ورود

View Full Version : بارکد - نیاز به راهنمایی جامع و سریع

rezamim
دوشنبه 03 اردیبهشت 1386, 09:19 صبح
سلام
برای استفاده از بارکد به راهنمایی قدم به قدم و سریع شما نیازمندم.
مراحل استفاده از بارکد و چاپ ، فونت های مورد نیاز و هر چیز دیگر که لازم است.
خواهشا بطور ریز جواب بدهید و مرحله به مرحله .
جستجو کردم ولی جوابهای مختلفی دیدم.

binyaz2003
دوشنبه 03 اردیبهشت 1386, 15:03 عصر
سلام
به دو صورت استفاده میشه:
1-استفاده از اکتیوایکس :
در این صورت با استفاده از یک اکتیوایکس(که زیاد هم هستند البته رایگانش و نمیدونم) در فرم یک بارکد بصورت یک تصویر با پسوندهای مختلف تولید و ذخیره میشود که تنها مشکلش چاپ هست که باید اونها رو در یک فیلد جنرال اضافه کنید و با استفاده از یک جدول temp چاپ کنید.
2-استفاده از فونت :
در این روش انواع بارکدها فونتهای خاص خود را دارند که بایستی به همراه برنامه شما نصب شوند و در چاپ هم کار بسیار راحت است.به اینصورت که شما تنها فونت فیلد مورد نظر را فونت بارکد انتخاب میکنید.

در نتیجه گیری برای چاپ بارکد در مورد اول شما دستتون در چاپ نوع و اندازه و ... بیشتر باز هست اما روش دوم ساده تر است.

در مورد خواندن بارکد هم اینکار به دو صورت انجام میشه یعنی دو نوع بارکد خوان داریم بعضی از آنها خود به همراهشان یک پکیچ دارند که اغلب بصورت اکتیوایکس هست و شما میتونید تشخیص متصل بودن دستگاه رو بدهید و شماره اسکن شده را دریافت کنید.اما اغلب آنها همانطور که در سایت یونیورسال گفتین به اینصورت کار میکنند:وقتی یک کاربر شماره ای را اسکن میکند همانند این است که یک کاربر شماره را روی کیبورد وارد کرده و در آخر هم یک کلید اینتر را بزند.در این صورت اگر شما یک تکست باکس کد کالا داشته باشید میتوانید قراردهید که اگر اینتر زده شد بدنبال کد کالا بگردد و مشخصات آن را بازیابی کند.

در هر دو مورد من گزینه دوم رو پیشنهاد میکنم.(البته فونت های رایگان تنها 3of9 و 128 موجود هست تعداد زیادی هم فونت دمو هست که یا همه اعداد رو ندارند یا فقط نمایش میدهند و چاپ نمیکنند)

امیدورام مطالب بالا مفید باشد.

rezamim
دوشنبه 03 اردیبهشت 1386, 16:49 عصر
خوشبختانه یه بارکد خوان پیدا کردم ولی متاسفانه وقتی که دستور خواندن بارکد رو از طریق فشار دادن دکمه روی دستگاه صادر میکنم ، موس و صفحه کلیدم قفل میکنه و هیچ اطلاعاتی هم وارد تکست باکس نمیشه. دستگاه از نوعی هست که به پورت کیبورد وصل میشه و چون پورت اون قدیمی هست از یک تبدیل کیبورد معمولی به ps2 استفاده کردم. وقتی که صفحه کلید قفل میشه اگه اونو جدا کنم و دوباره وصل کنم صفحه کلید و موس راه میافتند !
من حدس میزنم اشکال از دستگاه بارکد خوان باشه. نظر شما چیه؟

ضمنا یه سئوال دیگه . فرضا من یه برنامه حسابداری دارم که قابلیت بارکد رو هم داشته باشه . از کجا بدونم که کاربر از مدل صفحه کلیدی داره یا مدلهایی که نیاز به توابع جانبی داره ؟
بنظرم دارم عوضی میگم نه؟ شاید برای مدل دوم فقط نیاز به نصب برنامش هست و ارسال داده ها مثل مدل کیبوردی هست؟
در این مورد خنگ شدم . چون عجله دارم . شاید هم از اول بودم و خودم نمیدونستم . برنامه نویسی هم شغل مزخرفی ها . هر کاری بکنی باز میگن اگه اینو داشت چقدر خوب بود.
کــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــمــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــ ـــــــک

binyaz2003
دوشنبه 03 اردیبهشت 1386, 20:14 عصر
از یک رایانه استفاده کنید که نیاز به تبدیل نداشته باشه.ببینید چی میشه؟
به نظرم بهتره دنبال یک بارکد خوان مناسب بگردید کاتالوگهاشون و مشخصاتشون و قیمت و ببینید.

