View Full Version : استفاده از بانک اطلاعتی در یک شبکه
dreadlord
دوشنبه 01 مرداد 1386, 17:42 عصر
سلام دوستان.
نرم افزار من شامل یک بانک اطلاعاتی است که می خواهم همه client ها هم بتوانند بخوانند هم
بتوانند بنویسند. از چه ابزاری باید استفاده کنم؟
مثلا با زدن یک دکمه اطلاعات یک TEDIT برود روی Database و یا برعکس.
با تشکر از کمکتان.
mzjahromi
دوشنبه 01 مرداد 1386, 18:47 عصر
اطلاعاتی که شما دادید بسیار کامل و سوالتون کلی هست
از چه بانک اطلاعاتی اسفاده میکنید؟
Ado رو جستجو کنید یه بخشی از سوالات شما پاسخ داده شده است
هرکجا که به مشکل خاصی برخورد کردید خود مشکل رو بپرسید
Batman
دوشنبه 01 مرداد 1386, 18:48 عصر
ساده ترین راه نصب sqlserver ارتباط client ها با admin و قرار دادن بانک در admin
موفق باشی
rezvan_DP
دوشنبه 01 مرداد 1386, 20:11 عصر
سلام
امیدوارم این راهنمایی خوب آقای جهانی به شما کمک کنه.( لینک (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?p=169971#post169971) )
بسمه تعالی
مراحل ایجاد یک برنامه clint/server
توضیح : خیلی از عزیزان برای شبکه کردن indy را توصیه می کنند . درست است INDY برای ارسال پیام در شبکه و ایمیل و ... مناسب است ولی برای بانکهای اطلاعاتی درد سر بسیار دارد . در این ثال از datasnap استفاده شده که کار را بسیار راحت می کند .
الف : برنامه سرور
1-یک پروژه جدید باز کنید و با عنوان سرور ذخیره نمایید
2- به قسمت file / new / other/multitier رفته و بر روی remote data server کلیک نمایید
3- حال یک پنجره با عنوان remote data module wizard ایجاد می شود که در قسمت CoClass Name یک نام برای سرور انتخاب نمایید . و به قسمتهای دیگر کاری نداشته باشید و ok را بزنید .
4- بلافاصله یک datamodule جدید با نام سرور (نامی که در قسمت class name انتخاب نمودید ) ایجاد می شود .
5- حال با استفاده از ado یا bde یا ... به با نک اطلاعاتی وصل شوید . مثلا با adoquery به یک جدول از یک بانک اطلاعاتی sql server وصل شده . حال adoqueryr را فعال سازید تا ارتباط برقرار شود . در پنجره مشخصات adoquery خاصیت active را true نمایید .
6- در قسمت dataacess یک DataSetProvider1 را بر روی datamoule که ایجاد کرده ایم قرار می دهیم و روی dataset در پنجره مشخصات کلیک نموده تا نام ارتباط بانک اطلاعاتی نمایان شود ( adoquer در مثال بالا)
7- پس از اطمینال از اتصال صحیح با نک اطلاعاتی پروژه را ذخیره و یک بار اجرا نمایید تا سرور در شبکه ثبت شود .
8- توجه داشته باشید که برنامه سرور فقط محل نگهداری بانک اطلاعاتی و کنترل اتصالات و کاربران است . پس کار دیگری را انجام نمی دهیم و حال فایل اجرایی برنامه سرور را اجرا می کنم.
ب نوشتن برنامه کلاینت
1- یک پروژه جدید با عنوان کلاینت ایجاد نموده و ذخیره نمایید .
2- در روی فرم از قسمت datasnap یک SocketConnection1 را روی فرم قرار داه . در قسمت adress نام ip کامپیوتر سرور را وارد نمایید.(مثلا ip سرور در برنامه محل کار من 10.20.1.93 است ) . اگر ای پی سرور را نمی دانید می توانید نام کامپیوتر سرور را وارد کنید .حال در قسمت servername نام سروری را که در برنامه سرور ثبت کرده اید را انتخاب نمایید . اگه پیام خطا داده احتمالا در تنظیمات شبکه یا خود شبکه ایراد است . وقتی نام سرور را نتخاب کردید گزینه conecct از مشخصات SocketConnection1 vh را true کنید . اگر true شد یعنی ارتنباط با سرور بر قرا است .
3- حال در قسمت datascess یک ClientDataSet1 بر روی فرم قرار داده و تنظیمات زیر را انجام دهید
A: در قسمت remote server کلیک نمایید تا نام socketConnection1 ظاهر شود .
b: در قسمت provider name کلیک کنید تا نام DataSetProvider1 ظاهر شود
c:حال خاصیت active را true کنید .
4- حال از قسمت dataascess یک datasource1 بر روی فرم قرار دهید و خاصیت datadet آن را با نام clientdataset1ظاهر شود .
5- حال از قسمت data control یک datagrid روی فرم قرار داده و خاصیت datasource آن رو datasource 1 انتخاب کنید . می بینید که اطلاعات سرور نمایش داده می شود .
توضیحات . چون ما از SocketConnection2 استفاده می کنیدم که بر اساس tcp/ip عمل می کنید (پشتیبانی سوکت ها ) باید برنامه فعال سوکت ها فعال شود . برای این کار مرحل زیر را انجام دهید
1- در قسمت run ویندوز دستور cmd را تایپ نمایید .
2- پس از ورود به محیط cmd دستور مقابل را تایپ نمایید scktsrvr - install .
توضیح 2 : فرض بر این است که کلیه خوانندگان عزیز با بانک اطلاعتی و ارتباط با ان آشنایی دارند . اگر می خواهید به نتیجه برسید نامگذاری اشیاعی که بر روی فرم ها و ... می گذارید عین مثال باشد .
امیدوارم مورد استفاده قرار گرفته باشد . اگه کسی مشکل داشت با ایمل من تماس بگیرد
با تشکر
محمد رضا جهانی
jahani.mr@gmail.com
والبته مطالب مفید این لینک (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=59232) هم هست که توصیه میکنم قبل از آغاز کار به این روش اینجا (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=72491) رو هم ببینید تا بتونید تصمیم بگیرید که روش به درد کار شما می خوره یا نه.
موفق باشید.
SYNDROME
دوشنبه 01 مرداد 1386, 20:27 عصر
با سلام
کاربر rezvan_DP توضیح خوبی دادی.
ولی تا وقتی که صورت مسئله به خوبی روشن نشده دادن جواب چندان جالب نیست.
ممکن است بعد از توضیحات بیشتر کاربر حتی با نوشتن یک برنامه Exe و ساخت ShourtCutآن نیز بر روی Clintنیز کار راه بیفتد.
موفق باشید
rezvan_DP
پنج شنبه 04 مرداد 1386, 12:14 عصر
جناب SYNDROM ،شاید حق با شما باشه.به هر حال از تذکرتون ممنونم.
البته این توضیح رو هم برای همین گذاشتم :
توصیه میکنم قبل از آغاز کار به این روش اینجا (http://barnamenevis.org/forum/showthread.php?t=72491) رو هم ببینید تا بتونید تصمیم بگیرید که روش به درد کار شما می خوره یا نه.
بازهم از تذکر شما ممنونم. -------------------------------
ممکن است بعد از توضیحات بیشتر کاربر حتی با نوشتن یک برنامه Exe و ساخت ShourtCutآن نیز بر روی Clintنیز کار راه بیفتد.
خوشحال میشم اگه توضیح بدید که در چه مواقعی باید این کار رو کرد و این کار ایرادی نداره؟
ممنونم.
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-1404, Jelsoft Enterprises Ltd.