View Full Version : XNA game studio
prince-of-persia
شنبه 05 اسفند 1385, 17:22 عصر
سلام
به تازگی XNA game studio از طرف microsoft ارائه شده و فکر می کنم سرنوشتی مثل VB داشته باشه.
دوست دارم ما هم از قافله عقب نیفتیم برای همین هر کسی هرچی بلده رو کنه.
حتما باید یک بخش هم برای XNA در سایت تعریف بشه چون فکر نمیکنم چیزی کمتر از ASP و SQL server و .. داشته باشه.
prince-of-persia
یک شنبه 13 اسفند 1385, 18:13 عصر
یعنی هیچ کس از XNA هیچی نمی دونه ؟
kochol
یک شنبه 13 اسفند 1385, 20:34 عصر
سلام
تا اون جایی که من تو اینجا http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_XNA خوندم XNA چیز بی خودی هست و به درد بچه ها می خوره.
شاید معنی واقعیت محدودیت رو ندونی ولی پیشنهاد من برای تمام کسانی که می خواهند یک بازی سطح بالا یا حتی متوسط بسازند اینه که از پایه شروع به یادگیری کنند و اگر هم می خواهند که با انجین کار کنند فقط از انجین های سورس باز استفاده کنند و اگر هم با نرم افزارهای دیگر کار میکنند فقط قصدشون ایده گرفتن باشه.
اگر هم باز خواستید از موتورهای اماده استفاده کنید برای حل مشکلاتتون از کتاب های ساخت بازی کمک بگیرید دونستن الگوریتم خیلی کمکتون می کنه که چه طوری مشکلتون رو حل کنید.
prince-of-persia
سه شنبه 15 اسفند 1385, 21:20 عصر
بله
حتما حق با شماست.خوب خوبه از فردا به جای .net 2005 از 2003 استفاده کنیم.
نه بجای 2003 از 2002
نه بابا اصلا چرا .net بابا این مارو محدود میکنه
از VS 6.0 استفاده کنیم
شایدم خوبه همه رو خودمون بنویسیم...............اوه پس خوبه C++ استفاده کنیم.
البته اگر میخواهیم در OOP محدود نشیم بهتره با C برنامه بنویسیم و شیی گرایی رو خودمون پیاده کنیم.
البته خیلی ها هم :
استادند
یا
بیکارند
یا
دوست دارند چرخ رو دوباره اختراع کنند
یا
تجربه چند 10 ساله بزرگترین شرکت نرم افزاری رو در خود می بینند.
کور شه چشم حسود.گرچه هستند کسانی که بخواهند برنامه های بصری خود رو به زبان ماشین بنویسند.حتما از محدودیت رهایی پیدا می کنیم..
گرچه kochol استاد بنده حساب می شوند اما حقیقت در این ضمینه انکار ناپذیر است.
تصور کند وقتی که از OGL استفاده می کنید و تنها برای ورود به مد OGL باید بالغ بر 500 خط کد نوشت D3D .که دیگه هیچی
حالا تنها با شروع کردن یک پروژه فرم مورد نظر ساخته شده و آماده است.
اگر قراره من 100 خط بنویسم و 10 تا کلاس از این و اون بگیرم (که تازه نصفشم نمی فهمم) تا یک آبجکت 3 بعدی رو در حافظه لود کنم آیا بده که من متغییری از نوع MODEL داشته باشم.
بعدشم این یک زبان برنامه نویسی است با هزاران کلاس برای سهولت بازی سازی حالا اگر نخواستی همه چیزو خودت داخلش بنوس .در واقع چیزی کم نمیشه.
و باید توجه داشته باشیک که اصلا با یک موتور بازی قابل مقایسه نیست.
مطمئن باشیم از یاد گرفتن اش پشیمون نمیشم و به این توجه کنیم که باهاش میشه برای XBOX 360 بازی نوشت.
در حالی که تا اونجایی که من میدونم هیچ موتوری برای ساخت بازی برای کنسول در اختیار عموم قرار نگرفته و این اولینه.
