ورود

View Full Version : ---ی--- با 2 نقطه یا بدون آن، مسئله اینست!

Pioneers
پنج شنبه 26 بهمن 1385, 08:28 صبح
بعضی مواقع از فونت Tahomaکه استفاده می کنیم حرف ی دارای 2 نقطه در زیر آن است.(بقیه فونها رو نمی دونم). اما برخی مواقع هم خیر. نمونه اش همین سایت، صفحه ثبت تاپیک جدیده.

آیا راهی هست که همیشه این 2 نقطه رو حذف کنیم؟

M-Gheibi
پنج شنبه 26 بهمن 1385, 09:17 صبح
این دو حالت در واقع دو کاراکتر متفاوت هستند ، شما می‌تونید موقع ذخیره کردن اطلاعات ( متون ) فارسی با استفاده از کدنویسی تغییر کاراکتر بدید و مثلاً حرف دو نقطه‌ای را با بدون نقطه تعویض کنید ( و یا بالعکس ) .

Pioneers
پنج شنبه 26 بهمن 1385, 09:50 صبح
ببینید من تو یه صفحه بدون انجام هیچ کار خاصی، بعضی از متنهام ی بدون نقطه دارن و بعضی با نقطه. فکر نمی کنم همین سایت هم بصورت گزینشی حرف ی رو تنظیم کرده باشند.

در واقع باید راهی باشه که با یکبار طی کردن اون، همه ی های صفحه یکجور نمایش داده بشن.

مثلا امضای من رو ببینید. حرف ی بدون نقطه است. ولی پاسخ ها خیر مثل این ی!

Payam Moradi
پنج شنبه 26 بهمن 1385, 10:26 صبح
این دو حالت در واقع دو کاراکتر متفاوت هستند ، شما می‌تونید موقع ذخیره کردن اطلاعات ( متون ) فارسی با استفاده از کدنویسی تغییر کاراکتر بدید و مثلاً حرف دو نقطه‌ای را با بدون نقطه تعویض کنید ( و یا بالعکس ) .
به نظر من تغییر ندید بهتره. دلیل منطقی 10 خط پایین تر.

ببینید من تو یه صفحه بدون انجام هیچ کار خاصی، بعضی از متنهام ی بدون نقطه دارن و بعضی با نقطه. فکر نمی کنم همین سایت هم بصورت گزینشی حرف ی رو تنظیم کرده باشند.
در واقع باید راهی باشه که با یکبار طی کردن اون، همه ی های صفحه یکجور نمایش داده بشن.
مثلا امضای من رو ببینید. حرف ی بدون نقطه است. ولی پاسخ ها خیر مثل این ی!
شما حتما از کافی نت مراجعه میکنید. یا سیستم های مختلفی استفاده میکنی.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
تمامی Keyboard Layout استاندارد فارسی برای "ی" با دو نقطه طراحی شده اند. (البته اگر فونت فارسی استفاده کنید مشکل حله)
بهتره از همونی که دونقطه داره استفاده کنید. چون اکثر ویندوزهای فارسی لایوت استاندارد فارسی دارند. شما هم بهتره از لایوت استاندارد استفاده کنید.

شما ظاهر کار رو میبینید من باطن کار.

امتحان کنید:
گوگل رو باز کرده و دو عبارت ذیل را در دو صفحه جدا جستجو کنید.

فارسی سازی شیوه یک
فارسی سازی شیوه یک

عینا" عبارات را کپی کنید و به گوگل منتقل کنید (تایپ نکنید).
نتایج جستجو رو در گوگل بررسی کنید.

حالا بگید مسئله کدام است؟
ظاهر کار یا عدم نمایش سایت شما در موتور جستجو به احتمال 80 درصد.:چشمک:

بررسی کنید اگه لازمه Keyboard Layout استاندارد رو براتون آپلود کنم.:چشمک:

Pioneers
پنج شنبه 26 بهمن 1385, 13:38 عصر
من که نفهمیدم منظور نهایی شما چی بود!

از طرفی نباید ربطی به کافی نت داشته باشه...

