلقی می شوند) و از تکنیک های نظریه یادگیری اجتماعی استفاده می کند (همچنین به درمان شناختی رفتاری مراجعه کنید ) .
نحوه عملکرد یک جلسه خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده سیستمیک:

مصاحبه اول اهداف و قرارداد درمانی (شرکت کنندگان، مدت و ریتم جلسات و ...) را مشخص می کند.

گاهی اوقات دو درمانگر مداخله می کنند : یکی که جلسه را هدایت می کند و دیگری که جلسه را مشاهده و نظارت می کند. استفاده از ویدئو - با توافق خانواده - نیز می تواند کمک ارزشمندی باشد.

مطب خانواده درمانگر البته باید به گونه ای مجهز باشد که همه اعضای خانواده را در خود جای دهد. مکانی که هر یک تصمیم می گیرد اشغال کند - و تکامل آن در جلسات - یک عنصر تأمل را تشکیل می دهد.

ژنوسیوگرام یا ژنوگرام (ابزاری از روان‌شناسی ) اغلب ابتدا درخواست می‌شود. این یک نمایش گرافیکی از خانواده است - حداقل در 3 نسل - که در آن نام، تاریخ تولد و مرگ، ازدواج، جدایی، حرفه، بیماری و ... و سایر اطلاعات مفید برای خانواده درمانگر ذکر شده است.

درمانگر از تعداد معینی تمرین یا ابزار ارتباطی استفاده می کند: بحث در مورد ژنوگرام، بازی های نقش، تخیل نمایشی، پدیدارشناسی، شایعات، قالب بندی مجدد، ... که به لطف آن ها، احساسات، افکار، احساسات هر یک از آنها به وجود می آید. قادر به بیان خود امکان قرار دادن کلمات در مورد رویدادهای مهم یا کاملاً سرکوب شده است.
جلسه خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده تحلیلی چگونه است؟

در طول جلسه، از اعضای خانواده دعوت می‌شود تا خود را در حالت تداعی آزاد، در منظری دوگانه پیوند دادن و بازنمایی خیال‌پردازی‌های اصلی سازمان‌دهنده گروه خانواده بیان کنند. سپس کار نمادسازی می تواند آغاز شود. توجه ویژه ای به انتقال گروهی و انتقال متقابل می شود، سپس به اثرات روانی این انتقال بر هر یک از درمانگران،

درد و رنج یکی از اعضای خانواده اغلب اختلال در عملکرد گروه را به عنوان یک کل پنهان می کند. از این رو نیاز به شناسایی باورهای ناگفته، نادرست و ترس از تغییر، به عنوان بخشی از یک درمان مناسب است. توضیحات و مشاوره.

سیسیل می گوید سارا 5 ساله بود که او را نزد روانشناس بردم. او اغلب خود را در معرض خطر قرار می داد: به عنوان مثال، در مدرسه، خود را از بالای سرسره پرت کرد. امروز هم در شگفتم: از بین همه ما، احتمالاً دخترم بهترین بود. وقتی سفر درمانی ما را به سمت شروع خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده سوق داد، فهمیدم که این من نبودم که برای او کمک خواستم، بلکه او بودم که برای ما کمک خواست. »

شکست مدرسه، اختلالات خوردن، دزدی، اقدام به خودکشی، کناره گیری و غیره. : مشکلات کودک نشان دهنده رنج است. این رنج ممکن است برای کل گروه خانواده باشد. این فرضیه خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده است. از این منظر، علائم کودک دیگر به عنوان تنها نشانه مشکلات فردی تفسیر نمی شود، بلکه بیشتر به عنوان شاخص روابط ناکارآمد شامل والدین، پدربزرگ و مادربزرگ و خواهر و برادر تعبیر می شود. چه زمانی می توان از خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده استفاده کرد؟ جلسات چگونه پیش می رود؟ انتظار چه مزایایی را داشته باشیم؟ رابرت نوبرگر و بریژیت دول مونگلوند، روانکاو و درمانگر خانواده، ما را روشن می کنند.
خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده یا فردی؟
مشاوره خانواده در کرج (http://clinicroya.com/%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B1%D8%AC/)

• یک رنج جمعی
مارتین 40 ساله به مدت سه سال طلاق گرفته بود که دوباره با همسر سابقش وصل شد. او توضیح می‌دهد: «ما از اینکه دوباره با هم زندگی می‌کنیم خوشحال بودیم، اما مشکلات رابطه‌ای که ما را از هم جدا کرده بود حل نشد، و خانواده ترکیبی ما به وضوح فرزندانمان را آزار می‌داد. نتایج مدرسه بزرگتر افتاد، کوچولو کابوس دید. همه ما برای بازگشت به مسیر به حمایت نیاز داشتیم. از آن زمان به بعد، توسل به خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده ضروری بود. »

