ورود

View Full Version : احتمال دزدیده یا فروخته شدن اطلاعات توسط ویندوز ویستا

oxygenws
سه شنبه 12 تیر 1386, 02:32 صبح
Are you using Windows Vista? Then you might as well know that the licensed operating system installed on your machine is harvesting a healthy volume of information for Microsoft. In this context, a program such as the Windows Genuine Advantage is the last of your concerns. In fact, in excess of 20 Windows Vista features and services are hard at work collecting and transmitting your personal data to the Redmond company.

Windows Update, Web Content, Digital Certificates, Auto Root Update, Windows Media Digital Rights Management, Windows Media Player, Malicious Software Removal/Clean On Upgrade, Network Connectivity Status Icon, Windows Time Service, and the IPv6 Network Address Translation (NAT) Traversal service (Teredo) are the features and services that collect and deliver data to Microsoft from Windows Vista. By using any of these items, you agree to share your information with the Redmond Company.

منبع:
http://news.softpedia.com/news/Forget-about-the-WGA-20-Windows-Vista-Features-and-Services-Harvest-User-Data-for-Microsoft-58752.shtml

Inprise
سه شنبه 12 تیر 1386, 10:54 صبح
اینها جدید نیستند ، سرقت هم نیستند ، نگاهی به EULAی ویندوز اگر بندازید وقتی ویندوز رو نصب میکنید با اینها هم موافقت میکنید ؛ ( وقتی با انتقال چیزی به کسی موافقت میکنید ، برداشتن اون چیز توسط اون فرد دیگر سرقت نیست ! ) و البته احتمال فروخته شدنش هم به عقیده من خیلی بی معنی است . در کل به اینجور موضعگیریها جلوی مایکروسافت فقط میشه گفت Media Hype . اگر کسی دنبال انتقاد صحیح و منطقی از سیاستهای مایکروسافت باشه دلیل و روش به اندازه کافی وجود داره .

oxygenws
سه شنبه 02 مرداد 1386, 23:46 عصر
بحثی در همین مورد.
مسلما خوندن نظرات نیز مهم می باشد :)
http://www.whitedust.net/news/3984/United_States_Government_Online_Watchdogs?_Part_of _the_war_on_terror?.../

illegalyasync
چهارشنبه 03 مرداد 1386, 03:51 صبح
تخیلی و خنده دار بود . ممنون

zfarhad2000
جمعه 05 مرداد 1386, 16:44 عصر
اینها جدید نیستند ، سرقت هم نیستند ، نگاهی به EULAی ویندوز اگر بندازید وقتی ویندوز رو نصب میکنید با اینها هم موافقت میکنید ؛
مشکل همین جا هستش که EULA مزخترفترین لایسنسی هستش که تا حالا دیده شده ولی در کنار این مزخرف بودن متاسفانه بیشتر کاربران ویندوز حتی نمی دونن این لایسنس چی میگه

Inprise
جمعه 05 مرداد 1386, 17:26 عصر
مشکل همین جا هستش که EULA مزخترفترین لایسنسی هستش که تا حالا دیده شده ولی در کنار این مزخرف بودن متاسفانهقبل از اینکه به بقیه جمله ات برسی خوبه بدونی EULA عنوان لیسانس خاص و شناخته شده ای نیست . EULA مخفف end user license agreements هست و هر نرم افزار ممکنه EULAی خاص خودش رو داشته باشه . هر تولید کننده نرم افزار طبیعتا حق داره روی نرم افزارش به هر شکلی که مایل هست قانون تعریف کنه و کسی که اون نرم افزار رو میخره طبیعتا باید باهاش موافق باشه و الا استفاده کردن از اون نرم افزار غیر قانونیه . حالا در کنار این بحثها سرقت نرم افزار یک کمپانی و ادعای حقوقی در مورد لیسانس کاربری اون دیگه خیلی با مزه هست...

