ورود

View Full Version : کارآموزی دوره سئو سایت و چالش‌ها

وردپرس ساز
چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404, 16:04 عصر
من حدود دو ساله که با وردپرس سایت طراحی می‌کنم، ولی همیشه یه جای کار می‌لنگید. خیلی وقتا پروژه‌ای که انجام می‌دادم از نظر ظاهر و ساختار خوب بود، اما توی نتایج گوگل بالا نمیومد. با خودم می‌گفتم شاید سئو چیز پیچیده‌ای نیست، اما وقتی وارد دوره سئو و بهینه‌سازی سایت شرکت چکاوک شهر شدم، فهمیدم چقدر دنیای سئو وسیعه و پر از جزئیاتیه که بدون راهنمای درست، راحت می‌تونی مسیر رو اشتباه بری.

دوره از مباحث مقدماتی شروع شد. اولش یه معرفی کلی از سئو و اهمیتش گفتن که شاید برای من که قبلاً با فضای سایت آشنا بودم تکراری به‌ نظر می‌اومد، ولی همون شروع ساده کمک کرد یه چهارچوب ذهنی برای مطالب بعدی پیدا کنم. به‌ مرور وقتی وارد جلسات بعدی شدیم، کم‌کم فهمیدم که هر جلسه مثل یه قطعه پازل داره کامل‌ترم می‌کنه.
جلسه اول و دوم واقعاً مفید بودن. توی جلسه دوم بحث کلمات کلیدی رو باز کردن، از استخراج و دسته‌بندی گرفته تا خوشه‌بندی. تمرین این بخش که شامل ساخت خوشه‌های کلمات کلیدی با xmind بود، یکی از بخش‌هایی بود که واقعاً ازش لذت بردم. خوشم میاد از کارهایی که ذهنو درگیر می‌کنن. حس کردم دارم یه نقشه راه واقعی برای یه پروژه می‌کشم.
جلسه سوم نقطه عطف بود. اونجا تازه فهمیدم محتوایی که برای سئو می‌نویسی، با نوشتن عادی فرق داره. بحث‌های مربوط به intent کاربر، ساختار محتوا، طراحی تاپیک کلاستر و تقویم محتوایی باعث شدن دیدم نسبت به تولید محتوا کاملاً تغییر کنه. چون خودم یخرده کار تولید محتوای آماتوری تو اینستاگرام انجام داده بودم. توی این جلسه تمرین‌هایی انجام دادیم که من نتیجه خوبی ازش گرفتم، چون یه مقدار ذهنم با موضوعات بازتر شده بود.

یکی دیگه از قسمت‌هایی که واقعاً بهم چیز جدید یاد داد، جلسه پنجم بود. تا قبلش فقط می‌دونستم که سرعت سایت مهمه، ولی اینکه چطور اندازه‌گیری و بهینه‌سازی میشه، برام واضح نبود. توی این جلسه با ابزارهای مختلف آشنا شدیم، تکنیک‌های بهینه‌سازی تصاویر رو یاد گرفتیم، و با مفاهیمی مثل AMP آشنا شدیم. قبلاً اسم AMP رو اصلا نشنیده بودم. الان می‌تونم فرق صفحه‌ای که AMP داره با صفحه معمولی رو راحت‌تر درک کنم. تمرین این جلسه هم برام جالب بود چون شامل تحلیل و عیب‌یابی صفحات وب روی دو سایت مشخص بود که مدرس معرفی کرده بود. تمرکز روی خطاهای فنی، سرعت بارگذاری، ساختار تگ‌ها و لینک‌ها باعث شد دیدم نسبت به مسائل فنی خیلی بازتر بشه.
جلسه ششم هم در مورد سرچ کنسول گوگل بود. از اونجایی که با وردپرس و مدیریت سایت آشنا بودم، این بخش برام آسون‌تر بود. ولی با این حال، آموزش دقیق بخش‌هایی مثل URL Inspection یا گزارش‌گیری‌ها باعث شد استفاده‌ام از سرچ کنسول خیلی بهتر بشه. قبلاً شاید فقط برای ثبت سایت ازش استفاده می‌کردم ولی الان می‌تونم عملکرد صفحات مختلف رو بررسی کنم و بفهمم کاربرها دقیقاً دنبال چی بودن.

در مجموع، تا الان ۶ آزمون، و ۴ تا تمرین تحویل دادم. آزمون‌ها اطلاعات رو به‌خوبی سنجش می‌کردن، ولی واقعاً بعضی از سوال‌ها گمراه‌کننده بودن. بعضی وقت‌ها حس می‌کردم سوالا طوری طراحی شدن که حداقل یک ‌بار مجبور بشی آزمون رو مجدد بدی! شاید هم من اشتباه می‌کنم، ولی این حس توی چندتا از آزمون‌ها باهام بود. از طرف دیگه تمرین‌ها به‌مراتب بهتر بودن، چون عملی بودن و باعث می‌شدن واقعاً با موضوع درگیر بشی.