در بیشتر موارد، چیزها چندان واضح نیستند. به ندرت پیش می آید که همه اعضای یک خانواده ابراز نیاز به کمک کنند. وقتی آنها در مطب یک خانواده درمانگر گرد هم می آیند، معمولاً به این دلیل است که یکی از آنها - یک کودک، نوجوان یا جوان - به عنوان "کسی که مشکل دارد" درک شده است. اغلب اوقات، او قبلاً یک سفر طولانی درمانی پشت سر دارد. نیکول 48 ساله می گوید: «پسرم قبلاً تحت درمان فردی و مرکز ترک الکل قرار گرفته بود که ما به خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده ارجاع شدیم. به کسی نیاز داشتم که به من کمک کند تا او را از آنجا بیرون کنم. »

• بیمار «تعیین شده».
رابرت نوبرگر برای نشان دادن نشانه ای برای خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده یا درمان فردی، این علامت را بررسی می کند. این که ریشه های خود را از یک مشکل خانوادگی می گیرد، کمتر از نحوه بیان درخواست کمک است. درمانگر تحلیل می‌کند: «داشتن یک علامت و اشتباه گرفتن با آن در گفتمان خانواده یکسان نیست. در حالت اول، ناقل این علامت از آن رنج می برد و برای خود کمک می خواهد. در مورد دوم، یکی از اعضای خانواده یک علامت دارد، دیگری از آن رنج می برد، سومی این علامت را برای درخواست کمک ادعا می کند.

این پراکندگی عناصر درخواست، بیش از خود نشانه، منجر به مدیریت جمعی می شود. به عنوان مثال، برای همان علامت بی اشتهایی عصبی، یک دختر جوان ممکن است تمایل داشته باشد که به صورت انفرادی دنبال شود تا از رنج خود رهایی یابد (او "سوژه" درخواست است). در حالی که دیگری، با اطمینان از اینکه حالش خوب است، با مشورت اطرافیانش انجام خواهد شد. خانواده درمانگران می گویند که او «ابژه» درخواست یا «بیمار تعیین شده» است. رابرت نوبرگر خلاصه می‌کند: «او کسی است که در زمان اشتباه وارد می‌شود». مشکلات خود او ممکن است قدیمی باشد، اما زمانی که همه را "دعا می کند" به آنها اشاره می شود، زیرا آنها سخنگوی رنج گروه می شوند. »
دوره

• یک چارچوب تعریف کنید
برنارد 54 ساله به یاد می آورد: «ما را در اتاق بزرگی پذیرفتند. چهار صندلی برای خانواده ما بود. بسته به درگیری هایی که بین ما وجود داشت، ما به گونه ای دیگر قرار می گرفتیم: همسرم در کنار پسرمان، دخترمان بین برادر و مادرش، همسرم در کنار من... یا دورتر. این اتحادها و بیگانگی ها در جلسه علاوه بر اظهارات ما تفسیر شد. در اتاق یک دوربین هم بود.

ماهی یک بار به مدت یک ساعت همدیگر را می دیدیم. به طور استثنایی اتفاق می افتاد که بچه ها تنها به جلسه می رفتند یا من و همسرم بدون آنها رفتیم. آنچه که محیط کار را تعریف می کند - تعداد جلسات، دعوت یا حذف فلان عضو از خانواده، مداخله یک یا دو درمانگر، وجود یا عدم وجود دوربین یا آینه یک طرفه و غیره. بریژیت دول مونگلوند توضیح می دهد: «این توجه مشترک به نیازهای خانواده و درمانگر است». هیچ قاعده ای از قبل وجود ندارد، به جز اینکه حداقل دو نسل را گرد هم بیاوریم و مراقب باشیم که فرآیندهای طرد در کار تصویب نشود.
در خانواده، مانند غیبت سیستماتیک پدر یا فرزند طرد شده.

