ورود

View Full Version : Netbeans هم روی ایران بسته شد

Mamdos
چهارشنبه 02 اسفند 1385, 22:30 عصر
سلام

همین چند وقت پیش من Netbeans 5.5 را بدون مشکلی بارگیری کردم اما ظاهرا جدیدا به کاربران داخل ایران اجازه‌ی بارگیری نمی‌دهد. البته احتمالا هنوز هم همان روش جستجو کردن نام فایل در اینترنت برای پیدا کردن آن در وبگاه‌های دیگز و بارگیری از آن‌ها جواب مِی‌دهد.

----------------------------------------------------------
پانوشت: با توجه به این که گوگل هم اخیرا بعضی از خدمات و همه‌ی بارگیری‌هایش را روی ایران بسته به نطر من چند تا نکته را در نظر داشت:
1. پیش‌بینی اقدامات بعدی را بکنیم. من پیشنهاد می‌کنم به طور منظم از صندوق پستی‌تان در یاهو و جی‌میل پشتیبان تهیه کنید.
2. تکیه بر خدمات و نرم‌افزارهای آمریکایی را تا حد ممکن کم کنیم.
3. اقداماتی برای خنثی کردن این تحریم‌ها انجام دهیم. راه کوتاه‌مدت‌ این است که کسانی که می‌توانند یا یک مرکز متمرکز، دسترسی به این خدمات و نرم‌افزارها را روی وبگاه‌های خود فراهم کنند. راه میان‌مدت خرید proxy serverهایی در خارج کشور و خارج آمریکاست که دسترسی را فقط به وبگاه‌هایی که ایران را تحریم کرده‌اند برای کاربران داخل ایران فراهم کنند. این موضوع ترجیحا باید با وزارت ارتباطات هماهنگ شود تا مشکلی در فیلتر خود آن سرورها پدید نیاید، و نباید دسترسی عام به همه‌ی وبگاه‌ها فراهم کنند. راه بلندمدت‌تر تبدیل این تهدید به فرصت، با توسعه‌ی نسخه‌های داخلی خدمات و نرم‌افزارهای تحت تحریم است. این کار را از کسی نباید انتظار داشت، به جر خود ما نرم‌افزاری‌ها.

rezaTavak
پنج شنبه 03 اسفند 1385, 09:08 صبح
متاسفانه درسته و لیست ایران را هم از سی دی رایگان حذف کرده است.

اما ...

zehs_sha
پنج شنبه 03 اسفند 1385, 09:47 صبح
این هم افزار آزاد به سبک غرب !

Mamdos
پنج شنبه 03 اسفند 1385, 17:06 عصر
این هم افزار آزاد به سبک غرب !

بله و فکر کنم Netbeans اولین نرم‌افزار آزادی باشد که روی یک کشور بسته شده.

The NetBeans IDE is a free, open-source Integrated Development Environment for software developers.

البته این کار ظاهرا از نظر حقوقی اشکالی ندارد. اتفاقا در این مورد در تعریف رسمی متن باز (http://www.opensource.org/docs/definition.php) یک مطلبی آمده و گفته که اگر توزیع یک نرم‌افزار با قانون کشوری منافات داشته باشد رعایت آن قوانین به جای مجوز متن‌باز برای توزیع‌کنندگان لازم است:

5. No Discrimination Against Persons or Groups

The license must not discriminate against any person or group of persons.

Rationale: In order to get the maximum benefit from the process, the maximum diversity of persons and groups should be equally eligible to contribute to open sources. Therefore we forbid any open-source license from locking anybody out of the process.

Some countries, including the United States, have export restrictions for certain types of software. An OSD-conformant license may warn licensees of applicable restrictions and remind them that they are obliged to obey the law; however, it may not incorporate such restrictions itself.

zehs_sha
پنج شنبه 03 اسفند 1385, 17:42 عصر
اون تعریف مربوط به بنیاد open-source
که طرفداران خاص خودش داره و لی من منظورم مجوز GPL بود

Mamdos
پنج شنبه 03 اسفند 1385, 18:35 عصر
اون تعریف مربوط به بنیاد open-source
که طرفداران خاص خودش داره و لی من منظورم مجوز GPL بود

البته Netbeans تحت GPL منتشر نمی‌شود بلکه تحت یک مجوز دیگر به نام CDDL منتشر می‌شود (http://www.netbeans.org/about/legal/license.html)، که با تعریف بنیاد اوپن‌سورس از نرم‌افزار متن‌باز سازگار است.