در اون مطالب و عکسهائی که در لینک بالا گذاشته شده لازم نیست کامنتی داده بشه چون به اندازه کافی ابلهانه هستند . فقط بهتر است کسانی که به سریالهای فضائی و تخیلی علاقه دارن وقتی در مورد ویندوز ادعاهای عجیب و غریبی مثل وجود بکدور و دسترسی دولت امریکا از راه دور به کامپیوتر ها و ... را مطرح میکنن کمی هم در مورد ساختار دولت امریکا بدونن که مقاله هاشون برای قشر وسیعتری قابل استفاده باشه . مثلا در امریکا DoD یا وزارت دفاع وظیفه اش مبارزه با تروریسم نیست . این وظیفه NSA یا Homeland Security است . به قول اون رفیقمون " مگه مجبوری آخه ؟ " :P

وقتی از بالا تا پائین یک OS پر از Vuln است دولت امریکا لازم نیست از مایکروسافت بخواهد که در سیستم عامل بکدور بگذارد . این خیلی ساده و بدیهی هست .

zfarhad2000
سه شنبه 09 مرداد 1386, 14:14 عصر
قبل از اینکه به بقیه جمله ات برسی خوبه بدونی EULA عنوان لیسانس خاص و شناخته شده ای نیست . EULA مخفف end user license agreements هست و هر نرم افزار ممکنه EULAی خاص خودش رو داشته باشه . هر تولید کننده نرم افزار طبیعتا حق داره روی نرم افزارش به هر شکلی که مایل هست قانون تعریف کنه و کسی که اون نرم افزار رو میخره طبیعتا باید باهاش موافق باشه و الا استفاده کردن از اون نرم افزار غیر قانونیه . حالا در کنار این بحثها سرقت نرم افزار یک کمپانی و ادعای حقوقی در مورد لیسانس کاربری اون دیگه خیلی با مزه هست...

خوب پس بهتره جمله خودم رو اینطور تصحیح کنم:
EULA میکروسافت مزخرفترین لایسنسی هستش که تا حالا دیده شده ولی در کنار این مزخرف بودن متاسفانه بیشتر کاربران ویندوز حتی نمی دونن این لایسنس چی میگه

این که هر تولید کننده نرم افزاری می تونه لایسنس دلخواه خودش رو رویه نرم افزار بزاره که مسلمه و نیازی اصلا به بحث تویه این زمینه نمی بینم ولی اینکه کاربران از کدوم نرم افزارها و تحت چه لایسنی استفاده کنن خیلی مهمه. بحث من سر اینه که تقریبا تعداد زیادی از کاربران حتی از قوانین کامل لایسنس نرم افزارهایی که استفاده می کنن اطلاع ندارن چه برسه به اینکه حالا اون قوانین رو تحلیل کنن یا رعایت کنن.
ضمنا معنی اون جملت اصلا واضح نیست یعنی من نرم افزار کدوم کمپانی رو سرقت کردم؟؟؟؟

zfarhad2000
سه شنبه 09 مرداد 1386, 14:19 عصر
در راستای ادامه این بحث فکر کنم خوندن دوتا مقاله زیر خالی از لطف نباشه:

مقایسه ای بین GPL و Microsoft EULA بخش اول (http://irantux.com/html/index.php?name=Sections&req=viewarticle&artid=60&page=1)
مقایسه ای بین GPL و Microsoft EULA بخش دوم (http://irantux.com/html/index.php?name=Sections&req=viewarticle&artid=68&page=1)

Inprise
سه شنبه 09 مرداد 1386, 17:52 عصر
بحث من سر اینه که تقریبا تعداد زیادی از کاربران حتی از قوانین کامل لایسنس نرم افزارهایی که استفاده می کنن اطلاع ندارن چه برسه به اینکه حالا اون قوانین رو تحلیل کنن یا رعایت کنن.
ضمنا معنی اون جملت اصلا واضح نیست یعنی من نرم افزار کدوم کمپانی رو سرقت کردم؟؟؟

نکته همین است که در خط آخر سوال کردی . کاربری که نرم افزاری را نخریده عموما از قوانین کاربردش هم بی اطلاع است . معمولا در کشورهائی که قوانین متداول نرم افزاری بخشی از قوانین اجتماعی رسمی هستند چون نرم افزار مثل فیلمهای بزرگسالان یا اسلحه یا ماشین اجاره ای تحت قوانین روشنی مبادله میشه کاربران هم با مفهوم مجوزهای نرم افزاری و فکر کردن به اجازه ها قبل از نزدیک شدن به یک نرم افزار آشنا تر هستند . وقتی جامعه ای از کاربران که با سرقت نرم افزار زندگی میکنن - مثل جامعه نرم افزاری ایران - در مورد ابعاد حقوقی مسئله اظهار نظر هم میکنن کل مسئله شبیه به یک جک میشه .