mehdi_doraghi
سه شنبه 04 اردیبهشت 1386, 16:54 عصر
یک تابع بارکد در vb طراحی کردم اگر مایل باشید برای Email ‌شما آن را Send کنم

majjjj
یک شنبه 16 اردیبهشت 1386, 06:12 صبح
از یک رایانه استفاده کنید که نیاز به تبدیل نداشته باشه.ببینید چی میشه؟
به نظرم بهتره دنبال یک بارکد خوان مناسب بگردید کاتالوگهاشون و مشخصاتشون و قیمت و ببینید.

ایا برای استفاده از فونت بارکد تنظیم خاصی مورد نیاز است

binyaz2003
یک شنبه 16 اردیبهشت 1386, 13:08 عصر
ایا برای استفاده از فونت بارکد تنظیم خاصی مورد نیاز است

نه.فقط باید فونت تکست باکس و به فونت بارکد تنظیم کنید.

rezamim
سه شنبه 18 اردیبهشت 1386, 17:47 عصر
سلام
برای استفاده از بارکد به راهنمایی قدم به قدم و سریع شما نیازمندم.
مراحل استفاده از بارکد و چاپ ، فونت های مورد نیاز و هر چیز دیگر که لازم است.
خواهشا بطور ریز جواب بدهید و مرحله به مرحله .
جستجو کردم ولی جوابهای مختلفی دیدم.

با تشکر از دوستانی که در این مورد منو راهنمایی کردن.
در اینجا مطلبی که در یه سایت درباره بارکد دیدم و بنظر من برای کسانی که مثل من اطلاعاتی در این مورد ندارند خیلی خوب هست رو قرار میدم.
.
.
.
درباره بارکد چه می دانید ؟
بسیاری از محصولات شرکت های تولیدی، در سراسر دنیا قابل فروش هستند. با توجه به این مسئله وجود بارکدهای منحصر به فردی که آنها را از یکدیگر متمایز سازد ضروری به نظر می رسد.
تبدیل اعداد به بارکد خواندن بارکد نیاز به استاندارد مشخصی دارد. در حال حاضر در دنیا چند استاندارد برای تولید و استفاده از بارکد وجود دارد که معتبرترین آنها استاندارد EAN/UCC است که103 کشور در دنیا از آن تبعیت می کنند و حدود90 درصد تجارت دنیا را پوشش می دهد.
در ایران به علت ضرورتی که بنا به توسعه صدور کالاهای غیرنفتی ایران به بازارهای جهانی به وجود آمد در سال1374 سازمانی با عنوان »مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات« زیر نظر موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی تاسیس شد و پس از انجام مطالعات لازم با انتخاب استاندارد EAN/UCC کشور ما به عضویت موسسه بین المللی EAN International درآمد. تاکنون بیش از5 هزار شرکت- که بیشتر آنها شرکت های تولیدکننده محصولات غذایی و شیمیایی هستند- به عضویت این موسسه درآمده و برای کالاها و محصولات خود بارکد دریافت کرده اند.
بارکد محصولات،12 رقمی است. البته در برخی از کشورها به دلایل مختلف بارکد13 رقمی نیز وجود دارد.
http://www.magiran.com/ppic/2961/25/34.jpg
12 رقم بارکد به شرح زیر معنی دار می شود:

سه رقم اول نمایانگر کد کشور(626= کد ایران)،5 رقم بعدی کد شرکت سازنده،4 رقم بعدی کد کالای مربوطه و در نهایت1 رقم آخر کد کنترل توسط رایانه به منظور کنترل صحت کد مورد نظر است.
برای مثال بارکد زیر مربوط به دستمال کاغذی200 برگی یکی از شرکت های تولیدی است.
به طور حتم تا به حال در هنگام خرید یا پس از خرید کالا به علامت بارکد چاپ شده در روی بسته بندی آن توجه کرده اید و این سئوال برایتان پیش آمده که این خطوط چه هستند و چه کارآیی دارند.
عامه مردم درباره بارکد، نظرات متفاوتی دارند. خیلی ها فکر می کنند بارکد نمایانگر قیمت کالاست. برخی دیگر نیز بارکد را علامت استاندارد و عده ای بارکد را شماره مجوز کالا می دانند.
بارکد شامل یک سری عدد و تعدادی خطوط موازی سیاه رنگ با ضخامت های مختلف در زمینه سفید بوده که از طریق دستگاه پویشگر (Scanner) توسط امواج مادون قرمز قابل خواندن و انتقال به رایانه است. هر یک از این میله ها مانند یک بیت ارزشی، معادل صفر و یک دارند.
هر یک از این کدها در بانک اطلاعاتی مربوط، دارای اطلاعات کاملی شامل شرح، مشخصات دقیق و فنی، موجودی، اطلاعات ورود و خروج برای استفاده کنندگان ذی ربط هستند.
استفاده از بارکد فقط به محصولات تولیدی شرکت ها محدود نمی شود. در کارخانه ها و موسسات تولیدی به منظور ردیابی مداوم اطلاعات کالاهای تولیدی در خطوط مختلف تولید قطعات مصرفی موجود در انبارها، بارکدهای منحصر به فردی ایجاد و با این سیستم ردیابی می شود. سیستم بارکد کمک می کند تا تغییر اطلاعات را توسط سیستم بارکد به بانک های اطلاعاتی منتقل کرده و همواره اطلاعات موجودی های خود را به روز نگه دارید. در واقع بارکد به عنوان یک ترمینال ورودی کمک می کند تا تغییر یا ثبت اطلاعات با حداقل خطای اطلاعاتی به رایانه منتقل شود.
در فروشگاه های بزرگی که روزانه مقدار زیادی کالای ریز و درشت به آنها وارد و یا خارج می شود و مسئولین برای کنترل موجودی های خود همواره به اطلاعات سطوح موجودی نیاز دارند استفاده از بارکد بسیار ضروری است. در غیر این صورت باید هرازگاهی با تعطیلی فروشگاه اقدام به شمارش و کنترل موجودی کرد. این کار نه تنها بسیار دشوار و طاقت فرساست بلکه امکان بروز اشتباه در آن نیز زیاد است.
در حال حاضر در کشور ما از بارکد برای جمع آوری و ثبت اطلاعات مختلف استفاده های متنوعی می شود. از کارت های حضور و غیاب پرسنلی گرفته تا قبوض آب و برق و تلفن، اطلاعات خطوط تولید و ردیاب محصولات، موجودی های انبار، کتب جهت ثبت شماره استاندارد بین المللی کتاب (شابک) و از همه بیشتر برای کالاهای تولیدی شرکت ها که در فروشگاهها ارائه می گردد و ...
برای راه اندازی سیستم های مبتنی بر بارکد، نیاز به تجهیزاتی مانند نرم افزار تولید بارکد، چاپگر چاپ بارکد، پویشگر (Scanner) و برچسب های ویژه داریم.
البته توسعه و پیشرفت در زمینه بارکد نیز مانند سایر علوم و فن آوریها به سرعت در حال وقوع است.

.
.
.
استاندارد های بارکد: ( از کاربر همین فروم my_vb )
UPC: در آمریکا و کانادا استفاده میشود
EAN و JAN در اروپا و ژاپن
ISBN و ISSN برای کتب مورد استفاده قرار می گیرد
در استاندارد های فوق فقط از اعداد استفاده می شود طول ثابتی دارند. یک رقم کنترلی و یا بیشتر دارند.

Code39 : یک کد عمومی میباشد که طول متغیر داشته واز اعدادوحروف تشکیل می شود. در جاهایی که یک بارکد ساده نیاز باشد استفاده می شود.گاهی یک رقم کنترلی اختیاری نیز دارد.

Code128: در مقایسه با code39 فشرده تر میباشد زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که فضا یک محدودیت باشد.طول متغیر با یک رقم کنترلی اجباری

PostNet : در اداره پست آمریکا مورد استفاده قرار می گیرد

InterLeaved 2of5 : فقط عددی می باشد که بسیار فشرده بوده (در فضا و در نوارها هردو) در جعبه های چین خورده استفاده می شود بطور کلی در صنایع ترابری و در آزمایشگاه ها.