استفاده از آینه یک طرفه یا دوربین با توافق خانواده ها انجام می شود. برای درمانگر، می تواند کمک ارزشمندی باشد. رابرت نوبرگر تأیید می‌کند: «فیلم‌برداری از مصاحبه‌ها به من اجازه می‌دهد تا دیدگاهی درباره آنچه در جلسه اتفاق افتاد و جویای نظر یک همکار به دست بیاورم. این یکی می‌تواند عناصری را ببیند که از من فرار کرده‌اند و راه‌های دیگری را برای کار پیشنهاد می‌کنند. برای بیماران، وجود چشم خارجی گاهی اوقات به عنوان مزاحم تلقی می شود. آنتوان، پسر برنارد، با حضور مشترک دو درمانگر با مشکل مواجه شد. من این تصور را داشتم که دو دسته از والدین در مقابلم دارند: پدر و مادر من و کوچک. اغلب به نظرم می رسید که مداخلات آنها الگوی روابط خانوادگی ما را بازتولید می کند: مرد علیه من، زن در کنار من. پدیده ای انتقالی که گاهی مدیریت آن دشوار است، اما به روز رسانی و کار بر روی نابسامانی های خانواده را نیز ممکن می سازد.
روانشناس خانواده (http://clinicroya.com/%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%D B%8C-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%8C-%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%AA-%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3%D B%8C-%D8%AE%D8%A7/)

• بر بحران غلبه کنید

رابرت نوبرگر می‌گوید: «خانواده‌هایی که برای مشورت با ما می‌آیند، خود را در یک دوره بحرانی می‌بینند. آنها بی کفایتتر و بدتر از دیگران نیستند. آنها تاکنون توانسته اند مشکلات پیچیده ای را مدیریت کنند. اما لحظه ای که آنها به دلایلی مشورت می کنند، خلاقیت آنها مسدود می شود. »
علامت بیمار تعیین شده در واقع نشانه این است که خانواده باید خود را با شرایط جدید وفق دهد - سوگ، ورود کودک به نوجوانی - اما در مقابل تغییر مقاومت می کند. «علائم معمولاً نقطه شروع درمان است. اما هدف این است که بفهمیم برای چه چیزی در خانواده "استفاده می شود"، آن را فراتر از فرآیند تعیین "بیمار"، به سمت یک خوانش متفاوت از مشکل و به سمت راه حل های دیگر ببریم." Brigitte Dollé - Monglond توضیح می دهد.

• دایره جهنمی را بشکنید
عملکرد یک خانواده در بحران، حلقه ای است که به خود بسته می شود. سپس خانواده "همیشه بیشتر از یک چیز" تولید می کند و رنج آن افزایش می یابد. برنارد "مشکلات پسرش" را اینگونه توصیف می کند: "او همیشه ابراز تمایل کرده است که مستقل باشد و می گوید می خواهد خانه را ترک کند. بیرونش می کنم، استودیو اجاره می کنم، اما نه درس می خواند و نه کار می کند. همسرم افسرده است. پسرم داره میاد خونه به من می گوید دارم خفه اش می کنم و نیاز به استقلال دارد. دوباره گذاشتمش پشت در و غیره. »

این سناریو آنچه را که خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده اصل هموستاز می نامد، نشان می دهد، فرآیندی که طی آن گروه انسجام خود را حفظ می کند و با تغییر مخالفت می کند. از این منظر، علائم پسر - در سطح ناخودآگاه - در خدمت منافع خانواده است: همیشه که به خانه می آید، کودک باقی می ماند و خانواده مجبور نیست انتقال او به بزرگسالی را مدیریت کند. برجسته کردن این دایره‌ای این امکان را فراهم می‌کند که از اشاره به "گوسفند سیاه" دست برداریم و درک کنیم که چگونه همه در ایجاد مشکل نقش دارند.

• تشخیص ناگفته ها…
یکی دیگر از راه های کاوش: مسائلی که از نسلی به نسل دیگر منتقل می شوند. بسیاری از آسیب‌شناسی‌های خانوادگی حول چیزی ناگفته (مثلاً یک راز خانوادگی) یا رنجی است که چون نسل‌های قبلی بر آن غلبه نکرده‌اند، همچنان بر روی فرزندانشان «عمل می‌کنند». مشکل الکلی پسر نیکول نمونه ای از این آسیب شناسی های بین نسلی است که می تواند هنگام استفاده از ژنوگرام ظاهر شود. نیکول توضیح می دهد: «از ما دعوت شده بود تا شجره نامه خود را در طول سه نسل دنبال کنیم و در مورد اجداد خود صحبت کنیم. یک واقعیت متوجه ما شد: در طرف شوهرم و من، افرادی بودند که با الکل مشکل داشتند. این هرگز تابو نبوده است، اما صحبت در مورد آن دیدگاه ما را نسبت به مشکلات پسرمان تغییر داد. »

