View Full Version : ارتباط یک به یک
rostamedastan
پنج شنبه 10 اسفند 1385, 10:15 صبح
سلام علیکم
در مورد جداول می خواستم ببینم اگر دو جدول داشته باشیم که ارتباط بین آنها یک به یک باشد آیا باید این دو جدول را با هم ادغام کرد و به یک جدول تبدیل کرد؟
چون اگر جداول ارتباط یک به یک داشته باشند هنگام درج یک رکورد در هر کدام از دو جدول دچار مشکل می شویم.
AminSobati
پنج شنبه 10 اسفند 1385, 10:53 صبح
دوست عزیزم،
موارد بسیار خاصی هست که رابطه یک-به-یک رو استفاده میکنیم، در اکثر موارد میشه یک جدول در نظر گرفتشون. باید دید سناریوی شما چی هست
whitehat
پنج شنبه 10 اسفند 1385, 11:33 صبح
همانطور که آقای ثباتی گفتند بسیار به سناریو برمیگردد.مثلا من هنگام درست کردن جدول پرسنلی مشخصاتی که از آنها بعدا گزارش می گیرم (اطلاعات اصلی) را در یک جدول و سایر اطلاعات (اطلاعات فرعی که معمولا در گزارشات نمی آید) را در جدول دیگه ثبت می کنم تا درصورتی که لازم شد با این جدول Join کنم
rostamedastan
پنج شنبه 10 اسفند 1385, 11:43 صبح
هنگام درست کردن جدول پرسنلی مشخصاتی که از آنها بعدا گزارش می گیرم (اطلاعات اصلی) را در یک جدول و سایر اطلاعات (اطلاعات فرعی که معمولا در گزارشات نمی آید) را در جدول دیگه ثبت می کنم تا درصورتی که لازم شد با این جدول Join کنم
یعنی بین دو جدول ارتباطی برقرار نمی کنید؟
2- من دو جدول دارم که یکی اطلاعات مربوط به تشکیل پرونده سربازان است و دیگری اطلاعات مربوط به کارت پایان خدمت است در جدول اول نام خانوادگی و شماره شناسنامه کلید اصلی است و در جدول دوم شماره کارت اما چون هر سرباز بعد از تشکیل پرونده تنها یکبار کارت در یافت می کند ارتباط آنها یک به یک است پس مجبور شدم آنها را باهم ادغام کنم ولی مشکل دیگری که دارم شماره کارت نباید تکرار شود ولی هنگامیکه ادغام کردم چون باید نام خانوادگی و شماره شناسنامه را به عنوان کلید اصلی در نظر بگیرم پس امکان تکرار شماره کارت وجود دارد. چه بکنم؟
zerobit-ltd
پنج شنبه 10 اسفند 1385, 12:10 عصر
چرا کلید اصلی رو ترکیبی گرفتید؟
rostamedastan
پنج شنبه 10 اسفند 1385, 12:12 عصر
غیر از این کلید دیگری نداریم مگر کد پرسنلی که آن را هم نمی توان گذاشت چون کدی وجود ندارد.
zerobit-ltd
پنج شنبه 10 اسفند 1385, 12:18 عصر
غیر از این کلید دیگری نداریم مگر کد پرسنلی که آن را هم نمی توان گذاشت چون کدی وجود ندارد.
خوب چرا یه فیلد identity نمی گیرید و موقع ثبت اطلاعات نام و نام خانوادگی و شماره شناسنامه رو چک نمی کنید که تکراری نباشن؟
AminSobati
پنج شنبه 10 اسفند 1385, 13:04 عصر
همانطور که آقای ثباتی گفتند بسیار به سناریو برمیگردد.مثلا من هنگام درست کردن جدول پرسنلی مشخصاتی که از آنها بعدا گزارش می گیرم (اطلاعات اصلی) را در یک جدول و سایر اطلاعات (اطلاعات فرعی که معمولا در گزارشات نمی آید) را در جدول دیگه ثبت می کنم تا درصورتی که لازم شد با این جدول Join کنم
البته این کار هم خیلی حیاتی نیست. یک دیدگاه دیگه اینه که شما این دو جدول رو یکی کنید، ولی روی فیلدهایی که زیاد در گزارش استفاده میکنید ایندکس ترکیبی بزنید. این ایندکس دقیقا همون جدولی خواهد بود که فیلدهای مورد نیاز رو داره و Query Processor خودش به این ایندکس رجوع خواهد کرد. با این کار شما Join رو حذف میکنید ولی فضای صرف شده برای ایندکس و Cost به روز شدنش رو متحمل میشین. انتخابش با خودتون!
whitehat
پنج شنبه 10 اسفند 1385, 13:15 عصر
میشه در مورد ایندکس ترتیبی بیشتر توضیح بدهید؟ راستش منظورتان را نفهمیدم
مورد دیگه ای که باعث میشه این کار را انجام بدم کاردینالیتی رابطه است یعنی در بسیاری از مواقع کاربران تنبل این اطلاعات را وارد نمی کنند!
یعنی بین دو جدول ارتباطی برقرار نمی کنید؟
مگه میشه ارتباطی نباشه ، بالاخره Join بر اساس کلیدی باید انجام بشه
شما نمی توانید از کد ملی به عنوان کلید استفاده کنید، در پروژه ای که انجام دادیم مجبور شدیم از این روش استفاده کنیم
SabaSabouhi
پنج شنبه 10 اسفند 1385, 14:07 عصر
با سلام
پیشنهاد مىکنم که کلید رو از فیلدهاى اطلاعاتى نگیرید یک کلید به صورت Identity بگیرید و اطلاعاتى رو که مطمئن هستید تکرار نخواهند شد رو به صورت یک Index Unique تعریف کنید.
حتا کد ملى هم مىتونه تکرارى باشه (با کمال شرمندگى براى طراحان سیستم ... این مورد هم مثل تکرارى در آمدن پلاک ملى دیده شده)
در مورد یکى کردن جدولها هم به نظر من اگه جدول دوم از نظر تعدد سطر با جدول اول یکى نیست لزومى نداره.
یعنى اگه فقط به ازاى برخى از سطرهاى جدول اول در جدول دوم اطلاعات دارید بهتره که دو جدول رو یکى نکنید و از همون Join استفاده کنید، چون در غیر این صورت باید ستونهاى مربوط به جدول دوم رو Null بگیرید.
صبا صبوحى
whitehat
پنج شنبه 10 اسفند 1385, 14:42 عصر
حتا کد ملى هم مىتونه تکرارى باشه (با کمال شرمندگى براى طراحان سیستم ... این مورد هم مثل تکرارى در آمدن پلاک ملى دیده شده)
شما با این مسئله برخورد کردید؟ با این حساب باید حتما از یک فیلد Identity استفاده کرد ، اما جستجوی رکورد تکراری در هنگام درج رکورد جدید بسیار سخت خواهد شد :(
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.