جدا از این مسائل عموما" بین افراد ناآگاه و سبک و کم سواد همیشه یک نوع افراط و تفریط ابلهانه در ابراز سلیقه و گرایش وجود داره . اگه چنین فردی با فناوریهای شرکتی مثل مایکروسافت حال کرده باشه در مورد لینوکس مزخرف مینویسه و اگر به دلیلی از وصل کردن خودش به لینوکس لذت ببره انتقادهای کشک و بی معنی اش از مایکروسافت تابلو ست . نمونه اش همین خبرهائی است که گاهی منتشر میشه در مورد وجود بک دور یا "سرقت" اطلاعات شخصی و فردی توسط مایکروسافت و الی آخر . اینها همگی نشانهء بی سوادی مطلق است .

pooyanm
پنج شنبه 11 مرداد 1386, 02:48 صبح
آیا تضمینی هم وجود داره؟

zfarhad2000
جمعه 12 مرداد 1386, 02:28 صبح
نکته همین است که در خط آخر سوال کردی . کاربری که نرم افزاری را نخریده عموما از قوانین کاربردش هم بی اطلاع است . معمولا در کشورهائی که قوانین متداول نرم افزاری بخشی از قوانین اجتماعی رسمی هستند چون نرم افزار مثل فیلمهای بزرگسالان یا اسلحه یا ماشین اجاره ای تحت قوانین روشنی مبادله میشه کاربران هم با مفهوم مجوزهای نرم افزاری و فکر کردن به اجازه ها قبل از نزدیک شدن به یک نرم افزار آشنا تر هستند . وقتی جامعه ای از کاربران که با سرقت نرم افزار زندگی میکنن - مثل جامعه نرم افزاری ایران - در مورد ابعاد حقوقی مسئله اظهار نظر هم میکنن کل مسئله شبیه به یک جک میشه .
اینکه شما می گید یعنی دلیل بر اینکه کاربر چون به نرم افزاری پول میده پس حتما با قواعد کاربری اون هم آشنا هستش دلیل محکمی نیست. چرا؟ چون مثلا شما تصور کنید الان چند درصد از لپ تاپهای کل دنیا با سیستم عامل ویندوز فروخته میشه و کاربر بدون اینکه انتخابی داشته باشه و فقط بر مبانی انتخاب یک مارک یا یک سخت افزار شروع به استفاده از سیستم عاملی می کنه که نمی دونه مجوزش چیه و اون رو دقیق نخونده.
از طرفی معمولا کاربران سیستم عاملهای آزاد با اینکه معمولا پول چندانی رو برای سیستم عامل خودشون خرج نکردن ولی با قوانین لایسنس اون آشنا هستند و می دونن که مثلا کپی کردن و دادن یک نسخه از سیستم عاملشون به دوستم جرم محسوب نمیشه و کاملا آزاد هستش. پس نیتجه گیری من اینه که دانستن لایسنس نرم افزار ربطی به قیمت اون نخواهد داشت مگر اینکه قیمتش واقعا بالا باشه.

جدا از این مسائل عموما" بین افراد ناآگاه و سبک و کم سواد همیشه یک نوع افراط و تفریط ابلهانه در ابراز سلیقه و گرایش وجود داره . اگه چنین فردی با فناوریهای شرکتی مثل مایکروسافت حال کرده باشه در مورد لینوکس مزخرف مینویسه و اگر به دلیلی از وصل کردن خودش به لینوکس لذت ببره انتقادهای کشک و بی معنی اش از مایکروسافت تابلو ست . نمونه اش همین خبرهائی است که گاهی منتشر میشه در مورد وجود بک دور یا "سرقت" اطلاعات شخصی و فردی توسط مایکروسافت و الی آخر . اینها همگی نشانهء بی سوادی مطلق است .
خوب با این قسمت حرفهای شما تقریبا موافقم و قبول دارم که تعصب چیز خیلی بدی هستش و صرف اینکه آدم چون نسبت به یک سیستم عامل تعصب داره از سیستم عامل دیگه ای بد بگه کاملا اشتباهه. مثلا بیشتر کاربران ویندوزی که میگن سیستم عامل لینوکس سخته حتی یکبار سعی نکردن اون رو نصب کنن یا ازش استفاده کنن و فقط حرف می زنن. این مورد در بین کاربران لینوکس هم وجود داره ولی خیلی کمرنگتر.
چون تویه لینوکس تعصب معنی نمیده اگه توزیعی خوب نباشه انتخاب دیگه ای وجود داره و همیشه نرم افزارها معادل بسیار زیادی پیدا میشه. ولی از یک جهت به سازننده اینطور خبرها هم میشه حق داد چرا؟ چون انقدر از ماکروسافت کارهای عجیب و غریب دیده شده که بعید نیست برای حفظ منافع مالی خودش و جلوگیری از نسخه های کپی دست به همچین کاری بزنه. شما شاید بگید قوانین داخل آمریکا این اجازه رو نمیده خوب نسخه های خارج آمریکا با داخلش می تونه متفاوت باشه.

Inprise
جمعه 12 مرداد 1386, 02:58 صبح
ولی از یک جهت به سازننده اینطور خبرها هم میشه حق داد چرا؟ چون انقدر از ماکروسافت کارهای عجیب و غریب دیده شده که بعید نیست برای حفظ منافع مالی خودش و جلوگیری از نسخه های کپی دست به همچین کاری بزنه. شما شاید بگید قوانین داخل آمریکا این اجازه رو نمیده خوب نسخه های خارج آمریکا با داخلش می تونه متفاوت باشهخیر . دو حالت داره . الف- یک احمق به تمام معنا که فاقد کمترین میزان سواد در زمینه امنیت نرم افزار و شبکه ممکنه چنین ادعاهائی بکنه . با این فرض که چنین افرادی معمولا توجه چندانی رو جلب نمیکنن حالت ب مطرح میشه . ب- افراد کم سوادی که سعی میکنن از انتشار این خبرهای ابلهانه "فضا"ئی بسازن که باعث بشه به مرور و در مجموع جو اعتماد به مایکروسافت ــ نه محصولات مایکروسافت ــ بدتر از چیزی که هست بشه . همانطور که در مطلب اولم گفتم برای انتقاد از سیاستهای یک کمپانی یا نقائص محصولاتش ، اگر اون کمپانی مایکروسافت و اون محصول ویندوز باشه ، دلیل و ابزار و روش فنی و منطقی به اندازه کافی هست . وجود بکدور ! آن هم تحت کنترل DoD و ... که نسخه وطنی اش چند وقت قبل توسط روزنامه وزین کیهان هم مورد استقبال قرار گرفته بود ( که این اکتشاف بزرگ قرن توسط یک مهندس باهوش و نابغه ایرانی انجام شده بود و تعدادی بک دور کثیف در سیستم عامل این کمپانی وابسته به استکبار جهانی کشف شده بود ) نشانهء خریت مطلق است .

بر خلاف ادعای تو اتفاقا افراد کم سواد و ابله و متعصب بین طرفداران لینوکس به مراتب بیشتر از جاهای دیگه وجود داره . من به عنوان علاقه مند و توسعه گر و برنامه نویس لینوکس به اندازه کافی از مزخرفات بی ارزش عموم کسانی که تا اندکی با لینوکس آشنا میشن ادعاهای تخیلی و جنجالهای بیهوده میکنند بهره مند شدم ؛ CK که تا چند وقت قبل خداوندگار عده ای بود وقتی دست از توسعه کرنل کشید و نوشته اش اسلش داتی شد روی خیلی از فرومها صفحات متعددی به این بابا فحاشی کردند که تو خر نفهم بیشعوری هستی که چیزی از لینوکس نمیدونی و لینوکس یعنی آزادی ! ( حالا این بابا خودش پدر و مادر لینوکس هست )

