ورود

View Full Version : پرولاپس رکتوم یا افتادگی روده



SaraAhmadi12
دوشنبه 12 آذر 1403, 13:25 عصر
پرولاپس رکتوم چیست؟
راست روده آخرین بخش روده بزرگ قبل از مقعد است. در این قسمت مدفوع برای خروج از بدن آماده می شود. هنگامی که مدفوع وارد راست روده می شود، میل به اجابت مزاج را تحریک می کند و شبکه ای از ماهیچه ها مدفوع را از طریق مقعد به بیرون می رانند. اما زمانی که پرولاپس رکتوم رخ می دهد، رکتوم حرکت می کند و به داخل کانال مقعدی می لغزد.


علائم پرولاپس رکتوم
پرولاپس رکتوم معمولاً به دنبال اجابت مزاج ایجاد شده و معمولاً خود به خودی و یا توسط فشار دست بیمار کاهش می یابد. برخی از نشانه های این بیماری عبارتند از :


خروج مدفوع و ادرار بدون اراده
خونریزی از مقعد
خارش و درد
یک توده قرمز و گوشتی که از مقعد آویزان شده
تورم و یا خروج توده از مقعد
درد هنگام دفع مدفوع
خروج مخاط یا ترشح از مقعد



علت پرولاپس رکتوم
هر عاملی که فشار داخل شکم را به شدت افزایش دهد و موجب آسیب به اعصاب تغذیه کننده عضلات کف لگن و یا آسیب اعصاب پودندال در نتیجه‌ ی کشش و فشار مکرر به هنگام دفع باشد، می تواند عامل ایجاد این مشکل باشد. برخی از رفتار ها و بیماری هایی که به این مشکل می انجامد به این شرح است :


یبوست یا اسهال مزمن
افزایش سن (موجب تضعیف عضلات رکتوم می گردد.)
آسیب به ناحیه مقعد
بارداری و زایمان
هموروئید
عفونت های انگلی مثل کرمک
ضعیف بودن عضلات کف لگن
آسیب های عصبی



هیسترکتومی (عمل برداشت رحم)




تشخیص پرولاپس رکتوم
برای بررسی و تشخیص قطعی پرولاپس رکتوم نیاز به انجام سیستوپروکتوگرافی و کولونوسکوپی می باشد، به علاوه اگر بیمار همراه با این عارضه، یبوست مزمن را تجربه نماید، لازم است تحت بررسی پروکتوگرافی مدفوع قرار گیرد. سایر روش هایی که ممکن است برای تشخیص پرولاپس رکتوم استفاده شوند شامل موارد زیر است:


رکتوسکوپی
سونوگرافی ماهیچه‌های مقعدی
دفکوگرافی یا رادیولوژی مقعدی



بیوپسی


عوارض پرولاپس مقعد
اگر پرولاپس رکتوم علائم آزاردهنده ای ایجاد نمی کند، ممکن است بتوانید برای مدتی با افتادگی رکتوم زندگی کنید و در خانه از آن مراقبت کنید. منظور از مراقبت برگرداندن آن به صورت دستی به داخل است. با این حال، پرولاپس به مرور زمان بدتر خواهد شد و در صورت درمان نکردن آن منجر به بروز عوارض متفاوتی خواهد شد. برخی عوارض پرولاپس رکتوم عبارتند از:
یبوست : این مشکل از عوارض شایع پرولاپس رکتوم است که در حدود 30 الی 60 درصد مبتلایان به این عارضه ایجاد می گردد.
بی اختیاری مدفوع : مهمترین عارضه ای که ناشی از این عارضه رخ می دهد بی اختیاری در دفع مدفوع است. که حدود 50 الی 70 درصد از مبتلایان را درگیر می کند.
انسداد مجرای خروجی
تضعیف فعالیت عضلات کولون
سندرم زخم منفرد رکتال
اختلال در عملکرد جنسی



ونک لیزر مرکز تخصصی لیزر هموروئید، شقاق، فیستول، کیست مویی و زگیل تناسلی (https://vanaklaser.ir/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%84%D8%A7%D9%BE%D8%B3-%D8%B1%DA%A9%D8%AA%D9%88%D9%85/) عوارض افتادگی روده