من فقط میخوام بدونم چطور یه صفحه داشته باشم که همه ی هاش بدون نقطه باشه.(یا با نقطه)

omid_Ahmadi
پنج شنبه 26 بهمن 1385, 14:14 عصر
همونطور که آقای غیبی هم گفتن، این دو کاراکتر مختلفند، ی بدون نقطه با استفاده از کلید D تایپ میشه و ی با استفاده از کلید Shift+X ، اگر بخواهید در همه صفحات از ی استفاده کنید باید D رو فشار بدید، اگر هم بخواهید از ی استفاده کنید باید همیشه Shift+X رو برای تایپ ی فشار بدید.
در ضمن یه فایل DLL روی اینترنت هست که با کپی اون توی دایرکتوری ویندوز، هر دو حالت به صورت ی نوشته می شن (هم D و هم Shift+X). معمولا برای جلوگیری از مشکلاتی که بالاتر ذکر شد، بهتره از این فایل استفاده کنیدک سعی می کنم تا فردا آدس فایل رو هم بنویسم.

Mohammad_Mnt
پنج شنبه 26 بهمن 1385, 14:33 عصر
"ی" ای که دو نقطه داره "ی" عربی است و اون یکی "ی" فارسی! شدیدا" توصیه می‌کنم که از "ی" فارسی استفاده کنید. می تونید از این برنامه (http://www.mail-archive.com/farsiweb@lists.sharif.edu/msg00079.html)برای چیدن صفحه کلید خودتون استفاده کنید

M-Gheibi
پنج شنبه 26 بهمن 1385, 15:42 عصر
به نظر من تغییر ندید بهتره. دلیل منطقی 10 خط پایین تر.
من صحبتم این نبود که 'ی' بهتره یا 'ی' ، من عرض کردم دو کاراکتر متفاوت هستند و با کدنویسی میتونید همه رو یکسان کنید . حالا بحث در مورد اینکه کدوم بهتره موضوع دیگه‌ای هست .

Pioneers
جمعه 27 بهمن 1385, 07:45 صبح
ممنون از دوستانی که کمک کردند...

اما مشکل اصلی انگار فراموش شده:
چرا در یه صفحه هر دو مدل ی دیده میشه؟ در حالی که همه رو با D نوشتیم؟

Behrouz_Rad
جمعه 27 بهمن 1385, 08:00 صبح
معمولا در ویندوز XP SP1، "ی" دارای دو نقطه است و در ویندوز XP SP2، "ی" فارسی هست.

M-Gheibi
جمعه 27 بهمن 1385, 08:33 صبح
اگه منظورتون اینه که متونی که با یک دستگاه تایپ شده چنین حالتی پیدا می‌کنن ممکنه به خاطر تغییراتی باشه که سایت مورد نظر روی کاراکتر‌ها اعمال می‌کنه ولی اگه منظورتون صرفاً یک دستگاه نیست این احتمال وجود داره که Layout مورد استفاده در دو سیستم‌عامل متفاوت باشند .

oxygenws
جمعه 27 بهمن 1385, 09:04 صبح
قطعا چنین چیزی ممکن نیست... D و shift + D زدی...

برادر بهروز... تمام نسخه های ویندوز اکس پی از «ی» فارسی بهره مند بودند. اما برخی موجودات (مثل همین مسعود) کیبوردشون رو عربی می کنند، شرم باد مایکروسافتیون را...

Pioneers
جمعه 27 بهمن 1385, 21:05 عصر
آقا ببخشید. من که شوخی ندارم یا در حالت خواب و بیدار برنامه نمی نویسم که گاهی Shift بزنم گاهی نزنم. من یکی از صفحات سایتم رو که توجه کردم دیدم اینجوریه همه ی ها رو هم با زدن دکمه d نوشتم. از Styleی با فونت Tahoma استفاده می کنم....

میخواین صفحه رو بفرستم؟

Mohammad_Mnt
شنبه 28 بهمن 1385, 21:37 عصر
آره! لینک بده :)

samanes
پنج شنبه 03 اسفند 1385, 21:55 عصر
آقایون همون طور که یکی از دوستان گفتن دو نوع ی داریم یکی D و دیگری shift + x ...
اگه می خواین در تمام سیستم عامل ها و collation ها ی ها درست دیده بشن ی های وسط رو
به صورت نقطه دار و ی های آخر و تنها رو به صورت بی نقطه تایپ کنید. البته این چیزیه که با تجربه بدست اومده اونم نه تجربه من.. تجربه یکی از اساتیدم...
search engine ها هم به این ی ها حساسند یعنی اگر یکی تمام ی هاش رو به صورت نقطه دار تایپ کنه و کسی بی نقطه search کنه اونها رو پیدا نمی کنه...
در ضمن دو نوع هم ک داریم که خوشبختانه در این مورد همه ک ها برای search engine ها یک معنی رو میده...

samanes
پنج شنبه 03 اسفند 1385, 21:59 عصر
البته تو کیبورد های بعضی laptop ها ی ها یکی با D و دیگری با Shift + V هست....

موفق باشید...