موفق باشید.
hdv212
چهارشنبه 16 اسفند 1385, 01:04 صبح
بله .. من هم با prince-of-persia عزیز موافق هستم .. هرچند ممکنه XNA الان حرفی واسه گفتن نداشته باشه ولی آینده ی درخشانی داره .. مثل دات نت که الان همه جا صحبت از اونه .. به خاطر همین این سایت رو میذارم اینجا که یه سری آموزش واسه XNA داره، امیدوارم بتونید استفاده کنید :
http://www.learnxna.com/
kochol
پنج شنبه 17 اسفند 1385, 00:12 صبح
سلام آقای prince-of-persia من اگه بد صحبت کردم از شما معذرت می خوام
نه من از شما این انتظار رو دارم که به حرف های من توجه کنید و حتما اون رو انجام بدید نه اصلا من تو این راه عددی هستم.
من نظرمو گفتم مگر نه قصد من کل کل که نیست شما این طوری جواب می دید ما می خواهیم در یه محیط سالم اطلاعاتمونو شیر کنیم و از تجربیات هم استفاده کنیم.
تجربه من هم اینو می گه که سعی کن انجین رو خودت بسازی نمی دونم چرا تا کسی این حرفو می زنه همه می گم من که نمی خوام چرخو دوباره اختراع کنم اگر این طور بود که الان هم همه ی چرخ ها باید چوبی بود.
پس قضیه ی ارتقا چی می شه.
شاید ما ها اعتماد به نفس این رو نداریم که ما هم می تونیم چیز جدیدی به این صنعت اظافه کنیم ولی من تازگی ها پیدا کردم و معنی محدودیت رو هم به چندین نفر از کسانی که نمی خواستند چرخ رو دوباره اختراع کنند(که اون دیگه اسمش اختراع نیست ارتقاع یا کپی هست) فهماندم و اون ها هم می خواهند که خودشون انجین بسازند.
بعد هم اگه به پست من دوباره نگاه کنی برای همه روش ها از خوب به بد اومدم پایین.
1. ساخت انجین
2. استفاده از انجین های اپن سورس.
3. اگر می خواهید از انجین های اماده استفاده کنید حتما خوندن کتابهای ساخت بازی برای یادگیری الگوریتم هاشون فراموش نشه.
در مورد XNA هم که فعلا یکی از محدودیت هاش ساپورت نکردن انیمیشن اسکلتی هست یعنی نداشتن حداقل ها، بعد هم خروجی 360 اون هم پولی هست.
shobair
پنج شنبه 17 اسفند 1385, 08:35 صبح
سلام
من با Kochol موافقم. هر کسی دو راه داره: یا خودکفا باشه. یا نوچه!
آدم خودکفا ممکنه کند حرکت کنه، ولی حرکت میکنه. آدم نوچه سریع حرکت میکنه، ولی اراده نداره. ضمناً کاملاً موافق این هستم که آدم باید خودش "بتونه" ، بعدش اگر خواست بره سراغ کار بقیه. من Kochol رو تحسین میکنم. چون کار با ارزشی انجام میده. از اینکه دنبال تکنولوژی راه بیوفتم هم بشدت بدم میاد و پیشرفت رو در اون نمیبینم.
شبیر
prince-of-persia
پنج شنبه 17 اسفند 1385, 15:12 عصر
رفتار شما کاملا طبیعی هست و اصلا جای تعجب نداره , رفتار شما منو دقیقا به یاد برنامه نویسان بازی DOS میندازه.
در هر صورت تاریخ در این زمینه گویای همه چیز هست.برای کسب اطلاعات بیشتر سری به GOOGLE.com بزنید.
someCoder
پنج شنبه 17 اسفند 1385, 15:27 عصر
رفتار شما کاملا طبیعی هست و اصلا جای تعجب نداره , رفتار شما منو دقیقا به یاد برنامه نویسان بازی DOS میندازه.
در هر صورت تاریخ در این زمینه گویای همه چیز هست.برای کسب اطلاعات بیشتر سری به GOOGLE.com بزنید.
دوست عزیز، به جای کل کل کردن، یکمی به حرفهایی که زده میشه دقت کن!
kochol
پنج شنبه 17 اسفند 1385, 16:50 عصر
من قبلنا از یه قانونی پیروی می کردم که می گفت هیچ وقت وارد بحث های برتری بین OpenGl و DirectX نشو ولی دیگه مثل اینکه نباید وارد این بحث های مربوط به انجین های آماده بشم.