2of5 : یک بارکد قدیمی که امروزه استفاده زیادی ندارد

Codabar : فقط عددی در کتابخانه و بانک خون استفاده می شود

MSIplessry : در کتابخانه مورد استفاده دارد

code93 : فشرده بوده و در قطعات الکترونیکی استفاده می شود

OCR-A و OCR-B : برای تشخیص صفات نوری استفاده می شود

PDF417
2dbarcode : بارکد دو بعدی با فشرده سازی بسیار زیاد شبیه جدول کلمات متقاطع یا خانه زنبوری

استاندارد های دیگری هم وجود دارد
.
.
.
.
و در آخر هم بگم که وقتی بارکد خوان به سیستم کامپیوتری شما متصل شده باشه ، فقط کافیه در فیلد ( یا همون تکست باکس ) مورد نظرتون اقدام به خوندن بارکد بکنید و در این حالت کد 13 رقمی در تکست باکس شما درج میشه . دقیقا مثل وقتی که شما یک کد 13 رقمی یک کالا رو وارد کنید و بعد دیگه همه چیز حله.

mehran_337
چهارشنبه 19 اردیبهشت 1386, 10:44 صبح
چقدر خوبه که وقتی بچه ها با کمک همدیگه به نتیجه می رسندکل تحقیق و بررسی هاشونو هم در اختیار بقیه می زارند . من به نوبه خود از آقای معمار بابت این مسئله تشکر می کنم چون بنده هیچ اطلاعاتی در این زمینه نداشته و برای من خیلی مفید بود.

rezamim
یک شنبه 27 خرداد 1386, 10:52 صبح
دوستان یه مشکل پیدا کردم با بارکد خوان
وقتی که در تکست باکس بارکد خونده میشه ، در آخر خودش کاراکتر اینتر رو هم ارسال میکنه
چطور میتونم این کاراکتر رو حذف کنم . البته بدون تغییر در اطلاعات ارسالی از طریق بارکد خوان؟

binyaz2003
یک شنبه 27 خرداد 1386, 11:24 صبح
LPARAMETERS nKeyCode, nShiftAltCtrl
IF nKeyCode = 27
NODEFAULT
ENDIF

rezamim
یک شنبه 27 خرداد 1386, 11:42 صبح
بابا چرا 27 ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

اگر میخوای بگی 13 خب وقتی کاربر بخواد با اینتر از این تکست باکس رد بشه چی ؟

ali51prog
یک شنبه 27 خرداد 1386, 13:10 عصر
دوست عزیز من با هرچی اسکنر بارکد کارکردم همین خاصیت رو داشته یعنی بعد از عمل Write یک اینتر رو هم میزنه .
شما دوتا کار میتونید انجام بدید با استفاده از تنظیمات کانفیگ که برای هر اسکنری یکسری
تنظیمات بشکل دفترچه باهاش هست اون اینتر رو حذف کنید . فقط با احتیاط این کاررو انجام بدید .دومین راه اینه که بایه Wait حرکت بعد از اینتر رو کنترل کنی .البته من خودم همیشه از روش دوم استفاده کردم چون برای کار من این اینتره خیلی مهمه.اینها تجربه من بود در مورد اینتر !!!

rezamim
یک شنبه 27 خرداد 1386, 15:50 عصر
دومین راه اینه که بایه Wait حرکت بعد از اینتر رو کنترل کنی .البته من خودم همیشه از روش دوم استفاده کردم چون برای کار من این اینتره خیلی مهمه.
چطوری کنترل کنم؟

وصال1386
یک شنبه 27 خرداد 1386, 16:58 عصر
توی تنظیمات خود ریدبارکد میشه کاری کرد که اینتر زده نشه .

rezamim
یک شنبه 27 خرداد 1386, 22:01 عصر
توی تنظیمات خود ریدبارکد میشه کاری کرد که اینتر زده نشه .

البته بدون تغییر در اطلاعات ارسالی از طریق بارکد خوان؟
بدون تغییر در اطلاعات ارسالی از طریق بارکد خوان

binyaz2003
یک شنبه 27 خرداد 1386, 22:20 عصر
والا آماده بود من کپی - پیست کردم.شما ببخشید.

rezamim
دوشنبه 28 خرداد 1386, 10:03 صبح
مگه کاربرا میبخشن ؟:بامزه: :لبخند: :چشمک: