PDA

View Full Version : سوال: کوچ از دلفی به کدام زبان؟

masoode
سه شنبه 30 مرداد 1403, 12:10 عصر
سلام دوستان
یک سوالی دارم که امیدوارم جنجال به پا نشود!
من حدود 20 سال شاید هم بیشتر برنامه نویسی را با دلفی انجام میدهم (از زمان دلفی 5!!) و از طرفداران جدی دلفی بوده ام و هستم.
برنامه های مختلف به شکلهای مختلف برای انواع مشتری نوشته ام. از پروژه های دانشجویی تا پروژه های بزرگ. معمولا پروژه ها را انفرادی انجام داده ام یا با تیمی که همه دلفی کار بوده اند.
الآن درگیر یک پروژه بزرگ شده ام که علاوه بر چندین برنامه ویندوزی، سرویس ویندوز و وب سرور، باید خروجی های وب و اندروید هم داشته باشم.
کمی با اینتراوب و فایرمانکی هم کار کرده ام اما برای من خیلی جالب نبود!
البته مشکل اساسی تر اینکه تنها نمیشود این پروژه را انجام داد و باید یک تیم جوان تشکیل بدهم که معمولا جوان تر ها دلفی نمیدانند و احتیاج به توسعه دراز مدت دارد.
برای همین تصمیم گرفته ام سراغ زبان دیگری برم که هم همه نیازهایم را براورده کند و هم جدید باشد! و بتوانم همکاران جوانتر را هم جذب کنم.
چه پیشنهادی دارید؟

یوسف زالی
سه شنبه 30 مرداد 1403, 13:08 عصر
سلام.
به نظر من استفاده از یک زبان برای همه کارها درست نمیاد.
هر بخش رو بسپرید به زبان خودش.
اگر برنامه رو فول ای پی آی طراحی کرده باشید تو پیاده سازی فقط یه پست من کالکشن می دید به برنامه نویس و اون دیگه خودش پیاده می کنه تو هر پلتفرمی که می خواهید.

masoode
سه شنبه 30 مرداد 1403, 15:52 عصر
ترجیح می دهم همه تیم یک زبان مشترک داشته باشیم که بتوانیم در صورت رفتن یکی از نفرات بقیه بتوانند کار آن شخص را ادامه دهند. البته که برای Multi Platform کردن پروژه از API هم استفاده خواهیم کرد، مخصوصا اینکه باید با تیم دیگری (غیر از خودمان) تبادل داده داشته باشیم.
به نظرتان آن زبان مشترک چه باشد؟ البته آن زبان مشترک را بیشتر برای فرانت اند میخواهم.

یوسف زالی
چهارشنبه 31 مرداد 1403, 08:40 صبح
من خودم اینطور چیدم،
دیتابیس = اس کیو ال سرور
بک اند و وب سرویس ای پی آی = دلفی
روبات تلگرام = دلفی
فرانت = ری اکت یا UniGui

شما می تونید برای همه کارهاتون از جاوا هم استفاده کنید، یا از پایتون، یا فلاتر، ولی باز هم من توصیه نمی کنم

masoode
چهارشنبه 31 مرداد 1403, 15:01 عصر
من اگر بخوام در قالب شما بنویسم، تا الآن این جوری بوده ام:
دیتابیس = اس کیو ال سرور
بک اند و وب سرویس ای پی آی و ویندوز سرویس = دلفی
روبات تلگرام = کار نکرده ام
فرانت = باز هم دلفی
البته هیچ وقت فول API کار نکرده ام چون معمولا پروژه ها Windows Application بوده و به ندرت برای ارتباط دادن با سایر نرم افزارها وب سرویس نوشته ام.
متاسفانه در مورد ری اکت و UniGui چیزی نمیدانم!! اما میرم که بررسی کنم