بعد هم من فقط نظرمو گفتم اون هم برای اینکه فکر کردم شاید بتونه کمکی بهت بکنه.
حالا از هر راهی که می خواهی استفاده کنی امیدوارم که موفق باشی و باعث افتخار.
البته من هم یه دوست داشتم که به محض نتونستن چرخوندن دوربین در صفحه رفت سراغ انجین آماده دلیلش هم این بود که معلم ریاضیش هم نمی دونست چه طوری می شه دوربین رو چرخوند (یکی از ساده ترین کارها) ولی من با صد مشکل سخت تر از این کنار نمی کشم.
Mahmood_M
جمعه 18 اسفند 1385, 01:07 صبح
سلام
من هیچی بلد نیستم ولی یه چیز می گم شاید بد نباشه ...
رفتار شما منو دقیقا به یاد برنامه نویسان بازی DOS میندازه.
مشکل شما اینه که فکر میکنید وقتی از یک Engine آماده استفاده کنید ، از تکنولوژی و ابزارهای جدیدتر و بهتری استفاده کردید ، در حالی که این طور نیست ، این Engine های آماده بیشتر برای کسانی که تحمل سختی و خشکی محیط کدنویسی رو ندارند ساخته شده ...
کسی که شروع به ساختن بازی با چنین برنامه هایی میکنه ، خودش رو محدود به ابزارهای اون نرم افزار کرده !! ...
در برنامه نویسی حتی بعضا استفاده از کامپونتهایی هم محدودیت ایجاد میکنه و نمی زاره که اون طور که باید و شاید آدم توی برنامش یا بازی خودش مانور بده !!
دوست دارند چرخ رو دوباره اختراع کنند
این جمله رو زیاد شنیدم ، غیر منطقی ترین جمله ایست که در این مورد میشه گفت !!
همونطور که دوستمون " Kochol " گفتند ، پس ارتقاء و نوآوری چی میشه ؟!!؟؟ تا کی باید منتظر ابزارهای بقیه بود ؟!
البته توی قدرت نرم افزارهای شرکت مایکروسافت شکی نیست ، مطمئننا این نرم افزار قدرت زیادی داره ..
نکته دیگه ای که در این نرمافزارها میشه بهش اشاره کرد باگهای احتمالی اونها هست که برای یک بازی نویس حرفه ای ، این باگها خیلی اعصاب خوردکن هستن ...
چند دقیقه پیش در فروم مایکروسافت دیدم که چند باگ از این نرم افزار معرفی شده ... ( که یک امر عادی است )
در نتیجه بنده نظر شخصیم اینه که این نرم افزارها هرچقدر هم که قدرتمند باشند ، باز هم محدودیت دارند ...
همونطور که دوستمون " Shobair " هم اشاره ای کردند ، اگه دنبال آماده ها برید ، پیشرفتی نخواهید داشت ولی اگه خودتون اقدام به ساخت اون کنید ، پیشرفت چشم گیری خواهید داشت ...
بنده هم آقای Kochol ( علی آقا ) رو تحصین می کنم ، به خاطر این کار بزرگشون ...
درضمن علی آقا ، سایتتون مثل این که مشکل براش پیش اومده ، امیدوارم قسمت مقاله های آموزشی شما دوباره راه بیافته ! ...
موفق باشید ...
prince-of-persia
جمعه 18 اسفند 1385, 07:28 صبح
هدف از این تاپیک این هست که اونهایی که حداقل یکبار XNA را دیده اند دانسته های خود را در اختیار دیگران قرار بدهند.
در ضمن لطفا پیش از هرگونه اظهار نظر شخصی , احساسی و غیر علمی حداقل یکبار نرم افزار مورد بحث رو تجربه کنید تا متوجه بشید با اون چیزی که توی ذهنتون هست و از اون با نام ENGINE یاد می کنید کاملا متفاوت است.
خوب است که بدانید موتور های کاملا حرفه ایی بر پایه این تکنولوژی پیاده سازی شده اند از آن جمله می توان Visual 3D studio را نام برد.پیشرفت یعنی این.توجه داشته باشید با تکنولوژی که بدرد بچه ها می خورد نمی شه کارها بزرگ کرد.لطف کنید و در صورتی که اطلاعاتتون رو از طریق مطالعه بدست می آورید در صورت لزوم یک مطلب رو چند بار بخونید یا حداقل از یک دیکشنری استفاده کنید.