• ... و اسطوره های خانوادگی را کشف کنید
رابرت نوبرگر در آثار خود بر اهمیت اسطوره خانواده اصرار زیادی داشت. او توضیح می‌دهد که اسطوره «مجموعه‌ای از باورها درباره ویژگی‌های فرضی گروه است». از عناصری از حافظه خانوادگی تشکیل شده است که اجداد آن را مناسب دانسته اند و آنچه را که باید فراموش کرد پاک می شود. از این باورهای «ترمیم کننده خود»، تا جایی که از تصویر مثبتی از خانواده حمایت می کنند - "در خانه، ما همیشه متحد بوده ایم" - قوانین رفتاری جاری می شود. در صورت افراط، می توانند اثرات بیماری زایی داشته باشند. النا، 28 ساله، می‌گوید: «شکست‌های عاشقانه و مشکلات مالی را چند برابر کردم. در درمان، متوجه شدم که مشکلات من، اگر واقعاً پدر و مادرم را ناراحت می‌کرد، باعث رضایت ناخودآگاه آنها شد: برای کمک به من، آنها به هم چسبیدند. »
چه مزایایی؟

چگونه یک خانواده به عنوان "درمان" قضاوت می شود؟

Brigitte Dollé-Monglond می گوید: "اولین نشانه بهبود وضعیت ناپدید شدن علامتی است که منجر به مشاوره شد." اما شفا عمیق تر است. اگر این علامت ناپدید شده باشد، دیگر دلیلی برای وجود ندارد. گفتاری که تاکنون شکست خورده بود، می‌تواند بار دیگر به جریان بیفتد: همه یاد گرفته‌اند که خود را به نام خود بیان کنند و به دیگران گوش دهند. بریژیت دول مونگلوند می‌افزاید: «هر یک از اعضای خانواده می‌توانند نوعی استقلال روانی را به دست آورند و بنابراین بدون اینکه به خاطر تعلقشان به گروه خفه شوند، وجود داشته باشند».

مارتین تأیید می کند: «مزایای درمان ما بسیار زیاد بوده است. حتی اگر برای زوج ما به جدایی جدید ختم شود. این به هر یک از اعضای خانواده اجازه داد تا جای خود را بیابند، در انتخاب های خود احساس آزادی بیشتری داشته باشند و به ما در توانایی خود برای حل مشکلات خانوادگی خود اعتماد کنیم. »
خانواده یک … موتور سیکلت است

خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده به خانواده به عنوان یک سیستم باز نگاه می کند. رابرت نوبرگر برای توضیح نحوه عملکرد آن از تصویر موتور سیکلت استفاده می کند.

• موتورسیکلت از تعداد محدودی قطعه تشکیل شده است. در صورت بروز نقص، می توان قطعه معیوب را برای تعمیر آن استخراج کرد. روان‌پزشکی مدت‌هاست که اینگونه پیش رفته است: با در نظر گرفتن اختلالات بیمار مستقل از زمینه آنها.

• یک سیستم بسته است. تنظیم نامناسب سیستم تعلیق منجر به سایش تایر می شود. در دهه 1970، تلاش هایی برای جستجوی "علل" بیماری روانی انجام شد: یکی از بیماران اسکیزوفرنی است زیرا "مادر بد" دارد.

• این یک سیستم باز است. علل اختلالات آن می تواند داخلی یا خارجی باشد (تپه ای برای صعود). یک خانواده که به طور معمول کار می کند می تواند قبل از یک تپه (نوجوانی) در مشکل باشد. در این رویکرد نه «مادر بد» وجود دارد و نه «فرزند مشکل‌دار»، بلکه خانواده‌ای است که باید در یک آزمایش زندگی به او کمک کرد.
آیا می خواهید یک خانواده درمانگر شوید؟ روشی که باید در بخش آموزش ما دنبال کنید .
پزشک خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده خود را در MonPsy پیدا کنید

آیا به دنبال روانشناس متخصص خانواده درمانی با مشاوره و رونشناسی خانواده هستید؟

نزدیکترین درمانگر به خود را در MonPsy، فهرست راهنمای روانشناسان معتبر از Psychologies پیدا کنید.

به دور شدن از یک دوست داشته باشید
دوستی: 6 نشانه که ممکن است به آن نیاز داشته باشید...
نوع خاصی از وابستگی را می توان با رفتار جنسی اجباری مرتبط
نوعی از دلبستگی می تواند ...
.مشاوره خانواده در کرج (http://clinicroya.com/%D9%85%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B1%D8%AC/)

5 سوالی که باید از شریک آینده خود بپرسید...
دانست
زوج: این 6 نقطه قوت شخصیت ضروری...
دوستی: 6 نشانه که ممکن است نیاز سلامت روان شما رو به کاهش است
8 نشانه که سلامت روان شما رو به افول است
مشترک شدن در خبرنامه ما
و تمام مشاوره های روانی و رفاهی ما را دریافت کنید