من در جواب این رفتارهای ابلهانه چه این سر و صداهای غیر فنی در مورد هر چیزی غیر از لینوکس و چه توهمات افرادی که سعی میکنن گرایششون به نرم افزار آزاد رو تبدیل کنن به یه مذهب! که میشه در مقابلش همه چیزو به لجن کشید و همه چیز دارای بک دور هست منهای لینوکس ، فقط میتونم همون جوابی رو بدم که لینوس توروالدز به نویسندگان GPL3 داده که : you are bunch of hypocrites !

zfarhad2000
پنج شنبه 18 مرداد 1386, 03:12 صبح
این نظر شماست و من هم به این نظر احترام میزارم و حرفی نمی زنم
من هم در مورد صحت این خبر اطلاع فنی زیادی ندارم و نمی خوام هم از صحت اون دفاع کنم چون اصلا نیازی به این کار نمی بینم و طرح سیستم عامل ویستا ماکروسافت رو شکست خورده می دونم.

به هرحال به نظر من کاربران آگاه زیادی در دنیای لینوکس وجود داره و آزادی نرم افزار قسمتی از این دنیا هستش و نمیشه از اون جداش کرد و در همه جا (که این همه جا افراد لینوکس کار رو هم شامل میشه)‌ افرادی وجود خواهد داشت که متعصبانه حرف بزنن و به گفته شما نرم افزار رو به یک مذهب تبدیل کنن ولی به نظر من درصد این افراد در حالتهای انحصارطلبانه چون با سرمایه گره می خوره به مراتب بیشتر از OpenSource هستش.

oxygenws
چهارشنبه 18 مهر 1386, 13:00 عصر
دزدیده شدن اطلاعات شخصی شما در ویندوز مدیا پلیر
http://nixedblog.thenixedreport.com/?p=92

Inprise
چهارشنبه 18 مهر 1386, 15:58 عصر
این بخشی از DRM ویندوز است . هر کسی که از این نرم افزار استفاده میکنه هنگام نصب با این مسائل موافقت میکنه . اسمش سرقت نیست . نویسنده این مقاله ها هم سواد فنی نداره .

Arman_gh
چهارشنبه 18 مهر 1386, 17:43 عصر
چنین چیزی در ابونتو هم هست که گزینه‌ای است در synaptic که اگر آن را تیک بزنیم توسعه‌دهندگان را از اینکه کدام نرم‌افزار‌ها را بیشتر به کار بردیم آگاه می‌کندولی پیش‌گزیده نیست.ولی درباره مفهوم دزدی.دزدی همیشه دزدی است چه زمانی که من بپذیرم که شما از من دزدی کنی چه نپذیرم.

illegalyasync
چهارشنبه 18 مهر 1386, 18:00 عصر
ولی درباره مفهوم دزدی.دزدی همیشه دزدی است چه زمانی که من بپذیرم که شما از من دزدی کنی چه نپذیرم.

این مفهوم جدیدتو یه جائی به نام خودت ثبت بکنی بد نیست ;)
وقتی تو به کسی اجازه میدی چیزی رو برداره تا در زمینه خاصی ازش استفاده کنه و اونم برمیداره اسمش دزدی نیست ! اگه دوست نداری اون اطلاعاتو بدی نباید اون برنامه رو نصب کنی
این مقاله رو که خوندم تعجب کردم از بی اطلاعی بعضی از افراد
اگه فردی قرار باشه به سازنده سیستم عاملش اعتماد نکنه اصلا نباید از اون سیستم عامل استفاده کنه ! دلیلشم خیلی ساده هست . اگه مایکروسافت بتونه از طریق مدیا پلیر اطلاعات شخصی رو سرقت کنه ( که این مسئله درست نیست ) در همه قسمتهای سیستم عامل شک و شبهه وجود داره ! مثلا چطور میتونه به Certificate هائی که توسط مایکروسافت Sign میشه اعتماد کنه ؟ چطوری به Crypto API اعتماد میکنه ؟ چطوری به IPSec پیاده سازی شده تو ویندوز اعتماد میکنه که Trap نداشته باشه ؟ چطور به Public key infra ی ویندوز اعتماد میکنه ؟ اینجا بحث وجود vulnerability نیست . اگه ما به یه شرکت اعتماد نداشته باشیم استفاده کردن از سیستم عاملش کار غلطی هست ....حالا دیگه بگذریم از اینکه تو اینجور مقاله ها به جز شر و ور و حرفهای تخیلی چیز دیگه ای نیست
قبل از هیجان زده شدن در این موردها اول یه مقداری در مورد Digital Right Management ویندوز و دلیلهائی که این سیستم رو راه انداختن مطالعه کنین کسی از خوندن ضرر نکرده ;)