XNA game studio در حال حاظر در 2 نسخه منتشر شده است:
1-EXPRESS edition برای استفاده افراد مبتدی و تازه کار ها
2-PROFESSIONAL edition برای استفاده های تجاری و شرکت های توسعه بازی
در هر صورت تلاش کنید جو علمی رو به یک جو احساسی تبدیل نکنید.گرچه قبول دارم دل کندن از چیز هایی که ماه ها و شاید سال ها براشون وقت گذاشته شده سخته .
بازهم تاکید میکنم تاریخ رو بیشتر ورق بزنید.
shobair
دوشنبه 21 اسفند 1385, 11:19 صبح
سلام
دقیقاً! تاریخ گویای همه چیز هست. من هیچ تعصبی نسبت به هیچ چیزی ندارم. تاریخ گویای همه چیز هست! شما تاحالا چند تا بازی ایرانی دیدی که سرش به تنش بیارزه؟؟ فکر میکنید چرا؟ برنامه نویس کم نداریم. گرافیست هم کم نداریم، هیچ چیزی کم نداریم. ولی فکر میکنیم باید دنبال تکنولوژی بدویم، بدون این که وقت کنیم خودمون تجربه کنیم. "تجربه" انسان رو میسازه نه هیچ چیز دیگه. ضمناً جهت اطلاع دوستان، حتماً میدونید که مایکروسافت بخاطر قوانین ایالات متحده نمیتونه همیشه بهترین نرم افزار رو به صورت مجانی ارائه کنه. ممنکه روزی XNA بهترین انجین دنیا باشه، ولی شما فکر میکنید هیچ انجین دیگه ای باقی نمیمونه؟ و هیچ کسی هم نمیره دنبالش که خودش بنویسه؟؟؟
شبیر
توسعه نویس
چهارشنبه 19 اردیبهشت 1386, 01:47 صبح
باید آستینها رو بالا زد و با ورود به دنیای اپن سورس. به آزادیِ پیشرفت کمک کرد.
اپن سورس نتیجه کار کسانیه که از پایه دوباره شروع کردنند و دیواری که مایکروسافت و ... کج ساختند رو دوباره صاف ساختند. حالا میشه به این تجربه بزرگ تکیه کرد و به جاهایی رسید که حتی ماکروسافت هم کم میاره.
سپول
چهارشنبه 19 اردیبهشت 1386, 13:20 عصر
XNA صرفا یک نرم افزار برای بازی سازان آماتور هست، که باهاش برای Xbox live marketplace می تونن بازی های ساده بنویسند، و برای بازی های نسل جدید سه بعدی قدرتمند نیست. زبانش هم با C# هست که سطح مبتدی بودنش رو نشون می ده، از اونجا که این زبان، یک زبان کند و سطح بالا هست و به درد بازی سازی که باید رس سخت افزار رو بکشه، نمی خوره !
در ضمن من نمی دونم منظورتون از "تاریخ" چیه چون تا به اینجای تاریخ همه شرکت های بازی سازی حرفه ای از موتور ساخت خودشون (از جمله همون prince of persia) یا موتور حرفه ای unreal3 و از همین قبیل موتورها که قیمت های خفن دارند، استفاده می کنند. و شرکت های بازی سازی قوی ترجیح می دهند که موتورشون رو خودشون درست کنند تا تکنولوژی دست خودشون باشه و بتونن اون رو ارتقاع و تغییر بدهند، هیچ ربطی هم به چرخ و این حرفها نداره، ولی متاسفانه کار ما ایرانی ها اینه که کلا تو هر زمینه ای سریع سراغ آسونترین راه و در ضمن سست پایه ترین راه بریم که کارمون راه بیافته تا بتونیم خودمون رو سریع نشون بدیم، بعدش هم یک بهانه ای پیدا می کنیم که تکنولوژی همینجوری شده و چرخ اختراع نمی کنیم و اینجور حرف ها.
مورد دیگه در مورد بازی سازی اختراع کردن چرخ یعنی اینکه مثلا بیای یه چیزی مثل DirectX رو خودت بنویسی (که البته خیلی ها این کار رو می کنند که باعث می شه حرفه ای تر هم بشوند)، نه از موتور آماده استفاده کنی و فکر کنی که دیگه آخرش همینه!