یه نکته مثبت بزرگ این دوره، کیفیت بالای آموزش بود. ویدیوها واضح و کامل بودن و اینکه همراهشون فایل پاورپوینت ارائه می‌شد خیلی کمک می‌کرد که راحت‌تر برگردی و مرور کنی. از طرفی پشتیبانی دوره خیلی خوب بود. جناب آقای علی‌مددی، مدرس دوره، با حوصله و احترام پاسخ همه سوال‌ها رو می‌دادن و این باعث می‌شد هیچوقت احساس تنهایی یا بلاتکلیفی نداشته باشی.
در مورد انتقاد، تنها چیزی که به ذهنم می‌رسه همون بحث آزمونه. شاید اگر زمان بیشتری برای پاسخدهی در نظر گرفته می‌شد یا سوالات یک‌مقدار شفاف‌تر بودن، استرس شرکت‌کننده‌ها کمتر می‌شد.

در کل این دوره باعث شد متوجه بشم که سئو فقط یه سری تکنیک نیست که بشه با خوندن چند تا مقاله یاد گرفت. بیشتر شبیه یه مسیر ترکیبیه که هم دانش می‌خواد، هم تجربه و هم تحلیل. از بعضی بخش‌ها مثل تحلیل و بهینه‌سازی سایت حس می‌کنم عملکرد خوبی دارم، ولی توی مواردی مثل تحلیل intent کاربر هنوز نیاز به تمرین بیشتر دارم.
حتی باعث شد به این فکر بیفتم که شاید آینده شغلیم رو بیشتر به سمت سئو ببرم. با اینکه هنوز راه زیادی در پیش دارم، ولی احساس می‌کنم پایه‌ی درستی گذاشته شده. الان وقتی یه صفحه وب می‌بینم، ناخودآگاه به ساختار لینک‌ها، نحوه نوشتن متا دسکریپشن، انتخاب کلمات کلیدی و حتی Alt تصاویر دقت می‌کنم!
در نهایت باید بگم که اگر کسی واقعاً قصد داره وارد دنیای سئو بشه و دنبال یک مسیر جدی و دقیق برای یادگیریه، این دوره می‌تونه نقطه شروع خوبی باشه. من خودم با اینکه از قبل با طراحی سایت آشنا بودم، اما حالا با دید و دانش کامل‌تری سراغ پروژه‌ها می‌رم. تجربه این دوره، علی‌رغم سختی‌هاش، یکی از مفیدترین تجربه‌های آموزشی این چند سال اخیرم بود.

sirina
شنبه 20 اردیبهشت 1404, 12:04 عصر
سلام به همگی! من تازه وارد دنیای سئو شدم و یه دوره کارآموزی رو شروع کردم. راستش اوایلش فکر می‌کردم همه چی خیلی مرتب و قانون‌منده، ولی الان که دارم کم‌کم دست و پا می‌زنم می‌بینم چقدر این کار پیچیدگی داره! یکی از چالش‌های بزرگ، تغییرات مداوم الگوریتم‌های گوگل هست که آدم رو همیشه باید در حال یادگیری نگه داره. یه روز یه تکنیک جواب می‌ده، فردا دیگه دِمُده شده!
یه چالش دیگه هم حجم زیاد اطلاعات و ابزارهای مختلفه. کلی اصطلاح جدید، کلی نرم‌افزار و افزونه هست که باید یاد بگیری چطوری باهاشون کار کنی. مثلاً همین افزونه رنک مث پرو (https://wpnovin.com/product/rank-math-premium-plugin/) (Rank Math PRO) که خیلی‌ها تعریفشو می‌کنن، کلی تنظیمات و امکانات داره که هنوز قشنگ سر در نیاوردم از همه‌شون!
رقابت تو این حوزه هم خیلی بالاست. کلی سایت دارن برای رتبه‌های برتر گوگل می‌جنگن و تو باید یه استراتژی درست و حسابی داشته باشی تا بتونی ازشون جلو بزنی. پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب، تولید محتوای باکیفیت و لینک‌سازی درست، همه‌شون زمان و تلاش زیادی می‌خوان.
البته با همه این چالش‌ها، خیلی هم هیجان‌انگیزه وقتی می‌بینی کم‌کم داری نتیجه می‌گیری و رتبه سایت بهتر میشه. حس می‌کنم یه جور کارآگاه بازیه که باید سرنخ‌ها رو پیدا کنی و بهترین راه حل رو برای دیده شدن سایت پیدا کنی. امیدوارم تو این دوره بتونم حسابی تجربه کسب کنم و یه سئوکار حرفه‌ای بشم! اگه شما هم تجربه‌ای تو کارآموزی سئو دارین، خوشحال میشم به اشتراک بذارین!