Arman_gh
چهارشنبه 18 مهر 1386, 18:04 عصر
اگر بروم بگم که این حرفو ثبت کنم بهم می‌خندم چون قبلا ثبت شده.نمنونه می‌آرم اگر شما انسان اخلاق گندی داشته باشید بعد همه‌ی جهان بیان به شما بگن که نه شما اخلاق خوبی داری شما می‌پذیری که اخلاق خوبی داری؟حکایت شاه و لباسش رو شنیدی؟قصه همونه.

illegalyasync
چهارشنبه 18 مهر 1386, 18:08 عصر
همین الان هم به حرفهای تو میخندن ;)
سرقت و دزدی یه معنای حقوقی و قانونی داره . تو مالک اطلاعاتت هستی . اگه اجازه دادی کسی ازش استفاده کنه اینکار رو با میل کردی و اسمش دزدی نیست . لازم نیست مثال فلسفی و اخلاقی براش بزنیم ! برو رو وب بگرد و ببین کسی تا حالا تونسته با این مزخرفات مایکروسافت رو متهم کنه یا نه ؟ ;)
مایکروسافت برای جزئی ترین مسائل تو دادگاه های مختلف میلیونها دلار جریمه شده خصوصا در مورد آنتی تراست . حالا اگه حریم خصوصی رو نقض کنه یا بر خلاف قرارداد عمل کنه یعنی کار خلاف قانون کرده یا دزدی کرده و قطعا باید تا حالا یه نفر ازش شکایت کرده باشه و به نتیجه رسیده باشه :)

Inprise
چهارشنبه 18 مهر 1386, 18:12 عصر
نمنونه می‌آرم اگر شما انسان اخلاق گندی داشته باشید بعد همه‌ی جهان بیان به شما بگن که نه شما اخلاق خوبی داری شما می‌پذیری که اخلاق خوبی داری؟

از اونجائیکه "همهء جهان" هیچ وقت در هیچ زمینه ای متفق القول نیستن ، مبتنی بر منطق و معدل درک بشری در هر جامعه ای یا بصورت بین المللی چیزی بنام "قانون" وجود داره . بر اساس قانون ، مایکروسافت دزدی نمیکنه . این حرف ، اصولا اونقدر مسخره و بی معنی است که واقعا جایگاه یک بحث فنی رو هم نداره . دغدغه های کمپانی معظمی مثل مایکروسافت دانستن نام فلان موسیقی که تو از DVD کش رفته ای _ مثلا_ نیست . DRM مایکروسافت مهمترین راه حل مایکروسافت برای جلوگیری از Piracy محصولات خودش و بقیه محصولاتی است که در زمان استفاده از ویندوز سرقت اونها متداول هست ، مثل فیلم و موسیقی .

Arman_gh
چهارشنبه 18 مهر 1386, 18:41 عصر
مشکل شما اینه که هر تعریفی که کس دیگه‌ای براتون می‌کنه می‌پذیرید و خودتون درباره تعریف‌ها فکر نمی‌کنید!میشه بگید چرا نباید مثال اخلاقی و فلسفی براش زد؟من هم به طرز فکر شما می‌گریم !;(

قبل از هیجان زده شدن در این موردها اول یه مقداری در مورد Digital Right Management ویندوز و دلیلهائی که این سیستم رو راه انداختن مطالعه کنین کسی از خوندن ضرر نکرده ;)
برای شما که شخصی خوانا هستی:لبخندساده:
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_rights_management#DRM_opponents

illegalyasync
چهارشنبه 18 مهر 1386, 18:47 عصر
قاعدتا متنی که لینکش رو دادی نخوندی ;) هر چیزی که کنارش نوشته پرابلم معنیش این نیست که تو یه بحث میتونی لینکشو بدی و فکر کنی کار مثبتی بوده . بخونش حتما :) قبل و بعدشم همینطور