اپن سورس نتیجه کار کسانیه که از پایه دوباره شروع کردنند و دیواری که مایکروسافت و ... کج ساختند رو دوباره صاف ساختند.
البته اصلا نمی خوام که شما به خودت بگیری، ولی ما هر چی برنامه نویس عشق open source تو ایران دیدیم که شعارهای "ضد مایکروسافتی" و اینجور چیزها رو میده، معمولا خودش فقط استفاده کننده open source هست، و قضیه رو یک طرفه برای خودش و سود خودش می بینه. معمولا هم مصرف open source تو بازار نرم افزار ایران اینجوریه که برنامه نویس ها کد های GPL و لیسانس های دیگه رو دودر می کنند و به اسم خودشون یا اون شرکتی که براش کار می کنند می زنند و پول به جیب می زنند، بدون اینکه نامی از اون پروژه سورس باز ببرند.
توسعه نویس
چهارشنبه 19 اردیبهشت 1386, 23:58 عصر
تیر ماه سال گذشته در نمایشگاه الکامپ ، یک سمینار در زمینه Open Source و لینوکس برگزار شد. در اواخر سمینار یکی از توضیح دهندگان قسمتهایی از قابلیتهای دسکتاب 3بعدی لینوکس Open suse رو به ما نشون داد که خیلی جالب بود. بعد هم گفت اگر زمانی که ویندوز آینده ماکروسافت (ویستا) عرضه شد و شما همین قابلیتها رو اونجا هم دیدید، تعجب نکنید. چون مایکروسافت در استفاده (زرنگی کردن) از Open Source بدون بردن هیچ نامی از اون و حتی معرفی اون ابتکار به نام خودش عادت داره. بعد هم که ویستا اومد، دیدیم که درست گفته.
مشکل ما اینه که هرکی اونوره آبه ، فکر می کنیم فرشته اند و فقط ما جایز الخطا هستیم و گناه می کنیم.
سپول
پنج شنبه 20 اردیبهشت 1386, 13:51 عصر
تیر ماه سال گذشته در نمایشگاه الکامپ ، یک سمینار در زمینه Open Source و لینوکس برگزار شد. در اواخر سمینار یکی از توضیح دهندگان قسمتهایی از قابلیتهای دسکتاب 3بعدی لینوکس Open suse رو به ما نشون داد که خیلی جالب بود. بعد هم گفت اگر زمانی که ویندوز آینده ماکروسافت (ویستا) عرضه شد و شما همین قابلیتها رو اونجا هم دیدید، تعجب نکنید
ویندوز ویستا که دو سه سالی هست طراحی شده و در از پارسال (شاید هم عقب تر) در حال تست بوده و نسخه آلفا و بتا اش می اومد !!! شما یک ذره دیر وستا رو دیدین احتمالا
مشکل ما اینه که هرکی اونوره آبه ، فکر می کنیم فرشته اند و فقط ما جایز الخطا هستیم و گناه می کنیم.
آخه قول نرم افزار جهان تو همینجاست، نکنه نرم افزارهای خفن تو همین ایران درست می شه ما خبر نداریم ؟
در ضمن یک حساب بکنین که تو ایران نسبت پروژه های open source به پروژه هایی که از سورس باز استفاده می کنه حدودا چقدر هست ! کسی نمی گه "اونور آبی ها" همه فرشته هستند، ولی "اینور آبی" ها برای ما مهم هست که وضعشون خوب نیست ! حالا شما بهتره به فکر خودت باشی تا به فکر بد بودن "دشمن"
توسعه نویس
چهارشنبه 03 مرداد 1386, 02:07 صبح
این XNA Game studio رو دانلود کردم و یکم تستش کردم. خیلی هم بد نیست.
یه سرویس جدیده که بعد از نصب #C اکسپرس نصب میشه. خودش چیز خاصی نداره ولی به #C اکسپرس امکان ساخت پروژه گیم و توسعش با امکانات نسبتا خوبی رو میده.
همه چیز توی محیط ویژوال سی شارپ اکسپرس مدیریت میشه. و غالبا تحت کد هستش.
منابع help و آموزشهای لازم به وفور و کافی توی سایت ماکروسافت هست.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.